Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל האם ה LM הסגול מתאים לגולף 1999 מנוע 1800(20v)

אוטומטית?כי כבר החלפתי פעמיים לשמן הזה..תודה:)

כן, בדור ה4 זה מתאים מצויין.

שמני EUROL זה השמן הסטנדרטי שצ'מפיון משתמשים בהם.

(אין לי מושג לגביי טיבם כי אינם נפוצים כמו השמנים מחברות מוכרות יותר)

השרשור קצת שינה כיוון ועלול לבלבל קוראים.

בGTI עם מנוע הTSI צ'מפיון דורשים להשתמש בתקן הכי חדש למנועי בנזין של VW שהוא ה504.00,

כל השמנים בתקן הזה באים בצמיגות של 5W30.

ככל הידוע לי מלמידה של החומר, כנראה שניתן להשתמש בתקן החדש יותר גם לGTI דור 5 עם הTFSI.

(השמנים האלה הם "נקיים" יותר ככה שעל הדרך זה אמור לעזור נגד הצטברות הקרבון על השסתומים)

ראיתי שבטיג יצאו במבצע במחיר ממש טוב ל-Valvoline בתקן וה"שחר מוטורס" מחזיקים את הMobil1 בתקן.

מה זה מבצע ממש טוב ?

מבצע ממש טוב זה 5 ליטר של שמן איכותי ששעומד בתקן במחיר של 140-150 ש"ח.

יותר מזה פשוט לא כדאי להשקיע, עדיף להחליף פעמיים באותו אינטרוול זמן מאשר להשקיע 300-400 לשמן מנוע.

השחר מוטורוס זה מוסך מורשה, אני לא רוצה לחשוב כמה הם גובים על מוביל 1, אני מהמר על 70-80 לליטר לפני מע"מ.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

http://www.scirocco.co.il/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=858

ערן מטיג פרסם 55 ש"ח + מע"מ לא מזמן לתקופת ההשקה של השמן.

על המוביל1 השחר לוקחים 73 ש"ח + מע"מ לליטר.

ותר מזה פשוט לא כדאי להשקיע, עדיף להחליף פעמיים באותו אינטרוול זמן מאשר להשקיע 300-400 לשמן מנוע.

אני מחליף כל 10K, לפי הדוחות שמן לGTI שאפילו עוברות נהיגת מסלול מדי פעם, עם שמן טוב לא הייתה סיבה להחליף באזור ה5K שהשמן עוד בתול, בנוסף רק תגרום להצטברות נוספת של משקעים בתקופת ההסתגלות של השמן החדש ולקחת סיכון עם שמן כנראה לא ידוע - כי לא ראיתי מחירים של 150 ש"ח ל4-5 ליטר.

לסיכום, יוצא בשיטתך שלא באמת הטבת עם המנוע או חסכת כסף בעת שימוש בשמן זול ופעמיים באותו אינטרוול.

פורסם
http://www.scirocco.co.il/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=858

ערן מטיג פרסם 55 ש"ח + מע"מ לא מזמן לתקופת ההשקה של השמן.

על המוביל1 השחר לוקחים 73 ש"ח + מע"מ לליטר.

אני מחליף כל 10K, לפי הדוחות שמן לGTI שאפילו עוברות נהיגת מסלול מדי פעם, עם שמן טוב לא הייתה סיבה להחליף באזור ה5K שהשמן עוד בתול, בנוסף רק תגרום להצטברות נוספת של משקעים בתקופת ההסתגלות של השמן החדש ולקחת סיכון עם שמן כנראה לא ידוע - כי לא ראיתי מחירים של 150 ש"ח ל4-5 ליטר.

לסיכום, יוצא בשיטתך שלא באמת הטבת עם המנוע או חסכת כסף בעת שימוש בשמן זול ופעמיים באותו אינטרוול.

נשמע מעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

חבר'ה, הלכתי לאיבוד עם כל התקנים והשינויים שנעשו לאחרונה.

