Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיוני שהפלטניום יציב ב2 אוהם גישור?!

neo19
שימו לב! השרשור הזה בן 7570 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז ככה,אני יתחיל במה שמורכב אצלי ברכב וייגלוש לסיבה שבגללה פתחתי את הת'רד.

היום השתעממתי לי ברכב והחלטתי לחבר (כנסיון) את הרמקולים שלי ב2 אוהם גישור וזה עבד,ועבד יפה (חיברתי קדימה שמאל+אחורה שמאל וכן הלאה וככה נשמר הסטריאו).

1.אם המגבר עבד ככה בערך חצי שעה בלי להתחמם\לכבות זה אומר שהוא יציב נכון?

2.אם אני יחבר אותו כמו שחיברתי היום יש לי בעיה אחת,האחוריים חלשים מהקדמיים,ואני צריך מעין "גיין" כדי שאני יוכל לפתוח את המגבר הרבה (בשביל הקדמיים) ואז יוכל להנמיך את האחוריים דרך ה"גיין" כביכול החיצוני שאני יתקין,השאלה אם יש כזה.

3.במצב שבוא אין את ה"גיין" המדובר,ואני מחבר את הקידמיים בנפרד ואת האחוריים בנפרד על 2 אוהם גישור,ומוותר על הסטריאו,יהיה הבדל משמעותי בשמיעה?(סטריאו\מונו)

4.קראתי פה בפורום שהפלטניום הנ"ל (1000W כביכול) מוציא בערך 60RMS כל יציאה,כלומר בברידג' (גישור) זה לפחות 150RMS,ובמצב שאני מחבר אותו 2 אוהם גישור זה 300RMS בחישוב קל....שוב,הגיוני?

כל הנסיונות האלו הם על מנת לא להוציא כסף מיותר מהכיס (חייל...)

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המגבר יציב ב2 אום כאשר אתה לא מאמץ אותו.

והמגבר בחיים לא מוציא 300W ב2 אום ברידג'.

אם לא שמת לב הספק שלו מאוד חלש ויש איבוד כוח

הוא נותן 60W ב4 אום ו90W ב2 אום.

יש פה איבוד של 30W !. ובברידג' 2 אום אולי במקרה הטוב הוא יוציא 200W שזה איבוד כוח רציני.

ואם תחבר הכול בגישור אתה תשמע מונו. זה יהיה יותר חזק אבל לא תשמע את הצליל כמו בערוצים נפרדים.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל האיכות של הצליל נעוצה בסטריאו, אם אתה מבטל את הסטריאו זה כאילו שאתה שומע מוזיקה רק מרמקול אחד ובודד, ולזה אני בטוח לא התקנת את המערכת באוטו.

היצרן לא ממליץ לרדת מתחת ל-4 אוהם גישור, וכמו שתמיר אמר אתה פשוט מאבד עוצמה ומאמץ את המגבר. תסמוך על הנסיון שלו!

בקשר ל-GAIN, לא כדאי לך להגביר או להנחית את העוצמה לאחד מהרמקולים שמחוברים במקביל. קיימים מוצרים כאלה, אבל פשוט יתלוו רעשים לרמקולים.

אם אתה כבר מחבר אותם במקביל, אז הרמקולים החלשים שלך יקבעו את סף העוצמה שתשמע בכל הרמקולים (אם לא תקבע אותם כסף העוצמה ,אז אתה עלול לשרוף את החלשים בעוד החזקים לא ישרפו).

אתה יכול בתור אופציה לחבר את החלשים לרדודיסק ואת החזקים למגבר, וככה אז לשחק עם העוצמות. נגיד להחליש את הרמקולים החזקים דרך מגבר ולחפש את במת הצליל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמיר,אם הוא מוציא 60W לערוץ ב4 אוהם,כמה הוא מוציא בגישור?

