Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני על הרכב שלי כבר עברתי 215,000 ק"מ ומעולם לא עשיתי טיפול.

מידי פעם מעיר מטלית לחה על המנוע ומספיק.

גבי, אחלה סיפורים מספרים לך. רק חבל שאין שום מצב כזה.

תבדוק טוב לסיפורים של מי אתה מאמין.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סתם השביל השכלה כללית אני מכיר שניים בישוב שלי אחד תייר קומבינטור שקונה כל שנתיים רכב חדש. לא יודע איך הוא קונה אותו בלי מיסים.

והשני סתם דחוס בכסף.

שני הטיפוסים האלה נוסעים על הרכב קרוב ל80000 קילומטר בלי להיכנס למוסך. הסיבה היא: אין לי זמן. אין להם סבלנות ללכת למוסך.ואחרי זה הם מוכרים את האוטו. והופ קונים חדש. כמובן שמודיעים לקונה שהרכב הזה מעולם לא ראה מוסך. (כן במובן השלילי) .

ומעולם אבל מעולם לא שמעתי שהלך למישהו מהם מנוע. או איזה רעש מוזר מהאוטו שלו. כנראה שבכל זאת השמנים יותר טובים ממה שאנחנו חושבים.

מה שכן הם נהגים מבוגרים שנוסעים לאט רגוע.

אגב כל פעם מדובר במודל שונה פעם פיזו פעם וולוו פעם מאזדה פעם פאסט.

בוא נגיד שהסיפור שלך נכון.

שני הטיפוסים האלה קונים את הרכבים מכספם הפרטי, ולוקחים סיכון למיקרה שהרכב יתקלקל, והיבואן לא יכסים לתקנו במסגרת האחריות (בגלל שלרכב לא בוצעו טיפולים לפי ההוראות).

למה מישהו, שמקבל רכב שלא שייך לו (מליסינג), חושב שאין לו אחריות אישית להכניס את הרכב למוסך לפי הוראות היצרן, או אחריות כספית במיקרה שהיבואן לא מסכים לתקן באחריות בגללו (שכח\לא היה זמן\זלזול ועוד)???

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

IGOR אתה מוזמן לעשות ניסוי בעצמך ולא צריך אוטו חדש בשביל זה. קח סוברו ישנה שים שמן יקר ב200 שח וסע עד שהאוטו יעצר. מבטיח לך שתעבור יותר ממאה אלף עד שהוא יעצר. כן אבל סע רגוע זה מאוד משמעותי. יש טמפרטורה מסוימת שהשמן מתחיל להישרף בקצב.

והעניין בדוק יש אפילו אחד ביישוב שחיכה לתייר שימכור ושחט אותו במחיר. אבל קיבל אוטו שמור מאוד, והסיכון היחיד שהוא לקח זה החלפת מנוע, שזה עלות הרבה יותר נמוכה ממה שהוא הוריד לו במחיר. ואתה יודע מה זה היה וולוו V40 ועד היום הוא נוסע על אותו מנוע. שאר המכוניות אני לא יודע מה עלה בגורלן.

בכלל יש שמנים שיצרן השמן מצהיר שהם מתאימים לשימוש עד 55 אלפי קילומטרים. כי זה תלוי יותר באיכות השמן מאשר באוטו.

והשמן המקורי בדרך כלל הוא מאיכות גבוהה מאוד. אני אישית ברכב שלי וגם של חבר שיעצתי לו ככה מחליף שמן כל 45K . החבר שלי עם מגאן דיזל עבר את החצי מליון. והמוסך המורשה מתלהב איך המנוע שמור. הסוד הוא שמן יקר בלי פשרות.

פורסם

לדעתי האישית, קצין הרכב של אותה החברה צריך לשאת באחריות לנזק, מאחר וזה מתפקידו להודיע לעובד

שהרכב צריך להיכנס לטיפול ואף להכניס את הרכב "בכוח" לטיפול.

אני לא חושב שאת כל האחריות צריך לשאת הנהג רק כי הוא היה "ראש קטן".

יש הרבה נהגים שלא מבינים כלום ברכבים או בטיפול בהם ובדיוק כאן נכנס קצין הרכב של החברה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

גם אני מסכים עם קודמי, שיש אחריות גם לקצין הרכב (בנוסף לאחריות שיש לנהג עצמו).

אין מה לעשות. יש נהגים שחושבים אולי שרכב נוסע רק על בנזין, ואין בו חומרים / נוזלים מתכלים אחרים שיש להחליף כל זמן / ק"מ מסויים.

alfa 156 2.5.

