Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני בודק את התצרוכת דלק שלי?

גם לי יש C1 ואני ממלא פעם בשבועיים דלק.

ואני נוסע כמעט כל יום על 90 ויותר לכמה דקות אבל ממש לא משתגע עם האוטו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיקת צריכת דלק, היחידה האמינה:

ממלאים מיכל מלא, עד שהידית קופצת. מאפסים את מונה המרחק. נוסעים עד שהמיכל כמעט ריק (אין צורך להגיע לתחתית, אבל עדיף לרדת מרבע). ממלאים שוב עד שהידית קופצת. מחלקים את מס' הקילומטרים שנסענו במס' הליטרים שנכנס במיכל (למשל - נסענו 100 ק"מ ומילאנו 10 ליטר - צריכת הדלק תהיה 10 קילומטר לליטר).

חשוב: לא לקפוץ למסקנות אחרי בדיקה אחת, בטח ובטח ברכב חדש. למדוד ככה כמה מיכלים. אחרי שרוקנת חמישה מיכלים נניח, תוכל להתחיל להסיק מסקנות. אישית אני מודד כל מיכל, אבל זו סטיה פרטית.

חשוב 2: לנסוע כמה שיותר על כל מיכל (שוב, לא לרוקן לגמרי). יש סטיות עצומות בין מדידת נסועה של 100 ק"מ לבין מדידה לאורך 500 ק"מ. הסיבה היא שלא בכל תדלוק אנחנו ממלאים בדיוק עד אותה נקודה, כמה שיותר ליטרים נמלא נקטין את הסטיה.

חשוב 3: לזכור בערך את אופי הנסיעה, עירוני/בינעירוני, פקקים, עליות, צורת נהיגה וכו' - ע"מ להבין את ההשפעה על הצריכה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

עדכון לגביי הצריכה,

במקרה נתקלתי במכר שיש לו כבר את הספארק יותר מחודש.

שאלתי אותו מה צריכת הדלק של הרכב ותשובתו הייתה 1 ל-16 משולב.

הבן אדם פדנט אמיתי מודד ורושם את פרטי התדלוקים.

הוא אומר שאם הרכב ייסע רק מחוץ לעיר הוא בטוח שהיא תהיה אף טובה יותר מ1 ל16.

אני אישית נרגעתי לאחר ששמעתי את זה ממנו.

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

בסדר אין פה משהו מיוחד.

זה יושב פחות או יותר עם הצהרות היצרן. שעומדות על 19.6 משולב אאל"ט.

תוריד 3 ק"מ כסת"ח והגעת ל16+/-.

Guest רונן יצחק
פורסם
רונן, אני מעלה לך שתי תמונות של הוספת ניקלים לרכב אחד שהוסיף ניקלים בטעם טוב והשני הוסיף בצורה מוגזמת וגם מכוערת לגבי הספארק אם יצא לי שוב לראות אותה אני אצלם.

תודה רבה :)

מרענן לראות כזו התלהבות ממה שהוא אחרי הכל אוטו עירוני זול ופשוט מאוד. גם ההתחבטות ההמונית איזה צבע הכי מתאים לו כמעט מרגשת, אבל כשזה מגיע לניקלים ניתן להערכתי ל"הרגיע". אין סיכוי שהתוצאה לא תהא פטטית, אפילו מביכה.

אתה רואה? מסתבר שזול יותר, לא אומר שזה פחות טוב. תלוי למי. למנהל, מכונית כזו היא לא אטרקטיבית, אך לאנשים הפשוטים, זו מכונית סקסית וטובה הרבה יותר מכל מכונית יוקרה או מנהלים אחרת, לפחות לטעמי. היא קטנה, נכנסת בכל חור, חסכונית, מיוחדת, יפה וחמודה הרבה יותר. וה'ספארק' מאובזרת בצורה הגונה יחסית, ומרגישה 'רצינית' בפנים, וגם במהלך הנסיעה.

וכן, מסכים אתך בקשר לניקלים, אני אוותר :)

בכל אופן, תתחדש וסע בזהירות.

תודה רבה, ותתחדש על הפאביה :)

חזרתי כרגע מהתחנת דלק ואני מאוכזב...

יש לציין שכל הנסיעות שלי היו בעיר.

נסעתי 300 קמ ושמתי עכשיו 30 ליטר , משמע 1 ל-10 מאכזבים, למרות שהנסיעות היו בעיר עדיין ציפיתי ליותר ממנוע 1200 גיר רגיל.

