Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משומש או ישן? (תקציב 50K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי תקציב של כ-50K ואחרי שסקרתי רבות את מבחר המכוניות המוצעות בשוק מצאתי את עצמי באחד הרכבים הבאים:

פאסאט 2001-2 (מחירון כ-30K-35K)

גולף 2005 עד 2009 (צורה לפני החדשה 2010)

פולו 2010 (צורה חדשה)

הייתי רוצה רכב קטן וחסכוני אך הגולף חורגת בהרבה מהתקציב שלי ואין מה לדבר על הפולו החדשה.

הנסיעות העיקריות שלי זה בעיר ולעבודה ופעם בשבוע מחוץ לעיר, מה שנקרא לא נוסע הרבה.

השאלה האם מומלץ ללכת על פתרונות ליסינג או חברה עם תשלומים חודשיים ולקחת את הגולף או הפולו החדשות או פשוט להסתפק בפאסאט 2001 או 2002 ולשמור את העודף? (היה לי פעם פאסאט 2000 אז אני דיי מכיר את הרכב).

החשש העיקרי שלי מליסינג זה ירידת ערך גבוהה יותר וכדאיות נמוכה במעמד המכירה (אני בעצמי מתעלם מכל מודעת מכירה שכתוב עלייה ליסינג או חברה), כלומר אם אני קונה עכשיו אוטו ב"הנחה" של 15 אחוז אז במעמד המכירה המחיר של האוטו יהיה 25 אחוז מתחת למחירון ולא 15 כמו במעמד הקנייה.

פורסם

כי קיבלתי את ההרגשה שרכבי חברה\ליסינג\השכרה לשעבר הם רכבים שנסעו בהם המון, עברו כמה וכמה ידיים (במיוחד השכרה) ובמעמד המכירה החברה דואגת להבריק את הרכב פנימית וחיצונית ולהעלים כל רמז לבעיות.

יכול להיות שאני סתם מבלבל את המוח או שיש משהו במה שאני אומר :| ?

פורסם

יש משהו במה שאתה כותב אבל יש גם לא מעט הגזמה. יש רכבי ליסינג ויש רכבי ליסינג ולא כל הרכבים שהיו בליסינג עברו הרבה קילומטרים. זה שהחברה מתקנת בעיות ומנקה את הרכב לפני שהיא מוכרת את הרכב דווקא אמור לעבוד לטובתך, לא לרעתך. הרבה יותר נעים להיכנס לרכב שרכשת ולדעת שהוא נקי, מצוחצח ובעיקר תקין.

פורסם

נראה לי שמה שבטוח מהשכרה אני לא קונה.

ליסינג או חברה אין לי בעייה ועם קילומטראז סביר גם אין לי בעייה ואני יודע שיש הרבה אפילו ביד 1, רק השאלה עדיין נשאלת האם להסתפק בתקציב שלי או לקחת משהו חדש דנדש וחסכוני ואפילו בטוח יותר אם אני לא טועה ולהביא רכב חדש עם השקעה של ניח 40 אלף סכום ראשוני והשאר בתשלומים?

נראה לי שהפשרה הטובה ביותר היא הגולף שעולה קצת יותר מ-50 אבל פחות מ-70 לעומת הפולו החדשה שעולה כ-105 אלף.

פורסם

אם אתה מחפש רכב קטן, חסכוני ונוסע בעיקר בעיר אני לא בטוח שגולף היא הפשרה הטובה ביותר עבורך.

חדש או משומש זאת כבר שאלה קשה שתצטרך לענות עליה בעצמך. אתה בטח מבין שגם את התשלומים החודשיים בסופו של דבר צריך לשלם מאיפשהו ורק אתה יודע כמה ואיך אתה יכול לשלם כל חודש.

פורסם
נראה לי שמה שבטוח מהשכרה אני לא קונה.

ליסינג או חברה אין לי בעייה ועם קילומטראז סביר גם אין לי בעייה ואני יודע שיש הרבה אפילו ביד 1, רק השאלה עדיין נשאלת האם להסתפק בתקציב שלי או לקחת משהו חדש דנדש וחסכוני ואפילו בטוח יותר אם אני לא טועה ולהביא רכב חדש עם השקעה של ניח 40 אלף סכום ראשוני והשאר בתשלומים?

נראה לי שהפשרה הטובה ביותר היא הגולף שעולה קצת יותר מ-50 אבל פחות מ-70 לעומת הפולו החדשה שעולה כ-105 אלף.

