Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה !לא! ב67K - משומשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה,

אני מקווה שאוכל להתקדם עם הבחורה - בהנחנה שגם היא תרצה להתגמש לקראתי במחיר

ואז אני אשמח לקבוע עם חיים ממוסך שמשון(תודה orankohn) ושם לבדוק את התיבה ואת המפוח (תודה חן פרחי)

בכל מקרה התחלתי לבדוק גם אופציות של פונטו ספייס (הדגם של ה-80 כוחות סוס) - אבל קשה למצוא אותן בין כל הדגמים של הספייס...ועוד במיוחד במצב טוב =\

אגב למה אני שומע הרבה דעות נגד הסוזוקי איגניס - ובמיוחד נגד האמינות שלה וצריכת הדלק שלה?

הייתי בטוח שזה דגם מאוד מוצלח של סוזוקי..

שוב תודה!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם את הספייס האוטומטית עם 80 כ"ס קשה למצוא.

לגבי מחירון לוי יצחק - הוא פשוט מנותק מהמציאות. כמו בזמנו, שתמחר דייהו מאטיס שנת 2000 (כשהייתה בת 7) במחיר של 6000 ש"ח. מיותר לציין שבפועל נמכרו כל המכוניות במחיר כפול מזה, עד שאדון יצחק נאלץ להודות בטעות והכפיל את המחיר שלה במכה אחת.

כיום הדייהו מאטיס נסחרת במחיר זהה לזה של דייהו נובירה, שנמכרה במחיר כפול במקור.

אני הייתי בדילמה שלך - אבל אני הודעתי מראש, על השיחה הראשונה - שאני מוכן לשלם מחירון עגול, אבל של לוי יצחק.

אצלי היא הסכימה ישר, אחרי שפיקססתי אליה מחירון שהראה שהרכב שווה 30 אלף ש"ח ולא 35 אלף ש"ח.

במעמד הבדיקה הורדתי עוד 2000 ש"ח 8) .

במקרה שלך - הייתי מנסה לשכנע בעדינות את המוכרת להתפשר בין המחירונים. קח בחשבון שאף פנדה לא נמכרת לפי מחירון לוי יצחק, כי אף אחד לא פראייר מספיק למכור פנדה 2005 ב-20 אלף ש"ח.

פורסם

שוב תודה רבה על התגובה,

אכן אנסע לשכנע בעדינות את הבחורה להתמתן טיפה - היא אמרה שהיא לא מוכנה למכור בפחות מכיוון שאחרת לא משתלם לה לקנות (רוצה לעבור ל-I10 מהחנות).

צודק מחירון לוי יצחק זה דבר שתלוש מהמציאות מדי פעם - מעניין אם ניתן להרים אליהם טלפון\לשלוח מכתב\פקס\מייל ולעזור להם לחבר אותו למציאות..

קיבלתי תגובות מבחור שבפורום עזרו לו(מאוד) לקנות פנדה גם שנת 2005 עם טיפה יותר קילומטרז' - בחודש יוני האחרון,

הוא אמר משהו שגרם לי להרים גבה - שבמהלך הנסיעות שלו לחיפה, לאוטו לא היה קל, במיוחד כאשר היו עוד 3 נוסעים ברכב,

המנוע עלה בסל"ד גבוהה וצריכת הדלק שלו הייתה לא בדיוק הגיונית.

העליות של חיפה זה משהו שלא אוכל להתחמק ממנו, אמנם אני לא מכיר את סגנון הנהיגה של הבחור, אבל זה גורם לי לתהות, מה יהיה הנזק של חיפה לפנדה הקטנה.

האם יש עוד בעלי פנדה שמוכנים לחלוק את חוויותיהם מנסיעות בחיפה? או בעלי פנדה שגרים בחיפה שרוצים לשתף אותנו בבריאותה של הפנדה?

וכן בדיוק כמו שאמרת, drsubaru פונטו ספייס הדגם של ה-80 כח סוס ממש קשה למצוא אותו - ועוד במצב טוב... עד עכשיו נתקלתי בערך ב-2,

הצעות לאיך למצוא את הדגם?

ואגב אני עדיין פתוח לדעות על האיגניס(מנוע של טויוטה - 83 כ"ס) ולגבי האמינות וצריכת הדלק שלה..

