Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לא הייתה בכוונתי לרמוז שלמשקל יש השפעה על מהירות סופית אלא פשוט לא הבנתי מאיפה כבר קבעו שהיא הולכת להיות כבדה.

2. לזמני הקפה ברינג יש השפעה מכרעת למשקל הרכב גם בהאצות, בבלימות ובזויות גלגול אבל שוב, מי בכלל קבע שהיא הולכת להיות כבדה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוויירון היא מפלצת של כובד ששוקלת 1.9 טון, אבל זה בגלל שעשו המון טעויות בבנייה שלה (אני לא מזלזל).

אין סיבה שלא יוכלו לעשות רכב יותר קל עם יותר כוח על ידי שימוש ברכיבים יותר קלים וחזקים.

פורסם

טוב, נהיה פה קצת סלט בין הגרסה החדשה של הויירון שהיא כבר מיוצרת ותימסר אוטוטו לבין הדאגר, שעתידה אינו ברור.

bagira - אף אחד לא האשים אותך בקביעות האלה. Hans קבע, בצדק לדעתי, ששלדה מכרומולי, חומר שיש היום קלים וחזקים אך יקרים ממנו, ומכונית קבריולה עם חיזוקים תהיה כבדה לאללה. לשטות על הקשר בין משקל למהירות סופית במישור אתה גם לא אחראי.

פורסם

איזה תענוג, מישהו הבין אותי היום:-D

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מבין איך אנשים פה נכנסים לספקולציות של "המהירות הסופית תושפע מהמשקל" או האם יכלו לייצר שילדה יותר קלה וכו'.

לא ברור שכל העניין פה הוא סדנא שמעוניינת לעשות רעש ? (וכנראה גם מצליחה).

מהירות של 506 קמ"ש זה אחלה דבר להתהדר בו, בייחוד כאשר ידוע לך מראש שמלבד תנאי מעבדה, אין ממש איך לבדוק את זה למעט במסלול ארוך מאוד מאוד מאוד, וריק מאוד מאוד מאוד.

אני בספק מאוד גדול שהם יגיעו למהירות עליה הם מכריזים.

אני בספק שהרכב הזה יישבור את השיא של הרינג.

אני בספק שהרכב הזה יכנס אפילו ל-5 התוצאות הטובות ביותר של הרינג.

0-100 בשניה וחצי ? אולי עם רקטות המראה שישאיל מאיזה הרקולס.

בקיצור נשמע דמיוני עד כדי גיחוך והלוואי ואני טועה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למרות שדובר על כך שהמכונית אוטוטו יורדת לייצור סידרתי אני בספק אם הנתונים שהוצגו מדוייקים - אחרי הכל אפילו התמונות נראות כיאלו יצאו מאיזה תוכנת גרפיקה ככה שאני לא בטוח לגבי הנתונים.

edan82, קיימים בהחלט מסלולים על מנת לבדוק מהירויות סופיות שכאלה, בנוגע ל0-100 קמ"ש יכול להיות שיש טיפה הגזמה אבל אחרי הכל הבוגאטי בעלת ה-1001 כ"ס עושה 2.4 מ-0-100 קמ"ש, אז נתון כ"ס כפול משל הבוגאטי עם מרכב שע"פ הנתונים יהיה קל בהרבה זה לא נראה דמיוני כל כך הנתון.

מטרת הסדנה היא לעשות הרבה באז סביבה ועם כל הכבוד לסדנה ולרכב אני לא מאמין שמישהו ירד איתו לקנות חלב במכולת, לפי דעתי היא נועדה בשביל להגיד לקונה "לי יש יותר גדול" ו-"לי יש מה שלך אין".

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

כל כמה חודשים כמה איזה סדנה קאקאמייקה שרוצה את ה15 דקות תהילה שלה.

אני מוכן להתערב על 100 ש"ח שזה לא יצא לפועל, וגם אם כן לא יהיה לה 2000כ"ס, אפילו לא חצי.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

edan82, קיימים בהחלט מסלולים על מנת לבדוק מהירויות סופיות שכאלה, בנוגע ל0-100 קמ"ש יכול להיות שיש טיפה הגזמה אבל אחרי הכל הבוגאטי בעלת ה-1001 כ"ס עושה 2.4 מ-0-100 קמ"ש, אז נתון כ"ס כפול משל הבוגאטי עם מרכב שע"פ הנתונים יהיה קל בהרבה זה לא נראה דמיוני כל כך הנתון.

quote]

ברור שקיימים מסלולים לבדוק מהירות סופית כזאת, מדבר המלח למשל או מסלול אליפטי סגור, הנקודה היא שזה נתון ש"אדם מן היישוב" מעולם לא יוכל לאמת, לא במסלול "קונבנציונלי", לא במסלול מירוצי דראג ובטח ובטח לא באיזשהו כביש ציבורי (כולל האוטובאן בגרמניה).