ה-1.6 הגיעו עם שמן 5W40 (מהמפעל יצא עם Helix ובארץ שמו Eurol), את זה אני יודע ובטוח בכך.

באירופה אומרים שה-1.2TSI מגיעות עם 5W30 וניתן גם 5W40 (אני יודע שכרגע יש שמן של Castol, מעריך שזה דווקא 5W30).

אני אוטוטו לפני טיפול, ואשמח למעט הכוונה.

מה העדיף מביניהן? :|

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ה-1.6 הגיעו עם שמן 5W40 (מהמפעל יצא עם Helix ובארץ שמו Eurol), את זה אני יודע ובטוח בכך.

באירופה אומרים שה-1.2TSI מגיעות עם 5W30 וניתן גם 5W40 (אני יודע שכרגע יש שמן של Castol, מעריך שזה דווקא 5W30).

מאיפה לך לדעת עם איזה שמן המנוע הגיע לארץ ?

פורסם

כל עוד אנחנו לא יכולים להוציא דוחות שמן (UOA) בארץ כל אחד לרכבו זה הכל יהיה סוג של הימור.

ככה שלא ניתן לדעת איזה מהשניים יותר טוב: Valvoline או Mobil1, כנראה שהייתי מנצל את המחיר שטיג מוכרים את הValvoline כרגע.

דעתי היא פשוט לקנות שמן מחברה מוכרת וידועה בעולם - לעומת EUROL למשל שלא ראיתי אפילו שיחות פורומים עליו מחוץ לישראל שלא לדבר דוחות שמן שנעשו עליו. (וברור לי שצ'מפיון מחפשים לחסוך כמה שניתן מבחינתם -

and eventually you get what you pay for)

פורסם
מאיפה לך לדעת עם איזה שמן המנוע הגיע לארץ ?

סטיקר בולט על מכסה המנוע + ברור מול צ'יכיה.

רן, לא הבנת אותי: הכוונה האם ללכת על 5W30 או 5W40 (כבימי הטרום TSI)? :-)

מן הסתם שהעדפה היא ללכת על שמן איכותי ומוכר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כל עוד אנחנו לא יכולים להוציא דוחות שמן (UOA) בארץ כל אחד לרכבו זה הכל יהיה סוג של הימור.

ככה שלא ניתן לדעת איזה מהשניים יותר טוב: Valvoline או Mobil1, כנראה שהייתי מנצל את המחיר שטיג מוכרים את הValvoline כרגע.

דעתי היא פשוט לקנות שמן מחברה מוכרת וידועה בעולם - לעומת EUROL למשל שלא ראיתי אפילו שיחות פורומים עליו מחוץ לישראל שלא לדבר דוחות שמן שנעשו עליו. (וברור לי שצ'מפיון מחפשים לחסוך כמה שניתן מבחינתם -

and eventually you get what you pay for)

תמשיך לקרוא פורומים בחו"ל ולהפציץ אותנו במידע שגוי.

פורסם

מרק, קודם כל אין לך מה להעלב, אני קורא גם את הפוסטים שלך בפורומים בארץ ולומד.

מהממצאים שלי EUROL הרבה הרבה פחות פופולרי בעולם ולא הצלחתי למצוא כמעט מידע עליו ביחס לשמנים המקבילים בתקן.

אגב, בין השרשורים שעולים בחיפושים בארץ ישנם פוסטים שלך מהעבר שמראים שיש לך איזשהם סנטינמטים לשמנים של EUROL:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309548

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304173

דעתי היא שהסכום על השמן בטל בשישים ביחס למחיר הרכב ככה שבשבילי זה סוג של no brainer כמו גם להרבה אחרים.

בכל אופן אני אשמח לשמוע הערות מנומקות כי להגיד "מפוצץ במידע מוטעה" לא מוסיף לדיון שום דבר אלא סתם מנסה לקטול אותו.

פורסם

רן, אל תתחיל איתי :)

אני האחרון שיחסוך , אבל יש גבול לפסיכיות וצריך לשים אותו איפשהו.

