Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באותה המידה שהמבקרים יכלו לכתוב ביקורות, וטובות מאוד, על הרכב. גם התנסותם היא קצרצרה.)

רונן, בוחני רכב או אנשים עם ניסיון יכולים לשפוט רכב במהרה, אינני בוחן רכב אך נהיגה של כמה דקות יכולה להספיק לי.

על הרעיון שמישהו עם למבורגיני יכול לצחוק על מישהו עם ב.מ.וו יש לי מה להגיד.

כמו ששמת לב מי שקצת נכנס בשרשור הזה הם אנשים עם קצת ניסיון, אני מאמין שאייל נהג על מספר מאוד גדול של מכוניות ואין קשר בין עלות להתלהבות והוא יכול להסכים איתי על זה.

ברצינות, יש מכוניות שמרטיטות לי את הלב ועולות גרושים, מחיר הוא לא פונקציה.

אבל בראיה כללית ודי מציאותית - ה"ספארק" היא מכונית בסיסית, גם אם ישימו לה עוד 4 צגים דיגיטלים, היא מכונית בסיסית שמכויילת להיות מכונית בסיסת ואמורה להוות פתרון לתנועה עירונית, אין בזה שום פסול אבל אין בזה שום דבר מרגש.

למיטב הבנתי אתה עדיין בתקופת המלווה ועדיין לא הספקת לנהוג כ"כ הרבה, קח לך שנה שנתיים, תכיר את האוטו, תצבור ביטחון, תנהג על רכבים נוספים ותבין את הנקודה שאנחנו מנסים להעלות פה.

שוב, כתבתי לך על הסיריון שהייתה מכונית מצויינת אך היא הייתה קופצנית ודי צפופה. היא הייתה פשרה, עלויות אחזקה נמוכות וויתור על המון דברים שהיום אני לא חושב שארצה להסתדר בלעדיים. הספארק היא בערך אותו הסיפור.

haters will hate

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוחני רכב יכולים לחוות דעה די מוצקה אחרי כמה שעות של נהיגה, מתוך ניסיון עבר עשיר ובעיקר היכרות עם שאר השוק והמתחרות.

לרוב הכותבים כאן הספארק היא רכב ראשון אחרי רכב לימוד הנהיגה, או הרכב של ההורים. זו לא ממש ראיה רחבה על השוק ועל המתחרות.

אגב, בשום מבחן השוואתי שקראתי הספארק לא יצאה מנצחת, בד"כ איפושהו באמצע.

אין לי שום רצון להעיב חו"ח על הקניה, מי שרכש אותה מכל סיבה שהיא, ומבסוט - שיתחדש ויהנה! ומי יתן ועוד שנה נקרא כאן שרשור בנימה חיובית בשם "סיכום שנה עם הספארק", אני שמח מכל רכב שעושה טוב לבעליו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אגב הפיאט פנדה 3 דלתות מנוע 903 ידנית (ארבעה הילוכים) שהיתה אצלנו במשפחה משנת 1982, למיטב זכרוני, לא היתה כל כך רחוקה מהמכוניות האלה בתצרוכת (אבל בהחלט באבזור).

עם הפנדה הזהה שלי התצרוכת הממוצעת עמדה על 1:15-16

בנסיעה ארוכה לרמת הגולן 1:19.5

גיר 4 הילוכים (למרות שהיו כאלו עם 5 בדגמי S ובטח צריכת הדלק היתה עדיפה).

אבל לא היה לה:

1. מזגן!

2. ה"כ

3. כיסאות נורמאלים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
סבבה מיני והכל אבל איך אתם יכולים לסבול את העניין שאין חלונות אחוריים???

ברכבים שבמילא לא נועדו להסיע 4/5 נוסעים - זה לא בדיוק בעיה.

