Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאספן לאספ סוף

העם היושב בציון חזר לכאן אחרי 2000 שנות גלות.

בתקופת 2000 השנים הללו , נצרב ב DNA כי השלטון הוא זר ויש לתחמן אותו.

מאז ששבנו לכאן ה DNA עדיין קיים, וטרם הפנמנו כי השלטון כרגע הוא לא זר.

גם אלה שבשלטון נושאים את אותו ה DNA.

לכן קיים משחק של חתול ועכבר בין האזרחים לבין השלטון.

אביא מספר דוגמאות לכך מתחום הרכב שקרוב לליבנו.

דוגמה ראשונה אלקמינו

יבוא הרכב הזה לישראל נעשה על רקע הפער העצום בין המיסוי על רכב פרטי ומסחרי באותה תקופה.

והנה במקום 2X מיסים שילמו רק X אחד.

והרכב אימפלה מלפנים ומנוע בריא + משטח העמסה אדיר מאחור.

הצלחה.

אך מר ישראל ישראלי , הופך אותו לרכב פרטי / מסחרי על ידי הוספת ספסל מאחור.

ברגע שהדבר הפך מתופעה של יחידים , לתופעה נפוצה, התעורר הDNA אצל פקידי השלטון ואלה בין לילה חסמו את התופעה.

דוגמה שניה GMC סאפארי שברולט אסטרו

יבוא הרכב הזה לישראל נעשה על רקע הפער בין המיסוי על רכב פרטי ומסחרי באותה תקופה.

לא רק זאת, ההכרה בהוצאות לצרכי מס הכנסה ולצרכי מע"מ הייתה מוטית בצורה משמעותית לטובת שני כלי הרכב האלה . ( היו כאלה גם של פורד ).

ברשיון הרכב היה כתוב רכב משא אחוד, ייעני משאית, לכן זכתה לכל ההקלות.

בעוונותיי היה לי משני הסוגים, וכאשר היו שואלים אותי על מה אני נוסע, הייתי משיב בגאווה על משאית.

ברגע שהדבר הפך מתופעה של יחידים , לתופעה נפוצה, התעורר ה DNA אצל פקידי השלטון ,ואלה בין לילה חסמו את התופעה.

דוגמה שלישית רכב המונע בסולר

כאשר הותר יבוא של רכבי סולר , פרטיים או מסחריות קטנות ( הטנדרונים ) , הרישוי היה יותר יקר, הביטוח היה יותר יקר, הסולר ממש זול.

ככל שהתופעה תפסה תאוצה הDNA של השלטון , תפס תאוצה , העלאה של מחיר הסולר , יחד עם הקטנה של הפער ברישוי ובביטוח, אבל בסה"כ הכדאיות כרגע ברכבי סולר היא רק מנסועה שנתית של הרבה יותר קילומטר מאשר בעבר.

לזה אפשר להוסיף את העברת הטנדרונים להגדרה של רכב פרטי בדיוק כאשר הסתבר כי הטנדרון הוא רכב פרטי כמעט לכל דבר. שוב ה DNA של השלטון עובד.

ניתן לאמר על סמך ניסיון העבר כי פעולה כזו צפוייה גם ברכבי אספנות.

התקנה המתירה ייבוא רכבי אספנות שגילם מעל 30 שנה פתחה פתח לייבוא מסיבי של כלי רכב אמריקאיים עתירי נפח , עתירי כ"ס, ועתירי מומנט ברובם מן השנים 1970-1980. ( רכבי שרירים )

עיון בלוח ביד 2 יראה כי יש הצעות למכירה של כלי רכב כאלה כ 50!! במספר ( במספר כלול גם מרצדס ים 450 SL ודומיהם ) לעומת 2-3 רכבים אחרים.

חלק זה מודעות מסחריות של מתווכי ייבוא , או של אנשים שתמה להם תקופת "העונש" של 3 שנים והם ממהרים לממש את השקעתם.

וברור שבמקום שבו יש ביקוש יש גם היצע , וכך אנו מוצאים את מתווכי הרכב , שצצו.

