Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רן

המוטול שמן מעולה - באימפרזה אני כבר שנים עם ה300V 15W50 שלהם.

עם ה8100 גם יש לי ניסיון טוב של שנתיים - ממש היה מורגש שיפור בעבודת המנוע.

לגבי המחיר,מה שהבאת זה ממרץ 2004, עברו קצת מים בנהר מאז

אני קניתי עכשיו מיכל לגיפ של אשתי - 5 ליטר עולה381 ש"ח כולל מע"מ

STI 2004

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ל-AGIP לפחות 3 סדרות של שמנים סינטטיים.

בדפי נתונים ש הבדלים לא קטנים ביניהן.

אין להם נתונים לגבי תוספים וכו' - חובבנות ים תיכונית תיפוסית שלא בדיוק תורמת לאמון במוצרים שלהם.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גורם מקצועי אמר לי שEUROL לא מתאים למנועים האלה. הוא מתאים לרוב רכבי הקבוצה אבל במקרה הספציפי שלי - לא.

באמת רשום עליהם שצ'מפיון אישר אותם לשימוש. השאלה אם הם באמת חקרו את הנושא הזה.

גם יש 2 סוגים של EUROL 5-40.

אהלן אייל,

אתה יכול להרחיב בנושא בקשר לאי תאימות שמן ה EUROL?

ד.א השמן עם 505.1, הוא דגם TD ומיועד במיוחד למכוניות עם מגדשי טורבו ודיזלים. (זה גם השמן עם המדבקה של צ'מיפיון)

כמובן שהוא גם תומך ב502 , וגם בBMW LL04 שזה דיי נדיר פה בארץ.

אם תוכל להרחיב בקשר לגורם המקצועי, זה יכול להיות מאוד מעניין.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הוא מתאים , אתה יכול להשתמש ללא חשש.

פשוט למנועים ספציפיים עדיף לקחת משהו טוב יותר.

אייל, מוביל 1 לא מיוצר ב-5W40.

אני חושב ש-0W40 במקום זה מעולה.

יפה, רציתי לראות אם אתה באמת יודע... כי לא אהבתי את הרמיזה שאני שם שמן נחות כשאני יכול לשים יותר טוב של אותו יצרן, כי זה לא נכון - הצמיגות ההיא לא קיימת ב"1" , והויכוח מה עדיף 1 או S הסתיים בתיקו בזמנו (לפני כמה שנים) כשהסכמנו שמדובר על מיתוג שונה למדינות שונות.

שים לב שבלינק שציינת אין סדרה שנקראת MOBIL S תחת MOBIL מה שמאושש את העניין שזה מיתוג גלובאלי שונה לאותו מוצר.

בקשר לקביעה החד משמעית שלך:

מי אנחנו שנחליט ש0W40 במקום 5W40 זה מעולה?

הרי זה לא גורף ש0 יותר טוב מ5...

כל רכב צריך לשים את מה שמתאים לו , אם 0W40 לא נכלל ברשימת השמנים המותרים ע"י היצרן אז אין מה לשים אותו.

אין מישהו שיודע יותר טוב מהיצרן מה טוב לרכבים.

כמו שנכתב, סדרת S הינה פשוטה יותר מסדרת 1 של Mobil, אבל - איש הישר בעיניו יעשה...

אתה יכול לגבות את דבריך בהוכחות?

אני מתחייב שאם אתה מוכיח לי את צדקתך אפסיק מחר להשתמש בשמן הזה.

הרי בזמנו עשינו כאן בפורום וגם מחוץ לפורום בדיקה מקיפה לנושא הזה (לא יודע אם זה היה בהשתתפותך).

איזו סדרה של VALVOLINE מצויינים? מצד אחד אתה עושה הבחנה בתוך MOBIL ,מצד שאני אתה מפטיר שכל מה שיש ל VALVOLINE טוב? :D

בכל מקרה, לדעתי ולמרות התחביב שלי לשפוך כספים על הרכב, גם על דברים שאינם הכרחיים , שמן שהוא FULLY SYNTHTIC מיצרן מהמובילים בשוק יהיה מספיק לגמרי לרכבים שלנו , כל עוד הם סטנדרט.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הפכת את המקום לפורום טסטים.......

המלצות יצרן זה משוה מאוד אמורפי.

יצרן לא מתקין ולא ממליץ מה הכי טוב. אני מקווה שלא צריך לפתוח דיון על זה וזה ברור לך גם כך.

יצרן לא יודע להבדיל בין GTI שמתגלגת על טיילת ואחת שתוחנת מסלול כל יום.

בחנתי עכשיו את דפי נתונים של מוביל S והוא טיפה פחות טוב.

מה גם - מאוד קשה לזהות אצלהם שמן סינטטי מלא.

האם זה עדיין מספיק טוב או לא - אין לי כילים לקבוע.

אני אישית מעדיף לשלם עוד 200 ש"ח בשנה ולדעת ששמתי משהו בטוח.

כרגע בגלל שאני צריך 5W40 ובשלב זה אני אלך לפי המלצת יצן - כנראה שאלך על VALVOLINE.

האמת שגם REDLINE ו-ROYAL PURPLE מציגים דפי נתונים מאוד טובים......

פורסם

נשמע מעניין, מה העלות שלו?

הפכת את המקום לפורום טסטים.......

המלצות יצרן זה משוה מאוד אמורפי.

יצרן לא מתקין ולא ממליץ מה הכי טוב. אני מקווה שלא צריך לפתוח דיון על זה וזה ברור לך גם כך.

יצרן לא יודע להבדיל בין GTI שמתגלגת על טיילת ואחת שתוחנת מסלול כל יום.

