Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני, כמו תמיד, אתה צודק! בניסיון הראשון שלי לשים את האטם של השעם זה מה שקרה! הסיליקון גרם לשעם בשעת הסגירה להחליק החוצה.

אח"כ החלפתי לאטם חדש, והפעם ניגבתי את שאריות הסיליקון. אין שום נזילות מהקרטר מהבחינה הזו.הכל יבש שם כמו הנגב. מה גם שהלחץ שם לא גדול, יחסית למעברי השמן.

ומה לגבי השאלה על גודל החורים של האטם ראש?

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באסקורט שלי גם יש אטם שעם בקרטר ואני שמתי שרלק שחור נתתי לו לחיצה קלה בכל הברגים וחיכיתי כמה שעות עד שהשרלק התקשה ואז סגרתי סגירה אחידה בכל הברגים ואז הוא לא הפליץ את האטם החוצה :roll:

כמובן שאם אין זמן אין מנוס מלמרוח מעט דבק מגע אוו חומר נגד טחורים:shock:

נדב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הרבה זמן לא עידכנתי לגבי הפרוייקט, אבל זה לא אומר שלא הייתה התקדמות. בפעם האחרונה היינו לפני הנעת המנוע ורק סטרטר סרבן מנע מאיתנו את התענוג (או מפח הנפש) של מנוע עובד (או שלא). אז כמה ימים מאוחר יותר הגיע סטרטר והורכב במקומו ובסיוע ספריי קרבורטור המנוע הניע ודווקא נשמע לא רע. יש לחץ שמן והכל נראה טוב, למעט... הקרבורטור. זה האחרון מונע מהמנוע לייצב סל"ד סרק, אבל בכל מקרה המטרה הושגה. המנוע תקין. אפשר להמשיך לפרק.

מכאן והלאה, עודד לקח את המושכות והחל לפרק מכל הבא ליד. המטרה: פירוק מושלם והרכבה מחדש. אז אתן לתמונות לדבר לעת עתה.

1. הרדיאטור שנמצא מלפנים ויחידת המאוורר החשמלי שלו. הצינורות עוברים דרך השלדה למנוע מאחור.

2. מסרק ההגה.

3. צינורות הקירור העוברים לאחור.

4. פגושי הכרום.

5. החזית, כבר אחרי פירוק הפנסים.

6. צירי הדלתות. אחת יצאה אחרי קרבות לא מועטים. השניה תדרוש הפעלת אמצעים אלימים...

7. תא הנוסעים. כבר אחרי פירוק המושבים, לפני השאר.

8. כאן ישב המצנן. אחרי שהוא הלך, ניתן לראות את הזרועות המתלה הקדמי.

0103_ 006.jpg

0103_ 009.jpg

0103_ 010.jpg

0103_ 014.jpg

0103_ 015.jpg

0103_ 020.jpg

0103_ 021.jpg

0103_ 032.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

ניתן לתמונות לדבר.

1. הסטרטר אחרי השיפוץ.

2. מכלול הדוושות. דורש ניקוי וצביעה, כמובן.

3. אחת הסיבות לחלודה על הדוושות: דלפו מים מהשמשה קדמית פנימה לתא הנוסעים.

4. מכלול לוח המחוונים וההגה.

5. חוטי החשמל בצידו השני של לוח המחוונים.

6. צמת החשמל.

7. מנוע המגבים.

8. יחידת החימום הפנימית.

9. תא הנוסעים אחרי הפירוק.

DSCN6477.JPG

DSCN6480.JPG

DSCN6486.JPG

DSCN6523.jpg

DSCN6527.jpg

DSCN6530.jpg

DSCN6533.jpg

DSCN6535.jpg

DSCN6534.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

להפריד בין גוף פיברגלס לבין שלדת מתכת? קטן עלינו...

אז אחרי כמה ימים של עבודה בהם בעיקר עודד פירק את כל מה שהיה ניתן לפרק ואני נתתי עצות ממרומי תא הנוסעים של הטנדר שלי, הגיע הרגע בו אפשר להפריד בין הבודי לשלדה. כל שנותר הוא סדרה של ברגים ואומים שצריך להסיר, סדרה של גברים חסונים להרים את הבודי, ו... זהו.

ראשית עוברים שוב על האוטו מלפנים ועד אחור ומוודאים שלא נשכח שום דבר שמחובר הן לבודי והן לשאסי. בהזדמנות זו אני כבר עוזר לעודד להסיר את הפגושים. הם דווקא נראים לא רע בכלל. צריך להשיג ברגים חדשים ולבצע הברקה והם יהיו כמו חדשים. עוד מסירים - וזה לא היה פשוט - את מנגנון בלם היד שמופעל באמצעות מנוף וידית מתיחה גדולים ומוזרים.