אני מניח כי אילו היו בפנינו המספרים של כלי הרכב שיובאו בתקופה האחרונה היינו מקבלים יחס דומה.

המספרים האלה כמובן פתוחים בפני השלטון.

מכאן ברור מה המגמה של השוק. שוק ולא אספנות.

מי שחושב ש ה DNA של השלטון לא יתעורר, ההיסטוריה מוכיחה כי לא כך הם פני הדברים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עיון בלוח ביד 2 יראה כי יש הצעות למכירה של כלי רכב כאלה כ 50!! במספר ( במספר כלול גם מרצדס ים 450 SL ודומיהם ) לעומת 2-3 רכבים אחרים.

חלק זה מודעות מסחריות של מתווכי ייבוא , או של אנשים שתמה להם תקופת "העונש" של 3 שנים והם ממהרים לממש את השקעתם.

ישה, ממש "מדעים מדוייקים" מודעות לוח באתר יד 2.

פורסם

אי לכך ובהתאם לזאת, מודע כל מי שמייבא רכב אספנות, וזה כלל לא משנה אם זו קורבט אימתנית או פיאט 500, שאסור לו להשתמש במכונית בין השעות 7-9 בבוקר.

מה שאומר שסביר להניח שמכונית האספנות אכן תשמש ליעודה - תחביב נטו.

עבור מדינת ישראל, כל מכונית אספנות שמיובאת היא רווח נטו, בעיקר בתחום המיסוי.

אף אחד לא מייבא מרצדס 450SL במקום מרצדס חדשה, כך שאין שום סיכוי שיהיה כאן הפסד הכנסות למדינה.

לא קל למכור היום מכונית אספנות, ומעט העיסקאות שניסגרו בתקופה האחרונה היו במחירים רחוקים מאד ממה שדרשו בתחילה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שוקה טול קורה מבין עיניך. מישהוא אחר אולי היה מזכיר מילה אחר(ה)ת

בתקווה שהודעתי זו לא תצונזר על ידי ההנהלה:

הרבה "סוחרים" ו"יבואנים" הכניסו המון מכוניות בשיטה זו, למטרת מסחר (תוך עקיפה והונאה של השלטונות).

יש פרצות, הן קיימות והסוחרים מנצלים אותן, חפש ותמצא, יש דיוני עבר בנושא, ערוך חיפוש.

בוקר טוב

בהחלט מחזק את מיסטר וי ואת דרור,מקווה שבתוכנית יוצגו בעיותינו האספנים בלהזמין חלקים מחול כמו גם רכבים,האם תחביבנו מוגדר כתחביב או שנוצרה תופעה של סחר מכר קרי קניית רכב לצורך עסקים,מקווה שבתוכנית ימצאו פתרון להבאת חלקים לארץ ללא רשיון יבוא,ממש כמו אז לאלו החלקים אשר לא ניתן להשיגם בארץ,ויבוא לקראתנו,בל נשכח שעלינו גם כן למלא את חובתנו,ואני עדיין רואה בדאגה רכבי אספנות שנוסעים לא בשעות שנקבעו בחוק,נזכור יש לזה שני צדדים החוק יבוא לקראתנו אם אנחנו נדע לשמור עליו ולכבד אותו,בתקווה לשינויים לטובת העניין.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה ,

איזה כיף להשוות תפוחים לתפוזים , לקבל סלט פירות ולהגיד שזה איכסה ......

אתה מביא מקרים שבהם היתה לקונה במס, כלומר בכל הדוגמאות הקודמות אנשים שילמו פחות מס מאשר אם היו רוכשים רכב פרטי. בין אם זה בסולר (הבלו על הסולר היה אפסי) ובין אם זה ברכבים מסחריים (מס הקניה על הרכבים הללו היה נמוך)

אלא מה , המס על רכבי אספנות , לא נמוך. אלא בפועל הוא אפילו יותר גבוה מאשר רכב ממוצע שנרכש היום בגלל העדר מערכות בטיחות ותקנות זיהום אוויר. לכן מה יעשו ? יעלו את המס ? יאפשרו לנסוע בין 7-9 ? יגדילו את המגבלה לאיסור מכירה ?