מהבדיקה שלי, בנסיעה משולבת של 110 ק"מ, זה 1 ל-15, ואפילו יכולתי לשפר צריכה (ביצועי הנהיגה שלי השתפרו מאוד מאז, וגם היה משא מיותר ברכב).

מאוד חשוב גם לדעת מהם ביצועי נהיגה של הנהג, ולא רק ביצועי הרכב. אני רוצה לומר שפעמים רבות אני לא לוחץ על דוושת הגז כלל, והרכב מונע בקלות מכוח האינרציה (לא יושם באותה בדיקת צריכה שערכתי). אפילו לא מרגישים שהדוושה לא לחוצה. הסיטואציות האלה הן בהתקרבות לצמתים או לתנועה צפופה, אני מתקדם מרחק רב בלי נגיעה בדוושה והרכב פשוט גולש במהירות טובה ובקלות.

גם תחילת נסיעה צריכה להיות חלקה. יש כאלה שלוחצים על הגז בלי חשבון בתחילת נסיעה עד לכדי נהימת מנוע.

זה ששאל אם ראיתם כזו שחורה.. לי יש כזו , וכבר קיבלתי מכת חניה:cry:

באסה. כמה עולה בערך עבודת פחחות כדי לתקן פגיעות כאלה?

זה המכל הראשון? - אז הגיוני!

תצרוכת מודדים לאורך זמן. לא רק לאופי הנהיגה יש השפעה גם לאופי הנסיעות (הרבה נסיעות קצרות במנוע קר מכפילות את הצריכה)

למה הכוונה ב'מנוע קר'? הכוונה לבתולי? בואו הנה, מכונית זה כמו בחורה. בהתחלה זה כואב, והביצועים לא משהו, אבל עם הזמן זה רק הולך ומשתפר :)

עדכון לגביי הצריכה,

במקרה נתקלתי במכר שיש לו כבר את הספארק יותר מחודש.

שאלתי אותו מה צריכת הדלק של הרכב ותשובתו הייתה 1 ל-16 משולב.

הבן אדם פדנט אמיתי מודד ורושם את פרטי התדלוקים.

הוא אומר שאם הרכב ייסע רק מחוץ לעיר הוא בטוח שהיא תהיה אף טובה יותר מ1 ל16.

אני אישית נרגעתי לאחר ששמעתי את זה ממנו.

כן, זו בערך גם הצריכה שלי (15), והיום לדעתי זה אפילו יהיה יותר טוב ובקלות. עוד אלפי ק"מ זה ישתפר עוד.

היום צילמתי עוד כמה תמונות של הספארק. הפעם לאחר שניקיתי את האבק מעליה, כך היא נראית כמו חדשה, ולא כמו כזו שטרקטור נסע עליה (איזו מהממת היא). תכף אעלה אותן :)

פורסם

מהבדיקה שלי, בנסיעה משולבת של 110 ק"מ, זה 1 ל-15, ואפילו יכולתי לשפר צריכה (ביצועי הנהיגה שלי השתפרו מאוד מאז, וגם היה משא מיותר ברכב).

באסה. כמה עולה בערך עבודת פחחות כדי לתקן פגיעות כאלה?

שמתי לב שהקו הראשון של הדלק יורד אחרי 80 קמ ואחרי זה יתר הקוים יורדים די מהר כל 20-30קמ , גם אצלך זה ככה??

לגבי עלות תיקון פגיעות פח אין לי מושג, אני גם לא מתכוון לברר בינתיים, מכיוון שבאיזור שאני גר, יש לי תחושה שזו לא תהיה הפגיעה האחרונה.

לגבי הנהימת מנוע שזכרת בתחילת הנסיעה... קשה מאוד לשלוט על הגז בתחילת הנסיעה, הוא רגיש מאוד, צריך ללחוץ ממש בעדינות.

פורסם
היום צילמתי עוד כמה תמונות של הספארק. הפעם לאחר שניקיתי את האבק מעליה, כך היא נראית כמו חדשה, ולא כמו כזו שטרקטור נסע עליה (איזו מהממת היא). תכף אעלה אותן :)

פאנן. יש מצב לצרף גם תמונה של המנוע?...

Guest רונן יצחק
פורסם
שמתי לב שהקו הראשון של הדלק יורד אחרי 80 קמ ואחרי זה יתר הקוים יורדים די מהר כל 20-30קמ , גם אצלך זה ככה??

הבנתי שמד הדלק הוא לעולם לא לינארי. ומניסיון, קצב הירידה גם תלוי בסוג הכבישים.

ואני לא חושב שזה כך אצלי, כי כשהיה חצי מכל, על פי המד, קצב הירידה היה אטי מאוד גם כן. זה לא רק לגבי הפס הראשון.

