Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מדובר על גולף 2010 1.4 TSI 122hp

הרכב עבר 12000

אתמול בערב נדלקה המנורה - מה עושים?

לא נראה לי הגיוני שרכב חדש זולל שמן, או שאני טועה?

מה עושים במצב כזה? זאת תקלה במנוע ואני צריך ללכת למוסך? או שפשוט לקנות שמן ולהוסיף? אם כן איזה שמן?

מה יכולות להיות הסיבות לתופעה כזאת?

פורסם

אם אתה מהצפון ומטפל במורשה,תזמין גרר וסע למוסך הצפון בנצרת (עובדים בשבת) או שתחכה ליום ראשון וסע למקום אחר.

בכל מקרה אל תסע עם הרכב עצמו לאף מקום.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
היי, מדובר על גולף 2010 1.4 TSI 122hp

הרכב עבר 12000

אתמול בערב נדלקה המנורה - מה עושים?

לא נראה לי הגיוני שרכב חדש זולל שמן, או שאני טועה?

מה עושים במצב כזה? זאת תקלה במנוע ואני צריך ללכת למוסך? או שפשוט לקנות שמן ולהוסיף? אם כן איזה שמן?

מה יכולות להיות הסיבות לתופעה כזאת?

האם נדלקה לך מנורת לחץ שמן נמוך או מנורה אזהרה של מפלס שמן נמוך ?

סביר מאוד שאחרי 12000 קילומטר מפלס השמן יירד לרמה כזו שמנורת החיווי תתריעה על מפלס שמן נמוך.

במידה וחסר שמן מנוע אזי מלא שמן מנוע מתאים לפי המפרט הקיים בספר הרכב וסע לשלום.

איזה כייף לי :)

פורסם

לדוד שלי נידלקה מנורה של מפלס שמן נמוך ואכן המדיד הראה מינימום (מדובר על פולו TSI 2010) לאחר 4 אלף ק"מ. הוא הגיע ךמוסך המורשה שם אמרו לו כי זה מקובל שמנוע חדש יוכל קצת שמן. לדעתי זה לא קצת אבל זה מה יש. מילאו לו שמן סינטטי מלא 5W/40. זה גם מה שמתאים לך. גש למוסך גם ככה מועד הטיפול כבר מתקרב.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אז יגידו לי לעשות את הטיפול עכשיו? ב12K במקום 15K?

האמת זה דיי מחשיד, אני קיבלתי כבר כמה רכבים חדשים ובאף אחד מהם לא הייתי צריך למלא שמן.

פורסם

לא הרכבים הקודמים שלי היו ללא טורבו אבל עדיין זה קצת תמוהה. הייתה לי רנו מגאן חדשה וגם מזדה 3 חדשה, אף פעם לא נדלקה שום מנורה (ברנו מגאן עושים טיפולים כל 30K ועדיין לא הייתה שום מנורה).

בכל אופן מה שאני מבין בנתיים זה שאין מה לדאוג אלא פשוט ללכת ולמלא שמן.

תודה על העזרה, אני יקפוץ למוסך מחר רק בשביל להסיר ספק ואעדכן.

פורסם

למגאן DCI (טורבו דיזל) בין הטיפולים (כל 20 אלף ק"מ) בדרך כלל צריך להוסיף כחצי ליטר שמן מנוע.

כבר אמרו לך, רכב עם טורבו צורכים קצת שמן, זה ידוע ומקובל. אתה לא נתקלת\לא החזקת רכב עם טורבו, לכן זה נראה לך מוזר וחשוד.

מה שאתה צריך, זה לבדוק את מפלס השמן בתדירות יותר גבוהה.

אני גם מאמין, שבמוסך מורשה יוסיפו לרכב שלך שמן ללא חיוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא הרכבים הקודמים שלי היו ללא טורבו אבל עדיין זה קצת תמוהה. הייתה לי רנו מגאן חדשה וגם מזדה 3 חדשה, אף פעם לא נדלקה שום מנורה (ברנו מגאן עושים טיפולים כל 30K ועדיין לא הייתה שום מנורה).

בכל אופן מה שאני מבין בנתיים זה שאין מה לדאוג אלא פשוט ללכת ולמלא שמן.

תודה על העזרה, אני יקפוץ למוסך מחר רק בשביל להסיר ספק ואעדכן.

אין שום דבר נורא במנוע הצורך שמן, בכמות עליה כתבת, היינו כליטר לכל 12K ק"מ. גם צריכה כפולה מזו אינה צריכה להטריד.

פורסם
האם נדלקה לך מנורת לחץ שמן נמוך או מנורה אזהרה של מפלס שמן נמוך ?

סביר מאוד שאחרי 12000 קילומטר מפלס השמן יירד לרמה כזו שמנורת החיווי תתריעה על מפלס שמן נמוך.

במידה וחסר שמן מנוע אזי מלא שמן מנוע מתאים לפי המפרט הקיים בספר הרכב וסע לשלום.

ברשותך מרק - שאלה: כמה שמן "נאכל" (אם נניח שכמות השמן בראשונה היתה "מלאה" , לא פחות ולא יותר), או אולי נשאל את זה ככה: על איזה חוסר (כמות ממצב "מלא") מתריעה הנורית הנ"ל ? (מפלס שמן נמוך)

alfa 156 2.5.

פורסם

טוב הייתי במוסך ונאמר לי שאכן רכבים עם טורבו צורכים יותר שמן מרכבים רגילים במיוחד בהתחלה.

צורת המדידה בגולף שלי היא קצת שונה מרכבים רגילים שיש להם במדיד שמן איזור כזה שנקרא "איזור הבסדר".

בגולף החדשה (אולי זה גם תקף לשאר TSI) החיישן מודד לפי גרמים, לכן מנורה יכולה להידלק גם אם חסר גרם אחד.

קניתי שמן וגם נוזל קירור G12 על הדרך, הוספתי בדקתי והכל הסתדר.

פורסם

מה שנאמר לך במוסך הוא בגדר שטויות. חיישן גובה שמן לא מודד גרמים וחוסר שמן של גרם לא ידליק את מנורת החיווי.

פורסם
ברשותך מרק - שאלה: כמה שמן "נאכל" (אם נניח שכמות השמן בראשונה היתה "מלאה" , לא פחות ולא יותר), או אולי נשאל את זה ככה: על איזה חוסר (כמות ממצב "מלא") מתריעה הנורית הנ"ל ? (מפלס שמן נמוך)

מפלס השמן ברכב חדש שמגיע מהייצרן הינו בין סימן MIN-MAX בול ! כאשר מפלס השמן מגיע לגבול התחתון של מדיד שמן המנוע תדלק מנורת חיווי על מפלס שמן נמוך.

כמות השמן שיש להוסיף ברכב של פותח האשכול בכדי לעלות את מפלס השמן מגובה מינימום למפלס שבין סימן MIN-MAX הוא 0.5 ליטר.

מבלי להכנס לפרטים מדוייקים...ניטור גובה שמן המנוע ברכב זה מבוצע על-ידי מדידת הזמן שלוקח לחיישן הטמפ' להתקרר מטמפ' X לטמפ' Y על-ידי שמן המנוע.

• תוכן חדש...