אחרי שנראה שכל הצינורות, מחברים, חוטי חשמל ושאר ירקות כבר לא מעורבבים בין הבודי לשלדה, דוחפים את המכונית לעבר הליפט בכדי שנוכל להגיע לאומים מתחת למכונית. איכות הברגים והאומים נמוכה והם תפסו חלודה, אבל מתוך 12 הברגים שתופסים שמחברים בין הבודי לשלדה, רובם יוצאים דווקא בקלות. דיסק החיתוך שהוכן מבעוד מועד נשאר מחוסר עבודה.

אחרי שכל הברגים הוסרו, מנסים לבדוק האם הבודי נענה לניסיונות ההפרדה מהשלדה, אך מלפנים הוא מגלה סרבנות. חקירה קצרה מגלה שמכלול הדוושות מחבר בין השניים, אז מסירים גם אותו.

עכשיו, כל שנותר הוא לגייס כוח אדם מיומן, כלומר, שרירים של ארבעה גברים חסונים, ולהתחיל ולנסות להסיר בין השניים. האמת היא שהיינו צריכים לפרק לפני ההפרדה גם את תושבת משאבת הבלם, אבל לא עשינו את זה ובדיעבד זה קצת הקשה עלינו. לא נורא.

תמרון אחד לכאן, שני לשם, והבודי מופרד מהגוף, אחרי רומן שנמשך לא פחות מארבעים שנה. הם עוד יחזרו לחיות ביחד, אבל יקח עוד קצת זמן.

כמה נקודות מעניינות בהשוואה לפרוייקט שלי:

1. הבודי כל כך הרבה יותר קל בלוטוס. וכל כך הרבה פחות עמיד מאשר בפיבר הישראלי העבה.

2. אין חיזוקי מתכת בבודי הזה ולכן גם אין מה שיחליד - בניגוד לבודי הישראלי.

3. הסיבה לכך שלא היה צריך חיזוקים כאלו, היא מבנה השלדה המרכזי, אשר הבודי עוטף אותו ולא מונח עליו, כמו במכוניות הישראליות.

4. שלדת המתכת עמדה היטב במבחן השנים ועל פניו נראה כי היא אינה רקובה או דורשת תיקונים.

אז קצת תמונות משלב הזה:

1. הפגושים אחרי ההסרה.

2. מנגנון בלם היד המסורבל.

3. מכלול הדוושות. החדירה של מי גשם דרדרה את מצבו במשך השנים.

4. ידית בלם היד.

5. בדיקה ראשונית של הממצאים, התוצאות מעודדות.

6. "רולינג שאסי"? ככה זה בדיוק נראה.

DSCN6562.JPG

DSCN6559.jpg

DSCN6560.JPG

DSCN6556.jpg

DSCN6564.JPG

DSCN6563.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און, תבדוק טוב את נושא המצאות מתכת בבודי. באלאן שלי ישנם Sill Members, מעין פרופילי מתכת אשר עוברים בחלק התחתון של צידי הגוף. מפתנים בעברית. הם ניתנים להחלפה והמקוריים נוטים להירקב.

גיגול זריז לא הראה שיש כאלו ביורופה, אבל שווה לבדוק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
און, תבדוק טוב את נושא המצאות מתכת בבודי. באלאן שלי ישנם Sill Members, מעין פרופילי מתכת אשר עוברים בחלק התחתון של צידי הגוף. מפתנים בעברית. הם ניתנים להחלפה והמקוריים נוטים להירקב.

גיגול זריז לא הראה שיש כאלו ביורופה, אבל שווה לבדוק.

יתכן. אבדוק. האמת היא שטרם חקרנו את הבודי בכלל. פשוט ככה מסריקה ראשונית - זו הייתה ההנחה שלי. אגב, הכוונה שלי במתכת בבודי היא בנקודות החיבור בין הבודי לשלדה - כמו שיש אצלי בבודי. אני מניח שיש מתכת, כי אחרת כל עיגון חגורות הבטיחות, לדוגמא, יהיה די בדיחה.

כך או כך, תודה על המידע!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
נו באמת... תראה מה עשית... גרמת לי לחפש אירופה באיביי...:roll:

:lol:

פרוייקט מרתק ללא ספק, אקפוץ לבקר בקרוב כדי להנות מהתהליך מקרוב 8)

ליאור.

מוזמן תמיד. ואגב, זה אני שעושה לך שלום כל בוקר שאני רואה אותך בפקק עם הבימר ואני עוקף אותך עם האופנוע :lol:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
כבר למדתי לזהות את האופנוע שלך :lol:

עוד מעט קט גם אתה תעשה שלללללום למכוניות, ליאור...

עם אחד האופנועים, כמובן-:-)....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הפעם של השלדה. זו תעבור בשלב הבא פירוק מושלם, ניקוי חול וצביעה באבקה אשר לאחריה נתחיל להרכיב אט-אט את כל המכלולים בחזרה.

אחרי זה, או במקביל - מה שיבוא קודם - נעבור לבודי. שם יש לנקות ולהסיר את כל הצבע הישן ולחזק מקומות אסטרטגיים ואחרי זה לצבוע מחדש.