כמו כן המקרים שאתה מדבר עליהם היו כאשר מספר הרכבים שנרכשו בשנה היו פי כמה וכמה מכל רכבי האספנות הרשומים כיום בארץ. כך שהדרך עוד רחוקה. להזכירך אם תלך לאתר איגוד יבואני הרכב , תוכל לראות למשל את החיתוך שנעשה ברכישה של טנדרונים (קנגו, פרטנר וכד') ממספר של מעל 10,000 בשנה למאות בודדות.

אז אני מבין שאתה מקנא בחבורה קטנה , שעוסקת בתחביב משותף.

תהנה לך. .......... ואם כיף לך לרשום הודעות , בבקשה. ה"נייר" סובל הכל.

:roll:

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שוב, ובפעם השנייה - כל מכונית אספנות שמיובאת לארץ הינה רווח נטו למדינה.

ב99.9% מהמקרים המכונית לא משמשת את בעליה ביום יום ולא באה על חשבון מכונית חדשה.

ברור שהיכן שיש ביקוש יהיה גם היצע, ולצערינו היו מספר מקרים שההטבה הזו נוצלה לרעה, בעיקר מההיבט הכספי, אבל אני בטוח שזה לא מעיד על הכלל.

פורסם
אי לכך ובהתאם לזאת, מודע כל מי שמייבא רכב אספנות, וזה כלל לא משנה אם זו קורבט אימתנית או פיאט 500, שאסור לו להשתמש במכונית בין השעות 7-9 בבוקר.

מה שאומר שסביר להניח שמכונית האספנות אכן תשמש ליעודה - תחביב נטו.

עבור מדינת ישראל, כל מכונית אספנות שמיובאת היא רווח נטו, בעיקר בתחום המיסוי.

אף אחד לא מייבא מרצדס 450SL במקום מרצדס חדשה, כך שאין שום סיכוי שיהיה כאן הפסד הכנסות למדינה.

לא קל למכור היום מכונית אספנות, ומעט העיסקאות שניסגרו בתקופה האחרונה היו במחירים רחוקים מאד ממה שדרשו בתחילה.

אני לא נוגע ברכב אספנות שיש בו השקעה גדולה.

ממה שיש לי עד היום אלו קניית מציאות של ממש כמעט חינם.

מסכים עם פרחי חן ,יש ירידה שממשיכה גם היום בביקוש למכוניות אספנות.

בשורה תחתונה רוב המשקיעים מפסידים בסוף.

פורסם
אני לא נוגע ברכב אספנות שיש בו השקעה גדולה.

ממה שיש לי עד היום אלו קניית מציאות של ממש כמעט חינם.

מסכים עם פרחי חן ,יש ירידה שממשיכה גם היום בביקוש למכוניות אספנות.

רכב בכלל ואספנות בפרט, זאת לא השקעה. תחביב , שריטה , או כלי תחבורה שעולה כסף לתחזק אותו.

מי שמחפש השקעות יוכל למצוא בבורסה או בנדל"ן שם ניתן להרוויח מההשקעה.

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
רכב בכלל ואספנות בפרט, זאת לא השקעה. תחביב , שריטה , או כלי תחבורה שעולה כסף לתחזק אותו.

מי שמחפש השקעות יוכל למצוא בבורסה או בנדל"ן שם ניתן להרוויח מההשקעה.

ירון

סגור איתך לחלוטין.

וזה בא ממישהו שחזק בנושא.

עם כל המאמצים שלא להשקיע,תמיד מוסיף.

הדבר היחיד שמושך אותי הוא האהבה האמיתית לרכבים של פעם.

אם לא הדודה הזו שמכרסמת בי אני לא מתקרב לזבל'ה הישן הזה.

פורסם

קבל תיקון - כל המשקיעים מפסידים בסוף.

אני לא מכיר אף אחד ששיפץ את רכבו וכשהציע אותו למכירה כיסה אפילו חצי מהשקעתו.

פורסם
קבל תיקון - כל המשקיעים מפסידים בסוף.

אני לא מכיר אף אחד ששיפץ את רכבו וכשהציע אותו למכירה כיסה אפילו חצי מהשקעתו.

