Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה !לא! ב67K - משומשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל עניין של היצע וביקוש.

המוכר יכול לדרוש גם מחיר של מרצדס "כי האוטו סחיר ונמכר תוך חצי שעה".

יבוא מי שיתן לו אז מצויין.

לא יבוא - ירד במחיר.

אתה צריך לעשות שקלול של מחירון+ כמה אתה רוצה את הרכב+ כמה אתה לחוץ.

אין נוסחת קסמים ש"2000" מעל המחירון זה כדאי , ו"2500" כבר לא. צריך לסכם על בסיס מסויים. וזה הבסיס להורדה/ תוספת

של עוד כמה לירות.

אני באופן אישי לא הייתי נותן בשום הון שבעולם 7 אש"ח מעל מחירון לוי יצחק לרכב כזה. אבל זה אני. גם ככה יש אנשים שלא היו משלמים מעל מחירון. אני לא קיצוני, ובמידה ויש רכב יפה ושמור במיוחד - שווה עוד 1000 - 2000 ש"ח מעל מחירון.

7000 מעל, זה כבר קצת יוצא מפרופורציות ומגבול הטעם הטוב. תגיד לגברת מה המחיר שאתה מוכן לשלם כרגע. יש לה את הטלפון ושתחזור אלייך במידה וזה רלוונטי. יכול להיות שהיא תרד מהעץ שהיא מחזיקה "רכב אקזוטי":-)

בכל מקרה שתקנה תצטרך לבצע יישור קו של טיפול טוב, צמיגים טריים וכו'.

הגיוני וסביר שבעלי הפנדות "מתחזקים" את העובדה שפנדה שווה משקלה בזהב, ו"אם לא תמהר לא ישאר..." וכו'.

הכי פחות טוב זה שתקנה תחת לחץ. זה לא נכון כלכלית, ובטח ובטח לא יוסיף להרגשה הטובה שלך מהעסקה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערכה של הפנדה ירד בצורה חזקה מדי, השוק רק מתקן את הדרוש תיקון.

מחירון YAD2 משקף את השוק נאמנה, מחירון לוי יצחק הזוי - ואני בחיים לא הייתי מוכר רכב שמור במחירון לוי יצחק, אלא במחירון יד2 ועוד קצת.

אם זה שווה לך או לא - עניין שלך.

רק לידע כללי - מדי פעם בקל אוטו אתה יכול למצוא פנדות משומשות, 2008 עם 100 אלף ק"מ או קצת יותר - במחירים שקרובים ל-35K עם הסדרי תשלומים ויישור קו. גם זו אופציה.

פורסם

כמו שאמרת ערן, אין נוסחת קסם - אבל רכב שמחירו 23K (לפי המחירון) - מבקשים עליו עוד שליש - זה משהו שנראה לי מוגזם, לפחות באותו זמן.

דעתי והבנתי של מחירון לוי השתנתה מעט בימים האחרונים.

drsubaru, תודה רבה לך, אבדוק את הנושא.

למרות שזה קצת מפחיד רכב בן 3 שנים עם 100 ק"מ מי יודע מי ואיך נסעו עליו - במיוחד אם זה רכב שאני רוצה לנסוע בו בחיפה - כלומר שהמנוע שלו יתפקד יפה

אני מעדיף לשים עוד קצת כסף על רכב טיפה ישן יותר עם קילומטרז' נמוך יותר שכנראה ששמרו עליו ב-7 עיניים - למה כנראה? כי אף פעם אי אפשר לדעת.

אבל יכול להיות שגם דעתי בנושאי ליסינגים\מגרשים תשתנה.

שוב תודה!

פורסם

אהלן חברה - שאלה נוספת בקשר לבדיקה,

עכשיו דיברתי עם מוסך שמשון,

ורחל הפקידה הסבירה לי שחיים בודק את הרכב ובשונה מבדיקות במכונים אחרים שם הם לא מוציאים שום מסך שבאמת מתאר את מצב הרכב,

פשוט חיים אומר מה המצב של הרכב - בלי מה שרחל כינתה "רשימת קניות" - איזה חלק ומה בדיוק לא בסדר בו, ושהבדיקה לא עולה כסף שזה חלק מהשירות.

