Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה,

יש לי לנצ'יה דדרה 1.6 מודל 97 ולאחרונה יש לי בעיה מאד מוזרה איתה.

תוך כדי נסיעה, אני מריח דלק בתוך האוטו, וזה לא מגיע מכיוון המנוע אלא מכיוון של המושב האחורי ויותר לצד השמאלי ( כלומר חלק אחורי מצד הנוסע ולא הנהג).

בנוסף, אם אני מנסה להריח מכיוון הטנק, בצד של הגלגל האחורי הימני, איפה שנמצא הפתח לטנק דלק, אני מריח לפעמים שם ריח חזק של דלק.

הבעיה היותר חמורה היא, שאני מרגיש שהרכב אוכל המון דלק.

לדוגמא, 60 ליטר אני מצליח בקושי 400 ק"מ, וזה כבר אחרי שנסעתי כמה ימים עם נורה דולקת ועם לב בתחתונים שמא אני אתקע באמצע הכביש, והנהגים הישראלים המאד סבלניים יתחליו לירות בי :)

הבעיה עם הדלק היתה מאז שרכשתי את האוטו, אבל מאז הרכב עבר ישור קו מאד רציני שכלל חלקים שהוחלפו במנוע וזה אף פעם לא השתנה.

יש לציין שפעם זה היה בקושי 300 ק"מ לטנק מלא (60 ליטר) והיום זה בקושי 400.

עוד דוגמא, 200 ש"ח מכניסים בממוצע 30 ליטר, ובממוצע אני בקושי מצליח לעשות 230 ק"מ על זה.

אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כיוון מאיפה להתחיל לבדוק, למה ניסויי ותהייה נראה לי כמו התאבדות..

תודה רבה לכל העונים!

פורסם

אני לא יודע אם בדדרה יש משאבת דלק טבולה (כנראה שכן), אם כן - היא בד"כ נמצאת באיזור שמתחת למושב האחורי (מתחת לטוסיק של הנוסעים). כנראה שיש לך דליפת דלק ממנה או מהאטם שלה. תנסה להוציא את החלק התחתון של המושב האחורי, זה בד"כ יוצא במשיכה או בקיפול כלפי מעלה, ותביט מה קורה שם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני לא יודע אם בדדרה יש משאבת דלק טבולה (כנראה שכן), אם כן - היא בד"כ נמצאת באיזור שמתחת למושב האחורי (מתחת לטוסיק של הנוסעים). כנראה שיש לך דליפת דלק ממנה או מהאטם שלה. תנסה להוציא את החלק התחתון של המושב האחורי, זה בד"כ יוצא במשיכה או בקיפול כלפי מעלה, ותביט מה קורה שם.

אתה אומר בעצם שתוך כדי נסיעה יש דליפה של דלק, ולכן אני מריח וזו גם הסיבה לצריכה הגבוהה?

כשאני נכנס לרכב, גם אם הוא חנה הרבה זמן(נניח שבוע), אני לא מריח שום דבר, והמחוג דלק מסמן אותה כמות בדיוק.

אם יש בריחה כלשהי מהאיזור הזה, הדלק לא אמור להתאדות או משהו בסגנון כל הזמן? גם לא במצב נסיעה?

פורסם

בדדרה שלי גם הרחתי דלק ,המוסכניק שלי הרים את השטיח של תא המטען,ואיפה שהוא שם יושבת המערכת , הוא ניקה ,חיזק ,

והתופעה די נעלמה.

לגבי צריכת הדלק אתה נוסע עירוני/בינעירוני - פרט?

אני עושה בדרך כלל בנסיעה משולבת בסביבות 600 ק"מ לטנק מלא .

אשמח לעזור בעוד מידע.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם
בדדרה שלי גם הרחתי דלק ,המוסכניק שלי הרים את השטיח של תא המטען,ואיפה שהוא שם יושבת המערכת , הוא ניקה ,חיזק ,

והתופעה די נעלמה.

לגבי צריכת הדלק אתה נוסע עירוני/בינעירוני - פרט?

אני עושה בדרך כלל בנסיעה משולבת בסביבות 600 ק"מ לטנק מלא .

אשמח לעזור בעוד מידע.

נסיעה עירונית, על 60 ליטר (טנק מלא) אני עושה בממוצע 380 ק"מ.

זה מאד מאד מוגזם. אני כבר שנתיים נוסע כך על האוטו ובהתחלה היה נדמה לי שזה נורמלי( אל תשאל אותי למה :shock: ).

משולבת זה עולה ל 480 ק"מ וזה בקושי.

פורסם

יכול להיות שיש נזילה מהמשאבה רק כשהיא פועלת ולכן אתה לא מריח את הדלק אחרי שהאוטו חנה.

אני מציע שתחפש כמו שכתבו כאן מתחת לשטיח תא המטען, מתחת למושב האחורי ובאיזור את משאבת הדלק או שתגש למוסך שיחליף/יאטום אותה. חבל על הדלק - זה עולה לך די הרבה כל חודש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יכול להיות שיש נזילה מהמשאבה רק כשהיא פועלת ולכן אתה לא מריח את הדלק אחרי שהאוטו חנה.

אני מציע שתחפש כמו שכתבו כאן מתחת לשטיח תא המטען, מתחת למושב האחורי ובאיזור את משאבת הדלק או שתגש למוסך שיחליף/יאטום אותה. חבל על הדלק - זה עולה לך די הרבה כל חודש.

אתה לא מבין כמה אני בוכה על הדלק... אני מתבאס לנסוע איתה בגלל זה. וזה ממש לא עושה הרגשה טובה כי אני מאד אוהב את האוטו ומאד אוהב את לנהוג עליה.