למה מהשכרה עם 40-50K אתה לא קונה ומליסינג עם 80-100K אתה כן קונה?

השכרה לעיתים קרובות עדיפה על ליסינג. וניתן למצוא רכב שהיה בהשכרה זמן מועט יחסית (עד שנה) לעומת ליסינג שלרוב מבלה תחת הליסינג כ-3-4 שנים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

היי נדב,

קניית רכב ישן, בן 10 שנים בערך, כרוכה בתחזוקה שעשויה להיות יקרה. לכן, כדאי לשאוף לרכב חדש ככל הניתן. וזאת מעבר לכיף שבנהיגה ברכב חדש יותר. קניה מליסינג כבר אינה נחשבת היום ל"התפשרות", בעיקר כי חברות הליסינג מעניקות אחריות על המכוניות הנרכשות, פריסת תשלומים נוחה, ומתחייבות לרכוש ממך את הרכב בעתיד, כך שהקושי למכור את הרכב אינו קיים. בנוגע לחישוב שלך – גם אם תקבל היום 15% הנחה על 50,000 ש"ח (7500 ש"ח) – בעתיד, כאשר הרכב יהיה שווה פחות, לדוגמה – 30,000 ש"ח, ותמכור אותו ב- 25% הנחה – סכום ההפחתה יהיה 7500 ש"ח גם כן. כך שגם מהבחינה הכלכלית אין כאן סיכון.

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם
היי נדב,

קניית רכב ישן, בן 10 שנים בערך, כרוכה בתחזוקה שעשויה להיות יקרה. לכן, כדאי לשאוף לרכב חדש ככל הניתן. וזאת מעבר לכיף שבנהיגה ברכב חדש יותר. קניה מליסינג כבר אינה נחשבת היום ל"התפשרות", בעיקר כי חברות הליסינג מעניקות אחריות על המכוניות הנרכשות, פריסת תשלומים נוחה, ומתחייבות לרכוש ממך את הרכב בעתיד, כך שהקושי למכור את הרכב אינו קיים. בנוגע לחישוב שלך – גם אם תקבל היום 15% הנחה על 50,000 ש"ח (7500 ש"ח) – בעתיד, כאשר הרכב יהיה שווה פחות, לדוגמה – 30,000 ש"ח, ותמכור אותו ב- 25% הנחה – סכום ההפחתה יהיה 7500 ש"ח גם כן. כך שגם מהבחינה הכלכלית אין כאן סיכון.

בהצלחה,

גיל מאוויס

לא מדויק - חברת הליסינג מתחייבת לרכוש אותו ממך בעתיד רק אם תרצה לשדרג אצלה רכב בעתיד

עדיין רכב ליסינג קצת יותר קשה למכירה, גם אם הרבה פחות משמעותי מפעם

כן יש הבדל בין ליסינג והשכרה - בליסינג לרוב מדובר בנהג יחיד, הרכב עובר את כל הטיפולים וביקורות תקופתיות, הנהג לרוב נוהג באופן די דומה לנהיגה שלו על רכב משלו כי הוא צמוד לרכב הזה 3 שנים

בהשכרה כל יום מישהו אחר נוהג וממש לא אכפת לנהג מה מצב הרכב או הנזק שעלול להיגרם לו וגם חברות ההשכרה "מחפפות" יותר

גם רכב מליסינג ניתן למצוא רכב שיצא מההסכם אחרי שנה ופחות בדיוק כמו רכב מהשכרה

לגבי ליסינג מימוני - אל תשכח שיש סכום ראשוני, סכום בכל חודש ולרוב גם סכום בסוף התקופה - תחשוב טוב אם תוכל לעמוד בהוצאה. הרכבים החדשים היותר זולים שמתחילים להתקרב לתקציב שלך - רחוקים מלהיות באיכות של המכונויות שהצגת...

