Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג או השכרת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה היתרונות והחסרונות בהשכרת רכב לעומת ליסינג.

בין יתר השיקולים, יש לתת הדעת גם על היבטי מיסוי.

אני שואל, כי בשירשור אחר בפורום (תגובה 7, סוף סעיף 7), השתמע לכאורה שיתכן והשכרה עדיפה על ליסינג.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

גם אני ראיתי את זה, ונראה לי משונה מאוד.

לפי מייטב ידיעתי, רכב, שלא משלמים עליו שווי שימוש הוא "רכב תפעולי" כלומר רכב, שבסוף יום העבודה ננעל בחניון של החברה.

אם עובד נוסע עם הרכב הביתה והרכב עומד לרשותו בשעות שאחרי העבודה - הוא חייב לשלם שווי שימוש. וזה לא משנה אם הרכב מליסינג או מהשכרה.

לדעתי כל מצב אחר מנוגד לחוק.

פורסם

ואם העובד מוגדר ככזה בכוננות?

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

על כוננות העובד מקבל כסף, וזה סוג של "שעות העבודה"

כמו כן, העובד לא נמצא בכוננות 7 ימים בשבוע, אלא פעם בכמה ימים/שבועות. בכל שאר הזמן הרכב לשימוש הפרטי שלו ללא הגבלה.

פורסם

תלוי (מאוד) בהגדרת התפקיד.

אני מכיר מישהו (מחב' הליסינג budget דווקא) שהיה מוגדר ככונן לאיזור שלו למקרים של תקלות ברכבי לקוחות באיזורו. והיה לו תנדר של החברה ללא תשלום נוסף מצידו (גם לא מס).

אני, למשל, תקופה ארוכה הייתי מוגדר כונן 24*7 של מערכת מחושב מסויימת. אבל אצלי זה ליסינג, ומנכלי חב' הייטק כנראה פחות רוצים להתעסק עם החוק ולהוכיח (אח"כ, במקרה הצורך בזמן בדיקה) שאכן זו היתה כוננות. אז אמנם את הכסף שילמו (לא הרבה, לצערי) אבל את המס הטילו עלי...

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

רכבים מסחריים שמוצמדים לעובד אינם נחשבים כהטבה ולכן אין עליהם חיוב במס.

כמדומני מעל 3.5 טון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נראה לי די דומה לשיקול של השכרת דירה מול רכישת דירה... ענין של תפישה ושל יכולת החזר על ההשקעה הראשונית.

פורסם

roie_s,

תאורטית, בהשכרת רכב אתה משלם יותר מאשר בליסינג, כך שבוודאי אין כאן שיקול של השכרה/ליסינג מול רכישה.

רכב השכרה גם מתומחר נמוך יותר בעת מכירתו מאשר ליסינג, גם אם היה צמוד לאדם אחד.

.

פורסם
רכבים מסחריים שמוצמדים לעובד אינם נחשבים כהטבה ולכן אין עליהם חיוב במס.

כמדומני מעל 3.5 טון.

כן, כמובן. זה נקרא "שווי שימוש 0". האופנה העכשווית בתחום המכוניות האלו הם שברולט סילברדו ופורד F350.

מצד שני,במכוניות מסחריות אמיתיות לעיתים יש רק 2 או 3 מקומות ישיבה, כך שהן לא יכולות לשמש כרכב משפחתי בכל מקרה, והעובד נאלץ להחזיק רכב נוסף.

• תוכן חדש...