Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מימון רכב חדש באיזור 100K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב חדש בסכום של פלוס מינוס 100 אלף ש"ח.

הרכב שאני רוצה לקנות לא יהיה רכב ליסינג פרטי.

באתר של בנק לאומי קראתי שיש אפשרות לקבל מימון של 60% מערך הרכב

(http://www.leumi.co.il/Articles/9283/) בריבית פריים + 1.5%.

מספר שאלות:

1) האם זה משתלם? אם נגיד אני לוקח מהם 60 אלף ש"ח זה אומר שהריבית שאני יצרטך לשלם עבור כל 5 השנים היא

3300 ש"ח, לפי פריים 4%? או שהבנתי לא נכון כאן?

2) האם ידוע לכם על תוכניות מימון טובות מזה, או למשל אתם מכירים חברות רכב שמציעות לרכוש את הרכב בתנאים נוחים?

3) מבין המכוניות הבאות: פלקסווגן פולו, אופל קורסה, סיטרואן C3, סקודה פאביה, סוזוקי ספלאש ומאזדה 2.

איזו הייתם בוחרים? (נסיעות בינערוניות בעיקר)

אני אישית אוהב יותר את הגרמניות.

4) כיוון שאופל נכנסו חזרה לשוק הישראלי, נכון יהיה לחשוב שיש להם תנאים טובים שיגרמו לאנשים לרכוש מהם רכבים..

האם אתם מכירים/קניתם מהם רכב? ומה היו התנאים?

חשוב לי להדגיש שהרכב צריך להיות לא ידני.

תודה רבה!

פורסם

עניין המימון די מורכב ומאוד אישי - הן מצד המלווה והן מצד הלווה.

למלווה חשוב הסיכון שההלוואה לא תוחזר, והיבית מחושבת בהתאם לכך, כלומר לווה בסיכון נמוכך יקבל הלואה בריבית נמוכה, לווה בסיכון יותר גבוה יאלץ לשלם ריבית יותר גבוהה או לוותר על ההלואה.

ללווה חשוב להתאים את ההחזר החודשי ליכולותיו הכלכליות, ולעתים יבחר בהלואה עם ריבית יותר יקרה אך לטווח יותר ארוך על מנת לצמצם את ההחזר החודשי.

לגבי הלואות לרכב:

1. הלואה של P+1.5% יקרה מאוד - אישית קיבלתי ב-P-0.5% ואני לא בטוח שקצת התמקחות לא היתה מורידה עוד משהו מהריבית. ההלואה היתה בסניף הבנק שלי (הפועלים) אבל אני חייב לציין שאני לקוח ותיק ומוכר להם כעומד בהחזרים.

2. ממליץ לך להתחיל את הבירור בסניף הבנק שלך. הם מכירים אות היטב, אם יתברר שהם לא רוצים לתת לך הלואה או מתעקשים על ריבית גבוהה כדאי לך לחשוב פעמיים אם לקחת את ההלואה, כיון שהבנק מעוניין לתת הלואות, ואם הוא לא נותן - כנראה שצפוי שיהיה לך קושי לעמוד בהחזרים. לא כדאי לך להסתבך בעניין כזה בשביל רכב.

3. חלק מהיבואנים מציעים הלואות דרך מוסדות מימון שונים, בדוק היטב את התנאים. לעתים מדובר ב"תשלומים ללא ריבית" אבל בתשלום במזומן (והלואה מהבנק היא מזומן לצורך העניין, כיון שהיבואן מקבל את מלא כספו מייד) תקבל הנחה. ההפרש בין המחיר במזומן לבין המחיר בתשלומים הוא למעשה הריבית שאתה משלם.

4. הריבית במשק עדיין צפויה לעלות, כך שההחזר החודשי שלך יכול לעלות באופן חד על פני שנות חיי ההלוואה. בקש חישוב של ההחזר החודשי בריביות יותר גבוהות מהנוכחית ובדוק אם תוכל לעמוד בהחזרים בתנאים אלה.

