Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום בערך פעם בשבועיים אולי פעם בחודש יש פחות מים במיכל העיבוי עד 2 סמ השאלה האם האנטי פריז מתאדה כמו מים וזו תופעה נורמלית או שמשהו לא תקין

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם

אוקי , אבל בוא ניצא מנקודת הנחה שבחורף אין לי את הבעיה הזאת ואם יש אז היא לא מורגשת מפני שלפחות חצי שנה לא היתי צריך לשים מים במיכל העיבוי וזה התחיל רק עם בוא החום של הקיץ, דבר שני למה לא יתכן שהמים מתעבים הרי אנטיפריז זה מים מזוככים עם תוסף כלשהו.

אם תמלא מים(אנטיפריז) בבקבוק ותניח אותו לכמה ימים בשמש לא ירד המפלס גם אם הבקבוק סגור?

רק שאצלי במיכל העיבוי בכלל אין איטום סתם פקק ללא הברגה.

לפני שרשמתי את ההודעה קראתי כמה וכמה שרשורים בנושא אבל לכולם יש בעיה שנעלם להם מידי יום חצי ליטר עד ליטר ויש בעיה של התחממות.

אז השאלה שלי לא יתכן שהמים מתאדים במיכל העיבוי? מדובר סה"כ בכמה ס"מ בחודש

לי ניראה שזה לא היגיוני שלא יהיה איבוד מים מסויים גם במערכת מים סגורה.

תודה לעונים דעתכם חשובה לי.

פורסם

לדעתי תקין לחלוטין

תפתח את הפקק מילוי שמן ותתבונן עם יש בוצה על הפקק אם יש סימן שנכנסים לך מים

למנוע וזה אומר שצריך להחליף אטם ראש מנוע

אופציה שניה יכול להיות שיש לך נזילה מהרדיאטור חימום בתוך הרכב מתחת לדשבורד ויתכן שהיא ממש קטנה שלא ניתן להבחין בה

אופציה שלישית תיתכן נזילת מים קטנה מאיזור משאבת המים מפני שהמים מתאדים באיזור הזה אין סימן לנזילה

אך בכל אופן לדעתי תקין לחלוטין ביוחד בקיץ החם שהיה השנה

בהצלחה

פורסם

האם המנוע התחמם לך ? יתכן ואתה ממ יתר על המידה נוזל קירור במיכל העיבוי ואם זה כך העודפים מתאדים ואין תקלה.

כדי להיות שקט,הנח מתחת הרכב קרטון לאחר הנסיעה ובדוק האם יש נזילות.

אם חסר נוזל קירור משמעותית או שהרכב התחמם- גש למכון רדיאטורים לבדיקת לחץ למערכת הקירור שתגלה אם יש דליפה (צינורות/חיבורים/פלאנץ' טרמוסטט,שנזילה ממנו איטית בתחילה ומהירה יותר בהמשך,משאבת מים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה על המענה , אין סימני בוצה על מסכה\פקק שמו המנוע.

שאלה נוספת ברשותכם ,איזה כמות של שמן צריך להיות ברכב בשנים שלי (97)

במוסכים אומרים שהוא צריך להיות מעל ה F , אבל זה לא נשמע הגיוני הרכב גם לא "אוכל שמן"

ממה שאני יודע שיותר מידי שמן מייבש את הגומיות וגורם לנזילות שמן

מה בכל זאת נכון ביותר? אני שם על גבול ה F טיפה מתחת.

פורסם
אוקי , אבל בוא ניצא מנקודת הנחה שבחורף אין לי את הבעיה הזאת ואם יש אז היא לא מורגשת מפני שלפחות חצי שנה לא היתי צריך לשים מים במיכל העיבוי וזה התחיל רק עם בוא החום של הקיץ, דבר שני למה לא יתכן שהמים מתעבים הרי אנטיפריז זה מים מזוככים עם תוסף כלשהו.

אם תמלא מים(אנטיפריז) בבקבוק ותניח אותו לכמה ימים בשמש לא ירד המפלס גם אם הבקבוק סגור?

לפני שרשמתי את ההודעה קראתי כמה וכמה שרשורים בנושא אבל לכולם יש בעיה שנעלם להם מידי יום חצי ליטר עד ליטר ויש בעיה של התחממות.

אז השאלה שלי לא יתכן שהמים מתאדים במיכל העיבוי? מדובר סה"כ בכמה ס"מ בחודש

בוא נניח שאתה צודק. נגיד שנוזל הקירור מתעבה.

