Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שלא הבנתם.

B4 מגיעה בלי גלגל ספייר אלא עם ערכת תיקון.

היבואן הזמין גלגלים ספייר בגודל הנכון והמתאים.

הספק משנה בארץ עשה פאדיחה ושלח חלק מן הגלגלים בקוטר לא מתאים.

היבואן עלה על זה ומי שקיבל את הקוטר הלא נכון - יוחלף לא.

אין כאן קמצנות, אולי קצת רשלנות בזה שהוא לא בדק את מה שהוא קיבל מהספק בארץ.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני תוהה לכמה מנהגי ישראל יצא להשתמש בערכה כזאת לתיקון תקרים.

אם היו מנסים, אולי היו יודעים שזה הרבה יותר קל, נקי ומהיר מלהחליף גלגל. (שאני אשפשף?)

אז הם לא יודעים, ומתוך בורות ודעות קדומות, דורשים (או "מצפים") לקבל גלגל בכ"ז. היצרן טיפש,

הוא לא יודע מה צריך לשים באוטו, אבל סחבק לא פראייר, הוא יתעקש, והיבואן כמובן יתכופף בתמורה.

מפגרים, בחיי. :brickwall:

פורסם

אתה צודק לגבי פנצ'ר, הבעיה מתחילה במצב שיש קרע בצמיג ואז שום ערכת תיקון לא תעזור (וכמובן שזה יקרה באמצע כביש הערבה בשיא החום עם שלשה דרדקים מצווחים מאחורה). אני למשל לא קניתי SMAX בגלל שאין לו גלגל ספייר.

פורסם

יש לי כבר עשר שנים באוטו הבלון הזה. אבל לצערי הוא לא מתאים כאשר החור הוא בדופן ולא בסוליה.

אבל יש לנו נציג בספרד שיודע הכל, חשב על הכל, וכמובן היה שם. מאיפה לסחבק מפגר לדעת דברים של העולם הגדול...

פורסם

עכברוני - אני שמח שהגענו להבנה.

עמיגר - אני מבין את הנקודה שלך, אבל נראה לי שאתה מקרה די ספציפי.

האזרח הממוצע לא בהכרח יבדיל בין קרע לתקר פשוט, ואני בספק אם יחשוב כ"כ רחוק קדימה.

מאידך, יש עוד הרבה דברים שיכולים להתקלקל, אפילו בסבירות גבוהה יותר מקרע בצמיג, ותמיד

יקרו ברגע לא מתאים. אז מה, תיסע לכל מקום עם משאית ליווי עמוסה בחלפים וצוות מכונאים? :-)

7a93c9a8daaadd309c7d30d22cfb_grande.jpg

פורסם

אני תוהה כמה מהמגיבים החסודים והמשכילים נוסעים ברכבם רק עם ערכת ניפוח/סתימה, כמה מהם יעשו תמרוני החלפה אחורה-קדימה לגלגלים, כמה יחפשו באמצע הנגב פנצ'ריה שפתוחה בסוף שבוע, כמה מהם מוכנים להתקע באמצע הלילה במקומות לא ממש סימפטיים, וכמה בכלל ישלמו עבור מונית לנסוע הביתה ולחזור למחרת.

אני - לא!

אני חושב שאותו מהנדס שעשה את השקע הגדול בתא המטען - תכנן אותו עבור גלגל. אותו אדם שקונה רכב במאה וחמישים אלף פלוס-מינוס - רוצה להיות בטוח בו גם אם יש נקר בגלגל. לא תמיד זה קורה באמצע תל אביב. ולא תמיד בשעות עבודה.

וכל מי שמצדיק את היבואן - שיחשב רגע אם היה לו נחמד לגלות את הסיפור הזה ברכב שלו אחרי תום האחריות.

זה נורא יפה לדבר על רכב בוסר או תקלה שיכולה לקרות, כל עוד זה לא באוטו שלך, ששילמת עליו לא מעט.

אחרי זה יפי הנפש ילכו להתבכיין בשרשור על העדר תוספות או עליית מחיר הדלק, וימשיכו להנהן אוי אוי אוי. בכייף לכם !

אני מכיר את הסיפור של הגלגלים הדקים מאז שהחל במכוניות הגרמניות לפני לא מעט שנים. לא אוהב אותו. העלות אינה משמעותית במחיר רכב חדש. עוד 5 ק"ג או פחות לא ממש משנים למרבית הרוכשים.

לדעתי היבואן מתבזה בכך שהוא שם גלגל חלופי בקוטר לא מתאים. איפה כל המילים היפות על התמקצעות, ידע והתמחות?

