Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר מקבלים רכב ליסינג, יש הדרכה, ומתן הסבר מתי הרכב צריך לעבור טיפול.

לא רק החבר שלך טמבל בכך ש"שכח" לבצע טיפול במשך 15 אק"מ מעבר לק"מ הנקוב, אלא גם קציון הרכב של אותה חברה טמבל שאין לו מעקב אחרי הנושא.

בכל מקרה תרשה לי להניח שמי ש"שוכח" לבצט טיפול בק"מ כפול מהאמור, כנראה גם "שוכח" להתיחס לנורות אזהרה או סימנים בלוח השעונים, ובד"כ גם "שוכח" שהרכב מיועד לדרכים סלולות ולא לשבילי קק"ל.....

כל מקרה לגופו, אבל צריך התעללות מיוחדת כדי להרוס מנוע חדש של משפחתית תמימה.

כנ"ל לגבי הגיר שנשבר ב16 אק"מ - נהג צה"ל.... גם כן דוגמא לשמירה על רכוש בכלל ועל רכב בפרט.....

יודע מה? אוסיף ואנחש שאם דורשים ממנו כזה סכום (לא משנה שלא פרופורציונלי) , כנראה גילו נזקים חמורים שנגרמו מזלזול ורשלנות, ולא סתם "הלך מנוע" מאיזה כשל פנימי. מאד יכול להיות שחברך פשוט דאג לקרוע לרכב את הצורה.....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגיד, נראה לך הגיוני שמנוע עולה 30K וגיר 20K וכל האוטו עולה 100K ?

אני לא חושב כמוך :)

חדש מהשקית כן בהחלט... מנוע + גיר והמערכות הנלוות באופן ישיר שווים לדעתי בערך 40% משווי הרכב כמעט בכל רכב שמיוצר היום, והמחשב ומערכת החשמל גם שווים לא מעט... למעשה מה שהכי זול זה ה "ברזל" והצמיגים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יתכן והם יודעים שזה לא קשור לדילוג הטיפול. והיצרן משלם את הנזק לפחות שולח מנוע חינם.

אבל היות ונרשם שדילגת טיפול אז למה לא לרכוב על זה ולהרוויח עוד כמה גרושים.

הרי ברור שאף אחד שמה לא הולך לשים מנוע ב30000 שח. זה רק תביעה יבשה לפי הספר.

יתכן שמה שמדרבן אותם, זה התעללות אחרת שנראתה באוטו, והם נוקמים בך.

בבית משפט אני כמעט בטוח שהתביעה תידחה. למרות הכל. כי אין שום סבירות שמנוע ילך בגלל טיפול דחוי.

מה עוד שבחו"ל על אותם דגמים מרווח הטיפולים עומד על 30000. עם השמנים של היום זה לא בעייה. בארץ מקדימים כדי למנוע תקלות מהחום הישראלי ומהפקקים ששם הבלאי הכי גבוה של השמן.

אם היתה תקלה קטנה בגלל הטיפול זה היה מתקבל בבית המשפט כי זה נזק ישיר. אבל כאן זה ממש ברור שזה לא נזק ישיר.

לכן אל תשלם תלך למשפט תבקש גם דו"ח מפורט. ודו"ח חיצוני שאתה תביא אם זה סביר שהמנוע הלך בגללך.

פורסם

מנועים ממודרנים "הולכים" בגלל משיכת טיפולים ברור שיש לכאורה קשר ישיר בין הנזק להזנחה. כדי לקבוע במדוייק יש לבחון את הרכב, הנזק והאם הגורם שהשבית את המנוע.

פורסם

בתור בעל רכב יש לי תמיד בראש תזכורת עצמית מתי צריך לעשות טיפול וחס וחלילה לא לשכוח כי בקטעים האלה מי שלא משקיע שוקע, מי שמחכה שמשהו "ילך" ברכב על מנת ללכת למוסך לתקן אוכל אותה ובגדול.

