Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

עקב הצורך הדחוף שלי להחליף את הרכב ובנוסף עקב ריבוי המבצעים בחברות הליסינג למניהן נפלה ההחלטה לקנות רכב

מליסינג במצב טוב וכו' .

אני יודע שיקומו אנשים טובים ויגידו לא כדאי זה ליסינג וכו' אך אני את החשבונות שלי כבר עשיתי .

מה שכן אני לא סגור לגבי סוג המכונית שכדאי לי לרכוש ולכן אני צריך את עזרתכם .

המכוניות הן :

- מזדה 3 .

- מיצובישי לנסר .

- סובארו אימפרזה .

- יונדאי אקסנט .

כל המכוניות שנת 2008 במצב מעולה ולאחר בדיקת קומפיוטסט (כמובן שאני יקח לבדיקה נוספת בשביל השקט הנפשי שלי ) .

כמובן שלכולן קילומטרז' לא נמוך אך זה מתבטא במחיר וכמובן יש אחריות לכולן .

השאלה שלי היא איזה אוטו עדיף יותר ?

אני לא מחפש אוטו דוגמן, פשוט שיהיה אמין ועם תצרוכת דלק הגיונית .

האוטו ישמש כאוטו משפחה (כרגע זוג אך עם פוטנציאל לילד ) והוא יעשה כ-20-25 ק"מ בשנה .

אני מודה לכל מי שיעזור .

תודה רבה

אלעד צדוק

פורסם

המאזדה 3 היא הכי יקרה, אבל פער המחיר מבטא את הפערים בינה לבין המתחרות.

היונדאי קטנה ולמעשה היא מקטגוריה אחת מתחת ומתחרה בשברולט אויאו. היא פשוטה וצפופה יותר.

האימפרזה עבר זמנה ובטל קורבנה. לעומת המתחרות כמו המאזדה היא פשוט עתיקה.

המיצובישי לאנסר גם היא מיושנת, אמנם לא ברמות של האימפרזה אבל היא דיי וותיקה. שוב זה רכב פשוט ובסיסי למדי.

אם יש בידך את התקציב לרכוש את המאזדה הייתי הולך עליה.

בהצלחה.

פורסם

האימפרזה היא מכונית מאוד מיושנת שתכנונה הבסיסי נטוע בתחילת שנות ה-90. נכון שמאז היא עברה שינויים ושיפורים חדשות לבקרים אבל היא עדיין צפופה בהרבה מהמתחרות, מנועיה חלושים ועייפים והאבזור נחות כולל איבזור בטיחותי.

פורסם
בקשר לאימפרזה .

מה זאת אומרת היא עתיקה ?

אני לא מחפש דוגמנית , אני מחפש אוטו אמין .

אם אפשר בבקשה טיפה פירוט .

תודה רבה .

לפי דעתי ונסיוני ומשיחה שלי עם בעלי הרכבים ובעלי מוסכים, האימפרזה תהיה האמינה מכולם.

אם אתה רוצה חוות דעת לגבי אמינות,אני חושב שאין טוב יותר מלשאול מוסכים.

אם כבר אתה הולך לעשות מין סקר מוסכים קטן לגבי המושג,אמינות, שאל מה לגבי טויוטה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מזדה 3 יקרה מכל היתר באופן משמעותי, ולכן:

1. אם אתה אדיש למחיר אז הרכב המומלץ הוא המזדה 3.

2. אם אינך אדיש למחיר אז הרכב המומלץ הוא הלנסר או האקסנט, בהתבסס על המחיר שמציעים לך אותן. שתיהן מכוניות ראויות ואמינות. ברשותי לנסר 2007 שנרכשה מליסינג לפני כשלושה חודשים והיא משרתת אותי נאמנה.

פורסם

ציינת שאתם זוג עם פוטנציאל לילד (שלא לדבר על מצב של תאומים)- מצב זה משנה את השיקולים, עליך לבחור ברכב עם כמה מרכיבים חשובים שלא הבאת בחשבון:

1. מקום אכסון סביר - עגלת תינוק תופסת הרבה מקום. הקניות הופכות בעלות נפח יותר גדול (יותר מזון כי צריך להאכיל יותר אנשים, רוכשים הרבה חיתולים חד פעמיים שתופסים מקום רב). לכן גרסת 4 דלתות עם תא מטען מוגדל עדיפה על גרסת 5 דלתות של אותו דגם.

