Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תראו מה מסתובב במוסקווה....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, אתם בינתיים תריבו...

אבל שמישהו יסביר לי מה אוטובוס של אגד עושה ברוסיה????? :shock::shock:

טוב, אז אתה בנתיים תקרא את השירשור לפני שאתה שואל... :shock::shock:

Honda hornet 600

פורסם
טוב, אתם בינתיים תריבו...

אבל שמישהו יסביר לי מה אוטובוס של אגד עושה ברוסיה????? :shock::shock:

טוב, אז אתה בנתיים תקרא את השירשור לפני שאתה שואל... :shock::shock:

צודק, פיספסתי את זה. :wink:

פורסם

בכל מזרח אירופה נוסעים באוטובוסים יד שניה מתוצרת גרמניה, בלגיה, שוודיה ואפילו בריטניה. ראיתי את זה בליטא, לטויה, אסטוניה, פולין, סלובניה ועוד.

קנית אוטובוסי אגד מסוג O303 זאת עיסקה טובה כי אגד שמר על האוטובוסים האלה בקפדנות וכך החברות בפרוורי מוסקווה יכולות לקנות ציוד זול ויעיל במקום ציוד חדש ויקר במערב אירופה.

למי ששאל על המזרח, הרי שאוטובוסי ליילנד רויאל טייגר של אגד, נקנו על ידי בורמה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בכל מזרח אירופה נוסעים באוטובוסים יד שניה מתוצרת גרמניה, בלגיה, שוודיה ואפילו בריטניה. ראיתי את זה בליטא, לטויה, אסטוניה, פולין, סלובניה ועוד.

קנית אוטובוסי אגד מסוג O303 זאת עיסקה טובה כי אגד שמר על האוטובוסים האלה בקפדנות וכך החברות בפרוורי מוסקווה יכולות לקנות ציוד זול ויעיל במקום ציוד חדש ויקר במערב אירופה.

שכחת עובדה אחת:

ב10 שנים האחרונות נכנסו בכל מדינות אירופה המערבית תקני זהום אוויר מחמירים שאילצו את מפעילי תחבורה הציבורית להחליף את צי הרכב שלהם תוך מס' שנים מועט (ובמימון ממשלתי ברוב המקומות). אז נמכרו אוטובוסים רבים, בני 5 עד 10, למדינות בהם תקינת זהום אוויר מפגרת משהו - כמו מדינות ברה"מ לשעבר.

לגבי אוטובוסים של אגד ודן זה סיפור אחר - הם נמכרים בחלוף תקופת הפחת שלהם (כ20 שנה). לצורך השוואה, בארה"ב אוטובוסים "חיים" על הכביש 35-40 שנה ויותר (חוץ ממדינות כמו קליפורניה בהם יש תקינת זהום אוויר מחמירה ביותר.

ולמה לא לצבוע את האוטובוס - כי חב' שאוטובוס שלה צולם בפרברי מוסקבה היא חב' ממשלתית שמפעילה קווים זולים (ברוסיה יש בד"כ שתי מע' מקבילות לתחבורה ציבורית - כמו בהודו - ממשלתית זולה אך צפופה ופרטית מאט יותר יקרה אך נוחה וממוזגת). מכוון שלמע' הממשלתית אף פעם אין תקציב (כמו לכל מע' ממשלתית טובה), כל רכב יוצא לשטח ברגע שהוא מגיע כדי לכסות את המחסור.

P.

פורסם

מעניין אותי אם למישהו יש את תמונות של האוטובוסים האלה בבורמה...

מסקרן אותי מאוד, חוץ מזה שעכשיו אני מבין נעלמים כל הרכבים הישנים מישראל... :roll:

פורסם

אגב עדיין יש את האוטובוסים האלה בשרות אגד, אומנם מספרם הולך ופוחת אך עדיין יוצא לי לפעמים לנסוע באחד כזה!

לגבי רוסיה, הלוואי שבארץ היו את המכוניות שיש שם בכמויות מסחריות.

נ.ב. ברוסיה יש את מספר המליארדרים המוביל באירופה ובעולם רק אחרי ארה"ב!

• תוכן חדש...