אני ממליץ לא להתעסק יותר מדי בצריכה של הדלק כי היא בכל מקרה חסכונית יחסית. זה לא משהו שצריך לשבור עסקה, לדעתי.

לגבי הנהימת מנוע שזכרת בתחילת הנסיעה... קשה מאוד לשלוט על הגז בתחילת הנסיעה, הוא רגיש מאוד, צריך ללחוץ ממש בעדינות.

נכון מאוד, אבל כיום אני הרבה יותר שולט בכך. התחלות הנסיעה שלי הרבה יותר חלקות ונעימות. גם אחותי מאשרת :)

אז אם אתה עדיין בשלב התרגול, אולי זה מוסיף גם לסיבת צריכת הדלק המוגברת של הספארק שלך. אבל אני לא יודע עד כמה זה משמעותי (נסעת המון ק"מ, אז אני מניח שהיו לך המון הזמנויות כדי להפוך זאת למשמעותי).

בתחילה הרכב כבה לי לא מעט, וההדלקה מחדש גם היא בעלת צריכה מוגברת, וזו עוד סיבה לכך שבדיקת צריכה כיום תראה תוצאות מספקות יותר מ-15 שהגעתי אליה :)

ונסה לבדוק את הטיפ שנתתי בקשר להרפיית דוושת הגז לחלוטין, אתה תופתע מהמרחק שהיא תצליח לצלוח במהירות טובה, באפס צריכת דלק. בירידות, זה בכלל יעיל.

פאנן. יש מצב לצרף גם תמונה של המנוע?...

חחח לא חשבתי שאתבקש לכך, אבל אזכור לעשות זאת בצילום הבא (הקהל של היום, תובעני). למרות שיש לא מעט תמונות ברשת עם צילום המנוע.

חבר'ה, איזה תמונות מהממות יצאו לי. הפעם ניגבתי את המכונית היטב, כי האבק עליה קצת הרס את התמונות האחרונות (וג'אנטים או לא ג'אנטים, היא מהממת בכל מקרה):

196936_10150115980375995_650865994_6861924_1743520_n.jpg

197396_10150115980455995_650865994_6861925_5740580_n.jpg

199080_10150115980555995_650865994_6861926_7187445_n.jpg

199880_10150115981080995_650865994_6861928_2197227_n.jpg

188446_10150115981295995_650865994_6861932_3886181_n.jpg

199748_10150115981395995_650865994_6861934_2811265_n.jpg

197000_10150115981475995_650865994_6861935_1697041_n.jpg

197996_10150115981570995_650865994_6861937_2594784_n.jpg

200812_10150115981695995_650865994_6861940_3161391_n.jpg

199488_10150115981780995_650865994_6861942_5373559_n.jpg

188570_10150116013755995_650865994_6862115_989046_n.jpg

איזה ישבן מהמם יש ל'ספארק'. מתחשק לצבוט.

פורסם

אחלה תמונות, רכב יפה(טוב אני לא אובייקטיבי), רק החישוקי פלדה לטעמי הורסים קצת את הלוק של הרכב.

שמתי לב עכשיו שיש לנו כמעט אותו מספר רכב...רק ספרה אחת שונה.

פורסם

למה הכוונה ב'מנוע קר'? הכוונה לבתולי? בואו הנה, מכונית זה כמו בחורה. בהתחלה זה כואב, והביצועים לא משהו, אבל עם הזמן זה רק הולך ומשתפר :)

לא. מלבד הצריכה המשתפרת של "מנוע בתולי", כל מנוע "על הבוקר" צורך כפול דלק ויותר. זה די זניח בנסיעות ארוכות, אבל אם אתה על הבוקר לוקח את הילדים לגן 722 מטר, ונוסע לעבודה 2.2 ק"מ, ב12:00 קופץ לדואר 1.3 ק"מ וכן הלאה, כל הנסיעות הקצרות נעשות אחרי שהמנוע הספיק להתקרר. מנוע קר צורך משמעותית יותר דלק!

זו גם הסיבה שממליצים ברכב ישן וצרכן כבד לבדוק אם לא ביטלו את התרמוסטט, משום שמכונאי "כוכב" החליט שעדיף שהמנוע יתקרר כפי שצריך מאשר שיסבול מהתפסות התרמוסטט והתחממות יתר. אז פשוט מחברים את המנוע לרדיאטור ללא תרמוסטט, דבר שלא מאפשר למנוע להגיע לטמפרטורת העבודה האופטימלית לעולם, ולבזבז הרבה יותר דלק.

