Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לשמן מנוע - Golf GTI 2010.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובה.

אתן כבר סיכום קצר על הדרך...

ביצעתי את הטיפול הראשון לא מזמן ב10K במקום 15K, החלטתי להקדים את הטיפול לאחר שהרכב עבר קיץ קיצוני.

לא ידעתי שניתן לנתח דגימות בארץ אז לא דאגתי לקחת דגימה מהשמן שרוקנו.

התקן שמתאים למנועי הTSI הוא החדש ביותר VW SPEC 504.00 שמתאים גם לתקן יורו לפליטת מזהמים ומונע הצטברות משקעים במכלולי המנוע. (זה גם מה שרשום בספר רכב שלי ונראה לי שגם ראיתי זאת מצוין איפשהוא מתחת למכסה מנוע)

רק רשימה מצומצמת של שמנים מהSPEC הזה צ'מפיון מאשרים, כולם ברשימה מגיעים בתצורה של 5W30 (לא רק ברשימה של צ'מפיון אלא אצל כולם).

הלכתי על בטוח וביקשתי שמן של Mobil1, הדגם ESP 5W30. (זה השמן היחידי של Mobil ברשימה המעודכנת שנתנו לי)

כן, ישנה רשימה שמתעדכנת כל כמה חודשים במוסכים של צ'מפיון עם השמנים שמורשים לשימוש.

הטיפול בוצע אצל השחר מוטורס לשביעות רצוני המלאה, הם הפכו עולמות וביצעו הזמנה מיוחדת בשבילי לשמן הזה.

השמנים הרגילים שמשתמשים בהם במוסכים של צ'מפיון באזור המרכז הם EUROL (בעיקר) ו-SWD.

אני יודע זאת כי התקשרתי לכולם על מנת לברר כי רציתי לעזור במאמצים להשיג שמן ידוע ולקנות מהם. (הכי נחמדים ומקצועיים היו בתושיה והכי פחות היו בפליקס שגם שיקרו לי והוציאו אותי אדיוט "תבוא-תבוא יש לנו.")

אין לי מושג לגביי השמנים האלה כי אין עליהם כמעט שום חומר באינטרנט או ניתוח דגימות שלהם ככה שיכול להיות שהם בסדר, או לא.

בסוף "השחר מוטורס" ביצעו הזמנה ישירות מהיבואן "דלקול".

אם זה שווה משהו, אז המוסכניק שביצע את ההחלפה ממש התלהב מהMobil1 ביחס לEurol (בעין בלתי מזויינת :)).

אגב, לאחר החלפת השמן המנוע חד משמעית שקט יותר. (בדוק גם מול GTI כמו שלי שהיא לפני טיפול ראשון)

דבר נוסף שאינני בטוח אם פסיכולוגי או אמיתי - הדוושה הרגישה לי מדוייקת יותר או מגיבה מהר יותר לשינויים.

(אחד הדברים שהרגשתי זה שליטה טובה יותר על הכוח בתוך פניות)

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רן, בוא תזעזע אותנו קצת :)

כמה שילמת על השמן הזה ?

השמן הגיע במיכלים של 4 ליטר, את מה שנשאר מהמיכל השני ביקשתי לרכוש לעצמי למרות שלא הייתי חייב. (הם דאגו לומר לי מראש שאני לא חייב)

בGTI שלי נכנסים משהו כמו 4.7 ליטר שמן ורציתי שיהיה לי בצד לכל מקרה.

525.60 ל8 ליטר שמן לפני מע"מ.

כ75 ש"ח לליטר לאחר מע"מ (שימו לב שזה לבקבוק של 4 ליטר ולא של ליטר)

יצאתי כל כך מרוצה מהטיפול ברכב (ובי) שזה היה שווה לי כל שקל.

הנה ציטוט מסקירה שנתתי בפורום "שירוקו":

התקשרו אליי היום מהמוסך ברבע ל13:00 ואמרו שהשמן הגיע ואני מוזמן לבוא לטיפול.