מוביל סינטטי מלא שעומד בכל התקנים עולה 140 ל4 ליטר.

זה שמן שאני משתמש בו זה 5 או 6 שנים וזה שמן שצ'מפיון השתמשה בו עד לפני שנתיים בערך וגבתה מחירים דומים למה שאתה מדבר בשחר מוטורוס.

זה נחמד לטפל בחברה ולשלם סכום מופקע על מוביל (אתה יוצא בערך ב450 שקל לשמן בטיפול בשחר מוטורס !) או לקנות שמנים מTIG אבל אתה מדבר איתי כאן על סכומים גבוהים מאוד לשמן שעומד גם הוא באותם תקנים אבל הוא אובר קיל ברכבים סטנדרטיים ואפילו במשופרים קלות.

כעת אני מברר בנוגע לשמנים של CASTROL וכפי שראינו פה בשרשור המחיר לא יחרוג מ140-150 ל5 ליטר.

התאוריות שלך מאוד מעניינות ונחמדות אבל חייבים להודות על האמת : הידע שלך הוא בעיקר תאורטי.

יצא לי כבר להתנסות בלא מעט סוגי שמנים . יצא לי גם להרים מכסה שסתומים ב GTI הקודמת ולראות את מצב המשקעים והמצב (ורון ממוסך רון יכול להעיד אם הוא זוכר) היה פנטסטי לרכב מודל 2001 שעבד קשה וטופל כל חייו בשמן מוביל סינטטי שעלה את הסכומים שציינתי (גם הבעלים הקודם השתמש בו)

אגב, לא הבנת אותי - אני מחליף שמן כל 10K ( המלצת יצרן כל 15K). סתם זרקתי את ה 5K כדוגמא לקיצוניות.

זו סוגיה מאוד דומה לצמיגים, האם לקנות ברידג'סטון פוטנזה RE050 במחיר של 1300 שקל ליחידה , או פשוט להחליף באותה תקופה, שתי רביעיות של טויו T1R או R1R ואפילו ישאר לך עודף בכיס.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
.

מוביל סינטטי מלא שעומד בכל התקנים עולה 140 ל4 ליטר.

זה שמן שאני משתמש בו זה 5 או 6 שנים וזה שמן שצ'מפיון השתמשה בו עד לפני שנתיים בערך וגבתה מחירים דומים למה שאתה מדבר בשחר מוטורוס.

כעת אני מברר בנוגע לשמנים של CASTROL וכפי שראינו פה בשרשור המחיר לא יחרוג מ140-150 ל5 ליטר.

quote[]

אייל, אם השמן של חברת קסטרול מופיע ברשימה שצירפתי קודם לכן אז אינני רואה שום סיבה שלא לרכוש את השמן במידה והמחיר משתלם.

בכול מקרה זה ממש לא משנה אם השמן סינטטי או מינרלי כול עוד השמן עומד בתקני VW הוא שמן שיתאים לרכב שלך.

כן אני יודע פסיכולוגית שמן סינטטי עושה לך את זה 8)

דרך אגב למה אתה מחפש שמן אחר במקום המוביל ששירת אותך נאמנה ?

אל תשכח שהחלפת שמן דורשת הסתגלות פסיכולוגית...:roll:

פורסם

אייל, בתור הפדנט שאתה באמת הפתעת אותי עם הקטע של שמן זול ואינטרוולים, ממש לא מתאים לך. :)

שלא תבין לא נכון, גם אני הייתי רוצה לחסוך הוצאות, אם תמצא שמן ידוע שמתאים גם לתקן ה504.00 במחיר זול יותר, לשתף כאן.

"התאוריות שלי" זה copy-paste של חומר שקראתי ממומחים בעולם כולל דוחות שמנים של GTI עם שמנים שונים על מנת לראות מה היו התוצאות בצמוד לפרופיל הנהיגה.

אני פשוט משתף את מה שלמדתי ולא כל אחד שקורא חייב לקבל זאת.