פורסם
לדעתי האישית, קצין הרכב של אותה החברה צריך לשאת באחריות לנזק, מאחר וזה מתפקידו להודיע לעובד

שהרכב צריך להיכנס לטיפול ואף להכניס את הרכב "בכוח" לטיפול.

אני לא חושב שאת כל האחריות צריך לשאת הנהג רק כי הוא היה "ראש קטן".

יש הרבה נהגים שלא מבינים כלום ברכבים או בטיפול בהם ובדיוק כאן נכנס קצין הרכב של החברה.

למה לעצור בקצין רכב, האחריות מוטלת על מנכל כלמוביל בישראל שלא עידכן את הנהג הסורר על הטיפול. האחריות היא אך ורק על הנהג, נכון שהקצין רכב צריך להיות מעורה במתרחש אצלו אבל מפה ועד להפיל עליו את התיק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא אמרתי להפיל על קצין הרכב את כל התיק, אבל הוא צריך לשאת באחריות במידה מסויימת כי זו אחריותו לוודא

את תקינותו של צי הרכב של החברה, איפה בדיוק הוא היה כשהרכב היה זקוק לטיפול?

ואם אכן הוא הודיע לנהג שיסור לטיפול והנהג לא עשה זאת - אז האחריות מתחלקת בשניהם, כי הנהג שם קצוץ

וקצין הרכב לא מילא את תפקידו - גם אם זה אומר לקחת את מפתחות הרכב מידי הנהג ולנסוע באופן אישי למוסך.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
ואיך קצין הרכב אמור לדעת, שהרכב ב 7 חודשים עבר 30 אלף ק"מ?

הרי זהו רכב חדש, שלא נכנס לטיפול אפילו פעם אחת.

לכן לקצין הרכב לא היתה הערכה כלשהי לגבי הקילומטראז' של הרכב.

VLADCAR, לא רק טמבל אלא סופר טמבל, טוב?

במקרה אבי קצין רכב בחברה של כמעט 400 כלי רכב. שליש מהן פרטיות (פוקוסים, סיויקים, מונדאו וכו'), שני שליש מסחריות כגון

טרנזיטים, טרנספורטרים, וקונקטים. תאמין לי שהוא יודע בכל רגע נתון (אוקי, אחת לשבוע) כמה עומד הק"מ של כל רכב.

מה זה קצין רכב לא יודע? אז הוא ליצן.

יש נסועה סבירה ממוצעת לפי תפקיד, יש צריכת דלק לכל כלי, בקיצור, יש תחשיב לכל דבר. אם יש ביקורת טובה והגונה, רואים הכל.

ובחברות גדולות יותר, יש צוות שלם במחלקה שמפקח על הנושא.

כמובן שבסופו של דבר מי שאחראי ישיר זה רק הנהג והדיווחים שלו. נהג כזה צריך לזרוק מהחברה או לחייב בעלות מלאה!!

אין זלזול גדול יותר ברכוש מאשר "שחיטה" של רכב רק בגלל שהוא "ליסינג".

אומר לך. ב308 שלנו נדלקה לפני כמה חודשים נורה של חוסר שמן באמצע טיול בצפון. מיד עצרתי הרכב והתקשרתי למוקד פריים ליס. ענתה לי שם איזה פקידה ליצנית שאמרה לי טוב תסע למוסך "כמה דקות לא יקרה כלום , תסע לאט.."(ציטוט שלה), הודעתי לה שהרכב לא זז מטר!! שישלחו ניידת. הגיע ניידת. ראתה שחסר מעט שמן. הוסיפו ונסעתי. התקלה לא חזרה, ובבדיקת המוסך לאחר מכן התברר שהכל בסדר, וכנראה יומיים לפני כן שהרכב היה בטיפול, לא מילאו מה שצריך.

אז למען השם, לא להכניס רכב למוסך כפול מהוראות היצרן?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

יש פה אחריות תורמת של קצין הרכב ללא שום ספק.

הוא מקבל דיווחי ק"מ אוטומטיים כל פעם שהרכב מתודלק (או יותר נכון דיווח חודשי מחברת הדלקן כנראה)

לדעתי:

1. קודם כל יש לברר היטב למה המנוע מת. אפילו לשלם כמה מאות שקלים למומחה בלתי תלוי שיעיף מבט ויתן חוות דעת.

