Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית ב.אמ.וו. משומשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני חדש בפורום, הגעתי בעקבות התלבטויות קשות לגבי קניית רכב משומש מתוצרת ב.אמ.וו.

בתקציב שלי אני יכול להרשות לעצמי לקנות רכב שנת 96-98 סדרה 3.

הרכבים המוצעים למכירה עברו רובם ככולם בממוצע 170-220 אלף ק"מ ועברו 1-7 ידיים.

השאלה היחידה שלי היא לגבי אמינות הרכבים הללו.

איני מכונאי והידע שלי בתפעול תקלות רכבים הינו מצומצם. ולכן השאלה כאן היא האם באותו כסף מבחינת אמינות עדיף לקנות רכב יפני כדוגמת הונדה סיוויק או טויוטה שעברו סדר גודל דומה של קילומטרים או ללכת על ב.אמ.וו. באותו כסף פחות או יותר ולהיות מוכן להוצאות רבות במוסכים?

אשמח מאוד לקבל המלצות מאנשים שיש או היה ברשותם ב.אמ.וו. מה שנקרא יד רביעית - האם חוו מלא תקלות והאם הרכב נמצא יותר במוסך מאשר על הכביש?

בנוסף האם ההוצאות במוסכים הם באמת כל כך גבוהות?

אודה על כל מידע שיש ברשותכם

פורסם

כן. כלכלית כדאי לך לקנות רכב יפני עקב עלות חלפים נמוכה יותר.

לנו היתה גם סדרה 3 וגם סדרה 7. מכיוון שה7 הייתה בחו"ל, אמתקד בזאת שהייתה בארץ.

קנינו אותה חדשה והחזקנו כ9 שנים במשפחה בלי להחליף בעלות.

עלות האחזקה ירדה פלאים כאשר עברתי מרחוב חומה ומיגדל למוסך טוב אבל לא מורשה יבואן ביפו.

הרכב ממש לא היה שוס הסטרי ולא גורם לי לגעגועים. במשטר תחזוקה סביר ובהתחשב שהרכב היה בתוך המשפחה אחרי גיל 6-7 היו תקלות רבות.  

פורסם

יש חלופות יפניות חדשות ואמינות יותר ממודלים חדשים יותר.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

BMW, ממש כשאר כלי הרכב המשתייכים לסגמנט הזה, לא בדיוק קונים משיקולים כלכליים או הגיוניים. כדי להגיע ממקום למקום, תמיד אפשר למצוא משהו שישנע אותך באותה יעילות של BMW ובעלויות נמוכות יותר. השאלה היא מדוע מלכתחילה החלטת שאתה מעוניין דווקא ב-BMW.

אם מדובר כאן בשיקול לא רציונלי - וזה בסדר גמור - אל תנסה ליצוק לתוכו תוכן רציונלי כי ממילא הוא כלל אינו קיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
BMW, ממש כשאר כלי הרכב המשתייכים לסגמנט הזה, לא בדיוק קונים משיקולים כלכליים או הגיוניים. כדי להגיע ממקום למקום, תמיד אפשר למצוא משהו שישנע אותך באותה יעילות של BMW ובעלויות נמוכות יותר. השאלה היא מדוע מלכתחילה החלטת שאתה מעוניין דווקא ב-BMW.

אם מדובר כאן בשיקול לא רציונלי - וזה בסדר גמור - אל תנסה ליצוק לתוכו תוכן רציונלי כי ממילא הוא כלל אינו קיים.

כמובן שאין שום הגיון בלקנות BMW משומשת כאשר יש חלופות יפניות אמינות יותר וזולות יותר בתחזוקה. יחד עם זאת, עדיין רציתי לשמוע אם חוסר ההגיון בקניית הרכב משמעו יהיה בכך שאצטרך לבלות כל היום במוסכים או שיצא לי בכל זאת לנסוע פה ושם ולהנות בכל זאת מהנסיעה.

מתוקף עבודתי לא אוכל לוותר הרבה על האוטו בכך שאשאיר אותו במוסך. אני ממש צריך את האוטו ליום יום לנסיעות ארוכות. ההשקעה בטיפולים גם היא חשובה אך פחות מהאמינות...

פורסם
יש חלופות יפניות חדשות ואמינות יותר ממודלים חדשים יותר.

זה ברור לי לגמרי שיש חלופות. פשוט זה משהו שתמיד רציתי. יחד עם זאת לא אוכל לוותר על אמינות בתחזוקה כיוון שאני צריך את הרכב ליום יום. הונדה סיוויק שלי עושה את העבודה מצויין. השאלה אם לקנות עוד אחת או ללכת על משהו יותר הרפתקני.

דרך אגב האם מוכרים מוסכים שלא מורשים אך יודעים לטפל טוב ברכבים האלה עם מחירי חלפים סבירים?

