Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השירוקו קצת שונה מבחינת התנהגות וגם מושכת יותר תשומת לב שלילית.

אני לא שולל אבל לדעתי ה GTI מתנהגת יותר טוב.

השירוקו אכן מושכת יותר תשומת לב באופן חד משמעי. הגולף לדעתי כבר לא מושכת תשומת לב בכלל.

אם הייתה לי גולף GTI, הייתי מוריד את הסמלים שלה ומחנה אותה ללא חשש בכל מקום. עם השירוקו הייתי דואג קצת יותר.

לגבי ההתנהגות - נהגת על השירוקו ? מן הסתם, בגרסת ה- 2.0 המקבילה, כן...?

אני בטוח שעם רכבים סטייל שירוקו, רודסטרים, קופה אחרים יישמרו מרחק ו"לא ייתעסקו" ואולי אפילו עם GTI בצבע אדום/שחור במקום לבן.

מסכים לחלוטין. עובד עוד יותר טוב עם אימפרזה טורבו לדוגמה. אנשים שומעים את הרעש ומיד זזים מהנתיב השמאלי. מניסיון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מן הסתם.

אני לא פוסל מבחן עתידי ארוך טווח כבעלים של אחת כזו... רק שיתחילו לקנות כאלה עם המנוע הנכון כי 1.4 זה לא ממש זה.

נו, הצלחתם לגייס למועדון שלכם שירוקו עם המנוע הנכון ? :)

דווקא הGTI שלי מושכת המון תשומת לב , או שיש הרבה מבינים או שבאמת השינויים הקטנים כן בולטים.

יתכן ש5 דלתות בצבע לבן תהייה סליפרית אמיתית

נ.ב. אין אצלי כזה מצב צבירה של להחנות את הרכב ללא חשש.

לא משנה איפה, תמיד ימצא בן הנבלה שלא מכבד את רכוש הזולת.

אבל בואו נחזור לדיון המקורי,

קיבלתי המלצה על שמן CASTROL MAGNATEC 5-40W ,יש למישהו מושג אם הוא סיננטי מלא אמיתי או שהוא אחד מהקומבינות :

synth blend

synth technology וכו'...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחרי שעקצת מועדון שלם (שמסיבה כלשהי אתה עדיין מנסה להיות חלק ממנו),

וכמובן שעל הדרך קצת שיבחת את הרכב שלך, אתה מעוניין לחזור לנושא המקורי. אתה משהו מיוחד אתה.

לגבי השמן - כנס לאתר החברה לתוך דף המוצר. אם לא כתוב את המילה Fully זה לא סינטטי מלא. כך זיהיתי מתחזים רבים הטוענים לכתר הסינטטיות.

יש בעיה להשיג שמן סינטטי מלא במוסך עצמו עבור הרכב שלך ? סה"כ GTI סטנדרטית, והשתמשת בסינטטי מלא עד היום, לא ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא עקצתי אף אחד... אני חושב שפספסת את הנקודה.

השירוקו רכב מצויין ואני לא פוסל החלפה לאחד בעתיד.

הדבר היחיד שאולי יכול להיראות כסוג של עקיצה, וזו לא עקיצה -זו עובדה שכולם נוהרים אחרי ה1.4 .אבל אני לא יכול להכנס לכיס של האנשים...

עוד לא הבנתי מה מיאטה עושה במועדון השירוקואים :) זה כמו שאני אצטרף למועדון רנו ספורט ישראל... :-D

ומכיוון שאני לא יכול להשאר חייב : מה שמים אצלכם במנוע של המזדה 3? סינטטי מלא? :wink:

ועכשיו ברצינות: לא כל סינטטי מלא מומלץ למנוע ה TFSI. (למשל ה LM הסגול לא מומלץ)

היתרון של הקסטרול שהוא מגיע ב5 ליטר בניגוד למוביל שמגיע באריזות של 4 ליטר לכן עניין אותי אם מישהו בכלל מכיר והתנסה.

באתר החברה לא מצאתי את הנתונים הנדרשים. ברור לי שאם לא כתוב FULL SYNTH זה לא סינטטי מלא , לא צריך ללמד אותי .

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש אנשים שעבורם 50,000 ש"ח זה הרבה כסף אני מניח, ולכן רכשו את ה- 1.4. ויש כאלו שנסיבות אחרות גרמו להם לרכוש גרסה זו.

המנוע המקורי במיאטה NB הוא של ה- 323GTX המוגדשת, ששופר אטמוספרית וחוזק מבחינת מכלולים, תוך הרמת יחסה דחיסה ל- 1:10, סתם לידע כללי.

זאת להבדיל מהמנוע שלך שהוא... של GTI סטנדרטית. אז אני לא מבין ממה נעלבת. אלא אם אתה לא סטנדרטי, ואז אני מתנצל בפני הטלטלים שלך.

המלצות היצרן מחייבות שמן חצי סינטטי, יש שמשתמשים בשמן סינטטי מלא. כמוני לדוגמה. אם המידע לא מופיע באתר החברה - שלח להם מייל.

לרוב זה מעיד שהוא לא סינטטי מלא, דרך אגב. מי שמחזיק בשמן סינטטי מלא - מתהדר בכך בכל מקום אפשרי. השאר מנסים "להצניע" עובדה זו.

פורסם
ועכשיו ברצינות: לא כל סינטטי מלא מומלץ למנוע ה TFSI. (למשל ה LM הסגול לא מומלץ).

אייל,

הLM הוא אחת האופציות שלי.

מדוע לדעתך הוא לא מומלץ למנוע הנ"ל?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אייל, צלמתי את השמן.

כמו שאמרתי לך בפרטי, אני מאוד מרוצה ממנו בג'אז שלי.