עכשיו השאלה שלי -

הבנתי שמכוני בדיקה כשהם מבצעים בדיקה הם בעצם מתחייבים - כל מכון לתקופה שונה(לדוגמא שלושה חודשים) שמה שהם אמרו באמת זה המצב - לדוגמא אם עשיתי בדיקה ופתאום אחרי שבועיים הלך לי הגיר למרות שבבדיקה נאמר לי שהגיר תקין 100%, אז המכון נושא באחריות - כלומר אפשר ממש לתבוע אותו על נזקים.

שוב זה מה שהבנתי, ויכול להיות שהבנתי לא נכון את כל עניין הבדיקה, אז אם תוכלו להבהיר לי קצת את העניין אודה לכם מאוד!

כרגע אני מתלבט בין קומפיוטסט לבין מוסך שמשמון, אשמח לשמוע עוד דעות

פורסם

תרשה לי להיות בוטה . תגיד אתה רציני ? מה יש פה להתלבט ?

מצד אחד מציע לך מוסך "שמשון" שהוא המוסך המיקצועני והישר ביותר בישראל לעיניני פיאט חות דעת אמיתית "תכלס" אם האוטו

שווה או לא . אתה יכול לסמוך בעיניים עצומות על חיים מורד מ"שמשון" - בן אדם רציני והגון , ובוודאי אוטוריטה מקצועית.

אני כבר לא מדבר שמציעים לך את השרות הזה בחינם.

מצד שני אתה יכול לשלם מאות שקלים למכון , שלא ממש מכיר ומתמחה בפיאט פנדה שיוציא לך בדיקת "מכוסתחת" , ממנה לא

ממש תבין אם מדובר בגרוטאה או לא. ברור לך שגם על רכב שנסע 5,000 ק"מ בן 4 חודשים ישימו חוות דעת משחירה בנוסחים

המקובלים :" נזילות שמן, בלאי גבוהה, נקישות בשילוב הילוכים וכו'" . הם גם מתנערים מראש מאחריות לתקלות בתיבה

ואם תיתן לעו"ד לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה תבין כי עובדים עליך ובחיים לא תצליח כנראה לממש אחריות שלהם לתיקון

על חשבונם.

עכשיו , אתה אדון לכספך - תחליט לבד.

פורסם

הבנת נכון, למכון הבדיקה יש אחריות על הממצאים שלו, למוסך אין. מצד שני, נדיר למצוא מכון בדיקה שכותב שהגיר או המנוע תקינים ב-100% בדיוק בגלל הסיבה הזאת.

אם אתה רוצה להיות מכוסה מכל הכיוונים, הכי טוב שקודם תיקח את הרכב לבדיקה לפני קנייה במכון (לאוו דווקא בקומפיוטסט, יש עוד מכוני בדיקה טובים) ועם הטופס שתקבל תיגש למוסך כדי לקבל חוות דעת על הליקויים שהתגלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אשמח לשמוע על עוד מכוני בדיקה שנחשבים טובים, במיוחד באיזור תל אביב,

וכן זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות, בדיקה במכון בדיקה, ולאחר מכן מוסך שמשון.

והשלב הבא כפי שזכור לי זה בדיקת משכון(משרד המשפטים) ובדקית עיקולים(משרד הרישוי) נכון?

ושמעתי על בדיקה דרך משרד הדואר שהיא משלבת את שניהם(בעלות מאה שקלים) - האם זה קיים?

ולאחר מכן הצ'ק בנקאי =)

מקווה שאני לא סתם מפתח צפיות ובסוף התברר שהרכב נמכר :-D

האם כדאי לי להתקשר היום למוכרת להגיד לה שברצוני לבוא לקחת את הרכב לבדיקה בשישי או להשאיר את זה למחר?

והאם כדאי להחתים את המוכרת על זכרון דברים במידה ועניין העברת הבעלות (גם בדואר - תקנו אותי אם אני לא טועה) מתבצע בתחילת השבוע הבא?

פורסם

אתה צריך להתייחס לא רק למחירון של לוי יצחק או יד 2, אלה גם לשוק כולו.

נגיד מבקשים ממך מעל מחירון.

תבדוק איזה אלטרנטיבות עוד יש לך. איזה עוד רכב אתה יכול לקנות בכסף הזה.

אולי בכלל תרד מפנדה או להפך אולי תגלה שאם תשלם יותר ממחירון עבור פנדה עדיין תשלם פחות עבור רכבים דומים בקטגוריה.

