Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק הגזמת, קטונתי, הייתי נותן הרבה בשביל להיות זבוב על הקיר בסדנא של אחד מדור הדינוזאורים האלה

מה שכן, אני בטוח שבטריומף הבא הכל יהיה הרבה יותר מהיר, ואין כמעט בורג שאני לא מכיר היום באופנוע, אבל כמו כל דבר בחיים

אין כמו נסיון- שעדיין חסר.

להבנתי, ברגע שאתה מוסיף את הפילטר החיצוני (מייצרים אותם במקור בשביל הנורטונים) הלחץ שמן יורד ואז בשימוש עם משאבה

של מורגו ( שמעלה את הלחץ ) זה מאזן את הלחץ ,מבולבלים-גם אנחנו:roll:

תודה על הפירגון :-)

פורסם
"במקרה" קפצה לי תמונה למחשב...ישר חשבתי עליך!

אני מקווה שבגלל האופנוע ולא בגלל החליפת עור...:-D

נדמה לי שזה R51/3 ,בטח חן יתקן אותי. יש ביד2 אחד כזה למכירה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז איפה היינו..? :-P

המנוע הוכנס לתוך השלדה כבר לפני שלושה חודשים,חבילה שהגיעה לארץ תוך יומיים אבל שוחררה רק לאחר חודש וחצי:shock:

כמעט והביאה לאיבוד שפיות זמני,נשימות סדורות,תה צמחים ושני טון סבלנות וחזרתי לענינים.

בחבילה הגיעו שסתומי פליטה וסט קפיצים חדשים והראש נמסר לטיפול שכלל- ייצור מובילים חדשים, השחזת תושבות שסתומים החלפת קפיצים ושסתומים,תיקון סדק ויישור משטח.

יחידת ההילוכים הוכנסה פנימה ונסגרה,הכל נראה ועובד חלק- נצטרך לבדוק בהמשך,בכל זאת אחת הנקודות החלשות בדגם הזה.

מהצד השני הורכב הקלאטץ' , מייסב המורכב מ-20 גלילים שנכנסים אחד אחד,הרבה גריז וטכניקה והופלה הCLUTCH BASKET

מורכב, הכנתי כלי לנעילת הקלאטץ' שמורכב מצלחות ישנות,לחיצה על הברקס עם שרשרת מורכבת ואפשר ללסגור את האום שמחזיק הכל יחד. רפידות חדשות ושיוף עדין לצלחות מתכת והכל נכנס פנימה,כמובן קפיצים חדשים.

017 (3).JPG

058.JPG

066.JPG

064.JPG

046.JPG

047.JPG

056.JPG

057.JPG

פורסם

כמו שרואים בתמונה,הראש כבר מורכב,אטמים חדשים,טבעות נחושת חדשות אטם ראש חדש,הכל נסגר ונאטם ,הקרבורטור הורכב,

חסר אטם מסויים בין המניפולד לקרבורטור,השגתי אותו והוא יורכב בקרוב, מיכל השמן ומכסה הצד גם הם כבר מורכבים,ציונורות השמן מהמנוע למיכל מחוברים, גם פה כל האטמים חדשים.

ליטשתי והברקתי את מכסי הצד של הטיימינג והקלאטץ' והם מוכנים להרכבה,עבודה סיזיפית אך מלאת סיפוק:-D

גם האגזוזים זכו לפדיקור-מניקור , צמר פלדה על נקודות חלודה קלות, ליטוש עם דרמל באזורים היותר עקשניים וליטוש על גליל לבד עם "סבון" , בשלב זה ארכיב אותם ככה ,כנראה בעתיד אשלח אותם לניקול מחדש.

060.JPG

076.JPG

077.JPG

090.JPG

092.JPG

093.JPG

091.JPG

095.JPG

פורסם

עבודה מדהימה, אל תנמיך ציפיות היום עם הניסיון שלך אתה בהחלט יכול להיות בעל שיח עם אונרי.

כשאנרי רצה לכוון באופנועי את תזמון ההצתה, זה לא הלך כל כך בקלות בסוף גם לא הצליח.

אי לכך - עד כה עשית מלאכה מצויינת.

זכורני שעשיתי בשלי, החלפת מצמד, לאחר שהבאתי את כל החלקים מאנגליה, הסתבר שיש דיסקה מברונזה שתפקידה למנוע "משחק" של כל בית המצמד בעת שיחרור הדיסקיות, לכל אופנוע יש דיסקה במידת עובי שונה והיינו צריכים לעשות מספר כאלו על בסיס תהייה וניסיון - עד שהגענו למידה הכונה - זהו הטריומף.

עכשוו לקטע המתסכל - לו היית באנגליה - מצבך היה שונה לחלוטין והרבה יותר טוב - יש שם הכול לטריומף, החיים של המשפצים שם הרבה יותר קלים, ממש בית הבראה.

אל תצטנע עשית עבודה יוצאת מן הכלל - כל הכבוד.

שבתי עתה מיריד חלפים בביולי ובנטלי-מארש ובאחרון ראיתי אופנועים משופצים ברמה מאד גבוהה ובמחירים מאד סבירים, לרבות טריומפים.

מצא משה

פורסם

תודה :oops: , החלפתי את הדיסקה המדוברת,חשבתי שהתפקיד שלה הוא להוות בסיס החלקה למיסב ובית הקלאטץ',מה הייתה התופעה במקרה של דיסקית לא מתאימה?