פורסם

לא מדויק - חברת הליסינג מתחייבת לרכוש אותו ממך בעתיד רק אם תרצה לשדרג אצלה רכב בעתיד

עדיין רכב ליסינג קצת יותר קשה למכירה, גם אם הרבה פחות משמעותי מפעם

כן יש הבדל בין ליסינג והשכרה - בליסינג לרוב מדובר בנהג יחיד, הרכב עובר את כל הטיפולים וביקורות תקופתיות, הנהג לרוב נוהג באופן די דומה לנהיגה שלו על רכב משלו כי הוא צמוד לרכב הזה 3 שנים

בהשכרה כל יום מישהו אחר נוהג וממש לא אכפת לנהג מה מצב הרכב או הנזק שעלול להיגרם לו וגם חברות ההשכרה "מחפפות" יותר

גם רכב מליסינג ניתן למצוא רכב שיצא מההסכם אחרי שנה ופחות בדיוק כמו רכב מהשכרה

לגבי ליסינג מימוני - אל תשכח שיש סכום ראשוני, סכום בכל חודש ולרוב גם סכום בסוף התקופה - תחשוב טוב אם תוכל לעמוד בהוצאה. הרכבים החדשים היותר זולים שמתחילים להתקרב לתקציב שלך - רחוקים מלהיות באיכות של המכונויות שהצגת...

מסתבר שמה שחשבתי על ליסינג הוא נכון, לא משתלם בכלל !!!

אמנם רוכשים את הרכב ב"הנחה" מסויימת באחוז מסויים אך לא מוכרים אותו באותם אחוזים מהסיבה הפשוטה שהקונה לא רוצה להתעסק עם רכב כזה שהיה בליסינג ומוכן לשלם תמורת זה הרבה פחות ממה שצריך, מישהו אמר שהחברת ליסינג בסוף קונה את האוטו ובסוף מסתבר שגם זה לא מדוייק וזה מותנה בשידרוג רכב כלומר צריכים להיות כבולים לליסינג כל החיים.

ממה שהבנתי הליסינג משתלם רק כשרוצים להחליף אוטו כל 3 שנים ומוכנים לשלם כל חודש קבוע לחברה אבל בסופו של דבר כשמשתחררים מהליסינג מפסידים בגדול.

בקיצור עדיף לקנות אוטו בתקציב הקיים וזהו, רכב חדש רק למי שיכול להרשות לעצמו.

פורסם

הרשה לי בבקשה להגיב :

1. לא הייתי קונה רכב שהיה בליסינג או השכרה בשום מצב, מחשש לאחזקה "לא מספקת" או התגרזנות על הרכב. לי זה מספיק מה שאני רואה על הכבישים, כיצד רכבי ליסינג נהיים רכבי מרוץ/ג'יפים בשבתות (לא כולם אבל להרבה לא אכפת מרכבים שלא שלהם).

2. אישית - לא הייתי לוקח שום הלוואה לקניית רכב. אני מאלה הסבורים שמה שיש ביד - עם זה צריך להסתדר (והלוואה רק תכביד, כי גם אותה צריך להחזיר מתישהו, וזה ברור).

3. לא ברור לי מהו התקציב שלך - מצד אחד אתה רושם 50K (ללא הלוואה ?) ומצד שני - מוכן להסתפק בפאסאט שעולה 35K מקסימום).

4. לא מסתדרת לי הפאסאט עם נסיעות רבות וקצרות בעיר (וכבעל גולף לשעבר וגרמנייה אחרת בהווה - אולי גם הגולף לא מסתדרת, אבל על זה ניתן כבר אולי להתווכח).

5. מה נשאר לנו ? אם חפצה נפשך בגרמניות (בהנחה שעומדים לרשותך 50K) תוכל לרכוש פולו שנת 2005, נפח 1400 (גם אוטומטית תיכנס בתקציב). לצורך זה יספיקו גם 45K, ואת השאר תוכל לשמור ליישור קו.

עם האחזקה (היותר יקרה של הגרמניות, ניתן "להסתדר", ואין צורך לגשת למוסכים מורשי יבואן. מישהו אמר - מוסך רון ? כן, ובוודאי, וניתן לגשת אליו גם לבדיקה לפני קנייה, לפחות המכאנית).

6. אופציות נוספות שיתנו לך רכב יותר חדש - לקנות פיאט פונטו, או אפילו דייהטסו סיריון (שייתכן שיתאימו יותר לאופי הנהיגה שלך).

7. אם עומדים לרשותך 30-35K - נצטרך לעשות הערכה מחודשת של המצב :wink:

alfa 156 2.5.

פורסם

ממש לא מדויק

"מחשש לאחזקה "לא מספקת"" ?

