Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ת'אמת- אם יש משהו שממש, אבל ממש לא מזיז לי- זה זה...:roll: כלומר- לו ניתן היה באמת להזמין מספר "כבקשתך": מספרים שאתה רוצה, כיתוב- זה היה שווה משהו. ומה שווה לי סיומת "55" במקום כל דבר אחר?:roll: אם כבר אני אוהב יותר את ה-"69" שיש לי!:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

זה רק למכוניות מייבוא.

אתה לא חייב , למיטב ידיעתי להפרד מה 69 שלך (אהמממ..ברכב...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני יודע- אני רק אומר שמכל הדברים שנעשו (ונעשו המון, ואין על כך וויכוח ויש כבוד)- זה לטעמי הדבר הכי מיותר שנעשה איי-פעם! לא אומר מזיק- פשוט חסר תועלת! שמישהו יסביר לי: מה ייתן שבמספרים תהיה סיומת "55" במקום כל סיומת "השותפת"?:roll: הרי כל מי שרואה רכב ענתיקה עם מספר "חדש"- גם ככה מיד יבין שהוא מיובא, ומי שלא יבין- כנראה רחוק מהתחום ולא יבין גם את ה-55- אז שוב- מה כל הקטע? :roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

האמת ציפיתי שאם כבר הלכו והחליטו לשנות את הלוחית לרכבי אספנות אז שישנו את המראה אוו הצבע.

הרי הסיומת של ה-55 לא אומרת הרבה, לפחות לא למי שכבר בקיע בעניין

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

הלוחיות שלנו הן בהתאם לתקינה בי"ל ולכן ישנם למיטב ידיעתי שני צבעים בלבד, לבן או כתום. ושני גדלים, אירופאי או אמריקאי.

תקנו אותי אם אני טועה

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הלוחיות שלנו הן בהתאם לתקינה בי"ל ולכן ישנם למיטב ידיעתי שני צבעים בלבד, לבן או כתום. ושני גדלים, אירופאי או אמריקאי.

תקנו אותי אם אני טועה

לא בדיוק.

אמנם מדינת ישראל מאמצת באופן כללי את התקינה האירופית, אולם קיים תקן ישראלי ללויות זיהוי לכלי רכב מנועיים, תקן ישראלי5327. התקן נכתב בשנת 2001 או 2002, והוא מבוסס על מפרט 327 שהיה בתוקף מסוף שנות השמונים. התקן מפרט את החומרים מהם עשויה הלוחית (אלומיניום וציפוי זוהר) את הדרישות מהיצרנים.

סעיף 1 בתוספת השלישית לתקנות התעבורה ותקן ישראלי 5327 מפרטים 4 מינים של לוחיות זיהוי, כולן בצבע צהוב:

מין 4.1 - לוחית ברוחב 520 מ"מ ובגובה 115 מ"מ. זוהי הלוחית המקובלת באירופה, ומיועדת להתקנה בכל כלי הרכב בני 4 גלגלים ויותר.

מין 4.2 - לוחית ברוחב 315 מ"מ ובגובה 160 מ"מ. זוהי הלוחית המקובלת בצפון אמריקה, ולפי התקנות בארץ מיועדת להתקנה בכלי רכב אשר מקום התקנת הלוחיות אינו מאפשר התקנת לוחיות ממין 4.1 (לתשותץ לב בעלי סובארו, וכל מי שהלך והחליף).

מין 4.3 - לאופנועים שנפח מנועם עולה על 50 סמ"ק.

מין 4.4 - לאופנועים שנפח מנועם 50 סמ"ק ומטה.

התקן מפרט את מיקומן ומידותיהן של הספרות, וכן את החובה לסמן את הלוחית בתו תקן.

לפני כשנה וחצי נוספה פסקת הבהרה לתקן הקובעת כי התקן אינו חל על לוחיות שצבען שונה מצהוב, וכן אינו חל על לוחיות זיהוי לרכב אספנות !

האוגדן לבחינת רכב (ספר הבוחן), אשר במכוני הרישוי מפרט את הלוחית לרכב אספנות.

בפירוט נכתב: "על פי הוראת רשות הרישוי, לוחית זיהוי לרכב אספנת תהיה לפי מפרט 327 ללא ציון אורך ורוחב".מכאן שהמידות הסטנדרטיות לא מחייבות רכב אספנות, ולדוגמא: אופנוע אספנות כבד יכול להתכבד בלוחית במידה המקובלת לאופנוע בנפח 50 סמ"ק. עוד מפרט ספר הבוחן את הסידור והמידות של הספרות והאותיות: "רכב אספנות 1. שורת עליונה מספרים מובלטים. שורה תחתונה אותיות "רכב אספנות". גובה ספרות ואותיות 40 מ"מ". (גובה הספרות והאותיות זהה לזה שבלוחית ממין 4.4 לאופנועים שנפח מנועם 50 סמ"ק ומטה.

הבהרות:

1. לוחית בה האותיות :"רכב אספנות" מודבקות ולא מובלטות תואמת את ספר הבוחן.

2. לוחית בה האותיות: "רכב אספנות" נמצאות בצד הספרות או מעליהן אינה תואמת את ספר הבוחן.

3. מכיוון שהתקן הישראלי אינו חל על לוחיות זיהוי לרכב אספנות, אין לסמנן בתו תקן.

אני מצרף את העמוד הרלוונטי מספר הבוחן במהדורה האחרונה לפני המהדורה הדיגיטלית, וכן שרטוט אחד מתוך השרטוטים בתקן ישראלי 5327.

לוחיות זיהוי ספר הבוחן.JPG

תקן 5327 לוחיות זיהוי.pdf

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
סתם לידע הכללי,

חלק מהרכבים הישנים של צה"ל יש להם סיומת של 55, כעיקרון זה נע בין 52-55

כל סדרת ה-*5-***-** בשנים האחרונות היתה תוצאה של מספרים שלא נוצלו בשנות ה-80 והחלו להיות מנוצלים החל משנת 2002.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חמש = שמח

אז מעכשיו שמחה כפולה

או כמו שפעם היו אומרים שמחת זקנתי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...