Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עלויות אחזקה/החזקה של STI/WRX/EVO


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

 

אודה למי שביניכם שבעלותו אחד מהדגמים בכותרת לעזור לי בהערכה מדוייקת כמה שאפשר לגבי עלויות אחזקה (מתוכננת ולא מתוכננת) והחזקה של אחת מהנינג'ות הללו.

(ביטוח מקיף וחובה, טסט, דלק, אמינות כללית, תדירות תקלות, טיפולים ואם יש עוד דברים)

 

אני יודע שזה לא זול אבל לפני שאני מחליט סופית אשמח לקצת יותר מידע

(היתה לי בעבר אימפרזה GT והיא לא היתה יקרה מדי בסופו של דבר)

 

תודה רבה

אסף

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני מעולם לא החזקתי כזה רכב וכנראה שגם לעולם לא אחזיק



 

אבל אני מכיר כמה מופרעים שמחזיקים כאלו רכבים ואחד מהם לקח אימפרזה STI 2.5 ליטר והטריף אותה עד 630 כוחות סוס - עד שהמנוע פשוט קרס לו...

 

מה שחשוב שתציין כאן זה אם מדובר ברכב שהוא במצב מקורי כמו שהוא מהיצרן או רכב שעבר שיפורים ואם כן בדיוק איזה שיפורים.

 

תיקח בחשבון שאם אתה קונה יד 2 - קשה מאוד למצוא רכב כזה שלא עבר שיפורים, זה די נדיר.

 

ההבדל בעלויות האחזקה לרכב שעבר כמות שיפורים גדולה יכול להיות מהותי לעומת רכב במצב המקורי כי חלקים מסויימים עלולים לשפר את העלויות האלו וחלקים אחרים יכולים רק לגרוע שלא לדבר על תצרוכת דלק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יכול להעיד מבעלות על WRX 2006 (מנוע 2.5 ליטר, 230 כ"ס, לא שופר מעולם) אצלי אוטוטו שנתיים:

 

דלק (הנקודה הכי רגישה) עירוני, הכי רגוע בעולם 1 ל-6, לא הצלחתי לרדת מזה (אבל הגעתי גם לפחות :)). השיא היה בשיוט בינעירוני מבוקר - הגעתי לקצת יותר טוב מ-1 ל-10. הרכב שותה מהפיה של ה-98 (אבל יש סידורי הנחה, אז זה לא כ"כ נורא).

 

טסט - כ-2300 ש"ח, יורד עם השנים מן הסתם.

 

טיפול קטן כ-1000 ש"ח (כל שנה או 15K)

 

טיפול גדול כ-2000 ש"ח (שנתיים או 30K)

 

(מחירי מוסך המרכזי, כולל שמנים איכותיים כמו שהרכב אוכל)

 

ביטוח לכל נהג מעל 24 - קצת יותר מ-5K

 

ביטוח חובה - 1700 ש"ח

 

האוטו אמין. רגישויות שאני יודע עליהן: גיר 5 הילוכים רגיש להתעללות קשה ובשנים שקדמו ל-2006 (2005 ומטה) היו גירים שהוחלפו בעיקר בגלל בעיות בהילוכים 1 ו-4 - ב-2006 ומעלה הוסיפו איזה טבעת סינכרון.

לחיישנים השונים יש נטיה להתפגר והחלפתם יקרה יחסית כ-2000 ש"ח.

 

לא חוויתי (טפו טפו טפו) שום דבר מאלו באופן אישי.

 

חשוב לבדוק שמן בתדירות גבוהה יחסית, כי המנועים הללו אוכלים שמן ולנסוע בלי שמן זה לא טוב.

 

איבו אני פחות מכיר, ההבדל העיקרי שאני מכיר מבחינת עלויות תחזוקה בין WRX ל-STI זה הברקסים, ב-STI יש בראמבו שעלות החלפת הרפידות והצלחות יכולה להגיע ל-10000 (!) ש"ח. ב-WRX זה מחירים רגילים לאוטו ספורטיבי. (אני הבאתי רפידות מחו"ל בכ-160 דולר והתקנתי ב-TIG בעלות סבירה לחלוטין).

