Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי להתקל בשני מקרים מאוד מוזרים, הראשון פה בפורום עם הקומפוננט בוס שנשרף והסאב שמחרחר ומקרה נוסף שבו הפעלנו מערכת של חבר, זה היה נשמע כמו עטלף גוסס, החלפנו מגבר והסט ניגן מצויין. מהתייעצות עם ישראל הוא אמר שצריך לבדוק אם המגבר שולח DC, המקרה פה בפורום "תבדוק אם המגבר שולח DC" אז מה זה אומר?:roll:

תודה!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

המתח שמפעיל את המגבר ונכנס אליו הוא מתח ישר - DC

אבל המתח שיוצא אל הרמקולים מהמגבר הוא מתח חליפין - AC

זה בעצם מה שמאפשר לרמקול לזוז קדימה ואחורה - החצי גל החיובי במתח AC מזיז את הרמקול קדימה והחצי גל השלילי מזיז אותו אחורה.

במידה וגשר הדיודות ביציאה של המגברים נהרס - המגבר יוציא מתח ישיר לרמקולים - DC - בין אם זה יקח את הרמקול קדימה או אחורה - הוא יקח אותו רק לצד אחד והסליל של הרמקול יתקע במקום שלו, יתחיל לצבור אנרגיה (חום) כי אין לו איך לשחרר אותה וישרף...

יש מצבים בהם בכיבוי או בהדלקה של המגבר - ייצוב המתח או יותר נכון המרתו לAC לא פועלת לשבריר שניה ואז יש את ה"פאק" או את ה"בום" הידוע לשמצה בכיבוי\הדלקה של המגבר - זה גם נובע מפריקת DC רגעית שאכן במקרים מסויימים יכולה לשלוח רמקול (בעיקר טוויטרים) לעולם שכולו טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאמר לך את האמת זה משהו שמזמן מזמן קראתי עליו קצת - סה"כ בעזרת גשר דיודות מבצעים גשר לוגי וכל פעם מאפשרים לזרם לעבור רק מכוון אחד.

אני לא יודע בוודאות איך בכל מגבר ומגבר מבצעים את ההמרה מDC לAC אני זוכר שגשר דיודות היא אחת הדרכים לבצע את זה.

ניקח את זה רק בתור דוגמא - לצערי, אין לי מידע מעבר לזה.

הרעיון שצריך להבין הוא שהמגבר, בעקבות תקלה - מאפשר לזרם ישיר לצאת דרך הטרמינלים שלו ישירות לרמקולים וזה מה שצולה להם את הסליל בסופו של דבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוי איזה סלט!

קודם כל - התופעה: ב-0V כניסה, ביציאה קיים מתח DC כלשהו בין 0.5 וולט לבין מקסימום שמגבר מסוגל להוציא(בערך מוחלט, כלומר תופעה יכולה להיות גם עם מתח שלילי). כלומר במקום לרכב מסביב ל-0V, סיגנל יציאה רוכב מסביב למתח כלשהו. תופעה כזאת יכולה להופיע בכל מגבר לא רק מגבר של רכב. הסיבה הנפוצה ביותר היא בעיה בדרגת הגברת מתח (דרגה שלפני דרגת יציאה) למשל מקצר קבל ה-BIAS של הדרגה. סיבה נוספת היא הספקת מתח לא יציבה - מגבר הספק בד"כ עובד על מתחים כפולים (למשל MAGNAT ROCK600 שתיקנתי לא מזמן עבד על 27+- וולט) ואם במקום 27+ ו27- יהיה 27+ ו25- (זה יכול להיות אם דיודות בספק כוח לא מתפקדות כמו שצריך) אז נקבל 2+ וולט ביציאה. (אנשי אלקטרוניקה - אני יודע שאני מפשט). יש עוד כמה סיבות, למשל דרגת יציאה שהולכת למות או דרגת כניסה נדפקה

איך בודקים שהמגבר שולח DC? פשוט מקצרים את כל הכניסות לאדמה ומודדים מה יש לנו ביציאה, עד 0.5 וולט - בסדר

איך מתקנים - לא כ"כ פשוט. לוקחים את המגבר למעבדה - מתבקש מין הסתם :-) מה שכן תיקון יכול להיות דיי יקר

מי שצריך לתקן סומך על ניסיון, מדידות וכמה דרכי פעולה, אני מתחיל ממדידת מתחים. ואז בודק את דרגת הגברת המתח.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תמיד הדהים אותי לראות שלזהות את התקלה לוקח איזה שבועיים ולתקן אותה לוקח כמה דקות עד שעות בודדות של עבודה.

זה בתנאי שלא צריך להזמין חלקים מחו"ל.

אם יש את הסכימה של המגבר - הזמן הזה מתקצר בצורה משמעותית כמובן וכאן צריכה להיות העדיפות בדר"כ לתקן אצל מעבדת היצרן.

בובי - זו אלקטרוניקה מעבר לרמה שלי אם כי הנושא של המתחים יותר ברור כרגע למרות שלא הבנתי כלום :roflmao:

Pioneer TS-X150

פורסם

לאמר לך את האמת זה משהו שמזמן מזמן קראתי עליו קצת - סה"כ בעזרת גשר דיודות מבצעים גשר לוגי וכל פעם מאפשרים לזרם לעבור רק מכוון אחד.

אני לא יודע בוודאות איך בכל מגבר ומגבר מבצעים את ההמרה מDC לAC אני זוכר שגשר דיודות היא אחת הדרכים לבצע את זה.

ניקח את זה רק בתור דוגמא - לצערי, אין לי מידע מעבר לזה.

הרעיון שצריך להבין הוא שהמגבר, בעקבות תקלה - מאפשר לזרם ישיר לצאת דרך הטרמינלים שלו ישירות לרמקולים וזה מה שצולה להם את הסליל בסופו של דבר.

גשר דיודות מיישר מתח/זרם חילופין (AC) ומוציא אותו זרם/מתח ישר (DC). מה שאתה אמרת זה בדיוק הפוך - שגשר דיודות מוציא AC וזה לא נכון.

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

לא תמיד שווה לתקן אצל היבואן, למשל אותו מגנט כבר לא מייצרים כמה? 5-6 שנים לפחות? והמחיר שלו? 650 לחדש? משומש 300-400? אולי פחות. והיבואן יקח על תיקון פשוט לפחות 300 ש"ח. אגב איך הROCK הזה נחשב? ומי יבואן שלו (עדיפות להודעה פרטית כדי לא לפוצץ לבן אדם את התרד סתם)

אבל במקרה של DC ביציאה זה יכול להיות קבל או נגד דפוק במחיר של 3 שקלים בלחץ אבל גם מאוד יכול להיות שיהיה צורך להחליף 3/4 מגבר. ואז צריך להוציא 400-500 ש" אם לא יותר על מגבר שספק אם הוא שווה את זה. ואגב סכימה - היא עוזרת אבל ב50 שנה האחרונות לא המציאו עקרונית משהו חדש (פרט מקלאס D). אז, אוקי, יותר דרגות יציאה, מגבר מתח מסובך יותר או סכימה סימטרית - אין כאן משהו חדש. טוב, מתנצל בפני פותח הנושא על הספאם כאן, אנסה להמעיט. לפחות הסברתי איך לחפש את התופעה

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני חושב שבלבלתי אלטרנטור עם מגבר

:-D

כן... נכון... אה-הה...

אני פולני 8)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...