פורסם

יש לי פונטו ספייס עם 60 כ"ס. בדיוק אותו מנוע כמו שיש בפנדה.

לא נתקלתי עד עתה בבעיות מיוחדות.

אני נוסע לבד, בקיץ נונסטופ מזגן.

אם אתה נוסע קבוע על שד' הציונות זה גובה את המחיר שלו מהרכב - גם במאמץ וגם בצריכת דלק.

אם אתה נוסע קבוע על שד' הציונות + מזגן + 3 אנשים זה יקרע את הרכב.

אם אתה נוסע לבד ולא תמיד בשד' הציונות, הרכב יסתדר יופי. ואצלי זה פונטו - יותר גדולה ויותר כבדה.

בקיצור - אל תיבהל מהנפח הצנום. אני נסעתי במשך שנים רבות בחיפה עם ליאונה 1300 שנת 86 ונסעתי לאוניברסיטה כל יום והרכב סחב. לא היה בדיוק מלך הכביש אבל עשה את העבודה. אם ליאונה 1300 בת 20 עשתה את זה על בסיס יומיומי, גם הפנדה תצליח.

פורסם

drsubaru,

בהחלט עודדת אותי!

אבל עדיין הייתי רוצה לדעת לדוגמא מה הצריכת דלק של פנדה בחיפה - באמת שלא נתקלתי בהרבה פנדות אצלנו,

עכשיו רק נשאר לגשר על הפער של המחיר..

הלוואי והייתה דרך קלה לעשות את זה.

אני אקח קצת זמן לחשוב על העניין, אם יש טיפים שימושיים אל תהססו לזרוק =)

ובפעם הנוספת - המון תודות לכל חברי הפורום על התמיכה והעזרה בתהליך הלא פשוט בכלל הזה של קניית הרכב.

פורסם

אני משיג בחיפה 1:15 קבוע. ללא מזגן.

עם מזגן צריכת הדלק יורדת ב-10% בדיוק, ל- 1:13.5.

במספרים זה אומר 600 ק"מ בכל תדלוק חורף, 540 ק"מ בכל תדלוק קיץ.

הנסיעות שלי הן בתוך הקריות ובחיפה בלבד, אחת לחודש נסיעה לת"א.

כשנסעתי לאילת הצלחתי להשיג עם מזגן דלוק צריכת דלק של 1:17 וזה שיא שלא חזק בספייס הזו.

בספייס האוטומטית הנתונים עומדים על 1:13 בתדלוק חורף, 1:11.5 בתדלוק קיץ - כאשר הספייס האוטומטית שנמצאת אצל אחותי נוסעת מהקריות לאוניברסיטה מדי יום.

פורסם

מהפירוט שלך זה נשמע נהדר =)

אבל לצערי הרב הבחורה לא מוכנה להתפשר - "מתחת ל30K, פשוט לא משתלם לי למכור"

עצוב לי מאוד לוותר על רכב במצב כזה, אבל 30K...

אני מתחבט בזה בלי הפסקה,

מצד אחד רכב נהדר,

מצד שני תקציב קצת לא מחובר למציאות

הייתי מבין 3K מעל המחירון, אבל כשאנחנו מדברים על 7 מעל זה מרגיש לי כאילו אני אצא פרייאר - יכול להיות שזאת הישראליות שלי שמדברת - לא לצאת פרייאר ולסחוט כמה שיותר, כנראה שיבוא הפרייאר שיקנה את הרכב, אבל אני לא יודע אם כדאי שהפרייאר הזה יהיה אני..

מצד אחד - אני מרגיש דביל שאני כל הזמן נצמד למחירון הזה, אבל מה לעשות שככה הביטוח יעריך את הרכב, ובמכירה שלי יעריכו אותו ככה ובכל מקום יסתכלו עליו מהנקודה של המחירון.

חשוב לשמור על גישה חיובית =)

בוא נראה מה יהיה עוד שבוע, שבועיים כמה חודשים

בסופה של הדרך אעלה בגאווה את פרויד ברכב משלי!

פורסם

גם אני בעלים של פנדה 2005 ידנית.

כשחיפשתי, רכב כמו "שלך" אם היה מפורסם ב25K היה נמכר תוך שעה וחצי.

