Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, קשה לדעת מי מקשקש פה, וואלה או האמריקנים,

אבל אין שום סיכוי בעולם שהמכונית תגיע למהירויות המתוארות בכתבה -

השלדה מברזל ולא מסיבי פחמן או חומר קל כלשהו,

ועם מרכב קבריולט היא תשקול כמו פילה בהיריון.

שנייה וחצי ל-100 (או 96) קמ"ש, הא-הא.

בקיצור, דמיוני לחלוטין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המכונית יכולה לעבור את מהירות הקול

עדיין לא!

מהירות הקול באויר, כ-340 מטרים בשנייה שזה מעל 1200 קמ"ש.

מטוסי קרב? כן.

"מכונית" על מונעת סילון? כן מ1997 50 שנה אחרי שהמטוס הראשון חצה את מהירות הקול (http://en.wikipedia.org/wiki/ThrustSSC)

מכונית עם הינע מהגלגלים? טרם! (http://en.wikipedia.org/wiki/Wheel-driven_land_speed_record)

אגב, hans: מה הקשר בין משקל המכונית למהירות הסופית (במישור)?

פורסם

בטח שזה קשור, ככל שהאוטו יותר כבד המנוע מתאמץ יותר, ככה שגם המהירות הסופית שהוא מצליח להגיע אליה נמוכה יותר, חוץ מזה שהוא בכלל דיבר על התאוצה, שזה בכלל קשור למשקל ואין פה שאלה בכלל

פורסם
"שנה אחת או 19 אלף ק"מ, בתנאי כמובן שהלקוחות לא ירסקו אותה קודם."

מה זה 19K אחריות O_O זה כלום,המכונית הזאת עולה למעלה מ400K$ ואחריות לשנה או 19אלף ק"מ.

חח המכונית יכולה לעבור את מהירות הקול ולהגיע ל480KM\H חחהחה זה אומר במהירות הזאת 19K KM=40 שעות.

פחח

19K מייל שזה קרוב ל-32K ק"מ.

אין קשר בין המחיר לאחריות.

איפה היא ואיפה מהירות הקול, טוב שלא כתבת מהירות האור וזהו.

פורסם

ווירון מזמן כבר לא במקום הראשון

לויירון גרסה חדשה שמדדה 431 קמ"ש, מה שמחזיר אותה למקום הראשון בקטגוריית ה"סדרתי" (תיוצרנה חמש וכולן סדרתיות בזו אחר זו) לכביש.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-25444-%D7%91%D7%95%D7%92%D7%90%D7%98%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%90-431-%D7%A7%D7%9E-%D7%A9.aspx

פורסם
אין קשר בין מהירות סופית למשקל.

הרכב יעבור ליצור.

ווירון מזמן כבר לא במקום הראשון

כמו שאמרו מעלי ווירון חזרה למקום הראשון, ולמה אתה אומר שאין קשר בין מהירות סופית למשקל? לפי מה אתה אומר את זה? ככל שהאוטו יותר כבד המנוע צריך להתאמץ יותר, ויש לו גבול של מאמץ, ככל שהאוטו יותר כבד הוא מגיע לשיא עבודה שלו במהירות יותר נמוכה, קח את האוטו שלך תוסיף לו עוד טון ואני רוצה לראות שהוא יגיע לאותה מהירות שהוא מגיע עכשיו...

פורסם

הם ישברו את שיא הרינג לרכבים עם נגרר.

דרך אגב, הנגרר יהיה עוקב מלא דלק בכדי שהם יוכלו לנסוע את ה 9-10 דקות הדרושות

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כמו שאמרו מעלי ווירון חזרה למקום הראשון, ולמה אתה אומר שאין קשר בין מהירות סופית למשקל? לפי מה אתה אומר את זה? ככל שהאוטו יותר כבד המנוע צריך להתאמץ יותר, ויש לו גבול של מאמץ, ככל שהאוטו יותר כבד הוא מגיע לשיא עבודה שלו במהירות יותר נמוכה, קח את האוטו שלך תוסיף לו עוד טון ואני רוצה לראות שהוא יגיע לאותה מהירות שהוא מגיע עכשיו...

