Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב גוסס. פנטיום 4 שחם לו (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי בעיית טמפרטורה עכשיו, עם מארז סגור בחדר לא ממוזג הוא עומד על 40 מעלות במנוחה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טמפרטורה סבירה לגמרי.

אני עם כל האבק שיש לי במחשב (ויש מספיק :-() המעבד עומד על 28 בחדר לא ממוזג.

קירור ביגטייפון למי ששאל :-D

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אנשים יקרים, מעבר לכל מה שנרשם פה אחדד דבר או שתיים, אל תשוו בין מידות החום של המעבדים שלכם, זה לא נכון כלל! גם אם יש לכם את אותו המעבד.

כל מעבד מתוכנן בצורה שונה וישנם הבדלים רבים בינהם אשר משפיעים על מידות החום - טענולוגית ייצור NM, צריכת חשמל, כמות הליבות ואפילו החומר אשר ממנו עשוי המארז של המעבד (הכיסוי המטאלי).

יתכנו שתי מעבדים מאותו דגם בדיוק אשר אחד מהם מכוייל לוולטאג' מסויים והשני לוולטאג' שונה ממנו, אמנם השינויים מזעריים אך ברי השפעה.

טמפ' חדר, גודל/צורת/שיטת אוורור של גופי קירור ומאווררים עצמם שונים, ישנם גם ווראיציות בין מאווררים וגופי קירור של אינטל. גם בתושבות ה775 וגם בP4 הישנים.

משחה טרמית הינה פרט חשוב ביותר בקירור מעבד! משחה ישנה ולא איכותית או אפילו איכותית מלפני שנתיים לא עשה את אותה העבודה כמו משחה טרייה. ישנם מספר גורמים במשחת קירור אשר יש לבדוק כמו זמן הקשייה, מוליכות וכו'.

נכון לעכשיו המשחה הטובה והנפוצה ביותר באזורנו הוא הMX3/AC5/NOCTUA ומס' בודדות אחרות.

אבק אשר משפר פעילות של רכיב אלקטרוני? זה הנפצה ואשמח לגיבוי לטענתך.

טמפ' מארז משפיעה על רכיבי המחשב כמו HD לוחות וכרטיסים ואין להזניח בדיקת טמפ' שלהם אם המידע שלכם / מחשב חשוב לכם.

פתיחת דלתות המארז אולי יועילו בהורדת מס' מעלות בודדות אך אם אינכם שמים לב לשינוי דרסטי בטמפ' המעבד אזי המחשה סיימה את תפקידה.

אשמח לסייע ולענות לשאלות נוספות אם יש.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
מרק, דווקא במארז עם מאווררים שפועלים נכון (מאוורר שמכניס, מאוורר מוציא, מאוורר של הספק, מאוורר של המעבד ומאוורר של כרטיס המסך עם גוף קירור מוגדל) אני לא רואה בעייה. מה גם שהטמפ' כלל לא השתנתה כאשר דפנות המארז הוסרו. כאשר הדלקתי מזגן הטמפ' צנחו רק ב 6 מעלות והתייצבו על 54.

hans, האבק הוא האוייב מס' 1 של המחשבים, דווקא בהם חובה לנקות אבק לעיתים תכופות ולחדש גריז טרמי איכותי על המעבד וכרטיס המסך אחת לתקופה.

לגבי החום של המעבד, ה SPEED FAN הראה סל"ד מספיק גבוה (3,000) אבל אני חושש שהתבלבלתי בקשר לפעם האחרונה שמרחתי משחה, יכול להיות שזה היה לפני שנתיים :oops: יטופל בהקדם.

בכל מקרה, עדכון:

אתמול הבאתי מחשב חלופי (שיא הטכנולוגיה של שנת 2003 עם כרטיס מסך מובנה של 32MB! :wink:) והיום התרחשה אותה הבעייה - המחשב נכבה ורק הוצאה מהחשמל והחזרה גרמה לו לפעול שוב. בנוסף, מהיום שהתחילו התקלות המסתוריות השותפה שלי התלוננה שהאינטרנט כל הזמן מתנתק לה.

בקיצור - בדיקת מתחים הראתה שיש לנו בדירה מתח נמוך מדי, 198V. במשך השנתיים האחרונות היו הרבה אירועים ביזאריים בדירה כמו מקרר שהלך 4 פעמים עד שהוחלף בחדש ומזגן שלפני יומיים החליפו לו כרטיס. היו גם פעמים בהן החשמל קפץ בלי קשר לכלום וגם לפעמים העלאת המפסקים בחזרה לא חידשה את זרם החשמל.

ביום ראשון יבוא החשמלטור ואני מקווה שהסיפור יגיע לסיומו :-(

איתמר.

איתמר, הבעיה היא לא במתח AC של 198 וולט למרות שהמתח יחסית נמוך למקובל ברשת החשמל מכיוון שכול ספק כוח של PC מסוגל לעבוד ללא שום בעיה גם עם מתח של 115 וולט.

כנראה הבעיה בארקה או 'רעשים' בקו החשמל.

