Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברור שלוטוס, כמרבית החברות הקטנות, קנו מיכללים מיצרנים שונים, בעיקר משיקולי עלות הפיתוח.

דווקא המנוע של גירסת ה TWIN CAM מעניין למדי; לוטוס נטלו את מנוע הקורטינה 1.6, השאירו את גל הזיזים התחתון שנותר למעשה ללא תפקיד, ובנו ראש מנוע חדש לחלוטין, ותוך הסתייעות בזוג מאיידים כפולים פיתח המנוע הספק של 126 כ"ס, מכובד גם במונחי ימינו (זהה להספק של היונדאי I30 רחמנא לצלן..).

אמנם גם הלוטוס וגם הסוסיתא היו עשויות פיברגלאס, אבל זהו בערך הדבר היחיד המשותף להן.

הסוסיתא סבלה מתיכנון פרימיטיבי, מה שגרם לה לא להיות קלה יותר ממכונית פח מקבילה, ואילו הלוטוס תוכננה במחשבה רבה, ומשקלה הקל עזר לה להפיק ביצועים טובים גם ממנוע צנוע הספק.

מה זאת אומרת גל זיזים ללא תפקיד? תוכל להסביר?

פורסם

אמנם גם הלוטוס וגם הסוסיתא היו עשויות פיברגלאס, אבל זהו בערך הדבר היחיד המשותף להן.

אז זהו, שלא. להפתעתי גיליתי גם בסופר 7 S4 וגם באירופה הזו מכלולים תרומת טריומף. כך למשל ידיות איתות ומגבים, מוט הגה ו... לא מעט מחלקי מתלה של הראלד. בהתחשב בזה שבמשך שנים ארוכים התבססו אוטוקרס על מכלולי טריומף, שחלקם (מתלים בעיקר, אבל גם מסרק הגה ובלמים) נשמר עד לתום הייצור של הרום כרמל האחרונה, מסתבר שלטנדר רום כרמל הפרימיטבי שלי וללוטוס סופר 7 וגם אירופה יש מכנה משותף: שלושתן חולקות מתלה קדמי של טריומף וכנראה גם מסרק הגה ומערכת בלמים קדמית.

להלן תמונות המתלה הקדמי של האירופה, פלוס תמונות המתלה הקדמי של הרום. נראה שהמשולש התחתון, מכלול המכונה "טריניון", האב, מערכת בלימה (בסופר 7, באירופה הקליפרים שונים), מסרק הגה (באירופה - בסופר 7 עוד לא יכולתי לבדוק) ועוד כמה דברים הם המשותפים.

אגב, כמובן שאני לא מתיימר לטעון שהמכנה המשותף הזה הפך את הנהיגה בסוסיתא או ברום למשהו שדומה לנהיגה בסופר 7 או אירופה. בעוד שהנהיגה במכוניות האנגליות מרגשת גם היום, הנהיגה במכוניות הישראליות יכולה לרגש רק מהספק אם המכונית "תיקח" את הפניה או שלא...

1502_ 110.jpg

1502_ 119.jpg

1502_ 120.jpg

22082010118.jpg

DSCN4908.JPG

DSCN4954.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מה זאת אומרת גל זיזים ללא תפקיד? תוכל להסביר?

אם זכרוני אינו מטעה אותי, גל הזיזים המקורי הנמצא בבלוק מפעיל גם את משאבת השמן וגם את המפלג. מאחר שמה שלוטוס עשו הוא להתאים למנוע קיים ראש מנוע חדש ולא לתכנון מנוע מגוש מתכת חלק, הפיתרון הקל היה להשאיר את גל הזיזים התחתון במקומו, שממשיך להפעיל את משאבת השמן והמפלג.

כמעט בטוח בזה - אבל יכול להיות שאני טועה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

הגיוני מאד שהן עשו שימוש במיכללים זהים.

המיתלה הקדמי של הרום כרמל ומערכת ההיגוי היו טובים למדי, ומזכרון נהיגה ברום כרמל, אני זוכר הגה טוב, חד ומהיר, ובהחלט מפתיע לטובה.

למיטב זיכרוני, גם לטריומף הארלד וספיטפייר היה מסרק הגה זהה, וגם להן היה היגוי מפתיע לטובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ברכות מקרב לב מבעל יורופה אחת לשני

מי ייתן ובסופו של דבר נקים את מועדון לוטוס יורופה...

אני מרגיש כמו שדכן... :-D אמסור גם אמסור לבעל השמחה (שאגב מכיר אותך וגם כמדומני דיבר איתך).

משה, לפני חודשים מספר אני זוכר שקראתי את שרשור השיפוץ שלך. עכשיו, יותר מתמיד, אני מעוניין לקרוא אותו שוב. התוכל להעלות קישור לשרשור זה?