2. אפשרות ביטול כרית אויר קדמית ימנית - כדי לאפשר התקנת מושב בטיחות ליד הנהג. חשוב במיוחד כאשר התינוק מוסע עם הורה אחד. כמוכן לודא אפשרויות עיגון מושבי בטיחות.

3. הוצאות המשפחה גדלות, ותקציב החלפת הרכב מצטמצם. יתכן שתזקק לרכב ליותר שנים, אולי אפילו לשני ילדים.

כיון שאני כבר בשלב בחיים שבכיוון ההפוך (ילדים שנוהגים בעצמם, פחות צורך בהסעת המשפחה השלמה ביחד) אני ממליץ לך להוועץ בחבריך שהם כבר הורים, תגלה ששינוי המצב המשפחתי הוא מהפיכה יותר גדולה משחשבת, וכדאי ללמוד מהם על השיקולים הנוספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ציינת שאתם זוג עם פוטנציאל לילד (שלא לדבר על מצב של תאומים)- מצב זה משנה את השיקולים, עליך לבחור ברכב עם כמה מרכיבים חשובים שלא הבאת בחשבון:

1. מקום אכסון סביר - עגלת תינוק תופסת הרבה מקום. הקניות הופכות בעלות נפח יותר גדול (יותר מזון כי צריך להאכיל יותר אנשים, רוכשים הרבה חיתולים חד פעמיים שתופסים מקום רב). לכן גרסת 4 דלתות עם תא מטען מוגדל עדיפה על גרסת 5 דלתות של אותו דגם.

2. אפשרות ביטול כרית אויר קדמית ימנית - כדי לאפשר התקנת מושב בטיחות ליד הנהג. חשוב במיוחד כאשר התינוק מוסע עם הורה אחד. כמוכן לודא אפשרויות עיגון מושבי בטיחות.

3. הוצאות המשפחה גדלות, ותקציב החלפת הרכב מצטמצם. יתכן שתזקק לרכב ליותר שנים, אולי אפילו לשני ילדים.

כיון שאני כבר בשלב בחיים שבכיוון ההפוך (ילדים שנוהגים בעצמם, פחות צורך בהסעת המשפחה השלמה ביחד) אני ממליץ לך להוועץ בחבריך שהם כבר הורים, תגלה ששינוי המצב המשפחתי הוא מהפיכה יותר גדולה משחשבת, וכדאי ללמוד מהם על השיקולים הנוספים.

במקרה אנחנו גם זוג צעיר בפוטנציאל בשנים הקרובות להתרחב בע"ה וכרגע מחפשים רכב שלא נצטרך להחליף עוד כמה שנים

והדברים שהעלית כאן הם דברים שאפילו לא העלו על דעתנו בשלב כזה ולא חשבנו שאלה שיקולים שיכולים להיות כל כך משמעותיים בסופו של דבר, לכן תודה שהערת את תשומת ליבנו.

יש לנו התלבטות בין המאזדה 3 כדגם לבין הסיאט איביזה 1598 סמ"ק שהם פחות או יותר באותה קטגוריה רק שהסיאט הרבה יותר זולה.

מה אתה מציע לנו ולמה?והאם החלפים של הסיאט יקרים יותר משל המאזדה?

שבת שלום

פורסם

הבנתי שהחלפים של סיאט יקרים יותר ממאזדה מכיוון שסיאט זה כמו פולקסווגן (גרמני ) ובנוסף יש המון חלפים של מאזדה עקב הכניסה המסיבית שלהן לשוק בשנים האחרונות .

מישהו יכול לתקן אותי ?

ושוב תודה לכולם על התשובות .

פורסם

המאזדה 3 והסיאט איביזה הן ממש לא באותה קטגוריה.

הסיאט היא מכונית סופר מיני מרווחת וגדולה יחסית (במידה ומדובר בדגם החדש 2009 ומעלה) ואולי היא יכולה להתאים למשפחה צעירה עם תינוק.

אם כבר הוזכרו אביזיר בטיחות אז מול הסובארו והיונדאי המאזדה עדיפה והיא גם מציעה אפשרות לניתוק כרית האויר של הנוסע הקדמי.

בנוגע לחלקי חילוף, יהיה קל יותר למצוא חלקים משומשים בפירוקיות ששימשו רכבים שהורדו מהכביש. בגלל שהרכב נפוץ באופן כללי יהיה קל יותר למצוא חלפים , בעקר תחליפיים וגם יותר מוסכים יודעים לטפל ברכב כראוי, לא רק מוסכים מורשים.

• תוכן חדש...