המנוע הרבה יותר שקט בהתנעה קרה, וגם בסל"ד בינוני (2-4K) נשמע יותר נעים.

לפני הרכב טופל במורשה, ככל הנראה בשנים של הונדה או יצרן מקומי.

פרט לטיפול קודם, שבו מלאתי מוטורקראפט 5W30.

המחיר הוא 120 ל-5 ליטר. (יתכן שהמחיר ללקוח מזדמן יהיה סביב ה- 150)

לפי מה שאני מבין מדובר בשמן סנטטי מלא, באיכות בינונית. (בהשוואה לקסטרול EDGE).

על המיכל ניתן לראות המלצות לשימוש במנועי VW ו- AUDI

בנוסף, הוא מופיע ברשימת השמנים המומלצים ע"י היצרן (תקן 502.00 ו- 505.00)

בהצלחה

94.jpg

95.jpg

96.jpg

97.jpg

פורסם
יש אנשים שעבורם 50,000 ש"ח זה הרבה כסף אני מניח, ולכן רכשו את ה- 1.4. ויש כאלו שנסיבות אחרות גרמו להם לרכוש גרסה זו.

המנוע המקורי במיאטה NB הוא של ה- 323GTX המוגדשת, ששופר אטמוספרית וחוזק מבחינת מכלולים, תוך הרמת יחסה דחיסה ל- 1:10, סתם לידע כללי.

זאת להבדיל מהמנוע שלך שהוא... של GTI סטנדרטית. אז אני לא מבין ממה נעלבת. אלא אם אתה לא סטנדרטי, ואז אני מתנצל בפני הטלטלים שלך.

המלצות היצרן מחייבות שמן חצי סינטטי, יש שמשתמשים בשמן סינטטי מלא. כמוני לדוגמה. אם המידע לא מופיע באתר החברה - שלח להם מייל.

לרוב זה מעיד שהוא לא סינטטי מלא, דרך אגב. מי שמחזיק בשמן סינטטי מלא - מתהדר בכך בכל מקום אפשרי. השאר מנסים "להצניע" עובדה זו.

אף אחד מאיתנו לא קטף את הכסף מהעצים, אני אישית העדפתי לרדת במודל ולקנות משומש אבל לא להתפשר על מה שאני רוצה , יש כאלה שעובדים הפוך . כולם צודקים מבחינתם וכל אחד עושה את השיקול שלו.

בכל מקרה, זה סתם ויכוח עקר בין חברים, בוא נפסיק עם זה.

בקשר לקסטרול, נראה שמן מעניין , עומד בתקן SM ובמחיר טוב. הייתי מנסה אם הייתי יודע איפה אפשר להשיג באיזור המרכז , כי מבחינת תקינה אם אני לא טועה, הוא עדיף על המוביל S

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אייל, למנועי בנזין מתאים תקן VW 502.00. התקנים שציינת פותחו עבור מנועי דיזל השונים.

לתנאי מזג האוויר בארץ השמן המתאים למנועי בנזין של הקבוצה הינו 5W40.

מצורפת רשימה של שמנים המתאימים למפרטי הייצרן קרי VW 502.00, הרשימה מפרטת שמנים שניתן להשיג בצפון אמריקה אבל בחלקם ניתן להשיג גם בארץ.

Engine oils which currently meet VW Oil Quality Standard VW 502 00.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
זה לא לדעתי. זה לדעתם של גדולים ומבינים ממני.

נחשפתי לסוגיה כאשר המוסכניק שלי לא הסכים למזוג את הLM הסגול למנוע וביקש שאביא MOBIL.

אייל האם ה LM הסגול מתאים לגולף 1999 מנוע 1800(20v)

אוטומטית?כי כבר החלפתי פעמיים לשמן הזה..תודה:)

פורסם
בעניו שמני יורול-EUROL

ניתן לפנות בכל עת ליבואן, טלרון בע"מ. יעקב 0524315712.

שמני EUROL זה השמן הסטנדרטי שצ'מפיון משתמשים בהם.

(אין לי מושג לגביי טיבם כי אינם נפוצים כמו השמנים מחברות מוכרות יותר)

אייל, למנועי בנזין מתאים תקן VW 502.00. התקנים שציינת פותחו עבור מנועי דיזל השונים.

לתנאי מזג האוויר בארץ השמן המתאים למנועי בנזין של הקבוצה הינו 5W40.

מצורפת רשימה של שמנים המתאימים למפרטי הייצרן קרי VW 502.00, הרשימה מפרטת שמנים שניתן להשיג בצפון אמריקה אבל בחלקם ניתן להשיג גם בארץ.

השרשור קצת שינה כיוון ועלול לבלבל קוראים.

בGTI עם מנוע הTSI צ'מפיון דורשים להשתמש בתקן הכי חדש למנועי בנזין של VW שהוא ה504.00,

כל השמנים בתקן הזה באים בצמיגות של 5W30.

ככל הידוע לי מלמידה של החומר, כנראה שניתן להשתמש בתקן החדש יותר גם לGTI דור 5 עם הTFSI.

(השמנים האלה הם "נקיים" יותר ככה שעל הדרך זה אמור לעזור נגד הצטברות הקרבון על השסתומים)

ראיתי שבטיג יצאו במבצע במחיר ממש טוב ל-Valvoline בתקן וה"שחר מוטורס" מחזיקים את הMobil1 בתקן.

פורסם

במידה וקיימת דרישה של הייצרן לשמן העומד בתקן VW504.00 אז שמן תוצרת ELF הנקרא

Elf Solaris LLX בדרגת צמיגות 5W30 מתאימה למנועי TSI.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...