Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ני לא יודע איזה סוג של הגה יש במכוניות האלה - כנראה מסרק. כשיש תמסורת להגה - לפעמים צריך להכניס שימסים כדי לכוון את התיבה בזמן כיוון ההגה. לא יודע אם זה רלוונטי "להחזיר את השימסים כמו שפורקו" - כי כל פירוק והרכבה זה סיפור חדש של כיוונים.

כלומר - גם אם נחזיר את השימסים בדיוק כמו שפורקו - עדיין צריך לכוון מחדש.

I'd rather walk than drive a Japanese car

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום

בתמונה המצורפת סימנתי ניפל באדום.

מישהוא יכול להסביר לי בשביל מה הניפל המיותר הזה עוד מוקד לנזילות?

לא יכולתם לחבר ישר את הצינור מתכת כמו למעלה באותו הצנור ?

בברכה בני ל.

DSCN7019.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תיכף נשמע את סיפור הניפל אבל בלי שום קשר אליו, נזילות במערכת ההידראלית של הבלמים שלא באזורים הרכים (צנרת גמישה, אטמי בוכנת קליפר/ משאבות אופן) זאת תופעה נפוצה?

אני פשוט לא נתקלתי בה מעולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שלום

בתמונה המצורפת סימנתי ניפל באדום.

מישהוא יכול להסביר לי בשביל מה הניפל המיותר הזה עוד מוקד לנזילות?

לא יכולתם לחבר ישר את הצינור מתכת כמו למעלה באותו הצנור ?

בברכה בני ל.

בני שלום.

לא, הפעם איני יכול להסביר לך מדוע הורכב הניפל הזה בחזרה. הוא פשוט הורכב בחזרה, כפי שהיה שם בזמן הפירוק (לא יודע אם כך היה במקור - לא ראיתי את השרטוטים המקוריים). ומאחר שלא אני הרכיב את צנרת הבלמים, גם איני יכול להגיד לך אם אפשר היה לחבר את הצינור ישירות לצינור, או לא.

מה שאני כן יכול להגיד - ותקן אותי אם אני טועה - שהסבירות לנזילת שמן מנקודת מפגש כזו נמוך עד אפסי. נכון שהיה עדיף בלי, אבל כפי שיש נקודות מפגש אחרות כאלו בכל צנרת בלמים (והן לא נוזלות), נסתדר גם עם נקודת המפגש הזו.

בכל מקרה - תודה על תשומת הלב וההערה.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און, תפקיד הניפל הזה חשוב מאוד! :-D

שים לב שכל צינורות המתכת מקובעים לחלקים סטציונריים, כלומר שאין כוחות כפיפה על צינורות המתכת.

באיזור בו יש תנועה (לפי התמונה שלך, חיבור מפרקי\צירי כלשהו) חייבים להשתמש בצינור גמיש.

תפקיד הניפל הזה, הוא בסך הכל לשמש כמחבר בין צינור המתכת לצינור הגמיש.

ובנימה אישית, לא בטוח שאתה זוכר אבל לפני כ-14 שנה אתה היית זה שלימד אותי לעשות כיוון שסתומים בפעם הראשונה... מנועי ארבע פעימות של הונדה, על קארטים כבדים במערב ראשון...

עוד אז החידק המוטורי החל לאכול אותי מבפנים, ואתה עוד הוספת שמן (סינטטי מלא) למדורת השגעון הזו.

ועל כך - תודה רבה.

עריכה:

בהסתכלות נוספת, הניפל הזה הוא בסה"כ חיבור זכר-זכר, כנראה עקב שימוש בחלקים סטנדרטיים.

פורסם
בני שלום.

לא, הפעם איני יכול להסביר לך מדוע הורכב הניפל הזה בחזרה. הוא פשוט הורכב בחזרה, כפי שהיה שם בזמן הפירוק (לא יודע אם כך היה במקור - לא ראיתי את השרטוטים המקוריים). ומאחר שלא אני הרכיב את צנרת הבלמים, גם איני יכול להגיד לך אם אפשר היה לחבר את הצינור ישירות לצינור, או לא.

מה שאני כן יכול להגיד - ותקן אותי אם אני טועה - שהסבירות לנזילת שמן מנקודת מפגש כזו נמוך עד אפסי. נכון שהיה עדיף בלי, אבל כפי שיש נקודות מפגש אחרות כאלו בכל צנרת בלמים (והן לא נוזלות), נסתדר גם עם נקודת המפגש הזו.

בכל מקרה - תודה על תשומת הלב וההערה.

און

זוהי מופה ולא ניפל.