ישר קיבלו אותי אל הליפט - איזה כיף זה שמכבדים את הרכב שלך ונוהגים בצורה זהירה בתוך המוסך.

התחילו בהחלפה של השמן by the book עם התנעה ובדיקות של הdipstick כדי לא למלא יותר מדי.

המוסכניק שביצע לי את העבודה ברכב ממש התלהב מהשמן כשהוא ראה אותו נשפך לתוך המנוע ודאג לסחוט כל טיפה מהמיכל .

בנוסף החליפו לי בורג אגן שמן ופילטר שמן.

נתנו לי לעמוד ליד הרכב והמוסכניק עירב אותי בכל הפעולות ודאג להראות לי את הdipstick בסוף שהוא מלא באופן מדויק.

לגביי השמן, זהו היה הארגז האחרון בארץ אצל היבואן של השמן הזה.

לגביי העלויות (יש להוסיף מע"מ),

שרות ובקרה = 129.60

פקק לאגן שמן = 12.42

מסנן שמן = 116.10

8 ליטר שמן Mobil1 ESP 5w30 (ביקשתי שיחייבו אותי על המיכל השני של ה4 ליטר[נשאר משהו כמו 3 ליטר] כדי שיהיה לי בהישג יד) = 525.60

החיוב היה 73 ש"ח (לפני מע"מ) בשביל ליטר שמן.

והוא הגיע במיכלים של 4 ליטרים, בGTI יש מיכל שמן של 4.7 ליטר.

סה"כ לאחר מע"מ, 909 ש"ח.

שימו לב שאם הייתי מוריד את השמן שלקחתי הבייתה אז זה פחות כ277 ש"ח שהייתי מסיים את החשבון עם:

632 ש"ח לאחר מע"מ.

שוב אני חייב לציין שהמוסך הוא "השחר מוטורס" בחולון - יצאו ממש תותחים ככה שאני חייב לפרגן.

ממש לא היה אכפת לי לשלם אקסטרה על השירות VIP שקיבלתי לרכב ושקט נפשי לעצמי.

אייל, בתור מומחה - מה אתה אומר? האם מזעזע או סביר? :)

פורסם
תודה על התגובה.

רק רשימה מצומצמת של שמנים מהSPEC הזה צ'מפיון מאשרים, כולם ברשימה מגיעים דבר נוסף שאינני בטוח אם פסיכולוגי או אמיתי - הדוושה הרגישה לי מדוייקת יותר או מגיבה מהר יותר לשינויים.

(אחד הדברים שהרגשתי זה שליטה טובה יותר על הכוח בתוך פניות)

מה הספנת לאחר החלפת השמן ? אתה חולמת ידידי 8)

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתי רוכש את השמן בשוק הפרטי בפחות כסף.

אני אישית (כמו ב4 שנים האחרונות) כרגע משתמש במוביל S , מספק את הסחורה.

כמו כן גם אני מקצר את מרווח הטיפולים בצורה יזומה מ15K ל10K.

הקטע של מוביל מרגיז אותי כל פעם מחדש, בשביל 5 ליטר שמן , צריך לקנות 2 יחידות ....

מצטער אבל שינוי ברכב בגלל החלפת שמן? לפעמים יש משהו קטן מורגש ברגעים הראשונים שאחרי טיפול , בדרך כלל זה פסיכולוגי.

אם אסכם את כל מה שרשמת : בשביל טיפול קטן של החלפת שמן בלבד שילמת קרוב ל1000 ש"ח, זה נראה לך סביר ? :)

נ.ב. הפדנטיות שלך גורמת לי להצטער שרכשת את הרכב עם 2 דלתות מיותרות , אחרת הייתי מוסיף אותו לרשימת המועמדים העתידית :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה אתם מבאסים? לאחר החלפת השמן הרכב עף ועושה פליק-לאקים אולימפיים באויר!

מי צריך טיונינג? אני קורא לזה מוד(יפיקשיין) פסיכולוגי.

אז פסיכולוגית הוספתי לעצמי כמה סוסים ותגובת מצערת עדיפה. :)

עכשיו ברצינות, אתם בטוחים שאין סיכוי שזה השפיע על המצערת?