להשיג נתון של 1.5 שניות במיאוץ 0-100 ? אני ממש ממש בספק כי למרות המנוע עדיין תיהיה מגבלת הצמיג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באמת נשאלת השאלה, איך קמה סדנה לא מוכרת, ללא עבודות קודמות מוכרות, ומצהירה כזאת הצהרה?

מאיפה יש לה תקציבים? ידע הנדסי וניסיון להקים כזה פרוייקט אם בכלל?

פורסם
כל כמה חודשים כמה איזה סדנה קאקאמייקה שרוצה את ה15 דקות תהילה שלה.

אני מוכן להתערב על 100 ש"ח שזה לא יצא לפועל, וגם אם כן לא יהיה לה 2000כ"ס, אפילו לא חצי.

אתה מגזים, כל סדנה אמריקאית שמתמחה בבניית מנועי מרוצים מרכיבה לך ביג-בלוק עם 2 מגדשים ומוציאה בלי בעיות הספקים 4 סיפרתיים.

כל שדרוש הוא חלקים נכונים (ומאוד יקרים), איכות הרכבה מאוד גבוהה וידע נרחב בבניה וכיוונון של מערכות ההזרקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר פתחו מחדש -- אז נסגר איתה מה שנסגר עם כל ההצהרות המטופשות האלו.

הדרך ארוכה ורבה בין מנוע חזק מאוד למכונית שיודעת לנצל את הכוח ולא לתפרק ולפרק את הנהג שלה בדרך.

VAG למדו זאת על בשרם (ועל כיסם) עם הוויירון.

דווקא המנוע עצמו הוא פחות בעיה אם הולכים בגישה האמריקאית של הרבה מאוד סמ"ק ומעט שכל. כמו שבגירה ציין קח מנוע Big-Block של GM בנפח 9.4 ליטרים שבד"כ משמש בסירות מנוע מהירות תוסיף גדישה כזאת או אחרת ותקבל משהו בסגנון 1500 עד 2000 כ"ס (תלוי בסוג הדלק וכמה אתה רוצה שהמנוע ישרוד).

יש בשוק תיבות הילוכים שיודעות להתמודד עם מומנט כזה - הן לא קלות משקל, אבל זמינות.

אז בבקשה - 2000 כ"ס, עכשיו רק צריך להעביר אותם אל הכביש.

צריך לתכנן שלדה שתשא את המפלצת הזאת במרכזה וגם תדע לקחת פניות. מישהו יודע לתכנן שלדה כזאת? למישהו יש באמת ניסיון? משום שזאת לא מכונית מירוץ, היא צריכה גם לנסוע באופן סביר (או לפחות סביר מינוס) על כביש עירוני, לעבור מהמורות ובמפרים ולספק נוחות מינימלית לנהג המעושר (זאת לא שגיאת כתיב) ולבת זוגתו הבלונדינית.

גוף? תכנון אירודינמי? גיאוטרית כנפיים משתנה? ניסויים במנהרת רוח? ניסויים במסלול מירוצים מיוחד (כמו שיש בבעלות VAG)? מישהו? פתיחות בכביש מאחורי הסדנה או כמה סיבובים במסלול המרוצים העירוני בד"כ לא מספיקים.

מחשב שמנצח על כל האורקסטרה גם צריך. מחשבים לא חסר ואפילו לא ביוקר, אבל מישהו צריך לנסח את האלגוריתמים ולכתוב את תוכנות הניהול שבוודאי תהיינה יחודיות לרכב שכזה.

צמיגים. עוד בעיה. לך תמצא צמיגי כביש למהירויות כאלו. אם אתה VAG אתה ניגש לייצרן צמיגים מוביל (מישלין) ואומר לו - "אני צריך צמיגים כאלו וכאלו לעומסים כאלו וכאלו ומהירויות כאלו וכאלו. אה, ושגם יהיו עמידי תקר, כי ברכב אין מקום אפילו לגלגל חלופי של אופניים". הגישה הזאת עובדת לקונצרנים גדולים, אבל לא לסדנא של billy-bob מדטריוט.

בנתיים רק דיבורים. כל פעם סדנה אחרת מצייצת ומצהירה הצהרות. בנתיים הבוגאטי הכבדה והיקרה להחריד היא היחידה שמסוגלת למהירויות כאלו בלי להתפרק ועדיין לנסוע בנוחות מסוימת מהבית בז'נבה עד לערב גאלה במונטה-קרלו ובחזרה.

• תוכן חדש...