ניפל הוא זכר / זכר

מופה היא נקבה / נקבה

ואני ממש לא מבין מה אתם מתעסקים כ"כ הרבה במופה הזו? ממש אין לה חשיבות גדולה.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובנימה אישית, לא בטוח שאתה זוכר אבל לפני כ-14 שנה אתה היית זה שלימד אותי לעשות כיוון שסתומים בפעם הראשונה... מנועי ארבע פעימות של הונדה, על קארטים כבדים במערב ראשון...

עוד אז החידק המוטורי החל לאכול אותי מבפנים, ואתה עוד הוספת שמן (סינטטי מלא) למדורת השגעון הזו.

ועל כך - תודה רבה.

לגמרי פיספסתי את הפוסט הזה - מצטער! אני מניח שאוכל לחבר פרצוף לשם (ולא רק כינוי...), אז זה יוכל לעזור לי להיזכר. בכל מקרה, שמח לשמוע על כל מקרה של מישהו שהחיידק קינן בו מבפנים ויכולתי, בנקודת זמן מסויימת, לסייע, לדחוף או לעזור - כמו שלא מעט אנשים טובים סייעו ודחפו אותי כאשר גיליתי שזה החיידק, גדול יהיה... :-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ובכדי לא שלא סתם הקפצתי את השרשור - הנה עידכון חם מהגזרה: אחרי תקופת המתנה ממושכת, בה עיקר המרץ והעבודה כוונו לעבר השלדה והמתלים - הגיע הזמן לחזור ולהתעסק עם הבודי. המטרה: שיוף כל הצבע השרוף והפגום; איתור ותיקון הדרוש תיקון; חיזוק ועיבוי הדרוש חיזוק והכי חשוב: בניית תושבת מסיבית יותר לצירי הדלתות ומשקופי הדלתות.

קולין צ'פמן - נאמן לתורתו ("הוסף קלות"), בנה את הבודי של האירופה (מפיברגלס, כמובן) קל ככל האפשר. כל כך קל, עד ששני אנשים בלבד מרימים את הבודי הארוך הזה בקלות. אלא שבחלוף השנים למשקל הקל יש מחיר. מקומות שונים נסדקים ונחלשים (בכללם, איזור עיגון צירי הדלתות). ארבעים שנים מאוחר יותר, המטרה של עודד בשיפוץ הזה (בניגוד גמור לשיפוץ של קובי בסופר 7) היא לא ליצור מפלצת מסלול יורקת אש, קלת משקל וזריזת רגליים. לא זו המטרה, נהפוך הוא. לפיכך, הוספת משקל (מועטה ככל שתהיה - זו עדיין הוספת משקל) על ידי חיזוק הבודי בנקודות מסויימות לא מדירה שינה מעיננו. המדובר בשיפוץ מקיף של פעם בחיים והמטרה לעשות אותו ואת האוטו טוב ככל האפשר, על מנת לא לבצע שוב תיקונים כאלו ואחרים.

אז אחרי שהבודי ינוקה עד היסוד, נתחיל במלאכת מריחת פוליאסטר והנחת פיסות פיבר (או דייסת פיבר) במקומות המיועדים לפורענות. בתום פעולות החיזוק והתיקון, יעבור הבודי לחזקתו של שעיה, אחראי מחלקת הפחחות, שיתחיל להכין את הבודי לקראת העברתו לראסם הצבעי. זה האחרון יחליק את הבודי ויעשה ביקורת אחרונה לפני ריסוס פוליאסטר נוזלי, שהסבירות היא שהבודי הוותיק יזדקק לכמה שכבות ממנו. אחרי זה - עוד ביקורות ואז צבע יסוד ולסיום: צביעה חיצונית.

איזה צבע נבחר? האמת - אין לי מושג...

פרה-פרה! נתחיל בשיופים...

תמונה 125.jpg

תמונה 126.jpg

תמונה 127.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

משמח לראות שלפחות חלק מהרכב נכנס (חזר) לעבודה ב'דרך השטח'.

אוטו 'משוגע' במקום משגע.

מקווה שהפחח יזכה לראות את הנכדים שלו

הסיבים המיקרוסקופיים נשארים בריאות לתמיד ויוצרים נקודות דלקתיות זעירות שבסופו של דבר עלולות לגרום לcopd

או לסרטן.

אתה מתכוון לסיגריה או לשיוף הפיבר? :wink: כי אם לראשון, אז תברך גם אותי...

ועודד, בבקשה תפסיק להתקמצן, ותתחיל לשלוח לאון תמונות בקצב.

