Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה במציאת קבל (capacitor)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שבוע עבר, מאז שחיים תיקן לי את בקרת האקלים ברכב,ולבנתיים זה עובד לא רע. (555)

תמונה של התיקון של חיים:

1.jpg

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו טוף...

התיקון המקורי סבל ממספר כשלים. במהלך ניסיון ההלחמה (כנראה) נדפקו הפדים, ההלחמה שבוצעה הייתה "הלחמה קרה" וטיפת בדיל התמצקה מתחת לקבל וקיצרה שתי וויות. הופתעתי מאוד לרעה מאיכות המעגל המודפס, אע"פ שהוא מצופה בלכה בהתזה (לאחר ההלחמות) כי הוא נמצא במסלול הולכת האוויר הוא הרגיש ממש לא איכותי ומתפורר. בנוסף, משום מה הורכבו במעגל רכיבי TH ו SMD בו זמנית, מה שרומז על תיכנון לא חכם במיוחד (וברכב גרמני:shock:)

לאחר הסרת הקבל ראיתי כי המוליכים פשוט מתרוממים מהמעגל ואז ביצעתי תיקון/הטלאה מכוערת. הקבל הודבק על הנקבה של הקונקטור וממנו נשלחו שני חוטים, אחד לחיבור אדמה חדש והשני לנקודה המקורית (עם קצר מאולתר במקום הוויא שהתפוררה)

עיצה לעתיד. אם אין את הכלים המתאימים (מלחם עם ראש מתאים ובקרת טמפרטורה, יונק בדיל ובדיל מתאים להלחמה) אז אין בכלל להתקרב למעגל! לא מעט עבודה ומזל איפשרו להציל את המעגל המודפס המקורי ואם לא היינו מצליחים אז מדובר על נזק של אלפי שקלים.

פורסם

מזל שיש אנשים טובים בפורום ;-)

חיים, מה שאתה אומר על המעגל מוזר, כי שאני הוצאתי את המעגל בזמנו, הוא היה במצב ממש טוב,

ולא ניכרו עליו סימני התפוררות או בלאי כלשהם.

לגבי התיקון עצמו, אין ספק שלמי שאין ידע וכלים לבצע תיקון מסויים, עדיף שייתן למישהו אחר לעשות את

זה, כמו ששלומי בזמנו שילם עוד כמה שקלים, וטכנאי הלחים לו את החלק על המעגל.

העיקר שהכל מסודר כרגע, ויש חימום/קירור שעובדים.

פורסם
נו טוף...

התיקון המקורי סבל ממספר כשלים. במהלך ניסיון ההלחמה (כנראה) נדפקו הפדים, ההלחמה שבוצעה הייתה "הלחמה קרה" וטיפת בדיל התמצקה מתחת לקבל וקיצרה שתי וויות. הופתעתי מאוד לרעה מאיכות המעגל המודפס, אע"פ שהוא מצופה בלכה בהתזה (לאחר ההלחמות) כי הוא נמצא במסלול הולכת האוויר הוא הרגיש ממש לא איכותי ומתפורר. בנוסף, משום מה הורכבו במעגל רכיבי TH ו SMD בו זמנית, מה שרומז על תיכנון לא חכם במיוחד (וברכב גרמני:shock:)

.

חיים אני ניתקלתי במספר מעגלים מודפסים שבהם מולחמים רכיבי SMD ו-TH במיוחד במחשב ניהול מנוע/הצתה, ה-MOSFET שדוחפים את מזרקי הדלק הם בדרך כלל באריזת TO-220 ולפעמים גם תראה טרנזיסטורים מחוברים לגוף קירור יחד עם רכיבי SMD בגלל הזרמים הגבוהים יחסית שהם צריכים לדחוף למזרקי הדלק.

לפני שבוע פירקתי מחשב תיבת הילוכים של פאסאט 2002 בכדי להוסיף רכיבים לג'נקידה שלי ולהפתעתי מייצבי המתח היו באריזת TO-220.

איזה כייף לי :)

פורסם

מספר הבהרות.

-הקבל שהולחם במעגל היה 0.47 מיקרו, הקבל ספייר שהתקבל משלומי.

-Oshri בתור מישהו שתיכנון/יצור מעגלים היה המקצוע שלו במשך המון זמן אז תרשה לי להגיד שהמעגל המודפס ששלפתי ממש לא נראה טוב. מניסיוני, מעגל מודפס איכותי לא אמור להראות סימני התפוררות/יובש לאחר 10+ שנים.

-מארק, ממש לא כך. ראשית ישנן מספיק אריזות הספק להלחמה משטחית (TO202 לדוגמה) ובנוסף, השימוש המעורבב הזה מזכיר לי תיכנונים מכוערים (שלי:-() מהעבר בהם ניסיתי לחסוך ולהשתמש ברכיבים מהמלאי או לבצע "תפירה" על תיכנון קיים.

