Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר להתעלק ולשאול למה רכב חדש צורך יותר שמן?

גם לקרוב משפחה שקנה רכב חדש אמרו שבהתחלה הרכב גם יאכל יותר דלק.

קובי

פורסם
מפלס השמן ברכב חדש שמגיע מהייצרן הינו בין סימן MIN-MAX מבלי להכנס לפרטים מדוייקים...ניטור גובה שמן המנוע ברכב זה מבוצע על-ידי מדידת הזמן שלוקח לחיישן הטמפ' להתקרר מטמפ' X לטמפ' Y על-ידי שמן המנוע.

תפרט תפרט זה דווקא נשמע מאוד מעניין.

איפה יושב החיישן?

זה חוט להט או חיישן?

איך מחיישן של חום ניתן להסיק כמות?

זה מאוד מסקרן אותי.

תודה מראש,

אופיר

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

חיישן מפלס שמן מנוע יושב בתחתית אגן השמן ומהודק בעזרת שני ברגים לאגן השמן.

החיישן מורכב משני 'חוטי להט' אשר מחוממים לטמפ' הגבוהה מטמפ' שמן המנוע.

כאשר מופסק החימום של 'חוטי הלהט' הם מתקררים מהר מאוד על-ידי שמן המנוע לטמפ' של שמן המנוע. יחידת החישוב המותקנת על החיישן מחשבת את הזמן שלקח לחיישן להתקרר לטמפ' שמן המנוע.

זמן קירור מהיר של אלמנט החימום= כמות שמן תקינה

זמן קירור איטי של אלמנט החימום= כמות שמן נמוכה

כאשר כמות שמן המנוע נורמלית יכולת התרמית או יכולת הקירור ומהירות הורדת הטמפ' של אלמנט החימום מהירה יותר ולהיפך.

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

וואלה מרק תודה על ההשקעה!

ממה שהבנתי חוטי הלהט יושבים במקביל אחד לשני אך בניצב לאגן השמן?

או שמדובר בשני חוטי להט שיושבים בצורה מאוזנת עם אגן השמן כך שינו חוט להט שיותר גבוה מהחוט השני?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

רגע אבל זה לא מסתדר לי עם משהו אחד...

הדבר שאתה מדבר עליו הגיוני אם מדובר על האיזור שבין המינימום למקסימום.

האיזור הוא בסדר כשמדיד השמן נכנס לאגן השמן ועל פיו אפשר לראות עד איפה מגיע השמן.

אבל ברכב שלי יש מן קיווקווים על המדיד עצמו - בשביל מה הם שם אם כן?

פורסם

אכן אצלך ברכב לא קיים מדיד עם סימון MIN-MAX כמו שהיה בעבר אלא מדיד כמו שנראה בתמונה המצורפת.

כול עוד מפלס שמן המנוע נמצא בתחום המקווקו לא תדלק מנורת אזהרה המצביעה על מפלס שמן נמוך.

אני מציע לך לשמור על מפלס שמן מנוע עד קצה האיזור המקווקו (איזור B) ולא יותר או פחות.

N01-10255.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם
וואלה מרק תודה על ההשקעה!

ממה שהבנתי חוטי הלהט יושבים במקביל אחד לשני אך בניצב לאגן השמן?

או שמדובר בשני חוטי להט שיושבים בצורה מאוזנת עם אגן השמן כך שינו חוט להט שיותר גבוה מהחוט השני?

החיישן עומד בניצב לאגן השמן.

הפסים הירוקים שאתה רואה אלו חוטי להט

פורסם

מנועי ה- TSI צורכים שמן נקודה, אצלי 1.8 עם 35K ק"מ צורך 1 ליטר שמן על 5K ק"מ, האמור כאן ללא עומס כבד שאם הייתי מפעיל לאורך זמן היה מעלה את צריכת השמן.

לכל מוסיפי שמן (ואני מניח שאני לא לבד) שימו לב שאתם מוסיפים שמן בגרייד נכון ובתקן VW נכון.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
מנועי ה- TSI צורכים שמן נקודה, אצלי 1.8 עם 35K ק"מ צורך 1 ליטר שמן על 5K ק"מ, האמור כאן ללא עומס כבד שאם הייתי מפעיל לאורך זמן היה מעלה את צריכת השמן.

לכל מוסיפי שמן (ואני מניח שאני לא לבד) שימו לב שאתם מוסיפים שמן בגרייד נכון ובתקן VW נכון.

ליטר ל5k וזה נראה לך תקין ?

פורסם
מנועי ה- TSI צורכים שמן נקודה

אין לי שמן של מוסך (:-D) על מה אתה מדבר.

הסקודה אצלי כמעט חצי שנה,גמעה כמעט 14K עד עכשיו (13700) וממספר פעמים שבדקתי,לא ירדה טיפת שמן מהמדיד (קרי,אוטו לא אוכל) :)

זאת למרות שבעת המסירה הזהירו בסבר פנים חמורות לבדוק שמן כל 500-700ק"מ,ואם חסר אז להוסיף (כמה שצריך!) :|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

זה המצב לגבי תקינות ע"פ היבואן הנ"ל בטולרנס יצרן.

אני די משוכנע שכל ה- 1.8 אוכלים שמן ברמה כזו או אחרת.

את ה- 1.4 וה- 2.0 אני לא מכיר מקרוב אבל די מעניין לשמוע.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...