Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

ברשות אמי רכב מסוג מאזדה 323 שנת 1999 אשר שירתה אותה נאמנה משנת 2002 (השנה בה קנינו אותה מאדם פרטי, אנחנו יד 2), ולאחרונה התעורר צורך להחליפה ברכב חדש עבור אמי (ומדי פעם נסיעות של שאר דיירי הבית). כרגע המחירון שלה עומד על 20000 שקל.

פה התחיל הבלגן.

לאחר חיפושים נרחבים ברחבי הרשת (כולל קריאה מסיבית באתר זה) הגענו למסקנה שהרכב בשבילה הוא פג'ו 107 בעל התיבה הרובוטית (לא מעוניינת בידני, אך מצד שני רוצה אוטו חסכוני וזו פשרה טובה בין השניים), עם התנאי שנבצע נסיעת מבחן ונהנה ממנה. עשינו נסיעת מבחן ואמי הביעה שביעות רצון מהביצועים של האוטו ומתיבת ההילוכים.

בד בבד עלה הצורך למכור את הרכב שיש ברשותנו.

קצת רקע על הרכב - מדובר ברכב שנמצא אצלנו הרבה זמן, לא "קרענו" אותו, שימוש סביר לחלוטין, נסיעות שלה לעבודה בערך 3 פעמים בשבוע (עניין של 35 ק"מ הלוך חזור) ומדי פעם נסיעות לעיר, ופעם בחודשיים בערך נסיעה לראשל"צ (מכפר סבא). לרכב יש כמה בעיות:

1. המנורות בלוח המחוונים של החגורת בטיחות ושל הכריות אוויר מהבהבות. ככל הנראה בעיה כלשהי בחיישנים, וצריך להחליף את מושב הנהג.

2. לאוטו בעיה שלעיתים כשלוחצים על הגז חזק מדי הוא "מקרטע", כלומר קופץ קצת במקום. משיחה עם מכונאי עלה שיכולה להיות בעיה קטנטנה (פילטר דלק סתום) ויכול להיות גם בעיה בגיר או במערכת דלק (הוא לא בדק את הרכב).

3. מתברר שיש לו דפיקה קטנה בשאסי מאחורה.

חוץ מזה כמה דפיקות קטנטנות וזהו.

הלכנו היום בבוקר לסוכנות של פג'ו בכפר סבא על מנת לקבל הצעת מחיר ל107 ולטרייד אין למאזדה. לאחר בדיקה על המאזדה עלו הבעיות שציינתי למעלה וקיבלנו הצעת מחיר 11500 שקל.

ההצעת מחיר נראתה לנו נמוכה ולכן חזרנו הביתה עם החלטה לנסות למכור בכוחות עצמנו.

התקשרנו לסוחר רכב שהגיע בדק את הרכב והציע 13000 שקל.

כמעט הסכמנו אבל אז אבי הטיל ווטו משום שהוא טוען שאמא שלי לא תוכל להסתדר ללא רכב חודש שלם (עד שתגיע הפג'ו), וטען שכבר עדיף לנו ללכת על ההצעה בטרייד אין של פג'ו.

עכשיו לשאלות:

1. האם הצעות המחיר שקיבלנו סבירות? כאחד שלא מבין כל כך בתיקונים ודברים כאלה נראה לי נמוך מאוד, מה גם שהאוטו נוסע בסדר למעט הקירטועים פה ושם ומהצצה בלוחות אני רואה שמוכרים אותן במחירים בין 18-25 אלף שקל. מרגיש לי קצת פראיר לתת אותה תמורת כזה סכום נמוך.

2. כמה בערך עולה לתקן את הליקויים לדעתכם (אני מודע לעובדה שצריך כנראה לעשות בדיקה מקיפה לאוטו ולא ככה באינטרנט אבל סדרי גודל...)

3. האם בסופו של דבר משתלם לנו פשוט למכור לטרייד אין (וכך נוכל להשתמש ברכב עד היום שבו נקבל את הרכב החדש) או להתעקש על הסכום שאולי נוכל להרוויח למכירה לאדם פרטי (שיכול להיות סכום קטן מאוד, ויכול להיות סכום גדול יותר).

בקיצור... מבולבל לגמרי.

תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

אבי.