045.JPG

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי רן

לא מצליח להבין איך הצליח לחמוק החלק האחרון של השירשור מעיני

איזה יופי של היתקדמות וברמה גבוהה, כל הכבוד.

איפה שיפצתה את הראש?

באחת התמונות ראיתי שמרחתה חומר על הבסיס של ראש המנוע, מה זה? זה בנוסף לאטם נחושת?

זה יחזיק מעמד בחום גבוה? מיצטער על כל השאלות זה פשוט מסקרן כי אצלי יש בריחה של שמן מהאטם.

מצפים להמשך עידכונים

איציק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החומר הוא DIRKO של חברת ELRING "טיובה" אפורה, עושה עבודה נהדרת, אתה יכול גם להשתמש בSHRLAK ,בכל מקרה כמה דברים נוספים שכדאי לעשות בתהליך סגירת הראש, יישור משטח הראש והצילנדר,חומר אטימה, חימום אטם הראש שעשוי נחושת עד שהוא נהיה אדום,ניתן לטבול במים אבל לא חובה במקרה של נחושת, חיזוק הברגים לפי הסדר שמופיע בספר הרכב,ישנם עוביים שונים של אטמי ראש ועוביים שונים של גומיות אטימה של צינורות הדחיפים. את העבודה על הראש עשו ב"גל-על" באזור המפרץ,הוא הכין גם מובילים חדשים,אלו שהזמנתי לא התאימו.

במהלך החגים התקדמתי די הרבה וגם הגיע "חבר" נוסף למשפחה המתרחבת,קניתי טריומף ספיד-טויין נוסף גם הוא שנת 66 ,סך הכל צעיר ב-20 מספרים מה"מכונה" שלי, עשיתי לו יישור קו - שמנים,פלגים חדשים,ניקוי מיכל דלק וקרבורטור,פירקתי והרכבתי את הקלאט'ץ שלא הפריד כמו שצריך,כיוון שסתומים והחלפת כל הכבלים חיזוקי ברגים ותיקון צמת החשמל. בערב ראש השנה יצאתי לסיבוב ראשון,האופנוע מניע בקיק ראשון וסוחב מצויין,אין כמו לחזור ללבוש ג'ינס מטונף מעיל עור וקסדת 3/4 ולצאת לסיבוב קצר באזור,בשלב מסוים החלטתי קצת למשוך אותו בטורים בחצי גז ברביעי הוא היה ב 130 ,נחמד בשביל קשיש בריטי,איך שהגעתי לצומת בסוף הישורת השתנה הרעש,כאילו האופנוע הפך לסינגל,קיבלתי החלטה להמשיך בנסיעה עד הבית,בקושי רב הגעתי ושם לאחר בדיקה קצרה התברר שאחד החיבורים של הקויל הימני ניתק.. עדיין מתרגל לא ללחוץ ברקס על רגלית ההילוכים לפני כניסה לסיבוב:wink:

האופנוע נקנה בשביל אחי וברגע שאסיים לשפץ את שלי נתחיל לטייל ביחד, מה שלא עשינו כבר 15 שנה.

בינתיים בשיפוץ שלי, הגיעה מערכת הצתה אלקטרונית של PAZON והורכבה ,בניתי תושבת אלומיניום שממוקמת מתחת למיכל בתוך השלדה כדי שתאכלס את הUNIT של PAZON + קויל חדש קומפקטי עם יציאה כפולה ומיישר זרם אלקטרוני שמחליף גם את דיודת זנר הידועה לשמצה. נבנתה צמת חשמל מאפס, שלב א, הרצתי חוטים בין הנקודות, שלב ב' - לאחר שראיתי שהכל עובד,איגוד החוטים וארגון ההסתעפויות , שלב ג' - ציפוי בבידוד מתכווץ.

הכנפיים והמיכל הורכבו, בעקרון הכל מוכן להנעה:shock: המשך יבוא...

007 (3).JPG

IMG_0004.JPG

IMG_0006.JPG

IMG_0009.JPG

פורסם

שיפוץ יפה ומקצועי,לגבי ראש המנוע באמת "גל על" עושים עבודה טובה דני איש מקצוע ומתיחס יפה.אני מניח שאתה מלחים סופיות וגם אני משתמש תמיד בבידוד מתכווץ (אני הוספתי נתיך על החוט ליד המצבר),נכון שצריך להיזהר באופנועים אנגליים עם בלם הרגל מכיוון שהם הפוכים בצדדים.בעבר היייתי רוכב על שני אופנועים לסרוגין ,על אופנוע יפני ועל בריטי ובנסיעה רגילה לא היתה בעייה.רק שלפעמים בבלימת חירום הייתי לוחץ על רגלית ההילוכים (במצב זה האינסטינקט פועל ראשון),וזה מצב בעייתי שדורש תירגול.

בזמנו למדתי נהיגה על אופנוע כזה אחלה אופנוע ויציב מאד.

תוצאה מאד יפה,בר מזל האופנוע שנפל לידיים שלך,רכיבה והנאה (הנעה) מרובה אריק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

זהו, תם וכמעט נשלם,יש עוד קצת גימורים קטנים אבל בגדול סיימתי,האופנוע הניע בקיק השלישי

הכל נשמע מצויין, בשבת אחי הגיע לביקור וצילם סרטון קצר לסיום השיפוץ,תהנו:

IMG_0019.JPG

• תוכן חדש...