יש לכם המלצה למי לפנות בנושא מבלי שאשחט במחיר?

כל עוד זה לא באילת, אני מסוגל להגיע . אני מהצפון בעיקרון.

פורסם

המוסך שאני מטפל בו נמצא בצפת, מאד מקצועי ואמין.

הדדרה שלי מטופלת אצלו כבר שנתיים.

אגב - מדובר במנוע 1600?

עד עכשיו לא ניסית ליפתור את הבעיה?

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם
המוסך שאני מטפל בו נמצא בצפת, מאד מקצועי ואמין.

הדדרה שלי מטופלת אצלו כבר שנתיים.

אגב - מדובר במנוע 1600?

עד עכשיו לא ניסית ליפתור את הבעיה?

אני סטודנט בטכניון, הרכב שיגע אותי לא מעט מאז שקניתי אותו ועד שעבר ישור קו רציני.

היא עשתה לי כלכך הרבה בעיות שהגעתי למצב שכל מה שעניין אותי היא שתיסע.

זה ה 1600.

ויש לה רק 140K, הרכב במצב תצוגה מבפנים... רק שהיו לה הרבה בעיות של בלאי בעיקר ולא מעבר.

אני אשמח אם נוכל להיפגש ולנסוע לשם ביחד בהזדמנות הראשונה.

פורסם

ראש מנוע, קלאץ', וכל מה שיש בפנים ( קאמשפט, שסתומים, בוכנות כוסיות במנוע).

בולמי זעזועים מקוריים! מדחס מזגן, ניקוי רדיאטור וכל מיני שטויות מסביב.

אגזוזט ( החלק שמתיישב מתחת לידית תיבת היולכים, שמלופף ברשת כזו)

היו עוד מיני דברים שאני כבר לא זוכר, אבל זהו בגדול.

אז אחרי כל הכסף שנשפך, כבר לא היה לי חשק לגעת בה יותר ולא עניין אותי כלכך הצריכת דלק.

אבל נראה לי שהתאוששתי כבר מכל זה והתחלתי לברר לגבי העניין.

אני לא יודע אם שאלת לגבי הצבע כי אתה מעוניין לאמת את המודעה ב YAD2, אבל כן זאת היא. :)

פורסם

אני ראיתי בעיה כזאת בקאפה, יש לך צינוריות פלסטיק בכניסה וביציאה מהמשאבה שאליהן מתחברים צינורות גומי.

כנראה שאחת הצינוריות פלסטיק נשברה ובורח משם דלק.

אני רק לא מבין איך אחרי כל הסרט אתה עוד מבקש כזה מחיר עליה.

פורסם
אני ראיתי בעיה כזאת בקאפה, יש לך צינוריות פלסטיק בכניסה וביציאה מהמשאבה שאליהן מתחברים צינורות גומי.

כנראה שאחת הצינוריות פלסטיק נשברה ובורח משם דלק.

אני רק לא מבין איך אחרי כל הסרט אתה עוד מבקש כזה מחיר עליה.

חבל שאחרי תרמת ידע מאד חשוב, הרסת את התדמית עם שאלה מאד מגוחכת.

אני מבין שלביטוי "יישור קוו רציני" אין משמעות בעיניך, ובכלל רכבים כאלה לא אמורים להתקלקל.

אני נמנע בכלל מלענות לשאלה.

יום טוב ותודה לכל העונים!

פורסם

להפך יש לי את אותו הרכב רק 1800, ותאמין לי שהשקעתי עליו יותר ממה שנדמה לך, אבל זה לא מעניין אף אחד שבא לקנות אותו ממך. עדיין כל מי שרואה את הרכב ושואל האם אני מוכר וזורקים סכומים מצחיקים פחות מ4 אלף ש"ח.

בקיצור בלי קשר לתדמיות ושטויות אם אתה צריך עזרה נוספת אז בבקשה, אומנם אני לא מומחה גדול אבל הספקתי ללמוד דבר או שניים מאז שהרכב אצלי.

פורסם
להפך יש לי את אותו הרכב רק 1800, ותאמין לי שהשקעתי עליו יותר ממה שנדמה לך, אבל זה לא מעניין אף אחד שבא לקנות אותו ממך. עדיין כל מי שרואה את הרכב ושואל האם אני מוכר וזורקים סכומים מצחיקים פחות מ4 אלף ש"ח.

בקיצור בלי קשר לתדמיות ושטויות אם אתה צריך עזרה נוספת אז בבקשה, אומנם אני לא מומחה גדול אבל הספקתי ללמוד דבר או שניים מאז שהרכב אצלי.

אני לגמרי מבין אותך, אני נתקל באותה בעיה בדיוק.

אבל מה זה משנה, מי שירצה את הרכב הוא ישלם, כפי שאני עשיתי.

בסופו של דבר, גם אחרי מחיר כזה אני יוצא בהפסד: גם שמכרתי את האוטו במצב שכזה, וגם כי הרכב הספיק לרדת במחירון 12000 ש"ח מאז שרכשתי אותו.

ותאמין לי, עלות התיקונים לא בדיוק רואה את המחיר הזה :)

בסופו של דבר, מי שרוצה לקנות איטקלייה, אני לא רואה שום דרך אחרת מאשר תמיד להיות בהפסד.

אבל, הרווח הגדול הוא ההנאה מהאוטו שהוא נוסע :)

המון תודה על ההצעה, same goes for you !

מה שמצחיק, שאנשים ינסו להוריד אותך מתחת למחירון ויזרקו הצעות מגוחכות, ללא שום קשר למצב האוטו.

וזה באמת חבל, אינדקציה טובה למצב הרכבים בשוק הישראלי.

• תוכן חדש...