פורסם

אם זה משהו שתמיד רצית, אז זו רק שאלה כמה אתה מוכן לשלם עבור זה.

אם תהיה לך סבלנות, ותמצא אחת שהיא יחסית שמורה, ולא אחת שקרעו אותה,

תוכל לנסוע ברכב מפנק ומהנה לנהיגה, אם כי סדרה 3 היא יחסית צנועה, ומאוד תלוי איזה

תוספות נקנו במקור לרכב.

הבעיה הגדולה היא לא באחזקה שוטפת, כי ביטוח,טסט ודלק, זה משהו שתעמוד

בו, בלי קשיים מיוחדים. כשתתקל במשהו רציני יותר שצריך לתקן, אז מתחילות הבעיות...

ויש מוסכים לא מורשים, שיטפלו ברכב במקצועיות רבה. זה לא יעלה לך חצי מקמור,

אולי 20-30 אחוז פחות, תלוי מה צריך לעשות.

ממליץ לך לשקול לקנות 320 ומעלה, עם מנוע 6 צילינדרים, על מנת שתוכל להנות באמת

מהרכב, ולא סתם כדי להגיד שיש לך בימר.

פורסם

המקרה שלך תפור עליי, הייהת התלבטות כמו שלך לפני שנה, את הרכב הנוכחי קניתי מהמוסכניק שלי (חבר קרוב של המשפחה) בבעלותו הייתה ב.מ.וו 740li שנת 99 ,נפח 4.4 אוטו'. המחירון של הרכב דאז היה סביבות ה70 אלף שקל הוא מכר אותה ב60.

התקציב שלי היה 80 אלף, רציתי את האוטו הזה כי אחרי שנסעתי בו ראיתי כמה הוא מדהים באמת, אין מה לפרט יותר מדי ב.מ.וו סדרה 7 אומר הכל.

הסיבה שהוסכניק שלי אמר לי זה לא בשבילך היא פשוטה מאוד, אלפי שקלים על דלק (נפח 4.4) כל חודש, כל תיקון יקר מאוד,וגם הביטוח לא זול, ולכן האוטו הזה לא התאים בשבילי, כי מה לעשות אין לי כסף לתחזק ב.מ.וו

קניתי את אחת המכוניות שאני הכי שונא ,מאזדה 3, אצלי כבר שנה (לא הרבה זמן לרכב אבל בסדר) ועדיין 0 בעיות טפו טפו טפו, 0 שקלים שהוצאתי עליה (חוץ מטיפול גדול שעשה לי הבחור בחינם, כשרק קניתי אותה, התעקשתי לשלם לו מעט רק על העבודה וכך עשיתי).

אני נוהג בה בד"כ מאוד רגוע ,מה לעשות חייל, אין לי לאן למהר, בטח שלא בנסיעות בעיר לבנק וקניות וכאלה.

נסעתי על הרכב לים המלח ,במהירות גבוהה בכביש 6 , עם קצת רדיו ואתה לא שומע כלום, אין רעידות ואין נעליים.

בכל מקרה לי ולמשפחה שלי המאזדה היא המשפחתית שהכי התאימה (יותר מקורולה וסיויק שבדקנו).

אם אתה מחפש משהו קצת יותר ספורטיוי יש את הספיריט שהיא אחלה, אתה גם יכול לקנות יפאנומטית אחרת לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה ,בכל מקרה יותר כדאי מאשר במ.וו ישנה.

מנגד זה אם רכב גרמני זה חלום חייך אז באמת כמו שהבחור מעליי אמר תלוי כמה אתה מוכן לשלם עליו ,גם חלום חיי זה מרצדס אבל אני לא הולך להיכנס לחובות או מינוס בבנק בגלל שבא לי מרצדס, כי באותה מידה בא לי וילה בקיסריה ובא לי גם עוד כמה מכוניות ובא לי אלף ואחד דברים ,אבל בסופו של דבר השיקול שלי היה כלכלי בלבד.

תחשוב טוב אם עצמך כמה אתה יכול ומוכן להוציא על תשקלל את זה עם הצרכים שלך, ושיהיה בהצלחה ללא קשר למה שקנה, חג שמח :)

פורסם

אתה לא יכול להשוות אחזקה של סדרה 7 לסדרה 3.

זה שתי מכוניות שונות, ובסדרה 7 יש הרבה יותר דברים שעלולים

להתקלקל, בשילוב עם הרבה אלקטרוניקה והרבה חיישנים,

מנוע גדול, זה יכול להיות מאוד מאוד יקר במקרה של תקלות

קצת יותר רציניות, וגם אחזקה שוטפת יקרה יותר.

פורסם

מניסון של קצת יותר מ-5 שנים באחזקת ב.מ.וו 320 ידנית מודל 97', אני יכול להעיד שהרכב אמין מאוד.