הרכב הולך מעל מחירון יד2, אין מה לעשות. השאלה היא האם מעל מחירון יד2 זה 30? (זה תחליט אתה. האם היא מוכנה להוריד אחרי הבדיקה?)

אני אגב עושה 1:14.5 בעיר.

משכנתא זה קל

פורסם

30 זה מתחת למחירון יד 2, אבל לצערי הבחירה לפי איזה מחירון למכור את הרכב בדרך כלל היא הבחירה במחירון הגבוהה מביניהם,

ולהגיד לך את האמת אני לא יודע אם היא תוריד במעמד הבדיקה - כשדיברתי איתה היום היא לא הייתה מוכנה לזוז בכלל..

לצערי אני לא יכול להגיד שהיא תוריד במעמד הבדיקה - וכרגע אני לא מרגיש בנוח להתקשר אליה שוב ולשאול אותה את זה - נראה לי שזה מציג אותי בתור לחוץ ומעמיד אותה במצב נוח מדיי ואותי במצב פחות טוב מבחינת מיקוח.

אני מוכן בהחלט מעל המחירון אבל לא עד כדי כך...

=\

פורסם

למה זה כ"כ קשה.

אין לך מה להרגיש כרגע כמשהו שמפסיד משהו, הרי המצב הוא כזה ש-ל-א עומדים בתור

על הרכב ומוכנים לשלם את המחיר (ומי שמוכן מגיע לו).

לדעתי עליך להציע מחיר שתהיה מוכן שלם אולי להוסיף אחרי זה 1000 ש"ח וזהו !!!

אם היא לא תסכים כרגע אז אני מבטיח לך שבעוד שבועיים המצב יהיה שונה.

אחרי הכל לא מדובר ברכב שעמד באולם תצוגה כל השנים ששווה את המחיר הנדרש.

לא תרצה, תמשיך הלאה.

תמיד אפשר לתת לחבר להתקשר אחרי שבוע לבדוק את הלך הרוח.

זה ממש פשוט.

פורסם

לי יש פנדה 2006 צהובה, יד 2 עם 47 אלף קמ.

אני מתכוון להעמיד אותה למכירה בעוד כשבוע. במחיר של לא פחות מ35 אלף שקל.

כשאני קניתי, קניתי בלי בדיקה ממבוגרת בת 65, והגעתי חצי שעה אחרי שהמודעה פורסמה (הייתי עושה ריפרש לאתר כל 5 דקות). ואיתי באו עוד 3 זוגות לפחות. והטלפון לא חדל מלצלצל.

צריכת דלק ממוצעת של 18 קמ לליטר היא לא מילה גסה.

0 תקלות, 0 תאונות. אני מטפל רק בחברה (טיפלתי פעם אחרונה אצל שמשון, אני פחות מרוצה מאחרים, אבל בסדר - זה היה ב40 אלף).

אוטו מצויין, אילולא הנסיעות הארוכות והרצון לקרוז קונטרול, לא תכננתי למכור (ואולי גם לא אמכור).

בכל מקרה, מה שתקנה, אל תקנה אחת עם ק"מ גבוה, ואני בטוח שתהיה מרוצה. הרכב המשתלם ביותר במחירים הללו.

פורסם

שוב תודה על התגובות,

אני מסכים כי פנדה היא רכב מעולה והמחירון כמו שאמרו הוא רק בגדר המלצה, אם השוק אומר אחרת אז נלך אחרת,

אני סתם לחוץ,

נחכה קצת נתן לגברת זמן להתקרר, ביום שישי אני רוצה להגיע אליה עם חבר שיש לו הבנה באיטלקיות ובנוסף יש לו יכולות בין אישיות מעולות, ביחד נסכם את כל הפרטים ובעזרת השם נגשר על כל הפערים.

כמו שאמי אמרה אם באמת הרכב נועד לי אז הוא יחכה לי, אם לא אז כנראה מחכה לי משהו אחר.