אנחנו שמחים איתך ומפרגנים לך ככל שמספר התמונות עולה. :-D

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

עבודות שיוף הצבע הישן מהבודי של האירופה לקראת סיום. זה גם הזמן לבחון במבט מעמיק וללמוד על "ההיסטוריה" הפרטית של האוטו הזה. המדובר בסימני תאונה שעברה המכונית מתישהו בעברה בצד הקדמי ימני (אין עקבות על השלדה, כך שהיה מדובר בתאונת פח (סליחה - תאונת פיבר) בלבד. עוד אפשר להבחין כי "האמבטיה" של תא המטען הקדמי (המנוע כאן מושתל במרכז, כן?) ספגה מקום מדרכה והיא-היא תהווה עיקר העובדה עבורנו. פה ושם אפשר למצוא פינות קרועות של פיבר, אבל בסך הכל, באמת שלא נורא. מלבד העובדה שמדובר בבודי ישן ושיני הזמן ניכרים עליו, אין לנו הרבה עבודות תיקון ומילוי פיברגלס. באוטו שלי, למשל, היו הרבה יותר תיקוני פיבר וגם הרבה יותר עבודת פחחות, מאשר תהיה באוטו הזה.

בעצם, העבודה העיקרית תהיה לתקן ולשפץ את הבסיס של ציר דלת ימין, שהיה רעוע מלכתחילה - אבל על כך בהמשך.

אז הנה תמונות של הבודי הכמעט מושלם וההכנות שנעשו לקראת תחילת התיקונים.

1. הבודי הנמוך במלוא תפארתו. מנקודת מבט זו אפשר לראות את תיקוני המכה שנעשו בכנף הקדמית.

2. עוד סימני פחחות קלים שנעשו בעבר אפשר למצוא מאחורי דלת הנוסע.

3. מאחור אין סימני פגיעה, אבל יש קריעות קלות של הפיבר בשניים-שלושה מקומות. בעיקר עקב הרצון לשמור על משקל קל, שחייב שימוש בחלקי גוף דקים ככל האפשר. 40 שנים מאחור יותר, יתרון המשקל קל מהווה חיסרון בעמידות.

4. בצד הנהג, המצב טוב יותר. ניתן לראות את ציר הדלת המורכב. בצד הזה של הציר, אין בעיה.

5. תא הנוסעים נקי ומסודר, למעט צמת החשמל שטרם פורקה.

6. עכשיו, אחרי פירוק חגורות הבטיחות המתפוררות (חדשות יבואו במקומן), אפשר להתחיל את שלב התיקונים.

המשך יבוא...

body 013.jpg

body 012.jpg

body 011.jpg

body 005.jpg

body 009.jpg

body 010.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עוד קצת תמונות מההתקדמות של שיוף הבודי לקראת הכנתו לצבע. אין הרבה מה לפרט כאן, מעבר לציון העובדה שבשתי התמונות האחרונות ניתן לראות (על פי הצבע המבריק) את תיקוני הפיבר שנעשו בנקודות הללו.

כמה שעות של עבודה הספיקו בכדי לסיים כמעט את כל התיקונים שהיו נחוצים (אין לי את כל התמונות שליוו את התיקונים). כל שנשאר לנו כרגע לעשות הוא מילוי של חור האנטנה, תיקון סף דלת ימין ואולי עוד נקודה אחת או שתיים שדורשות התייחסות.

בהקשר זה - העבודה על הדלתות לא נכללה בחישוב זה. שם תהיה קצת עבודה באזור צירי הדלתות הבלויים. אולם עובדה זו לא תפריע לכך שכאשר תיקוני הבודי ייסתיימו - יהיה אפשר להתחיל להכינו לצבע.

body 001.jpg

body 002.jpg

body 003.jpg

body 004.jpg

body 006.jpg

body 007.jpg

body 008.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

1. התשובה שלי לגבי השאלה שנשאלה - לא הייתה מדוייקת וחבר פורום יקר ריענן את זכרוני: יש את הלוטוס אירופה הזו, של עודד. ויש את האירופה של יובל ויש עוד אחת, אדומה - שעליה רק שמעתי ולא ראיתי אותה ולכן היא פרחה מזכרוני. ממה שהבנתי, גם היא יובאה ארצה והיא, בניגוד לשתיים האלו, כן במצב נסיעה (ויתקנו אותי יודעי הדבר או יוסיפו וישפכו אור על הנושא).

אכן יש עוד אחת, אדומה שנוסעת (מצ"ב תמונה), הגיעה כרכב פרוייקט. רשיונות בשעה טובה ביד, הרכב נוסע אם כי עדיין יש לא מעט עבודה.

קורא בשקיקה את התקדמותכם.

לוטוס 1.jpg

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

פורסם
1.

אכן יש עוד אחת, אדומה שנוסעת (מצ"ב תמונה), הגיעה כרכב פרוייקט. רשיונות בשעה טובה ביד, הרכב נוסע אם כי עדיין יש לא מעט עבודה.

קורא בשקיקה את התקדמותכם.

שלום וחג שמח.

בשם עודד וישראל, הבעלים של האירופה המשתפצת, נשמח לראות את המכונית, ללמוד ואולי לסייע - אם נוכל.

חבר צוות פיברקלאב.

• 4 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...