מאחר והמערכת אטומה, לאן הוא "הולך בדיוק"? אתה לא חושב שכאשר המנוע מתקרר הוא מתקרר חזרה למצב של נוזל?

שנית, במידה ואצלך יש מיכל עיבוי עם פקק פשוט משמע שבמיכל עצמו אין לחץ והוא משמש רק לעודפים כאשר המנוע חם.

ואז בכל לאין שום סיבה שיהיה חסר בו נוזל שכן טמפ' הנוזל שנמצא במיכל לא עולה בכלל (אולי קצת בגלל העודפים שמגיעים אליו כאשר המנוע חם).

בקיצור: במערכת תקינה אין איבוד של נוזל קירור!

פורסם

מים לא מתעבים, מים מתאידים, מעל 100 מעלות בלבד, מכיוון שבמנוע חום המנוע לא אמור להגיע ל100 מעלות, מכאן ניתן להבין שמי קירור במנוע תקין ובמערכת קירור תקינה, לא אמורים להעלם כלל, אפילו לא טיפה אחת במשך שנה !!

מיכל העבוי לא דורש איטום מלא אלא חלקי, מפני שמיכל העבוי ברכבך הוא למעשה מיכל עודפים ומיכל רזרבי, ואילו הרדיאטור ומערכת הקירור אמורה להיות אטומה, ומכסה הרדיאטור ברכבך שהוא בעל קפיץ ושסתום, שאמור לפלוט מי קירור בעת רתיחת יתר, על ידי כך שהקפיץ מתכווץ והלחץ גורם לפליטת מי קירור רותחים לעבר מיכל העבוי/ העודפים.

מה שקורה במקרה של נזילת מי קירור שלא ניראית בעין, שנוצר מחסור במי קירור, ברדיאטור, בעת חימום יתר הקפיץ מתכווץ ומאפשר בעזרת וואקום/ תתת לחץ לינוק מי קירור ממיכל העודפים, וזה הסיבה לחוסר במיכל העבוי/ עודפים.

מסקנה ברגע שתאתר את הסיבה למחסור במי קירור, ותתקן אותו, מפלס מי הקירור במיכל העבוי ישאר יציב במשך על השנה.

לאלא שכתבו בעבר על בעיית של מחסור במי קירור והתחממות, הם סבלו במערכת קירור לא תקינה ומנזילות.

אז השאלה שלי לא יתכן שהמים מתאדים במיכל העיבוי?לא!! מדובר סה"כ בכמה ס"מ בחודש

ההיגיון שלך לחוד, והמציאות לחוד, ולעולם לא תגיעו לעמק השווה !

לעולם אין למלא עודף שמן מעל קו המקסימום, בשום מקרה, גם במנוע שצורך שמן יותר מדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מים לא מתאדים ב100 מעלות אלא רותחים בטמפרטורה זו

לכל מי שיודע קצת תרמודינמיקה יאמר לך שמים מתאדים גם בטמפ'

של 60 70 מעלות שזו טמפ העבודה של המנוע

ולכן אם מיכל העיבוי אינו מבודד לגמרי מהסביבה ואין איטום מוחלט מים יכולם להתאדות משם

לכן חברי היקר עם הדיטסו שרייד אל תלחץ יש לך רכב מעולה שים לב שלא מתחמם המערכת שלך תקינה

לפי דעתי אין לך מה להלחץ

אם אתה רוצה לבדוק נזילה גש למוסך יש להם מערכת בדיקה בלחץ ושם יוכלו לאתר אם יש נזילה

לדעתי אין.

בנוסף מים תמיד עוברים בסרקולציה ממיכל העיבוי לרדיאטור ולכן המים שם כן מתחממים ואני אומר זאת מנסיון .

לגבי השמן אל תעבור את המקסימום אין צורך היה לי רכב כמו שלך והם ידועים באמינותם , והם אינם צורכים שמן

אך אם יש טיפה יותר זה לא מה שיעשה לך נזק

שא ברכה ושבת שלום מקווה שעזרתי לך

פורסם

תודה רבה עזרת מאוד , עזרת לי בלהבין שההגיון והמציאות כן נפגשים אצלי מידי פעם 8)

פורסם

ולכן אם מיכל העיבוי אינו מבודד לגמרי מהסביבה ואין איטום מוחלט מים יכולם להתאדות משם

אם אתה רוצה לבדוק נזילה גש למוסך יש להם מערכת בדיקה בלחץ ושם יוכלו לאתר אם יש נזילה

לדעתי אין.

בנוסף מים תמיד עוברים בסרקולציה ממיכל העיבוי לרדיאטור ולכן המים שם כן מתחממים ואני אומר זאת מנסיון .

