Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Just one small comment: make sure the spacers ("shimsim") under the steering rack go back as they were, those are adjusted in the factory and if you get them wrong the steering won't feel right. Sorry about the English. Best of luck, T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
Just one small comment: make sure the spacers ("shimsim") under the steering rack go back as they were, those are adjusted in the factory and if you get them wrong the steering won't feel right. Sorry about the English. Best of luck, T

לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, איזה שימסים מתחת למסרק? המסרק מחובר בלוטוס בצורה קשיחה (זאת בניגוד לטבעות הגומי המבודדות במכוניות אחרות) לשלדה. לא זוכר שם שימסים, אבל אבדוק בספרות.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
הפרויקט נכנס להקפאה?

ממש לא. פשוט עודד, הבעלים, עצלן מדי בכדי לשלוח לי תמונות עידכון...

מה שקורה כרגע הוא שאחרי הפירוק הכללי של המכונית, השלדה נשלחה לניקוי חול וצביעה באבקה. מטעמי נוחות הועברה השלדה להמשך עבודה בביתו של עודד. בשנה שחלפה מאז, לאט-לאט הורכבו כל מכלולי השלדה (מתלים, היגוי, בלמים) מחדש, זאת אחרי שעברו שיפוץ/ניקוי/החלפה ובקרוב מאוד תגיע השלדה למה שקרוי: "שלדה מתגלגלת". עם גלגלים וכדומה.

השלב הבא הוא הכנת המנוע ותיבת ההילוכים להרכבה מחדש. באופן כללי, הם תקינים ולכן יעברו רק ניקוי, שטיפה, החלפת מצמד ויתכן שגם משאבת מים תוחלף. אחרי שישודכו השניים בחזרה, תעבור השלדה בחזרה למוסך "דרך השטח", שם תורכב יחידת הכוח בחזרה לשלדה.

השלב הבא: המשך הכנת הבודי. זה אומר, שיוף הצבע הישן, תיקון פגיעות וחיזוק נקודות חלשות ובעיקר הוספת חיזוק והחלפת צירי הדלתות. אחרי זה הכנה לצביעה וכמובן צביעה ולשיסתיים השלב הזה, יורכב הבודי בחזרה על השלדה.

אחרי זה חשמל, ריפודים והרכבה כלליות.

בקיצור, לא חסרה עבודה...

עידכון מבעס למדי ללא תמונות. אנסה "לשכנע" את עודד להעביר לי תמונות עידכון.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז כמוזכר וכאמור, פרוייקט שיקום השלדה ומכלוליה כמעט והגיע לסיומו.

את כל החלק הזה עשו עודד וישראל במרתף ביתו של עודד. מאחר שהמעורבות שלי בדבר הייתה אפסית, ולא הצלחתי "לחנך" את עודד ללוות את ההרכבה בשפע של תמונות, כל שנותר לי הוא להעלות תמונות מהשלב הנוכחי - אותן צילם והעביר אלי עודד.

בבקשה.

DSCN7009.JPG

DSCN7010.JPG

DSCN7011.jpg

DSCN7012.JPG

DSCN7013.JPG

DSCN7014.JPG

DSCN7018.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון, איזה שימסים מתחת למסרק? המסרק מחובר בלוטוס בצורה קשיחה (זאת בניגוד לטבעות הגומי המבודדות במכוניות אחרות) לשלדה. לא זוכר שם שימסים, אבל אבדוק בספרות.

Sorry, just saw your message - it could be a Lotus Elan thing, they all had them from the factory but it's possible the Europa was more "accurate" so no need for additional adjustment. No matter if it was tracing straight before. All the best, T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

פשוט ניתן לצילומים לעשות את העבודה.

עכשיו ניתן לעודד וישראל לעשות את העבודה, ושהם יעבירו עוד תמונות - נעלה...

DSCN7008.JPG

DSCN7015.JPG

DSCN7016.JPG

DSCN7017.JPG

DSCN7019.JPG

DSCN7020.JPG

DSCN7021.JPG

DSCN7022.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
פרוייקט מדהים! כל הכבוד, ותודה על העידכונים :-P

דבר אחד לא הבנתי מהשרשור, יש כזו בארץ שנוסעת?

לא שידוע לי.

1. התשובה שלי לגבי השאלה שנשאלה - לא הייתה מדוייקת וחבר פורום יקר ריענן את זכרוני: יש את הלוטוס אירופה הזו, של עודד. ויש את האירופה של יובל ויש עוד אחת, אדומה - שעליה רק שמעתי ולא ראיתי אותה ולכן היא פרחה מזכרוני. ממה שהבנתי, גם היא יובאה ארצה והיא, בניגוד לשתיים האלו, כן במצב נסיעה (ויתקנו אותי יודעי הדבר או יוסיפו וישפכו אור על הנושא).

2. בחזרה ללוטוס של עודד: מאחר שהעבודות על השלדה בשלבי הסיום האחרונים, מועד השידוך בין השלדה ליחידת הכוח- מתקרב. בימים האחרונים עברה יחידת הכוח שטיפה וניקוי מסיבים, נרכש מצמד חדש והורכב - מה שאיפשר את החיבור מחדש של המנוע ותיבת ההילוכים וכן את הרכבת המתנע. כפי שאלו פורקו יחדיו - ככה הם גם יחזרו למקומם. בקרוב - אני מקווה...

תמונה 105.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
1. התשובה שלי לגבי השאלה שנשאלה - לא הייתה מדוייקת וחבר פורום יקר ריענן את זכרוני: יש את הלוטוס אירופה הזו, של עודד. ויש את האירופה של יובל ויש עוד אחת, אדומה - שעליה רק שמעתי ולא ראיתי אותה ולכן היא פרחה מזכרוני. ממה שהבנתי, גם היא יובאה ארצה והיא, בניגוד לשתיים האלו, כן במצב נסיעה (ויתקנו אותי יודעי הדבר או יוסיפו וישפכו אור על הנושא).

אני ראיתי את האדומה לפני כחצי שנה במוסך פרימיום לרכבי אספנות, ואאל"ט, היא לא היתה מפורקת אבל גם לא במצב נסיעה.

האם היא עדיין שם? האם היא במצב נסיעה? אפשר לבקש מסיגל שתיתן הצצה ותחזור עם תשובות. :wink:

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.

• תוכן חדש...