Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת הייתה שבת ארוכה במחסן, הרבה באלגן הצטבר בחודשי החורף ושבת אביבית הייתה בדיוק מה שהייתי

צריך בשביל קצת לארגן ולנסות להבין מה עוד נשאר לעשות, הכנפיים חזרו מפחחות ושבוע הבא הולכות לצבע יחד עם המיכל(שמצריך

עוד קצת עבודה)

ולכן היום החלטתי להרכיב הכל ולראות שכל החורים במקום,זאת הייתה שוב הזדמנות להרכיב את הכסא,להתיישב ולהרגיש שאוטוטו

זה מניע...:? כמובן שלא הכל הלך חלק, האופנוע הוא מודל 66 וכל ההברגות והברגים סטנדרט WITWURTH שהחזיק עד 68,

אבל המזלג שייך לטייגר משנת 70, הברגים שמחברים את הכנף למזלג הקדמי לא קיימים ולכן הברזתי אותם לM8 ובינתיים זה

המקום היחיד באופנוע שוויתרתי על שמירת מקוריות הברגים.

כרגע הכל כבר מפורק ומוכן לצבע

כאחד שהיה לו בעבר טריומף טי 100 שנת 1964 - השיפוץ שלך יוצא מן הכלל ובטוח שגם האופנוע ייסע מעולה - בהצלחה.

מצא משה

פורסם

תודה על הפירגון

:-D , ברגע שאסיים אשמח לארגן מפגש טריומפים,מענין מתי היה כזה ב20 שנה האחרונות?

אז לאחר תקופה ארוכה שאני מחפש מקום שיצפה את הברגים, התיאשתי והדרמתי עד "תרשיש" המדובר בחולון-אין מה להגיד,טוב שיש גם מקומות כאלה-מומלץ ביותר,התוצאות לפניכם(תמונה 1) . בהמשך לאותה נסיעה לחולון קניתי זוג בוכנות מקוריות לטריומף בתל -אביב, ולהבדיל מהחוויה בחולון לצערי אני חייב להגיד שבענף הזה יש גם אנשים שהשמש זורחת להם מהת.. חבל,אם המחירים היו הוגנים בארץ הייתי קונה הרבה יותר.למזלי הכל קיים באנגליה(תמונה 2)

הקרנק חזר מאיזון ,חרטו אותו שיתאים למיסב החדש,החלפתי את המיסבי החלקה של הקאמשפטים והם עברו קידוד באותו מקום-

גל-על במפרץ חיפה ,מומלץ. באותה הזדמנות גם סגרתי את צינור משקעי השמן עם פקק חדש, הפעם עם ראש הלן שייקל את הפתיחה הבאה. הגיעו מיסבי טלטל תחתון חדשים וכרגע אני מחכה לברגים חדשים לטלטלים על מנת לסגור את המנוע התחתון,אני אחכה גם לקבל את הצילנדר מחריטה כדי להרכיב הכל בפעם אחת,ככה מצמצמים את הסיכון לפגיעה בטלטלים או שייכנס משהו לא

רצוי למנוע.

ובלי צרות הרי אי אפשר,כמו שכבר כתבתי, מצאתי ראש אחד מתוך ארבע תקין קוסמטית ומכנית, אז זהו שלא:? גם פה לאחר שניקיתי את שאריות הקרבון מאזור שסתומי היניקה התגלה סדק מיזערי מתושבת השסתום ועד החור של אחד מבירגי הראש- כנראה שאין מנוס

מלתקן את הראש; רשימת המטלות בתיקון הראש:

א. תיקון הסדק,השחזה וניקוי הריתוך

ב. החלפת מוליכי שסתומים חדשים

ג. הברגה של אחד הגוז'ונים של המניפולד גמורה,הברזתי אותה היום ל8 מ"מ צריך להכניס הילקויל ולשים גוז'ון 6 ממ

ד. כרסום תושבות שסתומים או הכנסת תושבות חדשות

ה. יישור משטחים,צד צילינדר וצד בתי נדנדים

ו. ניקוי והברקה

מקום מומלץ בצפון לביצוע עבודות ראש..?:mm_eek:

031 (2).JPG

071.JPG

033 (2).JPG

032 (2).JPG

029 (2).JPG

028 (2).JPG

027 (2).JPG

פורסם

גם אצלי היו סדקים בין השסתומים של הפליטה לקדח של הבורג

את הטיפול לראש מנוע(מילוי סדקים,שלייף סופפים,ישור בסיס ראש והחלפת קפיצים לשסתומים)

עשית אצל מיכאל ברחוב יצחק שדה בתל אביב ואני ממליץ עליו למרות שרציתה מישהו צפוני

מאוד ממליץ להחליף קפיצים לשסתומים .

בתמונות רואים:

ראש מנוע בזמן הפירוק

מילוי סדקים בראש

קפיץ ישן ליד חדש

ראש מנוע בגמר הטיפול

איציק

8.jpg

P1110172.jpg

P1110175.jpg

P2030255.jpg

P2030256.jpg

P2250271.jpg

IMG_0044.jpg

IMG_0042.jpg

פורסם

תודה איציק,שוב כל הראשים שיצא לי לפתוח היו עם אותם סדקים למעט ראש אחד ,אבל הוא לא מתאים מסיבות אחרות.