\שא ברכה ושבת שלום מקווה שעזרתי לך

שלום רב !

מים מתעבים בחום, והופכים לטיפות במיכל העבוי, שאינו מושפע מטמפרטורת הסביבה, ושם הוא הופך שוב לנוזל.

מים חמים ורותחים, גורמים ללחץ במערכת הקירור, הגורמים למים ברדיאטור לעלות ללחוץ על הקפיץ במכסה ולשחרר אדי מים , ההופכים לטיפות מים במיכל העבוי וההתפשטות, שהוא לעולם יהיה תמיד קר מהרדיאטור, שם הם מתקררים, וחוזרים לאחר שהפכו לנוזסל בחזרה לרדיאטור, לאחר שהמים ברדיאטור התקררו.

מים עוברים מהרדיאטור למיכל העבוי ובחזרה ולא ממיכל העבוי לרדיאטור, מכיוון שהמכסה מונע מעבר מים ממיכל העבוי

לרדיאטור.

זהו ההגיון, אך המציאות אצלך אחרת, מכיוון שיש ברכבך נזילת מים, שניתנת לאיתור רק בעזרת מכשור יעודי.

שא ברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לכן חברי היקר עם הדיטסו שרייד אל תלחץ יש לך רכב מעולה שים לב שלא מתחמם המערכת שלך תקינה

לפי דעתי אין לך מה להלחץ

לדעתי אין.

לגבי השמן אל תעבור את המקסימום אין צורך היה לי רכב כמו שלך והם ידועים באמינותם , והם אינם צורכים שמן

אך אם יש טיפה יותר זה לא מה שיעשה לך נזק

שא ברכה ושבת שלום מקווה שעזרתי לך

חבל שאתה טועה ומטעה ופותח השרשור עוד מקבל את חות הדעת שלך.

2 אנשים בעלי ידע וניסיון (ואחד מהם, צביקה, עוד עוסק שנים רבות בתחום הרכב) נותנים חוות דעת ואתה סוטר אותה...

אולי מים רותחים ב-100 מעלות אבל נוזל קירור אינו מים והוא לא רותח בטמפ' זו! זו אחת התכונות החשובות של נוזל קירור!

נוזל קירור לא יכול להתאדות ממיכל העיבוי שכן הוא סגור (בין עם מכסה פשוט ובין עם מכסה עם הברגה. מה גם שמדובר בשני סוגים שונים של מיכלי עיבוי שכל אחד מתפקד בצורה שונה בשי מערכות קירור שונות).

הרכב של פותח השרשור אולי נחמד ואמין אבל המערכת חד משמעית לא תקינה!

המעבר היחיד של נוזל קירור מהרדיאטור למיכל העיבוי ברכב זה מתבצע כאשר נוזל הקירור מתפשט ברדיאטור והעודפים עוברים למיכל העיבוי ולאחר שהמנוע מתקרר, חוזרים לרדיאטור (כפי שהסביר כבר ידידי צביקה למעלה).

בקיצור: המערכת לא תקינה! גש לבדיקה ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

תודה אגש למוסך לבדיקה כבר בתחילת השבוע

במידה ויהיה הצורך בהחלפת צנרת/מערכת המים מה תהיה העלות המשוערת?

פורסם

קשה לעמוד את הנזק מאחר ויש מיליון מקומות שמהם יכול לברוח לחץ.

גש לבדיקה תחת לחץ ונמשיך משם.

בינתיים, אם אתה רוצה לערוך בדיקה פרימיטיבית משלך, לאחר נסיעה ולפני מנוחה ארוכה של הרכב, תניח מתחת למנוע חתיכת נייר/קרטון גדול ובבוקר למחרת תחפש סימנים של נזילה. אולי זה ייתן לך כיוון מהיכן הנזילה.

לא בטוח שזה יעבוד מאחר ויש מקרים שהנזילה מתרחשת רק כאשר המנוע חם ויש לחץ גבוה במערכת הקירור אבל שווה בדיקה.

נ.ב. עדיף לגשת ישירות לבית עסק שעוסק במערכות קירור ותיקון רדיאטורים. הבדיקה בד"כ מהירה יותר ולא לוקחים עבורה כסף.

פורסם

אלך הישר למוסך מערכות קירור ורדיאטורים וגם היום אשים קרטון אולי יתגלה משהו בפני למראת שבדקתי לא רואים נזילות אחרי נסיעה וכמו שציינתי הכמות מזערית, אם זה יתגלה אז רק על ידי מתקן לחץ אני מאמין

שוב תודה :wink:

• תוכן חדש...