לאחר ההחלפה ההרגשה הזאת נפלה עליי בכניסה לסיבוב מוכר שפתאום הייתה לי בו מן תזמון טוב יותר בתגובות של המצערת.

(אולי הייתי "in the zone" באותו יום)

אולי הרעש השקט והברור יותר מהמנוע עשה את ההבדל, לפחות עם זה אתם לא יכולים להתווכח - זה היה חד משמעי בשבילי מיד כשיצאתי מהמוסך ובהשוואה ראש בראש של GTI אחרת שהיא לפני הטיפול הראשון.

פורסם

אייל, אם הייתי מוותר על מה שנשאר מהמיכל של ה4 ליטרים הייתי סוגר את הטיפול במחיר של 632 לאחר מע"מ.

פורסם
אולי עשו לך במסגרת הטיפול - עדכון תוכנה בגיר או בניהול מנוע. סוג של ריקול שקט. או לחילופין ניקוי מצערת .

אין מצב, הייתי צמוד לרכב לאורך כל הטיפול תוך כדי קבלת הסברים מהמוסכניק עצמו שטיפל לי ברכב תוך כדי הטיפול.

חוצמזה, לא כמו במוסכים אחרים, אצל שחר הם דואגים לומר לי כל מה שמתבצע ברכב ולהיות שקופים לגמרי כי הם יודעים שיש להם עסק עם חובב רכב חולה בנפשו.

אני דואג לעשות סריקות תקופתיות לרכב (ובמיוחד לפני טיפול) ככה שאני יכול להשוות (לעשות DIFF) גרסאות בין הסריקות.

פורסם

לא מצאתי את הכתבה המקורית של Car&Driver, הנה ציטוט מחבר פורום בMK6:

the 4 door (or 5 door, whatever you want to call it) out handles the 2 door because it has better weight distrubution. The 2 door is a big more nose heavy, and the 4 door has closer to a 50/50 distribution. I don't know how this would effect lap times, and I'm sure it would be very very minimal, however Car and Driver did hold a faster slalom time in the 4 door

.

בכל אופן אני מעדיף את ה5 דלתות מבחינה חיצונית וברור שפרקטית (לאחר שיצא לי להיות 10 ימים עם רכב קופה בחו"ל חטפתי את הג'ננה לאחר שאינספור פעמים הייתי יוצא מהאוטו וסוגר את הדלת *בטעות* תוך כדי השארת נוסע אחד ברכב "תקוע" ועצוב. :)

אם הייתי מעדיף 3 דלתות הייתי מזמין כבר את השירוקו 2.0 ולא GTI, אייל - אולי זה אמור להיות הכיוון העתידי שלך? :)

פורסם

מאוד ממליץ על הMOTUL 8100, מרגישים שיפור בתגובת המנוע וגם הרכב נוסע בצורה יותר חלקה.

קניתי שני מיכלים (5 ליטר) ב650 ש"ח, ברח' המסגר בת"א.

פורסם

השירוקו קצת שונה מבחינת התנהגות וגם מושכת יותר תשומת לב שלילית.

אני לא שולל אבל לדעתי ה GTI מתנהגת יותר טוב.

בקשר ל5 דלתות מול 3 דלתות,סיפור חלוקת המשקל לדעתי זו השערה בלבד של הכותבים. ה3 דלתות פשוט הרבה יותר יפה וכל הוטהאץ' שמכבדת את עצמה בגרסאות הבכירות מגיעה כ3 דלתות, אבל שוב - זה עניין של פרקטיות וטעם אישי.

כרווק אל רווק : לא ברור לי כמה אנשים אתה כבר מסיע מאחורה.... אצלי מעולם לא ישבו במושב האחורי :)

ועוד משהו קטן :שדה הראיה שאתה מקבל כתוצאה מהדלת הקדמית הענקית הוא משהו מאוד חיוני לנהג, במיוחד כזה שאוהב "לשחק" עם הרכב. ראיתי זאת מיידית כשעברתי מ MK4 עם 3 דלתות ל MK4 עם 5 דלתות.

