Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב גוסס. פנטיום 4 שחם לו (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשלושת הימים האחרונים (מהיום השרבי ההוא) החלה תופעת כיבוי ו RESET אקראיים במחשב שלי.

התופעה הנפוצה יותר היא כיבוי המחשב, זה יכול לקרות אחרי שעתיים ויכול לקרות אחרי 10 דקות, לא משהו צפוי.

לא מזמן ניקיתי את המחשב ניקוי יסודי מאבק וגם עכשיו הוא די נקי וכל המאווררים (5 במספר) מתפקדים פיקס כולל אחד שמכניס אוויר קר למארז ואחד שפולט. החשד שלי נפל על הספק, שכן אחרי כיבוי המחשב רק הוצאה והכנסה מחדש של התקע מאפשרת את הדלקת המחשב מחדש. היום פתחתי את הספק והברקתי אותו מבפנים אבל שום דבר לא השתנה :roll:

רכשתי מחנות מחשבים ספק חדש, אבל כאן הבעייה החמירה, המחשב אפילו לא הצליח לעלות וכל כמה שניות עשה ריסט. יכול להיות שהספק היה דפוק (או משומש, הייתה עליו מדבקת אחריות קרועה ותוקף לא לעוד הרבה זמן) אבל בכל זאת, משהו כאן לא נראה לי.

SPEED FAN מראה טמפ' "בניוטרל" של 60 מעלות למעבד ולכרטיס הגרפי, נשמע לי קצת גבוה אך הוא נשאר די יציב סביב הטמפ' האלה.

מה אומרים? המחשב אוטוטו בן 5, יש עוד משהו שאפשר לבדוק באופן עצמאי או שזה ניסוי וטעייה? אני לא מתכוון להוציא שקל נוסף על המחשב הזה בהימורים, בטח לא אם זה כרוך במאות שקלים ללוח אם חדש, מעבד או זכרונות.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

60 מעלות למעבד זה יותר מדי. צריך להיות 40-45, לא יותר.

שים גריז תרמי בין המעבד למאוורר, זה יחתוך לך 20 מעלות.

היו לי בעיות כאלה במחשב השני שהוא פנטיום 4 שנפתרו ע"י גריז תרמי בלבד !

אם זה לא עוזר, תתפנק במאוורר חדש ב50 ש"ח,של חברה מוכרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המשחה הטרמית בת כמה חודשים, משחה איכותית.

גוף הקירור והמאוורר מקוריים של אינטל, אני לא מאמין שהבעייה בהם מה גם ששניהם נקיים.

אגב, גם כשהמארז פתוח לחלוטין (שני הצדדים) הטמפ' לא יורדת. במאמץ המעבד גם מגיע אל מעל ה 70 מעלות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מהי מהירות הסיבוב של המאורר שמותקן על המעבד? (בהנחה שמדובר אכן על מקורי של אינטל)

בדוק כי חיבור החשמל שלו יושב כמו שצריך, אם חיבור החשמל לא מחובר אז רבים מהלוחות לא ידלקו כלל.

איזה כרטיס גרפי זה? כרטיסי נוידיה ישנים למשל סובלים מבעיות חום.

איזה מעבד מותקן? (דגם מדוייק)

האם בדקת קבלים מנופחים באזור המעבד?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

יש פתגם כול המוסיף גורע...

מיותר לחלוטין להתקין 5 מאווררים לפנטיום 4 וייתכן שהם גורעים ולא מוסיפים קירור נוסף למארז.

1. בדוק את הקבלים האלקטרוליטים.

2. ייתכן שהבעיה נעוצה בדרייבר לא תקין או אפילו בחיבור של חומרה חיצונית למחשב לכן נתק את כול החומרה החיצונית וגם בצע את הדבר הבא:

נסה לעבוד עם המחשב במצב בטוח לזמן מה.

איזה כייף לי :)

פורסם

60 מעלות במנוחה (כל עוד אין אוברקלוק) זה הרבה מעבר למה שצריך להיות.

החשד שלי- הקירור של המעבד בסוף חייו.