פורסם

לדעתי, כך את הרכב למוסך שאתה מכיר וסומך עליו, בקש הצעת מחיר לתיקון כל הליקויים, אחרי שתדע מה מצב הרכב באמת תחליט או שתחזור לכאן להתייעץ מה כדאי לעשות, ככה באוויר איאיפשר להגיד לך מה כדאי. מה שכן אני יכול לומר לך זה שטרייד אין ב-90 אחוז מהמקרים לא משתלם בכ"ז הם צריכים להרוויח משהו...

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לנסות לא הורג אף אחד...

הרכב ממילא יהיה אצלכם עוד חודש, וזה לא שהוא יתייבש בחנייה ועולה לכם כסף.

לפי המחירון שלו הוא עולה 22 אלף, תציע אותו בסכום של 18-19 אלף ותתגמש בהתאם למה שאנשים שיתקשרו ירצו(אם בכלל יהיה צורך).

במקרה הכי הכי גרוע, אני לא רואה איך אתה מוכר את הרכב הזה בפחות מ-15 אלף, שזה כבר יותר ממה שהסוחר רכב הציע לכם.

פורסם

כמו שנאמר - קח הצעת מחיר לתיקון ממוסך מורשה מאזדה.

אם אתה אומר שלרכב יש תאונה, זה בעל משמעות מסחרית לא מבוטלת והכסף שאתה אמור לקבל הוא בטווח הנמוך יותר של הסקאלה, דהיינו 18 אלף ש"ח.

מכאן זה אומר שבין המחיר הנמוך לבין המחיר שקיבלת מהסוחר - יש 5 אלף ש"ח בסה"כ הפרש.

אם ההצעה של המוסך מתקרבת ל-5 אלף ש"ח לתיקון שלל הבעיות שלך, אז שווה לך למכור לסוחר.

אם ההצעה רחוקה מזה, שווה לנסות למכור בצירוף המילים "מחיר גמיש".

לגבי הסתדרות בלי רכב, זה כבר ממש עניין שלכם ולא עניין מסחרי או לייעוץ ברכישה.

פורסם

טוב עדכון -

הוחלט לרכוש את ה107 ובנפרד למכור את המאזדה לכל המרבה במחיר בשוק הפרטי.

ה107 הוזמנה לפני כחצי שעה מהסוכנות.

תודה לכל מי שעזר :)

אבי.

פורסם

תהנה מהרכב ותתחדש.

אתם מסמנים את המגמה בשוק הרכב הישראלי - בגלל מחיר הדלק האסטרונומי אנשים מבינים שעדיף להסתפק ברכב צנום מימדים וצנוע בנפח המנוע שלו - ושאין באמת צורך לאדם בודד לנסוע ברכב משפחתי 1600.

מה עוד שהתוספת שצריך לתת כדי לרכוש רכב חדש היא צנועה יחסית - לא מדובר בעוד 110 אלף ש"ח אלא 55 אלף ש"ח. הבדל רציני.

פורסם

עשינו חושבים והגענו למסקנה שהחיסרון היחידי של הפג'ו מבחינתנו הוא ה4 מקומות בלבד, אבל אז חשבנו שוב ומצאנו שאנחנו לא זוכרים את הפעם האחרונה שבה נסעו ברכב 5 אנשים בו זמנית.

רחוק מכך, לרוב הוא מאויש באדם אחד או שניים.

לאחר נסיעת מבחן לא הבנתי כל כך למה לכלכו כל כך על התיבה הרובוטית? כשהיא במצב אוטומט האוטו נוסע כאילו ברכב ידני (מבחינת הקפיצות הקטנות כשהרכב מחליף הילוך), לא הרגשתי קפיצה משמעותית שאין ברכבים ידניים. מה גם שכשנוסעים במצב "ידני" אפשר לשלוט על זה יותר וכשאני נהגתי ברכב הצלחתי להגיע לנסיעה חלקה ונעימה יחסית (לדעת מי שהיה ברכב בכל אופן), על הפעם הראשונה. מה גם שהרכב בעל התיבה הרובוטית חסכוני כמו הידני (לכאורה?) ככה שמבחינתנו הפחד העיקרי שהיה מהתיבה הופרך לאחר נסיעת המבחן.

פורסם

זאת הצורה של הלאנטיס (99-04) או היותר ישנה ? איזה דגם זה ? ק"מ ? הכל תלוי בנת'..

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...