Guest רונן יצחק
פורסם
אחלה תמונות, רכב יפה(טוב אני לא אובייקטיבי).

תודה, אבל עזבו את הרכב, שמתם לב שהפעם אני לא בחולצת פסים? נטען שיש לי חיבה מיוחדת להן, וזה לא נכון, אז הפעם הקפדתי לגוון 8)

שמתי לב עכשיו שיש לנו כמעט אותו מספר רכב...רק ספרה אחת שונה.

אולי כי רכבים של דגם מסוים מקבלים סדרה של מספרים עוקבים? :)

מנוע קר צורך משמעותית יותר דלק!

תודה רבה!

וטוב לדעת, אני מניח שזו הסיבה שהתקבלה אצלי תחושה שהרכב צרך יותר בנסיעות הקצרות האחרונות (ז"א שבמזג אוויר חם, הצריכה תהיה משופרת?).

יש איזשהו טיפ שיחמם מעט את המנוע לפני הנסיעה? למשל, האם מומלץ להדליק את המנוע זמן מה לפני נסיעה ואולי אפילו לחיצה על דוושת הגז בניוטראל?

טוב, יש לי תחושה שאני מתחיל לדבר שטויות, אז אפסיק עכשיו.

פורסם

ההמלצה היא פשוטה, ההסבר קצת יותר טריקי:

התנע את המנוע (כאמור בלי לנגוע בדוושת הגז) המתן כ- 10 שניות (נצל אותן לחגירת חגורת הבטיחות) והתחל לנסוע בעדינות (גם בהרצה וגם לאחר מכן) שעון טמפרטורת נוזל הקרור מגיע לטווח הרצוי בתוך מספר דקות, ולאחר עוד כמה דקות גם שמן המנוע מגיע לטמפרטורה הרצויה ומקבל את התכונות הרצויות לפעולה (עד אז - פעולה עדינה עם המנוע במידת האפשר!)

נסיון לחמם את המנוע לפני תחילת הנסיעה רק יגביר את צריכת הדלק!

ובאופן כללי יותר המנוע אוהב אויר קר, שבו ריכוז מולקולות החמצן גבוה יותר (מגביר את נצילות הדלק) יתכן שבדקות הראשונות של הבוקר המנוע יתפקד טוב יותר במזג אויר חם (רק בדקות הראשונות ביחס ליום קר)

פורסם
תודה, אבל עזבו את הרכב, שמתם לב שהפעם אני לא בחולצת פסים? נטען שיש לי חיבה מיוחדת להן, וזה לא נכון, אז הפעם הקפדתי לגוון 8)

לא רק חיבה אלא באופן מוזר זה היה אותה חולצת פסים באותו הצבע :-D, כבר חשבתי להביא לך כמה חולצות של ABERCROMBIE :wink:

לגבי השקיות על המושבים שיגיעו הימים החמים של תחילת הקיץ נראה אותך גבר יושב עליהם :lol:

miro123 אולי תעלה גם אתה כמה תמונות של השחורה שלך?

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
לא רק חיבה אלא באופן מוזר זה היה אותה חולצת פסים באותו הצבע :-D, כבר חשבתי להביא לך כמה חולצות של ABERCROMBIE :wink:

לגבי השקיות על המושבים שיגיעו הימים החמים של תחילת הקיץ נראה אותך גבר יושב עליהם :lol:

miro123 אולי תעלה גם אתה כמה תמונות של השחורה שלך?

miro123 מצטרף לבקשה.

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

אולי כי רכבים של דגם מסוים מקבלים סדרה של מספרים עוקבים? :)

תודה רבה!

וטוב לדעת, אני מניח שזו הסיבה שהתקבלה אצלי תחושה שהרכב צרך יותר בנסיעות הקצרות האחרונות (ז"א שבמזג אוויר חם, הצריכה תהיה משופרת?).

יש איזשהו טיפ שיחמם מעט את המנוע לפני הנסיעה? למשל, האם מומלץ להדליק את המנוע זמן מה לפני נסיעה ואולי אפילו לחיצה על דוושת הגז בניוטראל?

טוב, יש לי תחושה שאני מתחיל לדבר שטויות, אז אפסיק עכשיו.

ררונן עזוב אותך , אחלה תמונות .

עדיין לא קיבלתי את הרכב , אבל ...... וזה אבל גדול ,ראיתי את הרכב באותו צבע שלי וגם צילמתי .

אשמח לשמוע דעה !

IMG_0522.jpg

IMG_0517.jpg

IMG_0518.JPG

IMG_0521.jpg

שברולט ספארק 2011

הרדיו רק בעייתי

אורן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...