מעבר לזה - סגנון החלונות שיש לאלטו ו107 הוא, בהיעדר הגדרה אחרת; "כיפי", אפשר להשאיר אותה בחניה של הסופר עם החלונות האחוריים פתוחים ואין יותר מדי סיכוי שמישהו יפרוץ לך לאוטו. (בערך כמו BMW שחונה בוויצמן בנתניה, חלונות פתוחים עד הסוף, מפתח בפנים ואין שום סיכוי שמישהו יתקרב אליה בכלל :D דומה אבל שונה)

ולסיום, ממתי בארץ פותחים בכלל חלונות? יש מזגן :shock: (מישהו זוכר את השרשור של ה147 שלא פתחו לה את החלונות אפילו פעם אחת? :lol: )

יאללה 30,000 צפיות ו500 תגובות בראבק!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
שוב, זה לא האישו.

גם כאן האישו לא הובן. כתבתי שאם היו באפשרויותיה הכלכליות, היא הייתה בוחרת ברכב בסגמנט אחר, אך עדיין, זה לא מונע ממנה להתלהב מאוד מהספארק שמציעה תמורה רבה ביחס לעלותה. לטעמה (אתה יכול לזלזל בזה?).

הטענה שלך הייתה ש"חולות הגה" מאוד היו רוצות מאזדה 3 ספורטיבית (שהיא לא) או טויוטה (הניחוש שלי, קורולה) שהיא גם לא, אך התלהבו מאוד מהספארק.

אני התייחסתי לעובדה שבין מאזדה 3 או טויוטה (שוב, לפי ההשערה שלי, קורולה), אין שמץ של קשר למילה ספורטיבי.

עוד רשמתי שאני מאמין שהספארק כדאית, חסכונית, מתאימה לחלק מן האנשים וכו'. ככה שזה לא סותר את העובדה שאחותך וידידתך התלהבו מהספארק.

אני למשל מאוד מתלהב מהאבארת 500. העיצוב קולע לטעמי, הרכב -מאוד- מהנה לנהיגה ומתאים לי בתקציב. אבל, היו לי עוד שיקולים ולכן לא קניתי אחד. אם לא הייתי צריך להתחשב גם באותם שיקולים, זו הייתה הקנייה שלי.

ההגדרה שלך ליופי של רכב היא מקובעת, וזה בסדר גמור, אבל יש שיודעים קצת לצאת מהקופסה בקשר למראה שצריך להיות לו.

ובוודאי שזה עניין של טעם, אחרת לא היו קיימות דעות רבות אחרות.

אני אחד האנשים שהכי לא מקובע בנוגע לעיצובים של רכבים, אבל ניחא.

שוב, פרופורציות הן לא עניין של טעם. פרופרציות הן עניין מדיד. אין מה להתווכח עם עניין הגלגלים הקטנים, הפנסים העצומים ועם זה שהרכב צר, קצר, וגבוה.

טעם זה האם הפרופורציות מוצאות חן בינייך, או לא.

וכן, בעיניי כל הדברים האלה, ובכלל העובדה שמשלבים הרבה את אפקט הכרום בפנסים ברכבים, ולאו דווקא בספארק, לא מוצאים חן.

אתה צודק, אתה יכול, אבל זה לא הופך זאת ליותר חכם. לזלזל בהתלהבות של אחרים זה פשוט לא נכון. זה אינדוודואלי מאוד. באותה המידה, אדם שקנה יגואר או למבורגיני, יביט בבחירה שלך בזלזול ולא יבין מדוע אתה מתלהב ממנה. תמיד יש טוב יותר, אבל יש גם מה שמתאים יותר, והוא זה שגורר התלהבות בעיקר.

אני לא מזלזל. אני מנסה להכניס דברים לפרופורציה.

אני מתלהב עם עצמי והרכב. בדקתי במו ידיי ורגליי את כל מה שיש לקטגוריה להציע, אני מבין טוב מאוד מדוע אנשים קונים את המתחרות, ואני מכבד את זה.

והאמת, בלי להתרברב יותר מידי, כי אני לא אחראי לעיצוב הרכב, אני רק קניתי אותו, היה בחור עם XF לפני מספר ימים שהתלהב יותר ממני מהרכב :)

ראה התייחסותי באדום.