לגביי הGTI ומשקעים על השסתומים, עזוב דור 4 (זאת הזרקה ישירה כמו בדור 5/6?).

אני לא מסכים עם ההשוואה של טויו שהוא יצרן מכובד ומוכר בתעשיית הצמיגים, ראיתי רכבים רציניים מאוד שמגיעים מהמפעל עם טויו.

לעומת זאת אישית לא הייתי מתקין ספציפית את הT1R של טויו אלא R1R ומעלה. (אל תתרגז עליי אם התקנת T1R, זאת תמורה טובה לכסף סה"כ, כל אחד ושיקוליו)

פורסם

רן ידידי,

אני יודע דבר או שניים על אחזקת רכב. (לא מפורומים)

אני האחרון שיחסוך במשהו, ואני מחליף דברים במאות שקלים כתחזוקה מונעת יזומה ,

אבל אם מדובר בשמן שעומד בתקנים הגבוהים ביותר ומאושר ע"י יצרן הרכב, כמובן זוכה גם לקונצנזוס בפורומים שלשיטתך זו השיטה לדעת אם מוצר הוא ראוי , אני לא מוצא סיבה ללכת עם הראש בקיר ולחפש בכוח איפה להוציא עוד כסף.

יש הבדל בין פדנטיות לבין טירוף מוחלט (למשל: בשביל תיקון פנצ'ר לעבור ב30 מקומות כדי לוודא שיש מכונה שעומדת בתקן מסויים על מנת לבטל בעוד 3 אחוז את הסיכוי שהג'נט ישרט :))

אנחנו נמצאים בשלב שונה בשרשרת המזון, יש לך רכב ספורטיבי , חדש מהחברה (ונראה לי שגם הראשון שלך) ואתה נמצא עדיין בהתלהבות ותהליך למידה מתמיד כאשר כל ההוצאות שלך מסתכמות בטיפולים שוטפים כי כל השאר מכוסה ע"י האחריות ושאר הדברים הכבדים רחוקים מאוד ממך (טיימינג, בלמים, צמיגים וכו' וכו'..) , לכן ברור לי למה אתה מחפש להשקיע 500 שקל על שמן שאתה לא באמת צריך ואין לי בעיה עם זה.

עם זאת - אני לא מוכן שתתרץ את הטירוף הזה של לשלם 500 ש"ח על שמן ל GTI סטנדרטית שננהגת רגוע (לדבריך) בכך שאני זה שלא בסדר, כי אני לא חוסך שקל על הרכב. בק"מ שלי יש הרבה הוצאות נוספות, חלקן טיפולים מונעים שאני מחליף סתם כתחזוקה מונעת וחלק אחר בלאי - כמו למשל גומיות ציריה, ברקסים ב4 גלגלים, וכו'. (שלא לדבר על חלקי פלסטיקה סופר יקרים שהזמנתי סתם כי עצבנו אותי כמה שריטות שהיו בכמה מקומות מהבעלים הקודם)

אה, והדבר החשוב ביותר - בעניין המשקעים על השסתומים במנועי הזרקה ישירה , כבר הוכח שזה לא משנה סוג השמן .

זו תופעה שנגרמת אצל כולם, בלי קשר לסוג השמן, גם אם תשים שם שמן ב952 ש"ח לליטר לפני מע"מ :)

אני למשל מתרכז במציאת פתרון אמיתי למשל OIL CATCH CAN או PCV משודרג אלו דברים שכן שווה לשפוך עליהם מאות שקלים ואני צריך להיות מודאג מזה הרבה יותר ממך כי הרכב שלך עוד בתול ואני על 80K ק"מ.

למי ששאל למה אני בעצם מחפש שמן חדש - המוביל SYNTH S הפסיק להיות מיובא לארץ ומיובא במקומו דגם אחר שאמור להיות באותה רמה אבל מבחינתי זה משחק חדש לגמרי כי זה שמן שאני לא מכיר ולכן כל האופציות פתוחות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מרק, קודם כל אין לך מה להעלב, אני קורא גם את הפוסטים שלך בפורומים בארץ ולומד.