בעיני לא משנה אם זה רכב ליסינג (שמישהו שילם עבורו). לדעתי יש להם מזל שקצת נהגים חטפו פנצ'ר, בכל זאת זה לא קורה כל יומיים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד - יפה נפש אני לא, וגם לא ממש שמאלני, אם כבר :lol:

לא היו לי רכבים עם ערכת ניפוח, אבל רכבים עם גלגל חלופי קטן היו גם היו. בפעם היחידה שהיה לי פנצ'ר ברכב כזה (אלפא 146) והוא היה בגלגל הקדמי, לא התעצלתי וחרף הזמן שלקח (ולקח) עשיתי את כל המניפולציה המתחייבת והעברתי את האחורי קדימה ואת החלופי אחורה. כי ככה צריך וכי ככה יותר בטוח.

ברובן המכריע של המכוניות (ורובן אינן חדשות) הצמיג האחורי יושב לו בבגאז' למן יציאת הרכב מהסוכנות. ברוב המקרים הוא יבש ובע"ה מנופח לחצי מהלחץ המומלץ. בין אם הוא קטן ובין אם הוא סטנדרטי, בטוח ברוב המקרים הוא לא. מכל מקום, גלגל חלופי הוא חלופי - עד לתיקון העיקרי. אלא אם יש לך מרדף או סטייג' ראלי במקרה עכשיו ומייד - גם גלגל קטן (וברוב המקרים גם ערכת פאנצ'רים) יספקו אותך.

אלא אם כל היצרנים מטומטמים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני חושב שאותו מהנדס שעשה את השקע הגדול בתא המטען - תכנן אותו עבור גלגל.

תחשוב שוב.

ניסיתי פעם, בשביל הספורט, לבדוק האם גלגל בגודל מלא נכנס לשקע שבו נמצא הגלגל הקטן. הוא לא נכנס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רוכב בודד אני חייב לאמר שאני ממש לא מבין אותך.

מצד אחד אני די מסכים איתך, התרגיל של ערכת ניפוח הוא די טיפשי. גם הסיפור של רזרבי קטן. מצד שני, על מי אתה בוחר להוציא קצף? על יבואן שעשה בדיוק את הדבר הנכון לשיטתך והוסיף גלגל רזרבי לערכת הניפוח. נכון, חלה טעות, והוא מתקן אותה.

היבואן הזה ראוי לתשבחות לא לשרשור משמיץ.

פורסם
תחשוב שוב.

ניסיתי פעם, בשביל הספורט, לבדוק האם גלגל בגודל מלא נכנס לשקע שבו נמצא הגלגל הקטן. הוא לא נכנס.

בסוזוקי באלנו שאבא שלי רכש בזמנו (2001) הרכב היה אמור להגיע במקור עם גלגל רזרבי קטן, הוא ביקש מפורשות בסוכנות לקבל את הרכב עם גלגל רזרבי בגודל מלא וכך הוא קיבל אותו, והגלגל נכנס לשקע בול.

לפחות בחלק מהרכבים השקע מתוכנן מראש לגלגל בגודל מלא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ, ברשותכם

ידוע למישהו, האם שקע הגלגל הרזרבי במאזדה 3 דור ראשון יתאים גם לגלגל רגיל? (רוחב 195)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אני אומנם לא אוהב את איך שהגלגלים רזרבים הדקים נראים, אבל יש בהם דווקא הגיון כי הם מגבילים אותך מבחינת נסיעה ומחייבים אותך באמת לתקן את הפנצ'ר בהקדם האפשרי, הרי כשיש לך צמיג רזרבי רגיל לפעמים יש נטייה לדחות את תיקון הפנצ'ר בכמה ימים ואז נוצר מצב שאתה במשך כמה ימים נוהג ברכב כשיש לך על אותו סרן 2 צמיגים שונים:

שונים מבחינת דגם (לפעמים,לא תמיד), שונים מבחינת שחיקה, שונים מבחינת אחיזה ובנוסף הרבה פעמים בגלל שהצמיג הרזרבי לא בשימוש תקופה ארוכה הוא פשוט מתייבש.

בשורה התחתונה אתה נוסע עם צמיג מאוד לא בטיחותי אבל אתה לא מגביל את עצמך כי אתה חושב שהצמיג תקין.

כשיש לך את הצמיג הדק מראש אתה מבין שהוא לא אוחז אותו דבר, הרכב גם נראה קצת "עקום" ואתה אוטומטית בראש מגביל את עצמך בנסיעה איתו ומשתדל לתקן את הפנצ'ר בהקדם.

הטיעון שלך מאוד נכון ומודה שאף פעם לא חשבתי על זה, אולי כי לאנשים שהנהיגה אצלם היא מרכיב חשוב, לא יעלה על הדעת לנהוג (תרתי משמע אחרת) כך. מה שכן, לא מפתיע אותי עדין לראות מכוניות שנוסעות באילון על צמיג "בייגלה" ולא נראה שזה מפריע להם.

פורסם
מי לעזאזל קונה B4? כשהג'וק כזה להיט :lol:

מה הקשר בין ג'וק לפוק...(זה כמו לכתוב: "מי לעזאזל קונה פאסאט כשיש יונדאי IX35...").

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...