ועוד שאלה שחשבתי שדווקא עליה תענה לי,שוב,נגיד והוא מוציא את ה200W RMS,אני יוכל לשחק חילוק הכוח בין שני הרמקולים שיחוברו עליו כי ככה אני יוכל לשמור על סטריאו בדרך הבאה-

לחבר מפצל לRCA הימני למשל,ולחבר אותו על CH3+4 ואל הצ'אנלים האלו את הרמקול אחורי ימני+קדמי ימני וכן האלהרק הבעיה היחידה שאני נתקל בה היא שהאחוריים אני לא מאמין שהם יותר מ100 RMS והקידמיים שאני יקנה יהיו 140RMS,אז חשבתי נגיד הוא מוציא 200,אז 120 קדימה ו80 אחורה...אבל איך?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככה יהיה לך סטריאו אבל לא יהיה לך פיידר. כיוון קדימה - אחורה.

יש כמה סוגים של פלטיניום. הרבה צורות וחיקויים.

יש דגם שאותו בדקתי זה פלטיניום 1200W

הןא נראה ככה : v-12%201000w.jpg

כול הנתונים זה במצב אופטימלי של 13.8V עם שנאי מעבדה.

זה משתנה כאשר המתח משתנה

הספק שלו מסוגל לייצר 360W. זאת אומרת במתח של 25V RAIL (50V(

זאת אומרת

4 ערוצים פועלים של 4 אום הוא מסוגל להוציא 60W

60 כפול 4 ערוצים זה נותן 240W טוטל.

4 ערוצים פועלים ב2 אום זה 90W

90 כפול 4 ערוצים זה 360W טוטל זה אומר שהספק פועל במלוא הכוח שלו.

עכשיו נגיד אם תפעיל רק ערוץ אחד ב2 אום. הוא יתן לך 120W.

או 2 ערוצים ב 2 אום זה 120W כול אחד 240W בייחד עוד לא הגעת להספק המקסימלי של הספק. זה אומר בגישור של 2 ערוצים על 4 אום 240WRMS אבל ששתי הערוצים השניים לא מחובר עלייהם כלום. 180W RMS ששני הגישורים בפעולה.

אם הבנת את הפואנטה אתה יכול להבין את חילוקי הכוח.

אחרי שתנסה להעבור את ה360W תנסה למשוך את הספק ל400W ומעלה הוא יפעל במצב הגנה - פרוטקשיין כי אתה מאמץ אותו וזה מה שיכול לקרות שאתה מנסה להוציא מימנו הספק שהוא לא מסוגל.

אבל בכול מקרה יש מגבלות אתה לא יכול להוציא את כול ה360W דרך ערוץ אחד המגבר פשוט יתכבה. המגבלה היא 200W לכול ערוץ. זאת אומרת אם תחבר 1 אום

ליציאה אחת הוא אמור להוציא לך 240W. כשתגיע ל200W הוא עדיין יעבוד.

אבל שתנסה לעבור את זה המגבר יתכבה

ולא נתחיל לדבר על המנגל של יום העצמאות שיהיה לך בבגאג'....

אבל אם אתה שומע על הספק נכון וזה רמקולים ולא סאבים אתה יכול לחבר 4 כול 2 קדמי ואחורי בגישור ביחד כמו שאמתה אבל בלי לאמץ את המגבר. ואם הוא מתחמם תוסיף לו מאוור.

והמלצה שלי תוציא את 2 הפיוזים של המגבר ותכניס אחד של 25A.

כי שישרף כול האוטו עם האלטרנטור וכול מערכת החשמל באוטו הפיוזים של המגבר ישארו שלמים. הם בכוונה שמו פיוזים גבוהים כי יש כאילו שחושבים שכמה שהפיוז גדול ככה המגבר חזק יותר - בדרך כלל זה נכון . אבל במקרה של המגברים הזולים האילו זה לא נכון.

ואתה הולך לאמץ אותו אז זה חשוב.

תמיר

זה מגבר בסיסי פשוט יש מגברים חכמים הרבה יותר מתוחכמים.

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב פעם אין לי התשובה שביקשתי.

אם הוא מוציא 90RMS 2 אוהם בלי גישור,כמה הוא מוציא בגישור 2 אוהם?אני לא איש חכם כל כך כדי לעשות את החישוב.

ונגיד שאני מחבר זוג רמקולים על כל גישור,אני יכול לחלק את הכוח בניהם איך שאני ירצה (בעזרת משהו חיצוני אפילו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7570 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...