ייתכן מאוד שהכשל לא קשור בכלל לאי החלפת שמן.

2. להודיע לחברת הליסינג שהסכום מוגזם מאוד. לבקש לראות הצעת מחיר.

3. לחשוב מחוץ לקופסה. אולי כדאי להציע לחברת הליסינג לקנות ממנה את הרכב במצבו הנוכחי תמורת מחיר המחירון שלו פחות כמה אחוזים בודדים (עבור ק"מ גבוה+בעלות ליסינג).

ואז הנזק שלך הוא רק עלות החלפת מנוע הגיונית, מפירוק ולא חדש מהשקית.

אפשר כקלף מיקוח להודיע לחברת הליסינג שאם לא יסכימו אז צפוי להם מאבק משפטי וימונה עו"ד לניהול התיק עד הסוף המר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם כל לחבר של הנהג בוס, חבל שאתה סתם ממלא את הפורום באימרות של ילד בן 4.

אני פגשתי רכבי ליסינג שלא עברו טיפול גם 45K ק"מ ולא נגרם נזק לרכב (ולבסוף גם הנהג יצא ללא קנס מחברת הליסינג). מנוע אכן לא אמור ללכת אחרי 30K ק"מ, כנראה שחבר שלך קצת חסר מזל (יכול להיות שהנזילת שמן הייתה מבעיה אחרת אבל מכיוון שהוא גם לא ביצע טיפול אז הוא לא יכול להגן על עצמו).

אין לחבר שלך שום אלטרנטיבות חוץ מ"לעשות שוק". כלומר לדבר עם הבוסים שלו שיפעילו לחץ על חברת הליסינג כדי שינסו להקטין את הנזק הכספי (או שיסכימו שחוכר הרכב יקח על חשבונו את הרכב למוסך מורשה משרד התחבורה כדי לבצע החלפה של המנוע למרות שאני מאוד בספק שהם יסכימו). תנסה לדבר עם הבחור שאחראי על התיק לקוח של החברה של בחברת ליסינג ולהסביר לו שהאחריות כבר פגה (לא משנה אם איזה תקלה תגיע אליהם עכשיו, הם תמיד יתחמקו בגלל שהרכב לא עבר טיפולים בזמן) ולכן ניתן להחליף את המנוע במוסך מורשה משרד התחבורה ולא מוסך מורשה יבואן (אפילו תביא הצעת מחיר ותוכיח שהמוסך המורשה סתם מנסה ל"פוצץ מחירים" כי אין לכם הרבה ברירות).

אני מקווה שחבר שלך מודע לעובדה שזו אשמתו ואין לו דרך "להחליק" את זה, השאלה רק עם איזה נזק בכיס הוא יסיים את הסיפור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לדעתי אין מה להתרגש. דבר ראשון תביא דו"ח חיצוני על סוג הכשל.

דבר שני בבית משפט לא יחייבו אותך למרות הכל, כי מדובר בכשל לא סביר. אולי תשא רק בחלק מההוצאות. לכן תמיד שווה להגיע לדיון משפטי.

פורסם
סתם השביל השכלה כללית אני מכיר שניים בישוב שלי אחד תייר קומבינטור שקונה כל שנתיים רכב חדש. לא יודע איך הוא קונה אותו בלי מיסים.

והשני סתם דחוס בכסף.

שני הטיפוסים האלה נוסעים על הרכב קרוב ל80000 קילומטר בלי להיכנס למוסך. הסיבה היא: אין לי זמן. אין להם סבלנות ללכת למוסך.ואחרי זה הם מוכרים את האוטו. והופ קונים חדש. כמובן שמודיעים לקונה שהרכב הזה מעולם לא ראה מוסך. (כן במובן השלילי) .

ומעולם אבל מעולם לא שמעתי שהלך למישהו מהם מנוע. או איזה רעש מוזר מהאוטו שלו. כנראה שבכל זאת השמנים יותר טובים ממה שאנחנו חושבים.

מה שכן הם נהגים מבוגרים שנוסעים לאט רגוע.

אגב כל פעם מדובר במודל שונה פעם פיזו פעם וולוו פעם מאזדה פעם פאסט.

גם אני מכיר אנשים כאלו, אין להם זמן גם לתדלק את הרכב, אבל איכשהו הם מצליחים לנסוע ולנסוע, עד שהם מוכרים את הרכב..ממש נס פך השמן (חנוכה הרי בפתח).

• תוכן חדש...