תודה מראש

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אם זכרוני אינו מטעה אותי, גל הזיזים המקורי הנמצא בבלוק מפעיל גם את משאבת השמן וגם את המפלג. מאחר שמה שלוטוס עשו הוא להתאים למנוע קיים ראש מנוע חדש ולא לתכנון מנוע מגוש מתכת חלק, הפיתרון הקל היה להשאיר את גל הזיזים התחתון במקומו, שממשיך להפעיל את משאבת השמן והמפלג.

כמעט בטוח בזה - אבל יכול להיות שאני טועה.

אתה לא טועה, אני טעיתי בניסוח..

גל הזיזים המשיך להפעיל את המפלג, אבל לא שימש כגל זיזים, וזה היה תפקידו היחיד.

לגבי משאבת השמן, לא ממש זוכר, למען האמת.

פורסם
הגיוני מאד שהן עשו שימוש במיכללים זהים.

המיתלה הקדמי של הרום כרמל ומערכת ההיגוי היו טובים למדי, ומזכרון נהיגה ברום כרמל, אני זוכר הגה טוב, חד ומהיר, ובהחלט מפתיע לטובה.

למיטב זיכרוני, גם לטריומף הארלד וספיטפייר היה מסרק הגה זהה, וגם להן היה היגוי מפתיע לטובה.

אכן. לסוסיתא/רום/הארלד/ספיטפייר היה אותו מסרק הגה, לו רק שלושה סיבובים בין נעילות (בתקופה בה לחלק המכוניות היו מסרקים ובעיקר תיבות הגה עם ארבעה ואף חמישה סיבובים בין נעילות. להזכירכם - הגה כוח לא היה נפוץ במכוניות אירופאיות) וכן יכולת צידוד מרשימה במיוחד - מה שהעניק בכל תזוזה קטנה של גלגל ההגה היענות גבוהה מצד הגלגלים. ההבדל בין המכוניות היה ששלדת הספגטי הישראלית והסרן החי עם קפיצי העלים מאחור לא היו באותה רמה של המתלים וקדמיים וההגה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ברור שגלי הזיזים היו עליונים, והם הונעו בשרשרת, כמו באלפא רומיאו.

פיאט לדגמא, השתמשו במנועי ה TC שלהם ברצועה.

פורסם

שלום.

ובסוף ההסבר המלא מהזקן :lol:.

הגל זיזים הישן ממשיך להפעיל את משאבת השמן , מפלג , ואת משאבת הדלק.

שרשרת אחת מקיפה את כול המערכת ומפעילה את כול הסלט.

המנוע הוא פורד נפח 1500 סמ"ק

הראש הוא יציקה עצמית של חברת לוטוס ובעיסקה של לוטוס אים פורד

שווק הראש והורכב על רכבי קורטינה ונקראו "קורטינה לוטוס"

מעט תמונות על שיפוץ מנוע לוטוס אלן אם מנוע קורטינה וראש לוטוס.

בברכה בני ל.

CIMG0471.JPG

CIMG0701.JPG

CIMG0710.JPG

CIMG0711.JPG

CIMG0715.JPG

CIMG0717.JPG

CIMG0720.JPG

CIMG0724.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אוקי, אז הם לא השתמשו ברצועת טיימינג וכן בשרשרת? והגלי זיזים היו למעלה?

שלום

הסבר מודגש באדום פרוט במהמשך :lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שרשור השיפוץ היורופה של יובל

אחד השרשורים שכיף לי לקרוא כל פעם מחדש, בעיקר בגלל שבילדותי הייתי תושב "אחת השכונות בהרצליה".

המכונית שכנה ליד ביתו של חבר, והיינו מתאפקים לא להציץ מתחת לכיסוי של "המכונית מרוץ של השכן שלי", כדבריו :grin:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תמונות של המתלה האחורי ובכלל של תחתית הרכב.

גם כאן נראה שעיקר העבודה היא ניקוי וחידוש, בעיקר כתוצאה של אחסנה ממושכת של כעשרים שנה. לא נראה במבט ראשון שיש רקבונות חודרים, אלא חלודה שטחית.

ככל הנראה אירופה זו תעבור שיפוץ מקיף, בדומה למה שעשיתי אני עם הטנדר שלי. כלומר, פירוק כללי בו השלדה וחלקי ברזל גדולים יעברו ניקוי חול וצביעה באבקה, כל התותבים במתלים יוחלפו לחדשים, כמובן שיפוץ מקיף למערכת הבלמים, ריפודים וצבע ושיקום מערכת חשמל.

לגבי המנוע ותיבת ההילוכים (יש גם תמונות שלהם) - בהמשך.

1502_ 111.jpg

1502_ 112.jpg

1502_ 113.jpg

1502_ 114.jpg

1502_ 115.jpg

1502_ 116.jpg

1502_ 117.jpg

1502_ 123.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...