בקשר למיכלים: המנועים האלה אוכלים מעט שמן בין טיפול לטיפול אז אתה בכל מקרה היית צריך לקנות עוד מיכל.

אני משתמש ב MOBIL S שעומד בתקנים הנדרשים ונחשב יותר טוב מאשר ה LM 5-40 הסגול והEUROL , ועולה 140 ש"ח ל4 ליטר (אפשר להשיג גם ב100-120 אבל אין לי זמן וכוח כמו פעם לחפש את זה) . מחיר יותר שפוי. אני גם מחליף אותו לפני הזמן (10K במקום 15K).

כשהחלפתי אטם מכסה שסתומים ב GTI הקודמת בסביבות ה125K ק"מ, פירוק המכסה גילה מנוע במצב *חדש* וזה לאחר שהרכב במשך כל חייו טופל במוביל S. אז מבחינתי ראיתי קבלות ואני לא מוצא הצדקה לסכומים כאלה לשמן. עם זאת אם יהיה משהו איכותי בעלות סבירה (עד 200 ש"ח ל5 ליטר) , אין לי בעיה לנסות.

ואם כבר שרשור שמן, ראיתי באוטו דיפו שיש למוביל שמן סינטטי מלא חדש , לא זוכר את הדגם. אם אני לא טועה נקרא סופר 3000 5W40

מישהו יודע משהו על זה? איפה הוא מתיישב ביחס למשפחה?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מאוד ממליץ על הMOTUL 8100, מרגישים שיפור בתגובת המנוע וגם הרכב נוסע בצורה יותר חלקה.

קניתי שני מיכלים (5 ליטר) ב650 ש"ח, ברח' המסגר בת"א.

בהתחלה הייתי סגור על הMotul 8100 X-cess - לאחר סיום הדיון כאן בזמנו וידעתי שזה מה שאני מתכוון לדרוש.

לאחר אינספור בדיקות בעצמי ומול המוסך גיליתי שהשמן הזה הוא בSPEC ישן יותר של VW אשר לא מאושר לרכב שלי.

בשביל ה2.0TSI שיש לי ברכב דורשים את הSPEC החדש של VW ואמרו לי מפורשות שבמקרה וייקרה משהו למנוע אני אצטרך לקחת אחריות בעניין.

פורסם
השירוקו קצת שונה מבחינת התנהגות וגם מושכת יותר תשומת לב שלילית.

אני לא שולל אבל לדעתי ה GTI מתנהגת יותר טוב.

בקשר ל5 דלתות מול 3 דלתות,סיפור חלוקת המשקל לדעתי זו השערה בלבד של הכותבים. ה3 דלתות פשוט הרבה יותר יפה וכל הוטהאץ' שמכבדת את עצמה בגרסאות הבכירות מגיעה כ3 דלתות, אבל שוב - זה עניין של פרקטיות וטעם אישי.

כרווק אל רווק : לא ברור לי כמה אנשים אתה כבר מסיע מאחורה.... אצלי מעולם לא ישבו במושב האחורי :)

ועוד משהו קטן :שדה הראיה שאתה מקבל כתוצאה מהדלת הקדמית הענקית הוא משהו מאוד חיוני לנהג, במיוחד כזה שאוהב "לשחק" עם הרכב. ראיתי זאת מיידית כשעברתי מ MK4 עם 3 דלתות ל MK4 עם 5 דלתות.

בקשר למיכלים: המנועים האלה אוכלים מעט שמן בין טיפול לטיפול אז אתה בכל מקרה היית צריך לקנות עוד מיכל.

אני משתמש ב MOBIL S שעומד בתקנים הנדרשים ונחשב יותר טוב מאשר ה LM 5-40 הסגול והEUROL , ועולה 140 ש"ח ל4 ליטר (אפשר להשיג גם ב100-120 אבל אין לי זמן וכוח כמו פעם לחפש את זה) . מחיר יותר שפוי. אני גם מחליף אותו לפני הזמן (10K במקום 15K).