לשכוח לעשות טיפול 15K בחודשיים שלושה או להמתין 1000 או 2000 קילומטר מעבר ל 15K זה בסדר, אבל כל כך הרבה זמן ללא טיפול בסיסי מינימלי ברכב זו הזנחה שאולי רכבים חזקים כמו מרצדס יכולים לעמוד בה אבל פחונים כמו יונדאי נופלים בה בקלות.

לא אמרתי שבגלל שלא עשו טיפול המנוע כשל אבל במקרה כזה פשוט אין לך קייס, כי היתה פה הזנחה זה ללא ספק וזו סיבה מספקת לחברה לחייב את בעל הרכב ב"כשל כתוצאה מהזנחה".

נורא קשה לראות את חצי הכוס המלאה אבל חבר שלך למד לקח חשוב מאוד על טיפול ברכבים.

לא פעם ראיתי אנשים נוסעים למוסכים חאפרים למלא שמן מנוע של אמריקן איגל ברכבים משנת 2006 חדשים יחסית והם בטוחים שיצאו בזול...כשיגיע הבום הוא יעלה להם ביוקר.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אין קשר ליצרן הרכב ודווקא מנועים יותר מורכבים ובעל הספקים יותר גבוהים, הסיכוי לכשל עקב הזנחה גדול יותר.

מצד שני, לרוב ברכבי יוקרה, יש מערכות מתריעות כגון מונה זמן לטיפול, חיישן איכות שמן וכדומה.

פורסם

על מה ההמולה עדיין לא הבנתי, החסר אחריות שכח לעשות טיפול אז שייתן את הדין. שמן מאבד חלק מיעילותו הרבה לפני ה15 אלף שבהם הוא מתחלף אז 40 אלף, מסכן המנוע הזה. לא צריך פה דיאגנוסטיקה של מהנדסים, מדובר פשוט בהזנחה פושעת וזה הכל.

אם יש לו קצין רכב חזק אולי הוא יוכל לצאת מהסיפור קצת בזול, כך או כך שיהיה בהצלחה ומינימום נזק לכולם:-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

האם הוא עובד בחברה גדולה? כלומר, האם צי הרכבים בחברה הוא מאוד גדול?

אם כן, אז קצת תחנונים לקצין הרכב, והוא כבר יגרום לעניין להיעלם.

אם לא, אף אחד לא יעזור. חברך צריך לשכור מומחה, שיגיע למוסך ויבדוק את הסיבות לכשל במנוע והאם ייתכן שאלו נגרמו בגלל הטיפול החסר.

פורסם

לא רק החבר שלך טמבל בכך ש"שכח" לבצע טיפול במשך 15 אק"מ מעבר לק"מ הנקוב, אלא גם קציון הרכב של אותה חברה טמבל שאין לו מעקב אחרי הנושא.

ואיך קצין הרכב אמור לדעת, שהרכב ב 7 חודשים עבר 30 אלף ק"מ?

הרי זהו רכב חדש, שלא נכנס לטיפול אפילו פעם אחת.

לכן לקצין הרכב לא היתה הערכה כלשהי לגבי הקילומטראז' של הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מפחיד.

מזכיר לי שהאוטו שלי אמור לעבור טיפול כל 15K - יש מדבקת טיפול ב 15K אבל בחברת הליסינג מתעקשים שזה כל 20K.

מה יקרה אם ילך לי מחר המנוע?

לגבי מחיר הגיר/מנוע - זה מקרה קלאסי של "השלם שווה הרבה פחות מכלל חלקיו".

בחברה שלנו לפחות, אחראי הרכב מתקשר כל חודש לבעלי הרכבים כדי לבדוק קילומטראז'.

פורסם

לאשתי מתקשרים להזכיר טיפול - אני מנחש שמקבלים דיווחים מהדלקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק החבר שלך טמבל בכך ש"שכח" לא שכח אלה התעצל התרשל לבצע טיפול במשך 15 אק"מ מעבר לק"מ הנקוב, אלא גם קציון הרכב של אותה חברה טמבל שאין לו מעקב אחרי הנושא.