!AWDSOME

פורסם

מעבר לזה - סגנון החלונות שיש לאלטו ו107 הוא, בהיעדר הגדרה אחרת; "כיפי", אפשר להשאיר אותה בחניה של הסופר עם החלונות האחוריים פתוחים ואין יותר מדי סיכוי שמישהו יפרוץ לך לאוטו.

תרשה לי לחלוק,

בעבר הרחוק מאוד היה לי רכב עם מנגנון זהה בחלונות האחוריים [אוסטין מטרו].

אחרי ששכחתי את המפתחות בתוך הרכב והדלתות ננעלו ניסיתי לפתוח את חלון הצד עם מעט יותר כח ממה שצריך והבורג [או מה שחיבר את המנגנון לרכב] פשוט יצא החוצה.

הזזתי את החלון ,נכנסתי לרכב ונסעתי, כשהגעתי הביתה חיברתי עם בורג פח את החלון בחזרה למקום.

לפתוח את החלון לקח לי הרבה פחות זמן מאשר לזחול למושבים הקדמיים :-)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מה קורה?

הערה אחרונה בקשר לכיוון החדש:

לכל המלעיזים: יש כאן לא מעט שקנו אוטו חדש, לטעמם, ושנהנים ממנו - תפרגנו.

לכל הרוכשים: תפדלו, תתחדשו ותהנו.

אישית: יש לי נסיון נהיגה של יותר מ- 13 שנים (ואני לא טוען שזה הרבה), זה לא האוטו הראשון שלי, נהגתי במכוניות רבות מאוד, אני חובב רכב ובעברי קורסי נהיגה מתקדמת שונים, גם אני קניתי אותו (למרות שאני חושב שהפיקנטו עדיפה ברוב הדברים, למעט (כנראה) שילוב מנוע/מחיר (אם זה יהיה דומה ל- i10)) - הוא מתאים לצרכי למרות שבאפשרותי לרכוש רכבים אחרים או לקבל רכב ליסינג.

רונן, כל תשובותיך מתונות ונעימות ולעולם לא לגופו של איש או פוגעות בהכללה, חבל שלא כל המלעיזים נוהגים כך.

בואו נחזיר את השרשור למסלולו, דיונים על הרכב החדש הזה ורכבים חדשים בכללם (ביטוח, איבזור).

ביטלתי את הדיבורית (900 ש"ח) ואני חושב לוותר על הקודנית אם אפשר ביטוחית - האם כל חברות הביטוח דורשות אותה? ואם כן האם מממנות אותה?

* אני חושש שהרגתי את השירשור כי אנשים נכנסו רק בשביל העימותים.

פורסם

עד כמה שאני יודע דרישת הקודנית מורכבת ממחיר הרכב, מיקום מגוריך, סיכויי לגניבה וכו'

לדעתי, אם אפשר לוותר על הקודן, כדאי.

!AWDSOME

פורסם
מה קורה?

אישית: יש לי נסיון נהיגה של יותר מ- 13 שנים (ואני לא טוען שזה הרבה), זה לא האוטו הראשון שלי, נהגתי במכוניות רבות מאוד, אני חובב רכב ובעברי קורסי נהיגה מתקדמת שונים, גם אני קניתי אותו (למרות שאני חושב שהפיקנטו עדיפה ברוב הדברים, למעט (כנראה) שילוב מנוע/מחיר (אם זה יהיה דומה ל- i10)) - הוא מתאים לצרכי למרות שבאפשרותי לרכוש רכבים אחרים או לקבל רכב ליסינג.

רונן, כל תשובותיך מתונות ונעימות ולעולם לא לגופו של איש או פוגעות בהכללה, חבל שלא כל המלעיזים נוהגים כך.

בואו נחזיר את השרשור למסלולו, דיונים על הרכב החדש הזה ורכבים חדשים בכללם (ביטוח, איבזור).

ביטלתי את הדיבורית (900 ש"ח) ואני חושב לוותר על הקודנית אם אפשר ביטוחית - האם כל חברות הביטוח דורשות אותה? ואם כן האם מממנות אותה?

* אני חושש שהרגתי את השירשור כי אנשים נכנסו רק בשביל העימותים.

