Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

ברשותי דדרה 1.6 97' , באופן כללי אני די מרוצה ונהנה.

הוצעה לי החלפה על קאפה 2.4 97' בתוספת 7000 ש"ח ,

לא בדקתי אותה עדין , אך מהתרשמות ראשונית היא נראית ממש טוב ,

מה דעתכם ?

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

הרכב במקור מדהים. סאלון ספורטיבית כאילו מישהו קרא את המחשבות שלי. חלוקת הילוכים מושלמת, משקל הגה מושלם. האוטו שר. ה 2.4 המאוזן מבין הדגמים. משיכה טובה בטורים בינוניים וכח מתפרץ בטורים גבוהים.

אבל האוטו מזדקן בשנות כלב.

אל תיקח קאפה אם הבעלים הקודם לא דאג לאוטו. הזנחה הופכת את הקאפה לגרוטאה. לא המנוע והגיר צריכים להיות הדאגה שלך אלא כל המסביב- מזגן, חלונות, סוויץ', בולמים, אגזוז (האוטו יושב נמוך - זהירות ממדרכות), משאבת הגה וכן הלאה.

תבדוק הסטורית טיפולים ותרים טלפון למוסך שטיפל באוטו שיתן לך חו"ד כללית עליו.

האחזקה יקרה.

תכין כסף בצד להפתעות. החלקים יקרים ולפעמים נדירים. טפח קשרים עם מכרים באיטליה :-)

דלק- 1:8 בערך עם רגל קצת כבדה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

תודה על התגובה המפורטת !

מדובר במכונאי בדימוס שמטפל בעצמו , כך שהיסטוריה, אפעס , לא תהיה.

אך שוב -מהתרשמות ראשונית שמורה ברמה גבוהה,

הוצ' האחזקה תהינה הרבה יותר מהדדרה , או רק יותר ?

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

מה שמצער בלנציה בכלל ובקאפה בפרט זה שהמכירה שלהן קשה עד בלתי אפשרית.

יש לי תחושה (תבדוק ביד 2 ותרים טלפון לכמה מוכרי קאפות) שבתוספת המחיר שנדרשת ממך (7K) אתה יכול לקנות קאפה שלמה, תקינה ומתוחזקת ולהישאר עם הדדרה.

קח בחשבון שעם הקאפה תישאר, לטוב ולרע, הרבה מאוד זמן כי למצוא קונה קשה מאוד. כחובב המותג (החזקתי תמה טורבו עד לאחרונה) וכמי שעוקב אחרי הלוחות - תראה את אותן הקאפות ביד 2 במשך חודשים, ועל פניו לפחות, מניסוח המודעה, מדובר במכוניות טובות ומטופלות.

שלא תבין לא נכון, אני מת על לנציה, יש לי בבית (מעבר לתמה שנמכרה) פריזמה+בטה HPE, ואני ממש לא מאלה שחושבים על מכירת הרכב בעת קנייתו, אבל לא כולם כמוני וכדאי שתהיה ער לכך.

ולהחזיק קאפה זה הרבה יותר יקר מדדרה - דלק, טיפולים, חלפים וכו', אם כי כאן יש פתרונות טובים מאוד כמו שבי באחיעזר שתענוג לטפל אצלו.

בהצלחה!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

"קח בחשבון שעם הקאפה תישאר, לטוב ולרע, הרבה מאוד זמן כי למצוא קונה קשה מאוד. כחובב המותג (החזקתי תמה טורבו עד לאחרונה) וכמי שעוקב אחרי הלוחות - תראה את אותן הקאפות ביד 2 במשך חודשים, ועל פניו לפחות, מניסוח המודעה, מדובר במכוניות טובות ומטופלות."

איך אתה מסביר את זה? איפה כל חובבי המותג ?

אני באמת רואה את אותן קאפות מפורסמות במשך חדשים !

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

ההסבר מעציב ופשוט - יש פחות חובבי לנצ'יה מאשר קאפות למכירה.

זו תופעה שלא יחודית רק לקאפה, תבדוק מה קורה עם כמעט כל מכונית פאר ישנה שאיננה מרצדס או ב.מ.וו. (להן שוק משלהן שלא ניכנס לדיון מי הם חלק מהלקוחות...)

אחזקת מכונית סאלון/פאר היא יקרה, כשהיא מזדקנת האחזקה יקרה עוד יותר, כשלמותג לא מתלווה ערך מוסף משמעותי - יש בעיה.

המצב דומה גם עם אלפא 166, סאאב 9-5 וכו'.

המצב של לנצ'יה קשה עוד יותר כי המותג נעלם מהארץ לכמעט עשור.

כשאין מכירה של רכבים חדשים בד"כ גם שוק היד השניה נפגע קשות.

אבל, לדעתי דווקא יש כאן הזדמנות לא קטנה לקונה הזהיר.

אתה קונה רכב מעולה במחיר מגוחך.

גם אני רואה את עצמי בעתיד חוזר ללנצ'יה גדולה, תמה או קאפה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

SHAIS01 אני רואה בחתימתך אלפא 166 ידנית ,

איך היא ביחס לקאפה?

חבר שהיתה לו קאפה 3.0 אמר לי כשנהג על 166 שזה בעצם אותו אוטו?

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

166 וקאפה זה אותה שלדה. קאפה משמעותית זולה יותר. ככל שאני מבין ל-166 גיר ידני 6 הילוכים כאשר בקאפה היה זמין רק 5 הילוכים בגירסאות ששיוקו בארץ.

לא יודע עד כמה השמועה נכונה, אבל מכונאי אחד אמר לי שבמנועי V6 של אלפא עלולות להיות בעיות עם משאבת שמן שתגרום לשיפוץ המנוע (זו הסיבה שוותרתי על הרעיון לקנות 166 ששקלתי אותה ובסוף לקחתי גולף).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לקאפה ו 166 פלטפורמה (רצפה) זהה.

מערך מתלים שונה, מנועים שונים.

המנוע היחידי שבבסיסו הוא זהה הוא ה V6 3 ליטר, אבל ב 166 הוא 24 שס' ובקאפה 12.

כמעט ולא נמכרו 166 ידניות, הרוב המכריע אוטומטיות.

קאפות ידניות יש לא מעט - 2, 2.4 ו 2 ליטר טורבו.

יש אפילו קאפה 3 ליטר ידינית למכירה עכשיו ביד 2.

והעיצוב...

האלפא לטעמי (ואני לנצ'יונר בבסיסי) הרבה יותר יפה מבחוץ והרבה יותר יפה/איכותית/מיוחדת מבפנים.

לצויפר - לא מכיר בעיות מיוחדות במנועי ה V6 של אלפא, אלה דווקא המנועים האמינים ביותר של אלפא שעושים מאות אלפי קילומטרים בלא שיפוץ.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...