Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת מיניוואן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מעוניינת לקנות מיניוואן שיענו על המגבלות הבאות:

6-7 מקומות, תא מטען גדול (עגלה / כלב.... ובלון גז), בנזין (הסבה לגפ"מ), תקציב של כ-40K.

מצאתי שככל הנראה מולטיפלה וזאפירה יענו על הדרישות אך יש לי כמה שאלות:

1. מולטיפלה וזאפירה - האם יש להן שוק למכירה ביום שארצה למכור את הרכב? האם היא באמת חסכונית בדלק? האם החלפים שלה יקרים?

2. אשמח לקבל יעוץ לכל רכב אחר שעומד בדרישות.... שלי....

תודה

חתימה טובה....

פורסם

שני רכבים שונים לחלוטין בתפיסה ובביצוע...

מולטיפלה - שישה מושבים, מנוע דיזל וגיר ידני. אם לא אכפת לכם גיר ידני ועיצוב שנוי במחלוקת (יהיו שיאמרו מכוער) לדעתי הרכב הזה הוא חלום לנהג. וצריכת הדלק תהייה הרבה יותר טובה מהזאפירה. חסרונות - גימור לא איכותי, וחומרים שלא נשמרים יפה עם השנים.

זאפירה - 7 מושבים, מנוע בנזין וגיר אוטומטי, בדרך כלל. איכותית ונראית יותר טוב חיצונית וגם עמידה יותר בפנים, אבל יופי זה לא הכל בחיים...

שתיהן נוחות ומהנות, וקשה למצוא אחת נורמאלית, מתוך מבחר מצומצם מאד בשוק המשומשות. אך הזאפירה נדירה יותר, ויש לי הרושם שגם יקרה יותר לאחזקה.

סחירות עתידית? אף אחד אינו נביא. שתיהן כאמור קצת נדירות, אז אולי כן יהיה ביקוש מסוים אם האקזמפלר שלך יהיה אטרקטיבי.

אגב, מה דעתך על הקיה קרניבל? והרנו גרנד סניק? גם טויוטה פריוויה מאד מומלצת ומפנקת. חיסרון - קצת ישנה ויקרה. אפשר לרכוש אחת משנתון מעל 1995 ולהתקין בה גפ"מ, ואז גם צריכת הדלק תהייה יותר הגיונית.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

קחי בחשבון שב-2 הרכבים אין הרבה מקום למטען ברגע שיושבים בו יותר מ-5 אנשים. האם ראית/נסעת על הרכבים המדוברים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה כמעט שנה וכלום לא השתנה....

אבל... יש מצב שעוד מעט ונגלה שמצטרף עוד אחד למשפחה אז צריך להתחיל לתכנן ברצינות...

אז נרענן קצת את השאלה:

מחפשים מיניוואן / טנדר 7 מקומות:

חובה - בנזין (הסבה לגז), צריכת דלק נמוכה (נוסעת כ-3,000 ק"מ חודש ולבד)

לא מחפשת אבזור / איכות נסיעה גבוהה, יהיה נחמד אם זה יהיה ידני אבל לא חובה.

אשמח אם תתייחסו גם לאחזקת הרכבים המוצעים.

חג שמח....:lol:

פורסם

הרכבים שחשבתי עליהם: קרייזלר וויג'ר, אמריקאי עם בטיחות מחפירה, אבל מרווח. יש מזדה MPV בעלת הנעה אחורית, צריכת דלק בסביבות 1ל7.

אם את נוסעת לבד, אולי אין צורך ברכב 7 מקומות - זה אקסטרא צריכת דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכאורה לא צריכה 7 מקומות אבל עדיין צרך לאסוף את הילדים מהגן אחרי יום עבודה.

יש רכבים עם צריכת דלק נמוכה יותר (גם סטישן עם 7 מקומות)?

פורסם

מיניוואנים עם מנוע בנזין לא חיסכוניים.

בשביל הסבה לגז חייבים מנוע בנזין.

למה את חייבת הסבה לגז? כי יש לך כבר עכשיו רכב עם מערכת כזאת, ואת חייבת להעביר אותה לרכב אחר?

גם אני נוסע 3000 ק"מ בחודש וצריך רכב גדול.

לכן קניתי ג'מפי ידנית עם מנוע דיזל וצריכת סולר של 1:12 - 1:13 משולבת.

אין בעיה להיכנס לחניונים, לא צריך לחפש תחנה עם גפ"מ, לא תופס מקום בבגאז'.

9 מקונות + מקום לעגלה מאחור.

הרי כתבת שגיר ידני יהיה נחמד.

גם מולטיפלה ידנית דיזל יכולה להתאים, צריכת סולר מצויינת.

כל מיניוואן בנזין יהיה בזבזן, ממיצובישי ספיס וואגן, מזדה MPV, יונדאי טרג'ט, קיה ג'ויס או קרייזלר וויאג'ר.

יש את פיג'ו 307SW שהיא יותר חיסכונית, אבל אני חושש שלא יהיה לך מקום בבגאז' לבלון גז.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שלום.

ומה אומרים כול המומחים על הונדה שאטל?

לא הכי טוב מכולם?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כן, יש לי כבר מערכת גז בה איתה אני נוסעת כבר שלוש שנים ומאוד מרוצה. ההעברה של המערכת תעלה לי כ-2000 ש"ח והחיסכון הוא עצום (פחות מ-4 ש"ח לליטר). עניין החניונים ותחנות הדלק לא רוולנטי עבורי - אני חונה במקום מוסדר ויש לי תחנה קרובה לבית ולעבודה.

מה לגבי צריכת הדלק של מוליטפלה בנזין? שמעתי שמוליטפלה מאוד חסכונית (1:18), אבל אני מאמינה שזה הנתון של הדיזל. מישהו יודע מה צריכת הדלק של הבנזין? אגב, אני צריכה כבר של 7 מקומות (9 מקומות כבר יהיה בזבזני מדי).

תודה!

• תוכן חדש...