בכל מקרה תרשה לי להניח שמי ש"שוכח" לבצט טיפול בק"מ כפול מהאמור, כנראה גם "שוכח" להתיחס לנורות אזהרה או סימנים בלוח השעונים, ובד"כ גם "שוכח" שהרכב מיועד לדרכים סלולות ולא לשבילי קק"ל.....

כל מקרה לגופו, אבל צריך התעללות מיוחדת כדי להרוס מנוע חדש של משפחתית תמימה.

כנ"ל לגבי הגיר שנשבר ב16 אק"מ - נהג צה"ל.... גם כן דוגמא לשמירה על רכוש בכלל ועל רכב בפרט.....

יודע מה? אוסיף ואנחש שאם דורשים ממנו כזה סכום (לא משנה שלא פרופורציונלי) , כנראה גילו נזקים חמורים שנגרמו מזלזול ורשלנות, ולא סתם "הלך מנוע" מאיזה כשל פנימי. מאד יכול להיות שחברך פשוט דאג לקרוע לרכב את הצורה.....

שלום.

אתה כול כך צודק חבל על הזמן.

לדעתי הבחור צריך לשלם לא 30.000 ש"ח אלה 40.000 מהסיבה הפשוטה אם הרכב היה שלא לא היה מזלזל ברכוש בצורה כזו.

אם הרכב היה שלו היה לוקח אותו על הידים לטיפולים בזמן ולא מזניח בצורה כזו, זו אחת הסיבות למה אני אוסר לקנות רכב מליסנג.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לרכב חדש יש לרוב צריכת שמן גדולה יותר, תוסיף לזה את האיבוד החלקי של תכונות השימון של השמן עם הגעה ל-30000 ק"מ, ויכול להיות שהיה פה צירוף מרכיבים שגרם לתקלה פאטאלית במנוע. כמובן שהחבר אשם והלקח שלו עשוי בהחלט להגיע ל-30000 שקלים (כולה שקל לק"מ :wink: ).

בנוגע לעלויות המרכיבים - ראיתי לא מזמן טבלה של הערכת עלויות מרכיבי המכונית באחוזים מהסה"כ, אבל אני לא מוצא את זה עכשיו. אם אני זוכר נכון המנוע הוא באמת יקר יחסית (וזה הגיוני). ל-30000 זה מגיע גם בזכות העובדה שמדובר במנוע חדש, כנראה עם חלקים נלווים, גם עקב עלויות הפירוק וההרכבה וגם עקב רכיב המיסוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מהדיווח של הדלקן/פזומט אין שום בעיה לעקוב אחר הנסועה של הרכבים בציי רכב.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

סתם השביל השכלה כללית אני מכיר שניים בישוב שלי אחד תייר קומבינטור שקונה כל שנתיים רכב חדש. לא יודע איך הוא קונה אותו בלי מיסים.

והשני סתם דחוס בכסף.

שני הטיפוסים האלה נוסעים על הרכב קרוב ל80000 קילומטר בלי להיכנס למוסך. הסיבה היא: אין לי זמן. אין להם סבלנות ללכת למוסך.ואחרי זה הם מוכרים את האוטו. והופ קונים חדש. כמובן שמודיעים לקונה שהרכב הזה מעולם לא ראה מוסך. (כן במובן השלילי) .

ומעולם אבל מעולם לא שמעתי שהלך למישהו מהם מנוע. או איזה רעש מוזר מהאוטו שלו. כנראה שבכל זאת השמנים יותר טובים ממה שאנחנו חושבים.

מה שכן הם נהגים מבוגרים שנוסעים לאט רגוע.

אגב כל פעם מדובר במודל שונה פעם פיזו פעם וולוו פעם מאזדה פעם פאסט.

• תוכן חדש...