Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים החלה בעיה מוזרה מאד שמופיעה לעיתים רחוקות.

אני נכנס לאוטו, מקיש את הקוד, מסובב את המפתח, נשמע רעש של סטארטר אך האוטו לא מגיב. בניסיון השני הוא מניע כמו תמיד בפחות משניה.

שמתי לב, שזה קורה בעיקר כשחם מאד בחוץ כמו היום. ניסיתי להתניע, רעש בריא של סטרטר אך המנוע לא מגיב. בניסיון השני הניע בנגיעה קלה.

אני לא חושב שזה אלטרנטור או סטרטר כי כמעט תמיד המנוע מניע בנגיעה וגם במקרים שהוא לא מניע, בניסיון השני מניע בשניה.

חשוב לציין, שכאשר המנוע לא מגיב לסטרטר זה לא משנה כמה זמן אני אחזיק את הסטרטר המנוע לא יניע. ברגע שאעזוב את המפתח ואסובב שוב לניסיון שני הוא יניע בנגיעה.

מה זה יכול להיות? בעית חיישנים כלשהם?

תודה לעונים

Renault clio RT 1994

פורסם

עכשיו שמתי לב לשנה של הרכב, תבדוק לחץ הדלק הבעיה בחיישן היא בדגמים חדישים יותר.

תקלה זו מופיעה בדר"כ מלחץ דלק או בעיה במערת ההזרקה נזה לפנות למשה זר הזרקות אני מאמין שימצא לך את הפתרון הזול והיעיל.

פורסם

מה שמוזר הוא שזה קורה פעם בהרבה זמן. נניח היום זה לא קרה בכלל והאוטו מניע בנגיעה.

לפי הבנתי יש באוטו הזרקה חד נקודתית. האם אפשר וכדאי להשתמש בגולד לייבל?

Renault clio RT 1994

פורסם

תעקוב אחרי התקלה , ושים לב באים זה קורה אחרי מנוחה ארוכה , אז יכול להיות שסתום אלחוזר של מ'ש הדלק פורק לחץ, אבל באים יש אמובילייזר ברכב כידיא לבטל זמנית את ניתוק הדלק.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

זה לא הכי קשור לזמן.. הרכב יכול לעמוד 12 שעות ולאחר מכן להניע בנגיעה ויכול לא להניע.

יש לי קודנית ברכב שבזמן האחרון עושה שטויות ואני רוצה לנתק\להחליף אותה אבל לא נראה לי שזה קשור. הרי אם בפעם הראשונה היא לא מניעה, שניה אחרי זה בניסיון השני היא תניע בלי שום בעיה.

Renault clio RT 1994

פורסם

לכול קודנית יש 2 ניתוקים ורובם מנתקים סטרטר ומ'ש דלק, ובהחלט כידאי לבטל קודנית לפני כל הוצאה מיותרת.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

מתוך ניסיון.

הפתרון לבעיה הוא החלפת חיישן טמפרטורה. עולה 100 ש"ח נמצא בצד ימין של המנוע.

החלפתי לבד וזה פתר אצלי את הבעיה. לא מסתדר?

דבר איתי בפרטי.

פורסם

יכול להיות חישן טמפ' נוזל קירור ECT, או נפילת לחץ דלק כתוצאה משסתום אל חזור במשאבת דלק דולף או מזרק דולף.

הם פילטר הדלק הוחלף?

יש לבדוק לפני שהבעיה מופיעה אם מגיע ניצוץ לפלאגים, ע"י חיבור פלאג חיצוני וניסיון התנעה תוך כדי שהבעיה קיימת, במידה ולא מופיע ניצוץ כניראה יש חיישן שקשור להצתה שגורם לבעיה(חיישן גל ארכובה/קאמשפט או חיישן אחר במערכת).

אם קיים ניצוץ בזמן הבעיה, אז יש לבדוק לחצי דלק, התנגדות של חיישן ECT ולהשוות לנתוני היצרן.

הייתי מציע לך לבצע בדיקה למספר דקות והיא לפני שאתה צופה שהבעיה תהיה (במנוע חם כמו שאתה אומר) אז נתק את הקונקטור מחיישן הECT ותנסה להתניע, אם מניע במכה ראשונה הבעיה בחיישן, אל תשאיר את המנוע פועל ללא החיישן לזמן ממושך, משום שאיני יודע לאיזה מוד חירום המחשב יכנס ואם הוא יפעיל את המאווררים, לכן אם מניע במכה ראשונה כבה את המנוע ותחבר חזרה את הקונקטור של החיישן.

תיתכן בעיה גם במערכת מיגון כמו קודנית שיש לה בעיה בניתוק, לכן אם לא מצאת את הבעיה נסה לנתק את הקודנית למספר ימים כדי לבדוק.

פורסם

אין לי דרך לדעת מתי תקרה התקלה. ולהפך, כאשר המנוע חם הוא תמיד יניע. אף פעם לא קרה לי שלא. קרה לי שהוא לא הניע כשהאוטו עמד הרבה שעות בחום. וגם אז, בניסיון הנעה השני הניע בנגיעה כמו תמיד.

חוץ מזה, כמה חיישנים כבר יש ברכב משנת 94 :roll:

Renault clio RT 1994

פורסם

היא מופיעה לעיתים רחוקות מאד אפילו. פעם- פעמיים בשבועיים בערך.

וזה גם לא תמיד כשחם. לדוגמא בשישי החנתי את האוטו בשבע בערב, נכנס אליו באחת עשרה ולא הניע.

מה שמוזר לי שגם כשהוא לא מניע אז בניסיון השני הוא יניע בלי שום בעיה

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...