הכי חשוב אין מה להלחץ =)

ושוב תודה רבה על כל העזרה,

ושוב עצות וטיפים שימושיים - כמו לדוגמא מה לעשות ואיך להתנהג בבדיקה, האם לבקש מהבודק לשים דגש על פרטים מסויימים (כמו ההגה שהחליפו את המוט חשמל או לבדוק טוב טוב את התיבה הרובוטית והמפוח אויר), ואיך מתנהגים אחרי הבדיקה - כיצד להציג את הנושא של הורדת מחיר לאחר בדיקה(כמובן אם נמצא משהו - במידה ולא אז איך מה להוריד ושהבחורה תהנה מהרכב החדש שתקנה ואני אהנה מהפנדה שלי) בלי לקבע את הבחורה על מה שהיא כבר מקובעת (מתחת ל30K פשוט לא משתלם לי למכור)

תודה!\ ועדכונים יבואו בקרוב

פורסם

טיפים לבדיקה?

1. לגרור את המוכר למקום כמה שיותר מרוחק מהבית שלו.

2. לסכם מראש שאם האוטו תקין, אתה תשלם את מה שהיא רוצה (30K) אבל להדגיש שרק במקרה והוא תקין לגמרי.

3. לסכם מראש שתיקונים שיש לבצע שהינם קריטים (לא נזילות והזעות) יתחלקו ביניכם חצי חצי.

אם היא מסכימה לעניין, סביר להניח שתצליח להוריד לסביבות 29K, אולי 28K.

גם סכום ההפחתה שלך בעת הבדיקה צריך להיות הגיוני. אנשים לא יוותרו על אלפים רבים בקלי קלות רק בגלל בדיקה.

המקסימום שהצלחתי להפחית בעת בדיקה הוא 3500 ש"ח וזה בגלל שבאמת נמצאו לא מעט דברים והיה מדובר באוטו בלתי סחיר (קיה קלארוס).

פורסם

תודה רבה,

הבנתי ואני לא מצפה להוריד אותה בעשרות אלפי שקלים, אין לי מטרה לסחוט אותה וסתם להוריד לה מחירים,אני רוצה ששנינו נצא מרוצים ואף אחד לא ירגיש שעבדו עליו, סך הכל שהכל יהיה הוגן.

בדיוק סעיף 3 זה מה שאני לא בדיוק מבין,

מה זאת אומרת לא נזילות והזעות?

ואני רוצה לוודא שאני מבין - אני אומר לה לפני שאנחנו הולכים לבדיקה: "אני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה, אני מוכן לשלם עליה ובמידה והרכב יצא תקין לגמרי אני אשלם לך את כל המחיר, אבל במידה וימצאו תקלות אנחנו נתחלק בהן חצי חצי"?

אני אתן דוגמא רק כדי לראות שאני מבין הכל נכון -

ונניח הממצאים של הבדיקה הם:

ב-שרומפולטור של ה-וורינטר יש בעיה וצריך להחליף אותו, עלות ההחלפה היא 800 ש"ח

יש נזילות במערכת המיזוג - תיקון יעלה 400 ש"ח

אז אני אומר לה, אני רוצה מאוד לקנות את הרכב אבל אני חושב שצריך להוריד 600 ש"ח (חצי מהסכום הכולל של התיקונים) מהמחיר שאת מציינת

הבנתי נכון?

ולמה חצי ולא מחיר שלם?

המוכר הרי טוען שהרכב הוא פיקס והוא רוצה X כסף על הרכב במצב פיקס - אז למה אני צריך לצאת בחצי מההוצאות של הדברים שנמצאו בבדיקה?

תודה רבה!

פורסם

למה חצי?

כי אתה קונה רכב משומש, לא חדש. גם החלקים התקינים ברכב לא באמת תקינים ב-100%. אם הכל היה 100% תקין, הרכב היה חדש והיה אמור להימכר במחיר של רכב חדש.

קח לדוגמא את המצבר. יכול להיות שהמצבר בן שנה ויש לו עוד שנה עד שנה וחצי של עבודה תקינה. מבחינתך ומבחינת המוכר המצבר תקין. לא חדש, תקין. אין סיבה שבגללו ירד המחיר, למרות שהוא "חצי כוח". באותה מידה, אם המצבר היה גוסס, ממש גמור, המוכר לא היה צריך לשלם לך על התקנה של מצבר חדש אלא על התקנה של מצבר משומש תקין, שעולה בערך חצי ממה שעולה מצבר חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...