אצלי עם אוברקלוק קל המעבד על 28 בימי הקיץ החמים:roll:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

הבעיה שלך נשמעת כמו ביית קירור ולא בעיה בספק

אבל בתור טכנאי מחשבים אני מעדיף את השיטה הבטוחה

להביא מחשב עם אותו מפרט פחות או יותר ולבדוק על המחשב השני את החלקים שלך

כמו ספק מעבד כרטיס מסך וגם זיכרון פנימי

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אצלי מעבד Q6600 על 40 מעלות במנוחה בחדר לא ממוזג, וזה לאחר מריחת משחה לפני כמה ימים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

4 ליבות מתחמם יותר, מה גם שאם אתה עם קירור מקורי זה טמפ' סבירה לגמרי.

בנוגע לטכנאי, אם הזכרונות היו מהווים בעיה היה קופץ מסך כחול, איתמר לא הזכיר מסכים כחולים.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
לא מזמן ניקיתי את המחשב ניקוי יסודי מאבק

זאת אחת האפשריות.

אם הייתי מקבל שקל על כל בנאדם שסיפר לי על מכשיר שהתקלקל אצלו בבית עקב ניקוי יסודי,

מצבי היה טוב. מכשירים לא זקוקים לניקוי יסודי, ויש מכשירים שלא זקוקים לניקוי בכלל,

ושאותה שכבת אבק המצטברת אצלם דווקא עושה להם טוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מרק, דווקא במארז עם מאווררים שפועלים נכון (מאוורר שמכניס, מאוורר מוציא, מאוורר של הספק, מאוורר של המעבד ומאוורר של כרטיס המסך עם גוף קירור מוגדל) אני לא רואה בעייה. מה גם שהטמפ' כלל לא השתנתה כאשר דפנות המארז הוסרו. כאשר הדלקתי מזגן הטמפ' צנחו רק ב 6 מעלות והתייצבו על 54.

hans, האבק הוא האוייב מס' 1 של המחשבים, דווקא בהם חובה לנקות אבק לעיתים תכופות ולחדש גריז טרמי איכותי על המעבד וכרטיס המסך אחת לתקופה.

לגבי החום של המעבד, ה SPEED FAN הראה סל"ד מספיק גבוה (3,000) אבל אני חושש שהתבלבלתי בקשר לפעם האחרונה שמרחתי משחה, יכול להיות שזה היה לפני שנתיים :oops: יטופל בהקדם.

בכל מקרה, עדכון:

אתמול הבאתי מחשב חלופי (שיא הטכנולוגיה של שנת 2003 עם כרטיס מסך מובנה של 32MB! :wink:) והיום התרחשה אותה הבעייה - המחשב נכבה ורק הוצאה מהחשמל והחזרה גרמה לו לפעול שוב. בנוסף, מהיום שהתחילו התקלות המסתוריות השותפה שלי התלוננה שהאינטרנט כל הזמן מתנתק לה.

בקיצור - בדיקת מתחים הראתה שיש לנו בדירה מתח נמוך מדי, 198V. במשך השנתיים האחרונות היו הרבה אירועים ביזאריים בדירה כמו מקרר שהלך 4 פעמים עד שהוחלף בחדש ומזגן שלפני יומיים החליפו לו כרטיס. היו גם פעמים בהן החשמל קפץ בלי קשר לכלום וגם לפעמים העלאת המפסקים בחזרה לא חידשה את זרם החשמל.

ביום ראשון יבוא החשמלטור ואני מקווה שהסיפור יגיע לסיומו :-(

איתמר.

פורסם

בקיצור, מצאת את הבעיה, תקן את החשמל בבית, החלף משחה טרמית וסע לשלום! האבק כבר בפנים!.

והאנס, REALLY??

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם אתה בודק טמפרטורה עם הספיד פאן, תבדוק שהתוכנה הזאת מכויילת, אצלי היא הראתה 10 מעלות מעל שאר התוכנות ובעצם היה צורך לכייל את הספיד פאן.

אצלי פתיחה של המארז מורידה סביב 5 מעלות בחדר לא ממוזג. אבל האבק שיכנס מונע ממני להשאיר את המארז פתוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אל תימנע לפתוח את המארז אם הטמפרטורות אצלך קריטיות, פשוט תנקה בתדירות גבוהה יותר. (מדבר זה שלא ניקה את המחשב שלו כבר מעל לשנה ועבד כטכנאי 3 שנים:roll:)

האנד- בחיים, אבל בחיים לא שמעתי על מישהו שממליץ לא לנקות את המחשב מאבק:shock:

• תוכן חדש...