בחנתי עכשיו את דפי נתונים של מוביל S והוא טיפה פחות טוב.

מה גם - מאוד קשה לזהות אצלהם שמן סינטטי מלא.

האם זה עדיין מספיק טוב או לא - אין לי כילים לקבוע.

אני אישית מעדיף לשלם עוד 200 ש"ח בשנה ולדעת ששמתי משהו בטוח.

כרגע בגלל שאני צריך 5W40 ובשלב זה אני אלך לפי המלצת יצן - כנראה שאלך על VALVOLINE.

האמת שגם REDLINE ו-ROYAL PURPLE מציגים דפי נתונים מאוד טובים......

טוב, אני עושה לפי המלצת היצרן ואתה תעשה לפי תיאוריות עצמיות.

היצרן יודע להבדיל טוב מאוד בין מנוע 2.0TFSI לבין מנוע 1.6 רגיל, ישנה ספרות טכנית שונה לכל מנוע ומנוע.

זה כמו לתדלק 98 ברכב שצריך 95. הרי זה לא ש98 באופן גורף יהיה טוב יותר על כל רכב וכל יחס דחיסה...

זה כמו הבחור עם הסוזוקי ג'מיני שקם בבוקר והחליט ש98 עדיף לו על 95 בלי שום הנחיה ובלי שום בדיקה... י:)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפני כשנה נרכש במחסן מוסך פז'ו-סיטרואן במחיר של כ-200 ש"ח למיכל של-5 ליטר.

לובינסקי מייבאים, אך הוא מומלץ גם על"י VW/AUDI.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לגבי ה- Valvoline, מדובר על סדרת ה- Syn Power.

שמן סינטטי מלא, ללא שום התחכמות בכיתוב על האריזה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
טוב, אני עושה לפי המלצת היצרן ואתה תעשה לפי תיאוריות עצמיות.

היצרן יודע להבדיל טוב מאוד בין מנוע 2.0TFSI לבין מנוע 1.6 רגיל, ישנה ספרות טכנית שונה לכל מנוע ומנוע.

זה כמו לתדלק 98 ברכב שצריך 95. הרי זה לא ש98 באופן גורף יהיה טוב יותר על כל רכב וכל יחס דחיסה...

זה כמו הבחור עם הסוזוקי ג'מיני שקם בבוקר והחליט ש98 עדיף לו על 95 בלי שום הנחיה ובלי שום בדיקה... י:)

אתה מומזמן לדבוק בהמלצות יצרן.

רק לא צריך לספר לי סיפורים על כך שהוא יודע הכי טוב ומנהדסים גרמניים דאגו להכי טוב לרכב שלהם - כי הטיעון הזה לא מחזיק מים בשיט.

וגם כמו שכבר אמרתי - יש נתון שרק אתה יודע אותו וזה אופי השימוש שאתה עושה ברכב ואיזה עומס אתה שם על המנוע.

גם זה משפיע על סוג המן שהינו אופטימלי לסיטואציה הספציפית.

פורסם

טוב נו, אז מי שתכנן את המנוע לא יודע מה הכי טוב בשבילו. נשמע הגיוני.

הכי טוב לאלתר על סמך שמועות בפורומים או על סמך תחושות עצמיות.

מה שלא מחזיק מים היא תאוריית האילתור שלך.

מילא היית עושה את זה בצורה מסודרת מול המחלקה הטכנית של היצרן(לא היבואן) ומקבל תמיכה לשימוש בשמן הזה.

לא יודע מה איתך אבל לי אין אומץ לעשות על המנוע של הרכב שלי ניסויים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה מוזמן להגיע למחלקה טכנית של יבואן ולהגיש - תשמעו, אני משתמש ברכב בפעילות ספורט מוטורית, עולה איתו על המסלול כל שבוע וכו' - איזה שמן אני צריך לשים בתנאים האלו?

אתה מתמם ומסיט את הדיון.

מה שאתה אומר זה בדיוק כמו תכנות ECU במחשב שלך - אתה חושב שהוא אופטימאלי ונהדנסים גרמניים תכנתו בצורה הכי נכונה עבור שימוש כל אחד ואחד ברכב?

ואל תטרח - כולנו יודעים שהתשובה היא שלילית.

שהם הולכים על SET UP מסויים לא בגלל שהוא הכי טוב והכי אופטימאלי אלא כדי שיכסה כמה שיותר מצבים ולא ידרשו עלויות גבוהות למימוש.

חוץ מזה כבר אמרתי - אתה מוזמן לדבוק בהמלצת יצרן.

אני אישית הולך לעשות את זה הפעם כי עוד לא הבנתי מספיק דינמיקה של המנוע - אבל אני לא אתפשר על איכות השמן ואוסיף עוד 100-140 ש"ח כדי לדעת שקיבלתי שמן איכותי כמה שיותר ולא איזה תבשיל טורקי/הונגרי/פולני/רוסי או מותג/גרסה עבור מדינות עולם רביעי.

במוביל סינט S ד"א בדרך פלא ופעם ראשונה בחיים אני רואה שלא מציינים VISCOSITY INDEX של השמן - נו באמת.......

זה לא אומר שזה שמן חרא - אבל אני עליו לא יכול לסמוך.

זה הכל.

פורסם

הדיון הוא לא על שמן כזה או אחר אלא על העובדה שאתה מרשה לעצמך להמליץ על שמן שלא ברור אם הוא מתאים או לא למנוע ספציפי.

עובדה שגם אתה דבק בהצהרות יצרן כרגע...

כמובן שאני לא יכול לצפות מהיצרן שיידע להעריך מה יהיה במנוע משופר, אבל הדיון כאן על סטנדרטיים מתוך מה שאני הבנתי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...