המלצה שלך שווה לי את הנסיעה לתל אביב, אברר לגבי שני מקומות ששמעתי עליהם במפרץ חיפה ואז החליט,

אני מחליף את כל מה שאפשר להחליף בראש:roll: קפיצים,מובילי שסתומים,שסתומים חדשים וכמובן השחזה או השתלת תושבות חדשות, בפורומים בחו"ל של טריומף הם יורדים לרזולוציות מטורפות לגבי הזויות בהם נלחץ השסתום,נקודת הלחץ המדויקת וכו'..

ברגע שצריך לכרסם יותר מידי מהראש כבר עדיף לשתול תושבות חדשות כדי לא לפגוע בזויות הללו.

לגבי מפגש, עד הקיץ אין מצב שהאופנוע יהיה מוכן,אבל אשמח לעזור באירגון מפגש שכזה, יש לי חנות אופניים במתחם של מרכז הקונגרסים בחיפה- המון חניה נוף יפה של הים ואני יכול לפנות למנהל המרכז נראה לי שישמח לעזור (סתם רעיון)

עוד קצת התקדמות, הקרבורטור שהגיע עם האופנוע היה מדגם CONCENTRIC AMAL 626 לא מקורי , אני יודע שבטייגר הוא הגיע מקורי, מהתיעצות בפורומים ובתשובה למייל שלי שקיבלתי מ-AMAL הם המליצו לחזור לקרבורטור המקורי מדגם

MONOBLOCK 375/35 , הסיבה העיקרית הייתה שלטענת המומחים האופנוע לא יעמוד בטורים הנמוכים עם הקרבורטור הלא מקורי, הקרבורטור המקורי אותר ב ..יון , קיט שיפוץ כולל דיזות ומצוף חדשים עושה כבר את דרכו מאנגליה ובא לציון גואל :-P

בתמונות שני הקרבורטורים, הספרים שאני משתמש בהם-הHAYNES הוא בזבוז זמן, שני האחרים מעולים ! וכמובן הספרייה שקיבלתי מאספן ותיק לא מזמן, 30 שנה של מגזינים של CLASSIC BIKE ו- THE CLASSIC MOTORCYCLE מסוף שנות ה-70 ועד 2005 - אוצר של ממש8)

050 (2).JPG

049 (2).JPG

017 (3).JPG

016 (3).JPG

018 (3).JPG

019 (2).JPG

020 (2).JPG

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הזמן עובר מהר והחודש האחרון השיפוץ קצת הוריד הילוך, הרבה זמן פנוי לא היה, ובכל זאת השתדלתי להתקדם בכמה

חזיתות במקביל, עוד קצת עבודות חרטות- החלפת בוקסות נחושת חדשות וקידוד של הצירים שנכנסים לתוכם, הכל במטרה שלא יהיה שום חופש מאיזור הגיר, שימו לב בתמונות שמלבד הבוקסות החדשות החרט גם הכין תעלות שימון ספירליות.

גם בראש התחלתי לטפל,הוצאתי את המובילי שסתומים, מרתיחים סיר מים,מכניסים את הראש פנימה (של המנוע:roll:) ואז עם הכלי

המיוחד לכך נותנים מכת פטיש מדויקת והמוביל בחוץ. הכנפיים והמיכל חזרו מהצביעה- אני נותן פה טעימה קטנה ביותר,לא נשארתי נאמן לתוכנית המקורית אבל הלכתי על שילוב הצבעים המזוהה ביותר עם טריומף, הקרדיט לצבע יגיע כמובן בהמשך עם חשיפת העבודה במלואה- התוצאה לדעתי מדהימה8)

הצילנדר התברר באמת כסטנדרט עם שימוש קל ועבר חריטה להתאמה לבוכנות במידה OVER SIZE +0.10

בדקתי את הרינגים בתוך הצילנדר והרווח שנשאר מתאים להגדרות היצרן 0.25-0.35 מ"מ

כרגע הדבר היחיד שמונע ממני לסגור את המנוע התחתון (קרנק טלטלים צילנדר ובוכנות) הם ברגי הטלטל החדשים שקניתי,הם ארוכים בחצי סנטימטר מהמקוריים ואני חושד שהם לא באמת מתאימים.

זהו לבינתיים.

026.JPG

027.JPG

029.JPG

040.JPG

032.JPG

030.JPG

041.JPG

036.JPG

פורסם

אהלן רן

ממש כיף לקרא את ההסברים שלך .

לפי הדוגמית של הצבע האופנוע הולך להיות פגזזזזזז.....

בהצלחה בהמשך

איציק

פורסם

השבוע הגיע קיט השיפוץ לקרבורטור, כיף אמיתי , קניתי ישירות מהחברה שמשווקת את מוצרי AMAL האתר מאוד אינפורמטיבי ונוח להזמנה,קיט מורחב שכולל גם את 3 הדיזות ובורג יחס אויר/דלק עלה 200 ש"ח כולל משלוח ולמרבה הפלא גם עבר מתחת לראדר של המכס...

