Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מחפש שום סימוכין, את הבדיקות שלי עשיתי עוד לפני שהייתי צריך להחליף שמן ברכב.

בPDF עשו בדיקה ראש בראש של השמנים בתקן EURO3 כגון 502.00 מול EURO4 כגון 504.00 והראו את ההשלכות בתמונות ובאחוזים.

זאת הייתה המלצה לאייל שיעדיף להשתמש בתקן 504.00 מול 502.00.

בנוסף הייתי שמח להתעדכן איזה שמן נבחר בסוף ובאיזה מחיר.

לפי המסמך, מי שרוצה להחמיר את בעיית הcarbon deposits שימשיך עם ה502.00.

פורסם

אייל פרסם הודעה שהוא מחפש סימוכיין ומחק את ההודעה כנראה בזמן שכתבתי את ההודעה שלי.

מצט'ערת אבל התגובה שלי הפעם לא לפוסט שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

המאמר בקובץ ה-PDF שצירף חבר הפורום ranll הוא נחמד ויש לקחת בעירבון מוגבל את הכתוב במאמר ולא להיכנס לסרטים. במידה והייתה קיימת בעיה של הצטברות פיח באופן חריג או היווצרות בוצה במנועי FSI או TF המותקנים בגולף דור 5 אני כבר הייתי יודע זאת דרך הצינורות המקובלים.

אייל, המנוע ברכבך אינו מחייב שימוש בשמן בתקן VW504.00 מכיוון שהתקן הינו יחסית חדש ובזמן שגולף דור 5 שווקה המלצת ייצרן הרכב הייתה ונשארה לשמן בתקן VW502.00.

לא קיים סימוכיין בצורת TSB או מסמך שבו כתוב שלמנוע 2.0 ליטר TF מתאים שמן בדרגת צמיגות 5W30.

תבדוק ב-ELSA ותראה שגם שמן בדרגת צמיגות 5W30 מתאים לרכבך כול עוד הוא עומד בתקן VW502.00.

אני אישית חושב שאתה יכול לעבור לשימוש בשמן בצמיגות שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם

בינתיים דפדפתי קצת בספר הטיפולים שכלל את 4 הטיפולים שהרכב עבר לפני שרכשתי אותו (נרכש לאחר טיפול 60K) והופתעתי לגלות חוסר עקביות -בצ'מפיון השתמשו לסירוגין ב 5w30 ו 5w40 ...

מצד אחד זו יכולה להיות טעות הקלדה, מצד שני אולי שניהם מאושרים.

מקריאה בפורומים בחו"ל , בארה"ב מה שמומלץ ע"י היצרן הוא 0w40 או 5w40 . בקיצור בלאגן :)

הייתי מצפה מהיצרן להוציא איזה מסמך בו הוא מפרט גם אילו דגמי עבר יכולים להשתמש בתקנים החדשים או לחילופין שהתקנים הישנים יכילו באופן גורף גם את הישנים (אני מאמין שכך הדבר)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שיקול והנחיות היבואן כאן לראייתי לפחות בעיתיות, ראו ערך מנועי 1.8T שטופלו ברשת בשמנים "מומלצים" ועכשיו מתפרנסים מהבוצה שלא ברור מהיכן צצה....

צודק מי שאומר לפנות לאתר היצרן / ספר תחזוקה מקורי (לא מתרגם) ומשם ללמוד על השמן שבו כדאי לעשות שימוש.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בעיות הבוצה היחידות ששמעתי עליהן הן במנועי ה1.8T הרוחביים כלומר אלו שמורכבים בפאסאט ובאאודי A4 בשל כשל מסויים.

עוד שבוע עבר ועוד לא החלטתי איזה שמן לשים... CASTROL כבר לא מיוצגים ע"י פז , מומחה השמנים של צ'מפיון בינתיים לא חוזר אליי עם תשובות (שאלתי אותו בנוסף גם מה עמדת היצרן בנושא החלפת שמן גיר יזומה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מעלה עוד מועמד.

מה דעתכם על EUROL 5W40 TURBO DI ?

מדובר בשמן EURO4 שעומד ב505.01

http://www.eurol.com/productinfo/pi_engels/PCMO-2900%20Turbo%20DI%20GB.pdf

עושה רושם שהוא למעשה פסגת ההיצע של יורול בצמיגות הזו.

מצא חן בעיני שהיה רשום שהוא מיועד להזרקה ישירה כמו אצלנו ברכבים.

מישהו התנסה? זו אריזה מאוד דומה למה שמשתמשים בצ'מפיון ונמכר בחנויות אבל זה לא אותו שמן.

http://www.eurol-ap.com/Approval%20VW%20Eurol%20Turbo%20DI%205W-40.pdf

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי מה שראיתי זה התקן של VW למנועי דיזל, כאשר התקן הכי חדש שלהם למנועי דיזל הוא ה507.00.

לפי מה שראיתי רוב השמנים בתקן ה507 גם מתאימים בתקן ה504, אין לי מושג האם זה דומה בשמן שנתת (האם הוא מתאים למנועי בנזין? ולאיזה תקן בדיוק של VW למנועי בנזין?).

בכל אופן, כל דיעה לגביי שמן ללא דו"ח UOA עם הסבר מלומד היא בגדר דיעה ותו לא, בחר תקן 502.00 או 504.00 מחברה מוכרת וסגור את העניין.

בטח לGTI דור 5 יש מלא דוחות UOA שאנשים העלו בפורומים שמהם אתה יכול לקבל רושם כלשהוא.

פורסם

הוא לא הכי מתאים לTSI, עם הTFSI לא צריך להיות שום בעיה, הוא גם מופיע ברשימה שמרק העלה.

כשחיפשתי שמן לקופרה ראיתי הרבה ביקורות טובות בפורומים בחו"ל על המוטול.

דרך אגב, מייבאים לארץ REPSOL?

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: בסופו של דבר השתמשתי ב : MOBIL Super 3000 X1 5W40

עומד בכל התקנים הנדרשים ואפילו עדיף מבחינת החמרת תקן על ה Synth S.

אין לי מה לספר על פעולת מנוע חלקה יותר למרות שנדמה לי , כי בסה"כ זה אפקט פסיכולוגי / רגעי שיתקבל מכל שמן חדש.

את הממצאים נראה בסוף התקופה לפי גוון השמן וכמובן נתוני אכילת שמן בתקופה זו.

עלות : 280 ש"ח לזוג מיכלי 4 ליטר.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...