חברות הביטוח כבר שנים לא מממנות התקנת קודנים .

ישנם הרבה חברות , בינהם "שלמה" ו"הפניקס" , שעד 80,000 ש"ח עלות רכב , לא דורשים קודנית .

כך גם לגביי הספארק . תעשה בדיקה .

אם אתה מבטח שם , אין צורך בקודן .

שברולט ספארק 2011

הרדיו רק בעייתי

אורן

Guest רונן יצחק
פורסם

יש כאן אי הבנה רבה בקשר לדברים מאוד בסיסיים, כמו שהתלהבות הנה אינדוודואלית ובוודאי גם הצורך האישי. יש דברים בסיסיים שמצופה מאדם להבין בהם, כמו הדברים האלה, לפני שהוא מתיימר להבין בשטויות כמו מכוניות. היום כשאדם מפגין שמחה בבחירתו, מיד יוצאות הערות אינפנטיליות בסגנון של 'מחלקת השיווק של UMI במיטבה'. חברים, בואו נתבגר.

וזה נכון שתגובותיי מתונות ואני משתדל להיות נעים, אך גם אני מאבד את הסובלנות אל מול חוסר הנימוס, היהירות, ההתנשאות, ולעתים אף הטיפשות, של בני האדם. צר לי, אין לי דרך אחרת להגדיר זאת כשאני מסביר שההתלהבות הנה אינדוודואלית וחוצה כל מוצר וכל מחיר, ואנשים ממשיכים לא להבין דבר כל-כך בסיסי, או שמים לנו בפה דברים שלא טענו כלפי המכונית ('ההמצאה הכי גדולה מאז המצאת הגלגל' - אתם רציניים?).

הם גם החליטו בינם לבין עצמם שכל מי שרכש את המכונית אין לו ניסיון במכוניות ואין לו הבנה בהן. זו דרכם של בעלי הדעה החלשה. והנה אתה, בעל הניסיון המרובה, רכשת את הרכב והוכחת את הנקודה שלי בדיוק, שיש גם היבט של התאמה לצרכים. זו יהירות וזלזול באינטליגנציה מצדם, ונגד זה אני יוצא מתחילת הוויכוח הזה, יותר מאשר הגנה על הרכב הזה. דעתם האישית על איזו מכונית לא מטרידה אותי כמו התנהגותם, כי היא זו שהופכת את העמודים האלה לפחות נעימים.

Guest רונן יצחק
פורסם

לענייננו:

The Wizard, הפיקנטו בהחלט מעניינת, ובדקתי אותה טרם בחרתי ב'ספארק', אך הסיבה שפסלתי אותה היא כי גרסת המנוע הגדול יותר (1.2) משולב בגיר אוטומטי בלבד, זו אותה הסיבה שפסלתי את ה-i10 (בה גם העיצוב והאבזור היו דלים).

בחו"ל, ה'פיקנטו' בכלל מרשימה, יש לה רמת אבזור גבוהה מאוד (נראה לי יותר מהגרסה הכי מאובזרת של 'ספארק'), אבל כדי להיות תחרותית בארץ, בטח חצי מהמפרט הזה יגולח (כפי שגם גולח מעט המפרט של ה'ספארק').

מבחינתי, החיסרון הכי גדול של 'ספארק' הוא מנוע לא גמיש, אך גם עבורי זה לא קריטי. אני עדיין מרגיש שהיא מספקת היטב - בקלות ובקלילות הגעתי איתה ל-120 קמ"ש (המקסימום החוקי), וממילא זו מהירות שאני לא שואף להגיע אליה.

במה, לדעתך, ה'פיקנטו' עדיפה?

פורסם

לא אמרו לך מיד שאתה מחלקת השיווק של UMI, זה קרה אחרי 400 פלוס תגובות שמוכיחות שכל המתלהבים קצת הגזימו.

גם אני התלהבתי בהתחלה מהרכב הראשון שלי, אחרי שנה איתו הבנתי שזה רכב שהוא פח זבל עלי אדמות. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...