Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי קטנוע 2 פעימות - איך וכמה שמן מוסיפים?

Nakamichi
שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

זה אותו דבר כמו חרמש מוטורי ?!

אם כן, אז גנן אחד אמר לי פעם לשים 40cc שמן לכל ליטר בנזין.

אני יכול לספר שלפני שעשיתי ככה, קיבלתי את החרמש מתודלק כבר, והשתמשתי בו עד שנגמר הדלק ואז חיפשתי איך וכמה ומהול בשמן. החרמש עד אז היה מעשן ה-מ-ו-ן. ממן היה סביבי סוג של ערפל דליל.

וכמו כן, הוא לא היה מסוגל לעלות לסל"ד נכון של עבודה.

היה נשמע שהוא נלחם בעצמו.

אחרי שתידלקתי אותו ביחס של 40סמ"ק שמן לכל 1000 סמ"ק בנזין, ענני העשן נגמרו, והסל"ד, אוחח הסל"ד !

המכשיר נהיה שד ! Tanaka, איך לא.

עדיין, נראה לי ממש מעט שמן. אבל עבד יופי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקטנועי דו"פ לא מוסיפים שמן לדלק כמו בחרמש או באופנועים מקצועיים.

אלא יש מיכל שמן ששם ממלאים שמן.

זה חוסך את ההתעסקות של ערבוב שמן לתוך מיכל הדלק.

V8Driver, רק לשם סדר גודל, לי באופנוע היחס המומלץ הוא כ-1.5%.

כלומר על כל ליטר דלק אחד אני מוסיף 15ml/cc שמן.

DS 7 CROSSBACK 2019

OPEL ASTRA BERLINA 2014

RENAULT SPORT CLIO 203 2010

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בווספה שהיתה לי אומנם היה מיקסר, אך כמו בעוד הרבה ווספות אחרות, מדובר ברכיב שהיה נוטה לא לדייק, ועל כן הוא בוטל, כך שמלאכת הערבול היתה חוזרת לידי המתדלק (או הרוכב).

על כל פנים, התערובת היא בשיעור של 2% שמן. יש אצל בני בייקר (ובטח גם במקומות נוספים) כוסית מדידה מיוחדת, שחוסכת לך את הצורך לחשב את כמות השמן הדרושה בכל תדלוק. מומלץ ביותר!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

50 סמק של פג'ו, ליטר כל חודשיים (35 שקלים שמן איכותי) .

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר'ה, אם אני מוסיף X נוזל על כל 10X נוזל אחר, זה לא אומר שמהלתי ב-10%. - סך הנוזל הוא 11X כאשר המהילה היתה רק X (שזה בעצם מהילה של 9.09090909 אחוז :-P ).

יהי ליטר נוזל מהול דלק ושמן , שהוא כמובן 1000 סמ"ק. אם מהלתי בשמן - נניח 10% מהילה, זה אומר שמסך כל ה-1000 סמ"ק יש לי 100 סמ"ק שמן ועוד 900 סמ"ק זה דלק.

זה נשמע כמו הבהרה (מתמטית) , אבל בא יותר בכיוון של שאלה, כי תמיד נתקלתי באנשים שמוהלים בצורה שציינתי ואחרים שאומרים שהכוונה למהול בדרך שהזכרתם. מי יודע מה תכל'ס?

אלעד, אולי נסיונך עם כוסית המדידה תשפוך אור?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר'ה, אם אני מוסיף X נוזל על כל 10X נוזל אחר, זה לא אומר שמהלתי ב-10%. - סך הנוזל הוא 11X כאשר המהילה היתה רק X (שזה בעצם מהילה של 9.09090909 אחוז :-P ).

יהי ליטר נוזל מהול דלק ושמן , שהוא כמובן 1000 סמ"ק. אם מהלתי בשמן - נניח 10% מהילה, זה אומר שמסך כל ה-1000 סמ"ק יש לי 100 סמ"ק שמן ועוד 900 סמ"ק זה דלק.

זה נשמע כמו הבהרה (מתמטית) , אבל בא יותר בכיוון של שאלה, כי תמיד נתקלתי באנשים שמוהלים בצורה שציינתי ואחרים שאומרים שהכוונה למהול בדרך שהזכרתם. מי יודע מה תכל'ס?

אלעד, אולי נסיונך עם כוסית המדידה תשפוך אור?

לדעתי הכוונה היא שעל כל ליטר דלק, אתה מוסיף X אחוזים של שמן שנגזרים מתוך הליטר דלק.

זאת אומרת שאם אומרים לך להוסיף 10 אחוז שמן, אתה ממלא ליטר דלק ועל זה מוסיף את השמן ככה שיצא לך במיכל 1100.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימוש בכלי עזר שכאלה גורר ניוון מוחי ודיכוי חשיבה יצירתית. :idea:

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין הוא לא חישוב כמה זה 10 אחוז מתוך 1000, אלא האם לגזור 10 אחוז מתוך 1000 ואז להוסיף את זה ככה שיהיה 1100, או לקחת 1000 לחשב כמה זה 10 אחוז, להוריד את זה מהאלף דלק את אותם 10 אחוז ובמקומם לשים שמן.

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תומר, אמרת בדיוק את דברי, רק בצורה יותר ציורית :wink:

הבנת את כוונתי, ותשובה אין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שהיה ברשותי קטנוע הייתי מכין תערובות של 25 מ"ל שמן על ליטר דלק,

הקטנוע לא היה מעשן מעבר למה שהוא צריך (בכול זאת, שורף שמן יחד עם דלק) ונסע מצויין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תומר, אמרת בדיוק את דברי, רק בצורה יותר ציורית :wink:

הבנת את כוונתי, ותשובה אין?

עניתי לך למעלה, לדעתי הם מדברים עם תוספת של 10 אחוז, זאת אומרת להגיע לכמות של 1100 שאלף זה הדלק ועוד 100 שמן.

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקטנוע לא מערבל בעצמו את היחס שמן-דלק? (זה סופר-פיור 2007)

כי לי אמרו כל 3 תדלוקים תשים שמן או שחסר במיכל שמן, אף אחד לא דיבר איתי על אחוזים וכו'...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...