Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ- בנזין או דיזל- ואיזה (~40K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לרכוש רכב בעלות של כ-40 אלף ש"ח.

הדרישות:

+ נוח לישיבה (מניסיון עם טויוטה קורולה 02- כואב לי הגב אחרי נסיעה של חצי שעה)

+ כוח מספיק כדי להאיץ "בכבוד" בעליות של חיפה\ טבריה עם 4 חובבי בירה וחלקים שונים של פרות בסלון. (משהו עם 100 כ"ס\ 13 סל"ד\קג"מ לפחות נראה לי סביר)

+ אמינות (לא רוצה לשחק רולטה עם צרפתיות\ אמריקאיות)

+ שנתון- תלוי בסוג הרכב. אם יש משהו ממש טוב (רכב חצי-יוקרה) משנת 2000 בתקציב שלי אז זה גם הולך, אבל אני לא רוצה לקחת משהו ישן יותר מ-2000.

+ בטיחותי- לא צריך 5 כוכבים, אבל לפחות 4.

+ עלות אחזקה, טיפולים וחלפים- אני עוד מוכן להשקיע את הסכומים של פולסואגן, אבל לא להגזים.

ועכשו לחלק הבאמת מעניין- בנזין VS דיזל.

אני מתכוון לנסוע ברכב משהו כמו 25K ק"מ בשנה.

בשכלול של ביטוחים, צריכת דלק, עלות דלק וכו', מה משתלם לי יותר?

שמות בשלוף שנראים לי מתאימים זה וולוו S40 (שנת 2003), סיאט איביזה ספורט\ פאביה מקבילה (04/05), פולסואגן בורה או סקודה סופרב (03/04)...מהניסיון שלי עם יפניות משפחתיות\ קטנות אין להם משהו עם מושבים והנדסת אנוש נוחה משנתונים שמתאימים לתקציב שלי, אבל אם יש משהו שאתם רוצים להציע- אני מוכן לשמוע :)

אני יודע שזה קלאסים שונים לחלוטין, אבל אני לא סגור על מה אני רוצה עדיין אז אני בודק הכול.

תודה רבה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

לך על רכבי TDI מקבוצת פולקסווגן כגון: בורה, טולדו, לאון, אוקטביה וכו'.

נסה רק לחפש רכב עם קילומטראז' לא אסטרונומי ושטופל כמו שצריך וששמרו לו על הטורבו (תבדוק שלא כיבו אותו מייד בתום נסיעה מאומצת אלא נתנו לטורבו להרגע קודם).

פורסם

לעניות דעתי 25K בשנה לא מצדיקים רכישת רכב עם מנוע דיזל.

אם נוחות חשובה לך - אני הייתי שוקל ברצינות רכישות סיטרואן C5

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי בעיה עם צרפתיות... אפשר למצוא רכב סבבה במחיר מציאה שיסחוב שנים בלי בעיות, ואפשר ליפול על רכב שלא יוצא מהמוסך

ואים כבר מחיר מציאה- למה הC5 (שנחשב לסידרה יחסית יוקרתית) נופל באיזה 60% במחיר תוך 5 שנים?

אני רוצה לשמוע עוד כמה דעות לגבי הדיזל\ בנזין

החלום שלי זה סיאט לאון, אבל הן נדירות לאללה לצערי.

יש דעות לגבי הוולוו S40?

איפה אני יכול למצוא נתונים שלה לגבי צריכת דלק, אבזור וכו'? בגוגל לא הצלחתי למצוא אתר מפורט מספיק בשפה שאני יכול להבין :|

פורסם

סקודה אוקטביה 1.9TDI ידנית 105 כ''ס אבל הכוח נימצא במומנט שהוא 29 קג''מ(עם אני זוכר נכון),פלוסים-אמינות גרמנית,נוחות גרמנית,מחיר זול,בגא'ז ענק,לא אוכלת הרבה(1ל25 ק''מ)מינוסים-רובן היו מוניות/של מורה נהיגה/משטרה/צבא זתומרת רובן שחוטות,מחירי חלקים קצת יקרים,אין הרבה שוק,אני הייתי מיתאמץ ומחפש כזאת

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

כל ק"מ מצדיק רכישת דיזל - מכיוון שהחיסכון מתחיל בק"מ הראשון.

רק מה - הק"מ ההזוי של רכבי הדיזל בישראל די דופק אותם ויהיה קשה מאוד למצוא רכב דיזל שלא עשה כבר מעל 150 אלף ק"מ.

זה אולי לא סוף העולם, אבל הוא בטח יהיה שחוק יותר מרכב בנזין מקביל עם 80 אלף ק"מ, למשל.

פורסם

אז אפשר בבקשה המלצות על כמה רכבי דיזל ובנזין לפי הדרישות שלי, כדי שיהיו לי כמה אופציות בחיפוש?

פורסם

שוב, יש בעיה אמיתית עם התקציב שלך.

מכיוון שאתה מבקש רכב מנהלים, אתה עלול למצוא את עצמך עם רכב משנתון נמוך (דהיינו שנת 2002 או בסביבות).