לטעמי, תיכנון מערכות אלקטרוניות לרכב משתווה כמעט לתיכנון מערכות אלקטרוניות צבאיות עקב תנאי סביבה מוקצנים (חום, רעידות וכו'), דרישות אמינות גבוה מאוד ואורך חיים צפוי ארוך מאוד. לפי ההתרשמות שלי מהמעגל (בן ה 10+ שנים) לא נראה כי הוא תוכנן/יוצר בהתאם.

פורסם

חיים, גם אני חשבתי ככה בעבר שאיכות חלקי האלקטרוניקה והחשמל ברכב צריכים להיות ברמה גבוהה ולעמוד בדרישות שציינת, לאחר פירוק לגורמים של מספר מחשבים ושאר ירקות דעתי השתנתה.

סידרת BMW E36 שווקה החל משנת 1992 או אפילו קצת לפני זה לכן אני חושב שמחשב בקרת האקלים הוא בין 15-20 שנים לכן מצבו רעוע כפי שציינת. לך תדע אם מישהו בעבר כבר טיפל במעגל. בדרך כלל הייצרנים מצפים את מעגלי בקרת אקלים גם בשכבת סיליקון.

ההקבלה שלך בין רכיבים לתחום הרכב לאלה הקיימים בתחום הצבאי היא לא במקומה ומנסיוני בתיכנון מכני בתחום הצבאי של ציוד מוטס וגם מעגלים מודפסים הדרישות מהמעגל ומהרכיבים שונות לחלוטין מדרישות המעגלים לתחום הרכב.

אל תשכח שכול תיכנון של מעגל אלקטרוני בתחום הצבאי חייב לעמוד בתקני MIL מחמירים ביותר.

דוגמא פשוטה ביותר, מוליכי החשמל ברכב הם יחסית פשוטים העשויים מ-PVC פשוט העומד בטמפ' של עד 90 מעלות או 125 מעלות בתא המנוע.

בדרך כלל הגידים עשויים מנחושת ללא ציפוי Bare copper.

איזה כייף לי :)

פורסם

חיים, לא חלקתי על האבחנה שלך, רק ציינתי שזה מוזר, כיוון שלפי מה שהיה זכור לי, המעגל היה במצב מצויין,

ולא הראה אפילו סימנים קלים של בלאי או התפוררות.

יכול להיות שאכן מישהו כבר "טיפל" במעגל בפעם אחרת, ולאחר מכן היתה חדירה של לחות וכד'

מה שלא בדיוק עזר לחיי המעגל.

ועוד דבר לסיום, אומנם קטנוני משהו, אבל הקבל ספייר היה ממני, וזהה לאותו אחד שהולחם לפני כמה שנים.

פורסם

אנחנו אמנם סוטים מהנושא ונכנסים לעומק אך תרשה לי לחדד.

-הרכב היה משנת 98 עד כמה שאני זוכר כך שמחשב בקרת האקלים הוא בין 13 שנה. שוב, מערכת אלקטרונית בגיל כזה לא אמורה להיות במצב כזה.

-משום מה הוחלט לתקוע את מחשב בקרת האקלים במסלול הולכת האוויר (אני מניח בגלל הטרמיסטור המורכב במעגל) וזה תכנון גרוע. נקודה. אצלי למשל, מחשבי הרכב ארוזים באטימה מלאה ואם אקח דוגמה ממחשב בקרת האקלים ב E320 אז הוא בכלל יצוק באפוקסי.

-ובנוגע למפרטים צבאיים. לא אמרתי כי התקני אלקטרוניקה לרכב אמורים לענות על מפרטי MIL-STD אלא שתיכנון מערכות אלקטרוניות לרכב משתווה כמעט לתיכנון מערכות אלקטרוניות צבאיות. לפני כ 15 שנה עסקתי בתיכנון חומרה למערכות צבאיות והן למערכת אזרחית שהייתה משולבת ברכב ושמתי לב לדימיון הרב בתיכנון. מספר סיבות שמערכות אלה דומות הן:

*תנאי סביבה מאוד קיצונים, טמפרטורה שנעה מקנדה בחורף (-30) עד סיני בקייץ (+50). רעידות ומאמצים מכניים (קפיצה מעל במפר לדוגמה), סביבה קורזיבית (מישור החוף לדוגמה) וכו'

*דרישות אמינות גבוה מאוד, נפל באחת מהמערכות יכול להשבית את כל הרכב או לגרום לסיכון שאינו מקובל (הפונטציומטרים בדוושת ההאצה בטויוטה למשל).

*אורך חיים צפוי ארוך מאוד. תקופת החיים של רכב היא נאמר 15+ שנה, על המערכת לתפקד היטב במשך תקופה זו. להדגשה, אין הרבה מכשירים אלקטרונים ביתיים שמתוכננים/יכולים לשרוד תקופה כזו.

אאל"ט, מפרטי MIL-STD לא קיימים יותר ובמקומם משתמשים בתקן "תעשייתי" (עם סטייות)

חיים, גם אני חשבתי ככה בעבר שאיכות חלקי האלקטרוניקה והחשמל ברכב צריכים להיות ברמה גבוהה ולעמוד בדרישות שציינת, לאחר פירוק לגורמים של מספר מחשבים ושאר ירקות דעתי השתנתה.

למה?
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...