פורסם
אשמח לשמוע על עוד מכוני בדיקה שנחשבים טובים, במיוחד באיזור תל אביב,

וכן זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות, בדיקה במכון בדיקה, ולאחר מכן מוסך שמשון.

והשלב הבא כפי שזכור לי זה בדיקת משכון(משרד המשפטים) ובדקית עיקולים(משרד הרישוי) נכון?

ושמעתי על בדיקה דרך משרד הדואר שהיא משלבת את שניהם(בעלות מאה שקלים) - האם זה קיים?

ולאחר מכן הצ'ק בנקאי =)

מקווה שאני לא סתם מפתח צפיות ובסוף התברר שהרכב נמכר :-D

האם כדאי לי להתקשר היום למוכרת להגיד לה שברצוני לבוא לקחת את הרכב לבדיקה בשישי או להשאיר את זה למחר?

והאם כדאי להחתים את המוכרת על זכרון דברים במידה ועניין העברת הבעלות (גם בדואר - תקנו אותי אם אני לא טועה) מתבצע בתחילת השבוע הבא?

מכוני בדיקה טובים - יש את מבדק בהרצליה ויש את המעבדה לרכב (שגם נותנים הנחה לחברי הפורום).

הבדיקה שמציעים לך ברשות הדואר היא בדיוק אותה בדיקה שמציעים לך ברשם המשכונות. ההבדל הוא שבדואר היא עולה 100 ש"ח וברשם המשכונות 20 ומשהו ש"ח. קח איתך לפטופ, תעשה את הבדיקה בעצמך ותחסוך 70 ומשהו ש"ח.

בדיקת עיקולים מתבצעת חינם אין כסף במסגרת העברת הבעלות. אי אפשר להעביר בעלות על רכב מעוקל.

כדאי לחתום על זכרון דברים גם אם העברת הבעלות מתבצעת באופן מיידי.

אההה, ושיהיה בהצלחה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה צביקה!

התוכנית שלי היא להתחיל מבדיקה בתל אביב ואז לנסוע למוסך שמשון ביהוד,

והרצליה זה קצת בכיוון ההפוך, אבל בכל מקרה אחקור קצת על המכון =)

ואבדוק גם את המעבדה לרכב,

משכונות אעשה מהלפטופ כמו שהצעת,

והעיקולים זה יהיה בהעברת הבעלות שמתבצעת בדואר,

עכשיו הכל ברור,

ואין בעיה נחתום על זכרון דברים,ראיתי בדביקים שיש זכרון דברים אחד מוכן, אדפיס אעבור עליו ואדפיס אותו כדי שיהיה מוכן לשישי - אבל סתם להבנתי של העניין מה בעצם אמור להיות רשום בזכרון הדברים?

והאם צריך\נהוג גם לחתום על חוזה קניה\מכירה - או שהעברת בעלות זה מספיק?

פורסם

בזכרון דברים צריך שיהיה רשום:

צד א' - שם, כתובת, ת"ז, טלפון. צד ב' - שם, כתובת, ת"ז, טלפון.

צד א' מוכר לצד ב' רכב מסוג ____ דגם ____ מ.ר ____ בסכום של _____ (ובמילים ____).

צד א' מתחייב שנהג בגילוי נאות כלפי צד ב' והציג בפניו את מצבו של הרכב כפי שהוא ליום העסקה.

צד א' מתחייב כי על הרכב אין עיקולים/משכונים/שיעבודים והרכב נקי מכל חוב.

צד ב' מתחייב כי בדק את הרכב ולפי הפרטים שהוצגו בפניו מצא אותו לשביעות רצונו.

צד ב' מתחייב להעביר סכום של ____ במזומן/צ'ק בנקאי/העברה בנקאית לצד א' בתאריך ____.

לראיה באו הצדדים על החתום ____ ____ .

בעקרון אתה יכול לרשום מה שבא לך, כל עוד הצד השני יחתום ;)

משכנתא זה קל

פורסם

אז מה ההבדל בין חוזה קנייה ומכירה?

זה נראה בדיוק כמו חוזה של קניית רכב,

הבנתי שזכרון דברים זה משהו שנחתם רק כדי לוודא שאחרי כל הבדיקות המוכר לא יחליט למכור את הרכב למישהו אחר או לא למכור\ להתחמק בכל דרך אחרת..

• תוכן חדש...