רכבים כאלה, עלות אחזקתם רק עולה ועולה ככל שעוברות השנים.

מספיק שתקנה רכב שדורש טיפול 120 אלף - טיימינג ונגזרותיה, בלמים וכו' וכו' - ואתה יכול לקבל טיפול שעלותו מגיעה בכיף ל-7000 ש"ח. היום מגיעים לזה בקלי קלות כאשר שעת עבודה עולה 240 ש"ח.

מה שאני אומר - זה בדוק את האופציה של רכישת קיה מג'נטיס מאחת מחברות הליסינג.

אפשר לכופף אותם היטב במיוחד כאשר מדובר ברכב כזה שאינו סחיר במיוחד.

הרכב איכותי למדי בהרכבה שלו, רבות מהן שירתו כמוניות בהצלחה מרובה.

לפעמים עדיף לשלם 70-80 אלף ש"ח על רכב במסגרת מימון כלשהוא, מאשר לשלם 40 אלף על רכב ישן ועוד 30 אלף על אחזקה במשך 3-4 שנים.

פורסם

שמע, לחבר שלי יש וולוו משנת 98 שעלתה לו קצת יותר מ20K. הוא אמר לי שהאחזקה אומנם עולה כסף, אבל בד"כ שום דבר לא מתקלקל אז בסך הכול זה לא יותר יקר מפולסואגן חדשה יחסית או רכבים אחרים. עולה לו פחות ביטוח, הרכב עושה 12 ק"מ לליטר וכו', ויש לו חתיכת טנק שנוסע ממש לא רע... לדוגמא.

התקציב שלי הוא באזור ה-50 אלף: 40 לרכב + מה שנשאר לטיפולים ו"ישור קו", ככה שהשקעה חד פעמית של 7K ועוד כמה טיפולים קטנים של 2.5~2 אלף ל-3 שנים זה סביר מבחינתי.

מה גם שמהשנתונים האלה הרכבים בד"כ עם קצת יותר מ-120K ק"מ, אז הם כבר עברו את הטיפולים הכבדים.

קיה אני מעדיף פחות כי קשה להפטר מהן אחר כך.

ומה לגבי רכבים אחרים (סיאט\ סקודה...)?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שמע, לחבר שלי יש וולוו משנת 98 שעלתה לו קצת יותר מ20K. הוא אמר לי שהאחזקה אומנם עולה כסף, אבל בד"כ שום דבר לא מתקלקל אז בסך הכול זה לא יותר יקר מפולסואגן חדשה יחסית או רכבים אחרים. עולה לו פחות ביטוח, הרכב עושה 12 ק"מ לליטר וכו', ויש לו חתיכת טנק שנוסע ממש לא רע... לדוגמא.

מילת המפתח במילותיו של החבר היא אם. ברכב ישן, יש הרבה דברים שמתקלקלים, ואז זה לרוב עולה יותר.

קשה מאוד לייעץ לך כי אתה מתפזר על סקאלה מאוד רחבה - מסיאט איביזה ספורט ועד לאוקטביה דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתי ממליץ לך לבדוק C5, אם תמצא רכב שמור ומטופח תהנה ממנו מאד, והוא יענה על כל הדרישות שלך.

לא רק דיזל, אגב, גם הבנזין לא ישתה לך יותר מדי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
מילת המפתח במילותיו של החבר היא אם. ברכב ישן, יש הרבה דברים שמתקלקלים, ואז זה לרוב עולה יותר.

קשה מאוד לייעץ לך כי אתה מתפזר על סקאלה מאוד רחבה - מסיאט איביזה ספורט ועד לאוקטביה דיזל.

OK, אז בשורה התחתונה, מה יתאים לי יותר: רכב עם מנוע דיזל או בנזין, כשהשאיפה היא לרכב כמה שיותר חדש, שמאיץ ל-100 בפחות מ-13 שניות (ע"פ הצהרות יצרן לפחות), עולה עד 45K ועולה באזור ה-6K לביטוח+ טיפולים\ תיקונים (בממוצע)

נהג מתחיל- אני קצת מפחד מסיטרואן... אפשר למצוא רכב סבבה שסוחב 100K בלי תקלות, ואפשר ליפול על משהו שיראה יותר מוסך מכביש.

עריכה: מה לגבי הסיאט טולדו (2004/5)? איפה אני יכול למצוא נתוני צריכת דלק של הסיאטים\ סקודות?

פורסם

בהנחה שמדברים על טווח רחוק, האידאל בשבילך זה משפחתית קומפקטית 1.6 עם גיר ידני. שם תקבל עלויות אחזקה לטווח רחוק שהן נמוכות מאוד, צריכת דלק טובה למדי, אמינות טובה ומעט מאוד סיכונים עם גיר אוטומטי משומש.

רוצה יותר מזה ? תצטרך לשלם יותר. כמה יותר ? תלוי במזל שלך על איזה רכב "תיפול". יש גם כאלה עם ק"מ מאוד נמוך וגיר גמור ויש כאלה שעם יותר ק"מ אבל כוחם עוד במותנם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...