Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיר אוטומטי הוא גיר שלא מערב את הנהג בהעברת ההילוכים. הוא מחליף את ההילוכים בהתאם לפעולת המנוע. כשאת תאמצי את המנוע הוא ימשוך את ההילוך, כשלא הוא יחליף בסל"ד נמוך. המערכת הזאת לא כוללת מצמד (קלאץ').

גיר רובוטי הוא גיר ידני בבסיסו שעליו מופקד מעין רובוט שתפקידו להחליף את ההילוכים במקום הנהג, כלומר לוחץ על המצמד ומעביר הילוך. למרות שהנהג לא מעורב פיזית בהעברה הוא מרגיש כמו ברכבר ידני, כלומר יש לבצע זינוק בעליה משום שהרכב יתדרדר וגם בזמן העברת ההילוך יש להוריד את הרגל מהגז בכדי שהרכב לא יטלטל.

אני אישית לא מתחבר לפעולה של הגיר הזה והייתי מתקשה מאוד לחיות עם רכב שבו מותקן אחד כזה.

בגולף המדוברת מותקן הדור הבא של הגירים הרובוטיים, יש שאומרים של הגירים בכלל. הגיר בגולף מצוייד ב-2 מצמדים שמקצרים מאוד את זמי ההחלפה ולמעשה מבטלים את אותו טלטול. אך עדיין משיגים את היתרונות של גיר ידני שהם זריזות יחסית וחיסכון בדלק. למיטב זיכרוני הגולף גם מצויידת במנגון סיוע לזינוק בעליה שמחזיק את הבלמים לחוצים עוד מספר שניות, עד שהנהג מעביר את הרגל מהברקס לגז וכך הרכב לא מתדרדר.

הגיר הזה נקרא בפולקסוואגן DSG וכפי שכבר הסברתי הוא משפר את הביצועים ואת צריכת הדלק. לדוגמה בגולף 1.6 שמצויידת במנוע זהה לזה של הדגם הקודם אךבגיר DSG המדובר בניגוד לגיר אוטומטי 6 מהירויות שהותקן בדגם הקודם. הביצועים שלה עדיפים על הקודם וכך גם צריכת הדלק. בונוס של צריכת דלק מופחתת הוא גם זיהום אויר מופחת.

שבוע טוב ובהצלחה.

פורסם

מייק, לא דייקת לגבי ההילוכים האוטומטיים: מדובר בתיבה שהמבנה הבסיסי שלה שונה לחלוטין ("פלנטרי").

כמוכן - אין תיבת הילוכים ללא מצמד, אלא שבאוטומטי וברובוטי המצמד(ים) מופעלים על ידי התיבה עצמה ולא על ידי הנהג.

לגבי ההדרדרות בזינוק בעליה - יש תיבות ידניות הכוללות מנגנון המונע הדרדרות זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בצעי נסיעת מבחן על הגולף לפני הקנייה,אני בספק אם תרגישי הבדל בין אוטומט לרובוטי,בזכות שני המצמדים.

DSG מתנהג טוב יותר מאוטומט בכל המובנים.

וזאת בניגוד לגיר הרובוטי בעל מצמד אחד ששם מרגישים בהתנהגות שזהו גיר ידני רק בלי קלאץ מכני.

אגב,בDSG ללא מערכת זינוק בעלייה יש דירדור קטן לאחור,אבל מיד הוא מתחיל לנסוע קדימה גם ללא לחיצה על הגז.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מנסיון שלי עם גיר רובוטי ( היה לי בערב פיגו 207 נפח מנוע 1600 גיר רובוטי) בנסיעת מבחן לפני רכישת הרכב לא כל כך הרגשתי את הקפיצות קדימה , לאחר חודש בנסיעה עם הרכב שלי הרגשתי כל הילוך שהוחלף.

כך שבנסיעת מבחן רוב הסיכוי שלא הרגיש הפעם אני מקווה מאוד לא " ליפול" בקניית הרכב .

מזה בדיוק DSG ???

דרך אגב אני מעוניית לרכוש את הדגם עם נפח מנוע 1600 DSG

פורסם
מנסיון שלי עם גיר רובוטי ( היה לי בערב פיגו 207 נפח מנוע 1600 גיר רובוטי) בנסיעת מבחן לפני רכישת הרכב לא כל כך הרגשתי את הקפיצות קדימה , לאחר חודש בנסיעה עם הרכב שלי הרגשתי כל הילוך שהוחלף.

למיטב ידעתי, ה־207 שנמכרת בארץ מגיעה עם גיר רובוטי רק בנפח 1.4 ליטר.

גרסת ה־1600 מצויידת בתיבת הילוכים אוטומטית (אם כי ה־AL4 הידועה לשמצה, שאכן מתנהגת אחרת מהתיבות האוטומטיות הנפוצות)

פורסם

תתקנו אותי אבל גיר רובוטי הוא סוג של גיר אוטומטי ואין להפריד אותם.

מבחינתי כל גיר שמעביר הילוכים לבד הוא אוטומטי ולא מעיניין אופן פעולה שלו.

פורסם
תתקנו אותי אבל גיר רובוטי הוא סוג של גיר אוטומטי ואין להפריד אותם.

מבחינתי כל גיר שמעביר הילוכים לבד הוא אוטומטי ולא מעיניין אופן פעולה שלו.

מבחינת המבנה וההתנהגות הוא דומה דווקא לידני, כאשר מחשב הרכב ומנגנון עזר מבצע את העברת ההילוכים. התיב האוטומטית הקלאסית בנויה בצורה שונה לגמרי. מציע לך לבצע חיפוש ב-www.howstuffworks.com

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...