5. כל הלוואה כרוכה בהוצאה של כמה מאות שקלים לצורך הקמתה (עמלה לבנק, אגרות משכון וכו'). אפשר לחסוך משהו על ידי התמקחות לגבי העמלה של הבנק. כמובן שאגרות רישום משכון של מדינת ישראל אינן נתונות למו"מ.

לגבי בחירת הרכב - לא פירטת למה כוונתך לנסיעות בין-עירוניות בעיקר, וטווח המחירים של המכוניות שציינת רחב מאוד. בטווח מחירים זה יש עוד כמה דגמים מעניינים, וכדאי לך לעבור בסוכנויות הרכב ולהתרשם מהם. אני אציע את השקפתי בעניין.

מבחינת מאפייני הרכב - אתה צריך להתאימם לתנאי הנסיעה שלך. אתה יכול לנסוע בכבישים בין עירוניים 40 ק"מ ביום או 150 ק"מ ביום. אם מדובר במרחקים קצרים ובכבישים בטוחים, ואתה רגיש מאוד לעלויות - הייתי בוחר ברכב הזול ביותר המציג אמינות מספקת. אם תבלה בכבישים שעות רבות או בכבישים יותר בעייתיים הרי שהבטיחות והנוחות מהוות שיקולים יותר מרכזיים, והייתי משקיע סכום נוסף כדי לקבל רכב יותר בטיחותי ונוח. להעיר כי גם הרכב הזול ביותר שציינת - הסוזוקי ספלאש - קיבל 4 כוכבי EuroNCAP בדגם המצוייד ב-4 כריות אויר ולא ברור לי אם צוייד ב-ESP, בעוד שהדגם הנמכר בארץ מצוייד ב-ESP ו-6 כ"א, כך שכנראה שהיה מקבל עוד ניקוד כלשהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה!

עוד שאלה שלא ממש הבנתי:

אם אני לוקח הלוואה של 60 אלף ש"ח ונניח הריבית של הפריים היא 4%. והבנק נותן לי P + 1.5.

שזה אומר משהו כמו 5.5%.

5.5% מ-60 אלף זה 3300, במידה והריבית לא משתנה האם זה אומר שאני משלם להם ריבית של 3300?

כלומר לקחתי 60000 ומחזיר בסופו של דבר 63300 או זה אחרת?

פורסם

שים לב לשני דברים חשובים:

1. הריבית שקיבלת היא שנתית, אני מניח שאתה לא מתכנן להחזיר 60K בשנה אחת, אז תכפיל את הריביות במס' השנים שאתה מחזיר. (יכול להיות שצריך לחלק ב-2 כדי לקבל את הריביות המדויקות כי במהלך הזמן אתה מחזיר את הכסף בהדרגה)

2. ריבית הפריים כרגע 3% ובמגמת עלייה ברורה, קח בחשבון שאם ההחזר שלך הוא שנתיים או יותר , אבל בטוח תגיע ל-5% פריים ולכן תכנן את ההתנהלות הכלכלית שלך בהתאם.

פורסם

לא הבנת נכון:

1. מדובר בריבית דריבית, כך שלמעשה תשלם יותר. חפש באינטרנט מחשבון הלוואות (נדמה לי שיש כאלה בכל מדור כלכלי של אתר חדשות, או באתרים כלכליים). לא ציינת את משך ההלואה, דבר שמשפיע על סך הריבית שתשלם.

2. בכל פעם שהריבית תשתנה (והצפי הוא לעליה) התשלום החודשי יחושב מחדש.

3. קישור למחשבון ריבית של ynet.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. הריבית שקיבלת גבוהה יחסית, אני קיבלתי מימון דרך פולסווגן בשיתוף בנק לאומי מימון של פריים פחות חצי אחוז (ז"א 3.5% ריבית)

תלך לבנק לבדוק הלוואה מול נציג ולא באינטרנט ובנוסף תבדוק הלוואה דרך מי שאתה קונה תבדוק מי נותן לך את התנאים הכי טובים.