כמובן שהרכב נקנה במצב מצויין בשנת 2005 עם 93,000 ק"מ, ועם תחזוקה הולמת עדיין ממשיך לשרת אותנו נאמנה ועברה כבר יותר מ140,000 ק"מ.

הפעם הראשונה שהרכב עשה צרות הייתה לפני כחודש כשהתחמם עקב פקק פלסטיק קטן (שעלה כמה שקלים להחליף) ברדיאטור.

לאורך השנים הוחלפו תותבים במתלים מלפנים ומאחור (יש חלקים תחליפיים איכותיים במחירים סבירים), והחלק היקר היחיד שדרש תשומת לב היה נגד מהירויות של מפוח המזגן שרצו עליו כ800 ש"ח לפני מע"מ ועבודה, אני קניתי את אותו החלק באינטרנט ב90$ (של בוש) והחלפתי בעצמי עם הוראות מהאינטרנט.

חומזה רק טיפולים רגילים, שהם טיפה יקרים יותר מרכב משפחתי רגיל כי יש עוד שני פלגים וצריך קצת יותר שמן.

ממספר שיחות עם המכונאי שלי הוא ממליץ בחום על הE36, בעוד על דגמי ב.מ.וו החדשים יותר דעתו פחות חיובית (למרות שהוא מרוויח מהם הרבה יותר כסף).

צריכת הדלק הייתה דומה לרכב 1.6 אוטומט רגיל, סביר להניח שהאוטומט יצרוך יותר.

בכל מקרה מומלץ בחום לקנות מנועי 6 ציל'. השאר מעט חלשים מידי.

בהצלחה!

פורסם

ראשית, קרא את השרשור: רכב יוקרה מיד שניה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=331353 ובדוק אם תוכל לעמוד בכך כלכלית (לא ציינת את הסכום שאתה עומד להשקיע ברכב)

אני חושש כי תתאכזב מקניית 316 שעברה בת-מצווה:? הרכב כשלעצמו אינו גרוע אך אל תשכח שבהשוואה לסטנדרטים היום, בהשוואה מול משפחתית מודרנית הוא נחשב כבד וחלש והיתרונות הקלאסיים של הבימר (שלדה+הנעה אחורית) לא יוכלו לבוא לידי ביטוי. בזמנו, לפני רכישת הגרמני שלי, שקלתי לרכוש בימר (525 משנת 98 אאל"ט) במחיר דומה. מאוד התרשמתי מהפאר ויכולת הכביש אולם בדיקה של עלות התחזוקה הצפוייה החזירה אותי מאוד מהר למרצדס.

מניסון של קצת יותר מ-5 שנים באחזקת ב.מ.וו 320 ידנית מודל 97', אני יכול להעיד שהרכב אמין מאוד.

כמובן שהרכב נקנה במצב מצויין בשנת 2005 עם 93,000 ק"מ, ועם תחזוקה הולמת עדיין ממשיך לשרת אותנו נאמנה ועברה כבר יותר מ140,000 ק"מ.

עומר ב, הרכב שלך הוא מקרה מאוד לא מייצג (גם שלי דרך אגב). שים לב, אתה אומר: "הרכב נקנה במצב מצויין" + הנסועה הממוצעת היא 10K לשנה ומזה מסיק שהרכב אמין מאוד. אתה טועה, כי בסך הכל עשית 140K על רכב שתוחזק היטב.

מניסיוני

לי יש C240 משנת 98 עם 145K שנקנתה במצב מצויין מיד 2, סה"כ מחיר תקלות שהיו לי בשנתיים האחרונות = 1500 ש"ח. (ריפוד גג+מפסק חשמלי)

לאישתי יש C240 משנת 98 עם 195K שנקנתה מיד 5 מערבי, סה"כ מחיר תקלות שהיו לה בשנה האחרונה = 10K ש"ח. (ראש מנוע:cry: + שיפוץ משאבת הגה)

ברכבים בני 10+ איכות הטיפולים והתחזוקה בעבר קובעים את רמת האמינות הצפויה, אלקס מדבר על רכבים עם 170K+ נסועה שעברו מספר ידיים. רמת האמינות הצפויה תהייה קרובה יותר לרכב של אישתי מאשר לרכב שלי (או שלך)

בכל מקרה, אם תקנה, צפה כי עלות התיקונים (לא תחזוקה שוטפת) תהיה גבוהה בהרבה ממשפחתומטית יפנית משנתון זהה.

פורסם

זו הסיבה שצריך הרבה סבלנות ואורך רוח, לחפש ולמצוא רכב שמור יחסית,

שלא קרעו אותו, ושתוחזק כראוי במשך השנים.

נכון שרכבים שמורים נמכרים יותר ביוקר, אבל במיוחד במקרה של רכבי יוקרה,

שווה לשלם עוד כמה שקלים, ולקבל רכב מתוחזק ושמור, כי תקלה אחת גדולה,

תחזיר את כל מה שנחסך בקניה.

• תוכן חדש...