להנאתכם:http://www.amalcarb.co.uk/ProductCategory.aspx?ParentId=238

מעבר להחלפת החלקים בחדשים הקרבורטור גם עבר נקיון וליטוש קל, הצד שמתחבר למניפולד התעוות במרוצת השנים-

נייר מים בגרעין 280 ע"ג חלון ( עדיף שיש או גרניט) והמשטח חזר להיות ישר

נותרה רק משימה אחת בתחום הקרבורטור - חריטת מתאם ביינו לבין פילטר האויר.

שבת שלום, ולתמונות:

קרבורטור לפני+חלקים חדשים

- תהליך השיוף והתוצאה על החלון

- חלקים ישנים שהוחלפו + קרבו' אחרי

003.JPG

004.JPG

006.JPG

007.JPG

008.JPG

010.JPG

013.JPG

015.JPG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המנוע התחתון סגור, הטלטלים נסגרו עם מפתח מומנט ,הזרקתי שמן דרך חור ההזנה של הקרנק על מנת שבהנעה הראשונה

כבר יהי שמן במיסבי הטלטל,סגרתי את שני צידי המנוע והכנסתי את הקאמשפטים למקום - כל זה קרה ביום שני,חשבתי שהיום

המשיך והרכיב את הבוכנות והצילנדר אבל לפעמים צריך גם לעשות מטלות בבית:roll: והיום היה יום עבודה בגינה,המנוע יחכה..

חוב ישן- הבטחתי לצלם בוידאו את הR24 מניע, אז זהו שהנעה בשידור חי אין לי, אבל הסרטתי אותו עומד, הילדה ברקע זו בתי

היקרה שמתרגשת לקראת עוד סיבוב על האופנוע.

יש בקישור עוד שני סרטונים, אחד - נסיון שלי לצלם+לרכב ,שלא ממש מצליח. שתיים- השחזת שסתומים בראש מנוע של הטריומף.

פורסם

יפה מאד,נחמד לראות את הילדה מתרגשת סביב האופנוע.אתה מוזמן אלי אני יעשה לו fine tunning הוא יעבוד כמו שעון שוויצרי.אהבתי לראות את השלייף סופאפים-שנים כבר לא עשיתי את זה.

בהצלחה,חן.

פורסם

יום שני, הילדים כבר במסגרות שלהם אישתי בעבודה ועכשיו זה אני והוא אחד על אחד, מתחילים את עבודת הפאזל של המנוע,

הבלוק כבר נסגר שבוע שעבר, הרכבתי את הקאמשפט'ס (מה המילה העברית?..) סט החולצים לגלגלי הטיימינג גם משמש להרכבה

בחזרה, הכל זוכה לשימון, הפלטות שסוגרות את הקאמשפט ננעלות ע"י ברגים עם לוקטייט ובעזרת מברג מכה.

בדיקה שגלגלי השייניים מסונכרנים לפי הטיימינג הנכון, מרכיב את משאבת השמן, תכננתי להזמין חדשה ויכול להיות שזה עוד

יקרה,בינתיים קניתי קיט שיפוץ שהחליף את הקפיצים והגולות בפנים+אטם חדש וברגים עם שייבות נעילה חדשות - מקריאה בפורומים

שונים המשאבות המשופרות דוחסות את השמן בלחץ גבוה יותר וגורמות לתופעה שנקראת WET SUMPING, הצפה של אזור הקרנק

בשמן שלא אמור להיות שם ולכן גם אם אחליף לחדשה הכיוון הוא לשמור על המקורי.

הגיע הרגע לחבר את הבוכנות,פיני הבוכנה מחליקים למקומם בקלילות, אין חופש בצד העליון של הטלטלים וממשיכים, את הרינגים

מרכיבים כשהפתחים שלהם מופנים כל אחד ב120 מעלות אחד לשני,הרבה שמן, אני מניח משטח מתחת לבוכנות שלא יזוזו בזמן

הורדת הצילנדר,אילתרתי מהדקי רינגים ובזהירות רבה אני מנמיך את הצילנדר למקומו ( אטם בסיס צילנדר+שרלק כבר במקומם

מבעוד מועד) בדיקה, נושמים לרווחה הכל מסתובב חלק,בפרק הבא- האיחוד המרגש בין השלדה למנוע8)

סרטון:

002 (2).JPG

003 (3).JPG

004 (4).JPG

005 (3).JPG

013 (3).JPG

014 (2).JPG

016 (3).JPG

פורסם
ממליץ על משאבה של מורגו ופילטר שמן חיצוני(קרטרידג)שיעזור למנוע עוקה רטובה ויאפשר שימוש בשמנים מודרנים

איך פילטר שמן עוזר במניעת עוקה רטובה?

רן- השיפוץ מתקדם יפה וכיף לראות את התמונות והסירטונים

בין חובבי הטריומף ישנה דמות ידועה - אונרי , נראה לי שאתה כבר משתווה לו.

איציק

פורסם

גל זיזים כמובן, יפה מאוד כיף לראות עדכונים, מדרבן!

בקרוב אצלי :wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...