האחוז ריבית שאתה משלם היא שנתית ביחס לסכום שנשאר לך בהלוואה, כמו שראית באחת ההודעות יש מחשבון פשוט מאוד לחישוב ההחזר (כמובן שההחזר ישתנה ביחס לריבית פריים שבטח עוד תעלה)

2. לכל יבואן יש תוכניות מימון יותר טובות ממה שקיבלת, כמו שאמרתי אני קיבלתי מפולקסווגן ריבית פריים מינוס חצי אחוז

3. ושוב כמו שראיתי אני גם מאוד אוהב את הגרמניות, איכות חומרים, ההרגשה בתוך הרכב, בטיחותיות מאוד מופרקטיות, אני אישית הלכתי על ה פולו tsi כי חיפשתי גם רכב חזק, רכב יפה ולא זולל דלק ולא עם ביטוח יקר

בהצלחה

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

משלמה סיקסט קיבלתי 50K בריבית 2% קבועה.

אבל מדובר על ליסינג פרטי, לא בדיוק מה שאתה מחפש.

לאופל קורסה

פורסם

אני ממליץ לך לא לבדוק דרך האתרים של הבנקים, אלא לגשת לסוכנויות של הרכבים (שבהם אתה מעוניין) ולבדוק את התנאים שאפשר לקבל דרכם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב חדש בסכום של פלוס מינוס 100 אלף ש"ח.

הרכב שאני רוצה לקנות לא יהיה רכב ליסינג פרטי.

באתר של בנק לאומי קראתי שיש אפשרות לקבל מימון של 60% מערך הרכב

(http://www.leumi.co.il/Articles/9283/) בריבית פריים + 1.5%. הריבית הנ"ל גבוהה באופן יחסי לניתן כיום בשוק, כפי שהזכירו קודמי ניתן לקבל P-0.5% ואף יותר!

מספר שאלות:

1) האם זה משתלם? אם נגיד אני לוקח מהם 60 אלף ש"ח זה אומר שהריבית שאני יצרטך לשלם עבור כל 5 השנים היא

3300 ש"ח, לפי פריים 4%? או שהבנתי לא נכון כאן?

נעשה סדר: 1. ריבית הפריים כיום עומדת על 4.5% (ריבית בנק ישראל היא 3% וריבית הפריים היא בעלת מרווח של 1.5%+ מריבית בנק ישראל).

2. P=4.5 לפיכך גובה ההחזר החודשי שלך יעשה עפ"י גובה ריבית של 6% שנתית לתקופה של 5 שנים (60 חודשים) ולכן ההחזר החודשי הוא: 1933 ש"ח מידי חודש. (סה"כ 60*1933=115980 ש"ח). כלומר שילמת ריבית של 16,000 ש"ח בחמש שנים במידה וגובה הריבית תישאר ברמה זו!

3. גובה ריבית הפריים הינו במגמת עליה ווצפוי כי תעלה עד 5.5% עד סוף שנה זו, לכן ההחזר צפוי להיות גבוה עוד יותר וכן הריבית!

2) האם ידוע לכם על תוכניות מימון טובות מזה, או למשל אתם מכירים חברות רכב שמציעות לרכוש את הרכב בתנאים נוחים?- כפי שציינתי , חפש אלטרנטיבה אחרת.

3) מבין המכוניות הבאות: פלקסווגן פולו, אופל קורסה, סיטרואן C3, סקודה פאביה, סוזוקי ספלאש ומאזדה 2.

איזו הייתם בוחרים? (נסיעות בינערוניות בעיקר)

אני אישית אוהב יותר את הגרמניות. אני באופן אישי מעדיף את הגרמניות שבחבורה מבית VW - הפולו והפאביה, עם נטייה לפולו הממוצבת גבוה יותר ונראית (לטעמי) טוב יותר.

4) כיוון שאופל נכנסו חזרה לשוק הישראלי, נכון יהיה לחשוב שיש להם תנאים טובים שיגרמו לאנשים לרכוש מהם רכבים..

האם אתם מכירים/קניתם מהם רכב? ומה היו התנאים?

חשוב לי להדגיש שהרכב צריך להיות לא ידני.

תודה רבה!

ראה תגובתי באדום

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...