צודק.

היו בהתחלה כמה שניסו לייצר פרנסה.

כולם כאחד מוכרים ושקופים מאוד.

הערה:

מוכרים= מהמילה הכרות ולא מכירה.

ושוב,ברגע שהייתי מרגיש שאני עושה עיסקה גרועה ומשתעבד לפח הרקוב,הייתי נמלט מזה כמו מאש.

פורסם
ברכב הזה המצב לשידרוג יותר קל ויותר זול.

GM הביאו מבחר גדול של דגמים וגם הרכב הזה עם הוא מגיע עם 6 ציל' יש את כל החלקים אורגינלים לשדרג ל8 ציל'.

אני חושב שבארה"ב אין אל קמינו 6 ציל' ובטח גם לא קבינה וחצי.

מבחינת מנוע 15-20 אלף ש"ח יש לך מנוע עצבני ביותר 10 אלף פחחות ברמה ועוד כ 7 אלף לפנים הרכב.

יותר קל יהיה לך להתקשר לבעל הרכב לקבל פרטים אני מכיר אותו אבל את הרכב הספציפי לא.

הרכב שלי נוסע חזק אבל בשבילי זה לא מספיק והייתי משדרג אותו עוד קצת אם הוא לא היה יום יומי.

עוד דבר תשוטט קצת באתרים גם בחו"ל ותראה רכבים ותמצא מה הכי מתחבר אליך כי אספנות עושים באהבה או לא עושים בכלל.

הודעה אחרת שלא ניתן לצטט אותה אלא רק להעתיק אותה, גם של אלקמינו

כל אחד יביא איזה רכב שיחפוץ ויוציא עיניים למי שהוא רוצה.

אני מאמין שהענתיקות הנחשבות באמת עולות הרבה מאוד $$ שם בחו"ל ובטח בארץ עם כל התלאות יעלו יותר.

כל רכב שמגיע נותן הנאה לבעליו אם הוא חבר בחמש ואם לא.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כל אחד יביא איזה רכב שיחפוץ ויוציא עיניים למי שהוא רוצה.

למה אתה חושב שכל מי שמיבא רכב עושה זאת על מנת לנקר עיניים ?!

חשבת פעם שיבוא רכב אספנות מאפשר למיבא להנות ממכונית שלא יובאה מעולם לארץ ?

או שאולי הוא לא מעוניין לשלם הון עתק עבור גרוטאה רקובה ששוכבת בחצרו של פלוני שמשוכנע שהוא יושב לפתחו של מכרה זהב ?

סתם נקודות למחשבה.

פורסם
שוחחתי היום עם מספר מאכרים מקצועיים ואנשים פרטיים בעניין מחירי המכוניות הקלאסיות בארה"ב ולהלן הממצאים:

המחיר המבוקש עבור המכוניות הקלאסיות לא השתנה, אבל המוכרים הופכים לגמישים יותר וניתנים למיקוח ובצמוד לתג המחיר ניתן לראות יותר ויותר את האותיות OBO, or best offer.

היצע המכוניות הקלאסיות גדל ב15% ביחס לתקופה זו בשנה שעברה.

מספר העסקאות שנסגרות קטן ב10% ביחס לתקופה זו בשנה שעברה. (יש לציין כי חודש נובמבר זה תחילת עונת החגים בארה"ב והורמון הקניות מגורה אצל אחינו האמריקאיים).

מקווה שזה עוזר מעט למי שמחפש ונותן כיוון למה שקורה בשוק.

זו הודעה ממש "מדעים מדוייקים"

אם אמריקאי אמיתי היה כותב הוא כותב 10.23% ולא 10%. הם אוהבי סטטיסטיקה ודיוק.

כנס גם למודעות באתר קלסיק קאר תקרה את אותה תמונה.

זו תמונת השוק. תרצה או לא תרצה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה כרגיל אינך נותן לעובדות המוצקות לבלבל אותך .

הייתי מצפה שתגבה את דבריך לפחות בדוגמא אחת של אדם שהביא רכב אספנות מחו"ל והרוויח מכך .

• תוכן חדש...