כמו שאמרת אכן יש קשר הדוק (והפוך מן הסתם) בין משקל לתאוצה - אבל:

בקו ישר ומאוזן מה שמגביל את מהירות הרכב הסופית זו התנגדות האויר בלבד והיא גוברת עם המהירות (בריבוע).

אין קשר למשקל הרכב! (ברמת העקרון משקל רב מגביר את החיכוך במיסבים אבל ניתן להזניח אותו!)

זו פיזיקה פשוטה, אתה מוזמן לנסות את זה.

ו-bagira שש דקות עדיין נכנס בתוך החלון הצר של מכל הדלק נדמה לי, אבל ספק רב אם עם כזה משקל המכונית תשבור את שיא הרינג שהוא, איך נאמר, לא בדיוק "קו ישר".

פורסם

המשקל משפיע בצורה זניחה על המהירות, ולכן גם כשהגבתי הדגשתי את ההשפעה על התאוצה עליה דיבר hans ולא שמתי את הדגש על המהירות הסופית, בסופו של דבר הוא כן משפיע בצורה עקיפה גם על המהירות הסופית בקמ"שים בודדים, בכ"מ ניתן לראות בבירור בלי יותר מדי סיבוכים, שמכוניות פתוחות מגיעות למהירות מקסימלית נמוכה יותר, ומאיצות לאט יותר מאחיותיהם הסגורות, ולכן נשאלת השאלה, למה קבריולה?

פורסם
אבל ספק רב אם עם כזה משקל המכונית תשבור את שיא הרינג שהוא, איך נאמר, לא בדיוק "קו ישר".

עם משקל כזה?

לא ראיתי שום נתוני מימדים או משקל לרכב אבל עם שילדת סגסוגת פלדה, עם מרכב קרבון ועם מימדים קטנים, אין סיבה שהיא תשקל מעל טון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וואלה, יש לי סבלנות היום.

אין קשר בין משקל למהירות הסופית.

מעל 100 קמ"ש כבר 90% מההספק הולך להתנגדות של האויר. במהירות של200+ המשקל כבר לא משנה.מה שמשנה,זה מקדם גרר.

מכאן אתה יכול להבין,שהבדל בין קבריו לרגיל זה לא משקל,אלה צורה אוירודינאמית.

לכן,יש הבדלי במהירות סופית.

נ.ב.

כאשר מדברים על פיזיקה,או מטמטיקה דברים כמו "אני חושב" "בערך" נשמע מצחיק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

שוב: המשקל משפיע מאוד על התאוצה וכלל לא משפיע על המהירות!

בצורה זניחה זה לא קמ"שים בודדים אלא לא משפיע. לדוגמה רכבת, שלה משקל גבוה ותאוצה עלובה באמת, אבל המהירות הסופית לא משתנה (כמעט) עם מספר הקרונות, ולא משתנה בכלל (!!!) עם משקל הקרונות במישור. במעלה זה כבר סיפור אחר (המשקל משפיע מאוד על המהירות הסופית במעלה).

מכונית פתוחה זה כבר משהו אחר לגמרי!

ההתנגדות שלה לאויר הרבה יותר גבוהה ממכונית סגורה ואוירודינמית ולכן המהירות הסופית שלה נמוכה יותר!

אז למה קבריולה?

בגלל הסטייל אולי, בגלל שאומרים שזה הרבה יותר מושך בחורות מתוספת של 100 כ"ס...

בטח לא בגלל החוזק המבני שלהם או קרם הלחות שצריך למרוח אחרי שאתה מתייבש ברוח ונשרף בשמש.

פורסם
כ קח את האוטו שלך תוסיף לו עוד טון ואני רוצה לראות שהוא יגיע לאותה מהירות שהוא מגיע עכשיו...

אמור להגיע ליותר.

ברכב סטנדרתי,יהיה קשה לראות את ההבדלים,למרות שכבר הוכחתי בעבר, שרכב עם 4 אנשים מגיע למהירות סופית גבוה יותר.

אני אתן לך רמז "נאסקאר"

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...