כשהחלפתי אטם מכסה שסתומים ב GTI הקודמת בסביבות ה125K ק"מ, פירוק המכסה גילה מנוע במצב *חדש* וזה לאחר שהרכב במשך כל חייו טופל במוביל S. אז מבחינתי ראיתי קבלות ואני לא מוצא הצדקה לסכומים כאלה לשמן. עם זאת אם יהיה משהו איכותי בעלות סבירה (עד 200 ש"ח ל5 ליטר) , אין לי בעיה לנסות.

ואם כבר שרשור שמן, ראיתי באוטו דיפו שיש למוביל שמן סינטטי מלא חדש , לא זוכר את הדגם. אם אני לא טועה נקרא סופר 3000 5W40

מישהו יודע משהו על זה? איפה הוא מתיישב ביחס למשפחה?

לגביי התשומת לב של השירוקו, גם אני קצת סלדתי ממנה לעצמי בגלל זה אבל...

אני לא יודע מה החוויה שלך מול הסביבה בGTI שלך, אני גיליתי שזה סוג של מסוכן כאשר הסביבה לא קולטת שמדובר ברכב טיפה יותר חזק מהנורמה וזה דורש ממך אחריות עוד יותר גדולה.

אם הרכב היה נראה קצת אגרסיבי אני לא חושב שהיו מנסים לעיתים קרובות ל"טחון" אותי כך בכביש,

אנשים שומרים מרחק ונרגעים רק כשהם קולטים שהרכב לא רגיל ואני כנראה לא יהיה זה שיעכב אותם וזה קורה מאוחר מדי, כשאני כבר צריך להאיץ מהר יותר בשביל להשתלב כי הבחור עם המאזדה 1.6 קלט שאני מבקש לעבור נתיב אז הוא מאיץ בכל המרץ בשביל לנסות למנוע ממני מעבר ויש לי עוד אינסוף דוגמאות.

בשביל להדגיש, הבעיה שלי עם הסיפור הזה זה לא שיש לי בעיה להאיץ יותר או לבלום יותר אלא שאני מהווה גורם הפתעה גדול מדי בשביל הרכבים מסביב, וכשאתה מפתיע אז האחריות איפשהוא בסופו של דבר כולה עליך כי אתה זה שבשליטה וכל האחרים...מופתעים.

אני בטוח שעם רכבים סטייל שירוקו, רודסטרים, קופה אחרים יישמרו מרחק ו"לא ייתעסקו" ואולי אפילו עם GTI בצבע אדום/שחור במקום לבן.

לגביי השמן, אם אתה סגור עליו אז מה טוב, שים לב שהצטברות משקעים זה לא הפרמטר היחידי למדידת שמן אבל על Mobil בכל אופן הייתי סומך.

פורסם

ד.א אני חושב שהייצור של מוביל S נגמר ובמקומו יש כיום את המוביל 3000

התקנים ם כן קצת השתפרו, עברו מBMW LL98 לBMW LL01.

זה אומנם לא התקנים הכי חדשים, אך קראתי בספרות הטכנית של BMW שמומלץ להשתמש מחוץ לאירופה בLL-01.

זאת מכיוון שהדלקים מחוץ לאירופה הם בתקנים נמוכים ואין יעילות לתקן שמן גבוה יותר.

לפני שבועיים החלפתי מיורול 5W40 למוביל 3000 5W40,לא זיהיתי הבדלים משמעותיים.

BMW ממליץ להחליף שמן כל 30K. אני חושב שזה 30K רק בתנאים אופטימילים. כלומר חום מתחת ל30 מעלות ונסיעה בכביש מהיר. הנסיעה בארצנו שמאופינת ברובה בפקקים ובחום של מעל 30 מעלות, חייבים להחליף הרבה לפני לדעתי כל 7-9K . במנוע שלי עם מערכת תזמון שסתומים חשמלית שמצויידת בעוד גל זיזים, אני חושב שצריך להחליף שמן כל 7K וככה אני נוהג למרות שBMW מצהירה על 30 K.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...