אבל אני מקדים את המאוחר.

קודם תמונות של המצב הנוכחי.

1. המתלה הקדמי. הזרוע התחתונה של טריומף, העליונה "אפטר-מרקט". או פיתוח של לוטוס - טרם בדקתי. היתרון שלה, מעבר לחוזק מבני טוב יותר, היא שהיא מאפשרת כיוון קל לקמבר של הגלגל.

2. עוד תמונה של המתלה הקדמי. החלודה היא חיצונית בעיקר. לא מה שניקוי מסיבי וצביעה לא יכולים לפתור.

3. נקודות החיבור של המתלה לשלדה נראות טוב ללא רקבונות, בהתרשמות ראשונה.

4. אחת הנקודות המעניינות באירופה היא השלדה הייחודית שלה. כאן בנקודות החיבור למתלה.

5. מבט עילי על השלדה הבנויה כעמוד שדרה מרכזי הנפתח בתצורת האות V מאחור (עבור יחידת הכוח) והאות T מלפנים, למתלים.

6. הזרוע האחורית והגל ההינע המסיבי.

7. בעשרים שנה, צורות חיים אחרות מאשר מיכניות קיבעו את מושבתם על מערכת הבלמים.

8. נקודת ההתפצלות של השלדה סביב המנוע. הג'יפה השחורה הזו מסביב לה הם הבידודים המקוריים שהורכבו בין השלדה לבודי.

DSCN6565.JPG

DSCN6567.JPG

DSCN6571.JPG

DSCN6573.JPG

DSCN6575.JPG

DSCN6577.JPG

DSCN6584.JPG

DSCN6586.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

וואו, איזה אוטו. מרשים ביותר. רכבי אספנות באמת עושים לי את זה. הייתי לא מזמן בתערוכה במוזיאון תל אביב והיתה שם תערוכה מצומצמת אבל מרשימה במיוחד של רכבי אספנות בכניסה למוזיאון. מבחינתי- אומנות לשמה. כבר פינטזתי איך בעזרתו הנאמנה של בית השקעות אני מצליח לצאת עם רווח מספק כדי להגשים את החלום. בנתיים התחלתי בקטנה אבל אני מרגיש שזה הולך לכיוון טוב. מייודע, יום יבוא ואולי גם אני אציג תמונות מהסוג...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

פרוייקט לוטוס אירופה קצת נשכח, אבל לא נזנח.

בחודש האחרון לא הייתה עבודה גדולה בפרוייקט עצמו, אבל הייתה התקדמות גדולה בהכנות. עוד בתחילת חודש שעבר השלדה פורקה לחלוטין מנכסיה, למעט כמה כבלים ושני צינורות חימום סרבניים שחיכו לאתמול ואז הגיע גם יומם. סדר יום עמוס של עודד לא איפשר לו את העבודה הפיזית על המכונית, אבל קפיצה קטנה בענייני עבודה לצרפת, שלחה אותו גם לביקור באנגליה והחזירה אותו משם עם מספר חלקים חיוניים להמשך הפרוייקט.

אז כאמור אתמול סיימנו עם פירוק המכלולים האחרונים מהשלדה וזו נשארה ערומה כביום היוולדה. בגדול מצב השלדה מצוין. אין חלודה, קרעים או סדקים. למעשה, היה חשש לסדק אחד, אבל ניקוי המשטח גילה שלא כך הם פני הדברים. בכל מקרה, מאחר שהיה מדובר בנקודת עיגון מסרק ההגה, דורון - אשף הריתוך - חיזק את המקום על כל צרה שלא תבוא.

לעת עתה, העבודה על הפרוייקט מחולקת לארבע: שיקום השלדה ומכלוליה עד למצב של "רולינג שאסי", שיקום המרכב, בניה מחדש של מערכת החשמל והצד המיכני.

מצד השלדה, היא מוכנה כעת לניקוי חול וצביעה, כאשר בהתחשב במבנה החלול של השלדה עלתה השאלה האם לצפות אותה באבקה, או גילוון. שאר חלקי המתכת יעברו ניקוי יסודי אף הם, יצבעו וכשהשלדה תחזור ממסע השיקום שלה, נתחיל להרכיב אותם מחדש.

אז קצת תמונות להתרשמות.

1-2. יחידת הכוח והמתלים האחוריים.

3. חופש גדול ומטריד במתלה התגלה כמיסב שחוק. לא סיפור.

4. עוד זווית למכלול כולו.

5. בלם אחורי. סביר להניח שזה יראה מוכר להרבה בעלי פורד, טריומף ושאר מכוניות אנגליות מהשנים ההם.

6. צינורות הבלם הגמישים - נקנו חדשים. הצינורות הקשיחים ינוקו ואם צריך יוחלפו.

DSCN6622.JPG

DSCN6637.JPG

DSCN6628.JPG

DSCN6638.JPG

DSCN6631.JPG

DSCN6645.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...