 

חסרונות בחיי היום יום - הרכב לא נוח (קשיח, מה לעשות) ולא מפנק. כל חבר שיש לו אימפרזה מליסינג סביר שלא ישים לב בכלל שמדובר בחיה אחרת. אותם פלסטיקים וצבעים (יכול להיות גם יתרון).

 

היו עוד שירשורים בנושא, חפש WRX.

 

במונחים של ביצועים לכסף מדובר בתמורה שקשה להביס. וכידוע זו גם פלטפורמה עם הרבה אפשרויות לשיפורים.

פורסם

תודה רבה!

 

אם יש עוד אנשים שיכולים לעזור במידע, אודה

 

תודה

אסף

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

WRX 01, כארבעה חודשים אצלי. סטנדרטית.

 

צריכת הדלק בכביש בינעירוני בנסיעה רגועה מאוד, כ-10.5 ק"מ לליטר.

באחת הנסיעות לצפון, ג'ימיקאנה, כביש התגרזנות וחזרה למרכז ברגוע, הממוצע היה על 1:9.

בטיול נהיגה ארוך לדרום שכלל הרבה כבישים מרובי פניות ורגל כבדה מאוד על הגז יצא לי 1:6.5.

 

טיפולים קטנים אני עושה לבדי, קונה שמנים ונוזלים איכותיים ומחליף לבד.

לטיפול גדול שדורש מוסך מורשה טרם הגעתי.

טסט - 1550 ש"ח.

פורסם

STI 2002

 

עלויות דלק גבוהות,בנסיעה עירונית הכי טוב שהצלחתי להוציא זה 1-5 בין עירוני משהו כמו 1-7.

במשולב עם לחיצה פה ושם תצפה לעשות על מיכל מלא (60 ליטר) משהו כמו 250 ק"מ במקסימום.

 

מבחינת עלויות אחזקה - ביטוח לנהג מתחת לגיל 24 יכול להגיע למשהו כמו 8000 ש"ח. מעל גיל 24 אזור ה-5500.

קח בחשבון שכמעט רוב החברות דורשות מע' איתור פעילה,מה שמייקר את הנושא בעוד 80 ש"ח בחודש.

 

כמו שנאמר,ברקסים זו נקודה כואבת,העלויות בארץ גבוהות מאוד,החלפה של סט צלחות+רפידות קדמי ואחורי יכול להגיע לאזור ה13000 ש"ח ,אך תמיד יש חלופות להזמנה מחו"ל שיכולות להוזיל בשני שליש את העלויות. נקודה רגישה נוספת היא משאבת ההגה,יקרה מאוד (בחברה עולה משהו באזור ה-6000 ש"ח), ומתפגרת כל 80000 ק"מ.

מעבר לזה האוטו מאוד אמין,עמיד מאוד לרוב ההתעללויות למינהן,אין חשש לשבור כלום,לא משהו כמה תשתולל וכמה תתפרע (בניגוד גמור כמעט לWRX).

 

מה שחשוב זה לשמר את האוטו ולטפל כמו שצריך,ממש לא כמו הוראות היצרן (כל 15K) אלה כל 5K עם שמנים באיכות הגבוהה ביותר (מוטול או קסטרול) עלות של משהו כמו 500 ש"ח ופילטר שמן מקורי! .

חשוב להיות עירני לאוטו,לשים לב לרעשים שונים,חום מנוע וכו. אם האוטו משופר קלות מומלץ להוסיף שעני לחץ שמן,ווידנבד וEGT כדי להיות בטוח שהכל בסדר.

 

בסדך הכל,כל שקל שווה,ההנאה והחוויה שהאוטו הזה נותן היא עצומה,רכבים בודדים משתווים.

בסך הכל תמצא רכב שעבר את הדברים שהוזכרו לעיל,ואם הוא אחרי קלאצ' זה עוד יותר טוב,ותהנה.

 

בנוגע לEVO למיטב ידיעתי העלויות גבוהות יותר,אבל זה לא ממקור ראשון,חכה שמישהו יגיב.

 

בהצלחה.

×
×
  • תוכן חדש...