לא מכירה הרבה בעלי רכבים פרטיים שלוקחים את הרכב לבדיקה וביקורת כל 3 חודשים

ובוא נודה על האמת שחוץ מאלו שבאמת מקפידים לטפל ברכב כמו שצריך - המון אנשים מזניחים

בעיקר בגלל שיקולים כלכליים או חוסר סבלנות / אי נוחות / העדר זמן לבקר במוסך

סביר שרוב מי שמשתתף כאן בפורום - מקפיד על טיפולים

אבל רוב האנשים ה"רגילים" - לא

אז דווקא מהבחינה הזו אני יותר רגועה כשמדובר ברכב ליסינג

גם לגבי ההתגרזנות כפי שקראת לה - בתום 3 שנים אתה מחזיר את הרכב וצריך לשלם קנס על כל פגיעה

אז אני חושבת שאנשים כן נזהרים יחסית

אני אישית נרתעת מליסינג בגלל הסחירות לאחר מכן

(מצב משתנה והיום השוק נוטה לכיוון הליסינג לשעבר יותר ויותר)

ובגלל שהרבה פעמים לא מורידים במחיר כמו שבאמת אמורים להוריד על רכב ליסינג

חברות הליסינג והמגרשים שמוכרים את רכבי הליסינג "עובדים" עליך בעיניים שהם כביכול נותנים לך הנחות ומסנוורים אנשים

כשהם בעצם מורידים את ההפחתה בדיוק לפי המחירון - על הק"מ ועל ליסינג

(כמו ה"מבצע" של אלדן של רכבי 2008 במחירי 2006 כשבעצם הם מתייחסים למחיר מלא ורגיל ולא למחיר אחרי הפחתה)

פורסם

התקציב שלי הוא 50K ובעקרון אין לי בעייה לשלם עבור הגולף החדשה שעולה 70K את ה-50K הזה והשאר בתשלומים, הבעייה שאף אחד לא מציע את זה :-), אולי מישהו פרטי שיהיה מוכן לקבל את שאר ה-20K בצקים דחויים אבל זה ממש לא סביר וגם נושא לדיון אחר.

למה רשמתי גם את הפאסאט 2001 שעולה 35K? כי זה אחד הרכבים שמעניינים אותי וזה גם רכב שאני מכיר הייטב ואני לא מוצא שום סיבה להשקיע באוטו משנתון גבוה יותר (בתקציב 50K) כי מדובר באותו אוטו בדיוק רק שנת ייצור אחרת.

כנראה שאני נמשך לגרמניות, לא אהבתי שום רכב אחר שיש בשוק.

לא אהבתי שום צורה של הפולו מלפני 2010, גם את הצורה של הגולף 99 עד 04 לא אהבתי ובכל מקרה זה כבר רכב ישן .

בקיצור אני בעייתי .

פורסם

נדב - אם נושא התשלומים הוא קריטי (וכן החלטת לקחת הלוואה לקניית רכב) סביר שזה לא יהיה כ"כ ישים בשוק הפרטי. תנסה לברר אצל טרייד אין של היבואנים (למשל אצל "אוטו דיל" שהוא הטרייד אין הרשמי של פולקסוואגן). ייתכן ותוכל לקבל גם איזושהי אחריות לרכב, או התחייבות לקנייה חוזרת על ידם (תבדוק איתם מה התנאים).

האני - ברכבי ליסינג - למשל, כשמחליפים צמיגים - שמים צמיגים סיניים זולים ולא בטיחותיים. על תופעת ה"השתזפות" של רכבי הליסינג בשמש הארץ ישראלית, ב"טיפולים" שוטפים שמעת ? (אני עושה אולי הכללות, אבל מאמין שצי רכב גדול שאותו צריכים לתחזק, לא ישתמש למשל בשמן מנוע המומלץ ע"י היצרן, והיקר יותר כמובן, כי אם בתחליפים זולים והרבה פחות איכותיים).

אה, ועוד לא שמעתי שהמתגרזנים על רכבי הליסינג, מחוייבים על "נזקים בלתי נראים" כמו "משיכת הילוכים" (נזק מצטבר למנוע ואולי לגיר). על מכות בפח - אולי כן, כי את זה רואים.

את (וחברי הפורום) אולי שומרים על רכבי הליסינג שלהם, אבל להרבה אחרים לצערי לא כ"כ איכפת.

alfa 156 2.5.

פורסם
אה, ועוד לא שמעתי שהמתגרזנים על רכבי הליסינג, מחוייבים על "נזקים בלתי נראים" כמו "משיכת הילוכים" (נזק מצטבר למנוע ואולי לגיר). על מכות בפח - אולי כן, כי את זה רואים.

לפי דוגמה אחת וכנראה לא מייצגת שאני מכיר, לא מחייבים על נזק לפח (זה היה כתוצאה מגירוד עמוד בחניה).

• תוכן חדש...