Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפשת רכב ראשון, בתקציב 20-30 אלף. הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות בין-עירוניות קצרות (באיזור גוש דן).

חשוב לי מאוד שהרכב יהיה בטיחותי. במקום השני חשובה לי אמינות - סביר להניח שאני לא אדע מתי האוטו צריך תיקון... ו-אני ממש מעדיפה ידני. אין לי העדפות מעבר לזה.

אני באמת לא מבינה הרבה ברכבים. ההיגיון שלי אומר ללכת על רכב חדש יחסית, פונטו או סיאט איביזה למשל, בגלל הקפיצה בסטנדרטים של בטיחות בשנים האחרונות. מהדגמים הנ"ל אני יכולה להשיג שנת 2003-2005. אבל כל מי שציינתי בפניו את שני הדגמים האלה קפץ ואמר להתרחק מהם כמו מאש בגלל אמינות נמוכה, ולהעדיף יפנית ישנה יותר (סוברו אימפרזה, טויוטה קורולה, סוזוקי בלנו). בתקציב שיש לי זה יצטרך להיות שנת 1999 ומטה. זה יהיה נחמד אם יהיה לי ראש שקט מתיקונים אבל אני חוששת שזו תהיה ירידה גדולה ברמת הבטיחות (לא מצאתי אפילו נתונים של מבחני ריסוק בשנתונים האלו.)

מה אומרים המבינים? האם פונטו או איביזה 2003-2005 באמת ישעבדו אותי למוסכים? יש הצעות לדגמים אחרים מתאימים? ואולי דווקא היפניות הישנות כן בטיחותיות?

תודה!

גתית

פורסם

אם חשוב לך בטיחות #1 אז לכי על רנו

רנו מגאן 2 שנת 2004 תעלה בסביבות ה 30 אלף ובדרך כלל הדגמים הפשוטים נמכרים הרבה מתחת למחירון

אם חשוב לך אמינות #1 אז לכי על סוברו אימפרזה ניו אייג או ניסאן אלמרה

שנתונים 2002 מתאימים לך בסביבות ה 30 אלף

פורסם

לגבי מבחני בטיחות - תוכלי למצוא כאלה לא רק ב-EuroNCAP אלא גם ב-USNCAP. בשני האתרים יש משמאל תפריטים לבחירת יצרני ודגמי רכב. יש גם אתרים דומים של מבחני בטיחות אוסטרליים, יפניים ודרום אמריקאיים, איני בטוח כמה הם רלוונטיים לדגמים המשווקים בישראל (למשל - כיון שבאוסטרליה ויפאן ההגה מותקן מימין, אני מניח שהדבר גורר שינויים מסויימים במבנה הרכב אם כי איני יודע איזה).

כאשר את קוראת את ממצאי הבדיקות שימי לב לכמה דברים:

1. בד"כ הדגמים שנבחנו אינם זהים לדגמים המשווקים בארץ. למשל - הקורולה נבדקה באירופה עם יותר כריות אויר מאשר מותקנות בדגם המשווק בארץ. לעומת זאת הבאלנו נבדקה בדגם ללא כריות אויר בעוד שבארץ היא שווקה עם שתי כריות אויר. לכן עלייך לקרוא לא רק את הדירוג הסופי אלא גם את ההערות בתחתית הדף.

2. חלק מהדגמים קרויים בשמות שונים במדינות שונות. למשל הליאנה קרויה בארה"ב Aerio (ויש לה מנועים שונים - 2-2.3 ליטר)

3. באתר האמריקאי יש לכל יצרן טבלה מסכמת של מבחני הבטיחות, אבל חלק מדפי הפירוט הוסרו, וחבל.

מעבר לכך - לאור תקציבך המוגבל את צריכה לבדוק את יכולתך לעמוד בהוצאות השוטפות, כולל אפשרות של צורך בתיקונים גדולים שיכולים לעלות אלפי שקלים האחד. חלק מתיקונים אלה הם בעצם תחזוקה שוטפת (למשל - רביעית צמיגים יכולה לעלות 1,200-2,000 ש"ח והחלפת חגורת תזמון יכולה לעלות 2,000-3,000 ש"ח, כולל עבודה וחלקים נלווים). ברכב הנחשב אמין הסיכון לתקלות לא צפויות קטן יותר אולם בהחלט קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...