מהממצאים שלי EUROL הרבה הרבה פחות פופולרי בעולם ולא הצלחתי למצוא כמעט מידע עליו ביחס לשמנים המקבילים בתקן.

אגב, בין השרשורים שעולים בחיפושים בארץ ישנם פוסטים שלך מהעבר שמראים שיש לך איזשהם סנטינמטים לשמנים של EUROL:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309548

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304173

דעתי היא שהסכום על השמן בטל בשישים ביחס למחיר הרכב ככה שבשבילי זה סוג של no brainer כמו גם להרבה אחרים.

בכל אופן אני אשמח לשמוע הערות מנומקות כי להגיד "מפוצץ במידע מוטעה" לא מוסיף לדיון שום דבר אלא סתם מנסה לקטול אותו.

רן, אני לא נעלב ואני מקווה שגם אתה לא נעלבת מדבריי.

במהלך 2 העשורים האחרונים גם אני נוסע רק על רכב חדש מהניילונים והשמן שאני ממלא ברכב הינו שמן העומד בתקני VW ולפי המלצות ייצרן ומירווח החלפה כול 15-20K.

בחיים לא ניתקלתי ברכבים שברשותיי בהצטברות בוצה או כול התופעות שצויינו באשכול.

לקרוא וללמוד מפורומים בחו"ל זה מצויין אבל אל תקח את הדברים הכתובים כתורה מסיני מכיוון שהינך יודע מי עומד מאחורי ההמלצות ומהי ההשכלה שלו והניסיון המצטבר.

אי לכך ובהתאם לזאת אני לא רואה מניעה להשתמש באחד מהשמנים שנבדקו ומומלצים לשימוש ברכבך לפי הרשימה המצורפת וחלקם ניתנים לרכישה בארץ.

נ.ב.- בתקופת השירות הצבאי שלי כמכונאי מסוקים ראיתי ושלחתי שמנים לבדיקה ספקטרומטרית ואנליזות שונות של שמנים לכן אני לא ממש מתרשם ממה שכתוב בפורומים מכיוון שלהבין ולפענח ולהסיק מסקנות נכונות מתוצאות הבדיקה הספקטרומטרית אתה חייב להיות בעל השכלה או ידע נרחב בתחום המנועים/שמנים/ותורת החומרים.

פורסם

אייל בשבילך, מסמך שקראתי בזמנו. (תמונות למשקעים אפשר לראות בתוך הPDF)

נורא מזכיר את המשקעים שאפשר לראות בדורות קודמים של GTI אשר השתמשו בתקן 502.00.

http://www.lubrizol.com/richmedia/EngineOilAdditives/ACEA2008/UEIL2006LowerSAPS/UEIL2006LowerSAPS.pdf

"Few non-professional users are aware that the engine oil

needed by their vehicle has changed"

"Example 1 : Euro 4 direct injection gasoline engines

– Field test comparison of a Euro 4 lower SAPS engine oil with an

OEM-approved Euro 3 engine oil

– Results shows significantly increased levels of inlet and exhaust

valve deposits with the Euro 3 oil compared to the Euro 4 oil

• Inlet valve deposits increased by 42%

• Exhaust valve deposits increased by 167%

– This resulted in

• Loss of power

• Poor drivability

• Increased exhaust emissions"

*Inlet valve from a Euro 4 direct injection gasoline engine after 15k km

using the OEM’s previous generation Euro 3-approved engine oil.

Example 2 : Euro 4 direct injection diesel engines

– Field test comparison of a Euro 4 lower SAPS engine oil with an

OEM approved Euro 3 engine oil

– Results show that the Euro 3 oil gave

• Increased piston deposit formation

• Increased particulate emissions

• Increased EGR pipe blockage

over 42% blocked by soot

– This resulted in

• Loss of combustion efficiency

• Increased exhaust emissions

Testing of the Euro 3 oil resulted in the EGR pipe being