איזה כייף לי :)

פורסם

ולסיכום,

תבדוק שההיטסינק נקי, נקה את השטח שבא במגע עם המעבד,ואת המעבד אבל בזהירות!, מומלץ עם אציטון, אל תמרח הרבה מידי משחה טרמית על המעבד, תבדוק שהכל מהודק ויושב כמו שצריך כמו שצריך וסע לשלום.

שבת שלום

Suzuki Jimny

פורסם

ניסוי שערכתי היום סתם למען הסקרנות.

שנה וחצי לא ניקיתי את המחשב, המעלות עמדו על:

46 מעבד

78 כרטיס מסך

48 ספק כוח

56 לוח אם

לאחר ניקוי המחשב, החלפת משחה טרמית רק במעבד (בכרטיס מסך זה דורש קצת התעסקות, לא היה לי כוח):

32 מעבד

53 כרטיס מסך

46 לוח אם

32 ספק כוח

המעבד+הכרטיס מסך כרגע באוברקלוק לכן תורידו כ5 מעלות מהמעבד+כרטיס מסך.

על הלוח אם (הגשר הצפוני שם נמצא החיישן) לא קיים הקירור המקורי, הפריע לביג טייפון:shock:

מסתבר שהניקוי מוריד מספיק מעלות :shock:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
אם אתה בודק טמפרטורה עם הספיד פאן, תבדוק שהתוכנה הזאת מכויילת, אצלי היא הראתה 10 מעלות מעל שאר התוכנות ובעצם היה צורך לכייל את הספיד פאן.

איך מכיילים?

פורסם

תבדוק את גרסת המעבד

אני זוכר שלפני כמה שנים יצאה לאינטל סידרה שלמה שבה המעבד פשוט חם ואין מה לעשות.

זה לא גורם לבעיה חוץ מרעש של המאווררים.

פורסם

היום היה החשמלטור. בדק ובדק ולא מצא שום דבר חריג. לטענתו יש מתח של 230V בכל השקעים בדירה והכל תקין :x

לי ברור שהמצב ממש לא תקין, כי לא הגיוני שהפחת יקפוץ 4 פעמים ביום או שהמחשב, הראווטר והמודם יכבו 3-4 פעמים גם בלי שהפחת קופץ.

לצערי לא הייתי בדירה בזמן שהוא היה, אבל הדבר היחיד שהוא אמר שלא תקין זה מפסק הפחת ש "ממש ממש ישן".

לדעתי יש כאן בעייה עם נחשולי מתח, איך אני מוצא ומוכיח את הבעייה בכוחות עצמי?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, כשבדקת את המתח בשקע וראית 198 וולט, מדדת את המתח בין הפאזה לאפס או בין הפאזה לאדמה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מבין למה מתייחסים שלושת נתוני הטמפרטורה. הרצתי את הספיד פאן.

נראה כמו תוצאה תקינה, אני טועה?

1.jpg

פורסם
איתמר, כשבדקת את המתח בשקע וראית 198 וולט, מדדת את המתח בין הפאזה לאפס או בין הפאזה לאדמה?

פאזה ל 0.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זאת אחת האפשריות.

אם הייתי מקבל שקל על כל בנאדם שסיפר לי על מכשיר שהתקלקל אצלו בבית עקב ניקוי יסודי,

מצבי היה טוב. מכשירים לא זקוקים לניקוי יסודי, ויש מכשירים שלא זקוקים לניקוי בכלל,

ושאותה שכבת אבק המצטברת אצלם דווקא עושה להם טוב.

אני מבין את כוונתו של האנס, אבל צריך לחדד.

ניקוי זה דבר מצויין, אבל גם אותו צריך לעשות נכון. עדיף לא לנקות מחשב מלנקות אותו במטלית ספוגה במים. הרבה אנשים לא יודעים לנקות ועלולים להזיק במקום להועיל, דוגמאות: ניקוי עם חומרים שעלולים להזיק לרכיב כזה או אחר, ניקוי בצורה אגרסיבית מדי.

בדיוק כמו ניקוי מנוע של רכב, גם מחשב צריך לדעת לנקות, אומנם זה לא סיפור מסובך כל כך, אך גם כאן, צריך ללמוד לעשות זאת נכון ובצומת לב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ניקוי מחשב נכון צריך להתבצע אך ורק בלחץ אוויר וגם במינון הנכון ובכיוון הנכון בשביל לא לפגוע בחלקים מסויימים.

ככה היינו מוציאים טונות של אבק תוך שניות ממחשבים שעבדו שנים ללא שום פגיעה בחלקים. במעבדה שעבדתי בה.

כמובן מומלץ מידי 2 - 3 שנים לפרק את הקירור של המעבד לנקות אותו בחומר מיוחד מהגריז הטרמי הישן ולשים אחד חדש איכותי, זאת ישמור לכם על המחשב ויחזיק אותו בחיים יותר זמן, כנ"ל לסוגים מסויימים של כרטיסי מסך.

• תוכן חדש...