Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

1. אני מתלבט בין טויוטה קורולה GLI לסוזוקי SX4 GLX

2. ההחלטה לא קלה, כשנראה לי שהמכריע בסופו של הליך תהה נוחות מושב הנהג, עוצמת המזגן, ו- 6 כריות אויר

שיש לסוזוקי לעומת רק 4 בקורולה.

**כמדומני עוצמת המזגן בסוזוגי טובה יותר אבל יתכן ואני טועה.

אשמח לשמוע מבוגרים ומנוסים (לא מילדודס בני עשרה) את דעתם לכאן ולכאן, הן מנסיון אישי (שזה וודאי עדיף)

ובמקרה הפחות טוב, משמועות צד ג' (במידה ויש להם).

3. כמו כן אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון וידע מדוקדק מהוא שווי המכוניות לאחר 3 שנים (שווי מסחרי בשוק ולא שווי מחירון).

בעניין זה למיטב הערכתי הצנוע, הקורולה GLI שנרכשת כיום חדשה בכ- 127000 ש"ח (עם צבע מטאלי) תמכר אחרי 3 שנים בכ- 85000 ש"ח.

בעוד שהסוזוקי SX4 שמחירה כחדש עומד על 115000 ש"ח (אני קונה ב- 107500) נמכרת אחרי 3 שנים בכ- 70000 ש"ח.

4. השגות, הצעות, מענה פרטני לשאלותי, ואף הרחבות - יתקבלו בברכה :-D

פורסם

מניסיון המושבים של הסוזוקי אכן נוחים, אבל מבחינת שיכוך מהמורות הרכב לא משהו, אבל בנושא הזה גם הקורולה לא מצטיינת.

מבחינה עיצובית, הקורולה מעניינת בערך כמו קומקום, הסוזוקי, בהנחה שמדובר על דגם ההאצ'בק נאה ובעלת לוק ג'יפוני/מיקרוואני משהו, בצבעים הנכונים היא נראית טוב. אם מדובר בדגם הסדאן אז שכח הכל, הוא נראה כמו ביצה עם ישבן גדול.

מבחינת איבזור הן דיי דומות מלבד כריות האויר שציינת וחישוקי מגנזיום בדגם היקר של הסוזוקי לעומת טאסות בקורולה.

אני אישית מתחבר יותר לסוזוקי משום שהקורולה לדעתי היא סמל השיעמום והבנאליות, רכב שלא מצטיים בכלום ולא מציע שום תכונה בולטת לעומת המתחרות שכל אחת מצטיינת בתחום אחר.

שלא תבין לא נכון, גם הסוזוקי לא מצטיינת, תא המטען שלה קטן, שוב בהנחה שמדובר בדגם ההאצ'בק, והיא לא נוחה במיוחד, גם איכות החומרים לא מתעלה ולא עומדת ברמה של האירופאיות, האמת גם לא ברמה של מאזדה 3.

לדעתי, אם ידך משגת את הדגם המאובזר יותר של סקודה אוקטביה 1.2 TSI, היא תהיה עדיפה בכמה רמות, האמת לדעתי גם המאזדה 3 היא מכונית מגובשת יותר ועדיפה על ה-2.

אבל אם אלה האופציות היחידות מסיבה כלשהי בעולם אז אני הייתי הולך על הסוזוקי שמציעה מעט יותר שיק מהקורולה המפוהקת.

בהצלחה.

פורסם

במחיר הזה כמובן שסוזוקי עדיפה אם כי ב 4 דלתות היא מכוערת ברמות קשות וקורת A שלה תגרום לך לפארנויה.

פורסם

אתה מבקש שאנו ננבא את ערך הרכבים בעוד 3 שנים על מנת שתוכל לקבל החלטה איזה רכב לרכוש.

אולי תבצע נסיעת מבחן ותקנה את הרכב אשר יותר מתאים לצרכים שלך ?

אם אתה מסתכל רק על החור שבגרוש, עדיף מבחינה כלכלית לרכוש רכב מיד שניה אשר כבר ספג את חלקה הגדול של ירידת הערך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

3. כמו כן אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון וידע מדוקדק מהוא שווי המכוניות לאחר 3 שנים (שווי מסחרי בשוק ולא שווי מחירון).

לי יש ידע מדוקדק - ברזולוציות עמוקות. - תן לי את ה 127K שלך במקום לתת אותם ליבואנים ואני אתן לך 100K עבורם אחרי 3 שנים. יותר טוב מכל מכונית אחרת. - אגב וזה מובטח ללא הפתעות

בדיוק כמו הדיון על אג"ח שאינה נסחרת בשוק ההון הקרוייה טויוטה קורולה.

לגופו של עניין , המזגן בקורולה מעולה ! ולמעשה עדיין לא ראיתי מכוניות מה 7 שנים האחרונות שהמזגן שלהן יקרוס בשרב של שבוע שעבר. (הברלינגו דיזל 09 -צורה ישנה יש לה מזגן שיכול לייצר קוביות קרח !!)

הבוזוקי - היא הסדאן עם בסיס הגלגלים הקצר ביותר מבין אלו הקרויות משפחתיות ! ואותה הייתי בכלל משווה לרנו סימבול - עם בסיס גלגלים שקצר ממנה ב3 סמ' לעומת 10 סמ' תמימים בינה לבין הקורולה שעדין לא נחשבת ענקית.

אבל חוץ מלחפש פחיות (ניירות ) ערך , איך א-ת-ה מתכוון להשתמש ברכב? התפלגות הנסיעות (הרבה עירוני ? הרבה בין עירוני? כמה קמ' בשנה ? ) כמה נוסעים ברוב הזמן? אתה מי אתה הולך לשענע באג"ח ?

חשבתי לכתוב מכתב להנהלת טויוטה העולמית עם עיצוב חדש לקורולה בצורה של קופת חזירון

pig-money-box.png

- ולמעשה עם כל נסיעה אפשר לשלשל מטבעות ובסוף תקופת האחריות אפשר לראות כמה הצטבר שם.

אגב כמו שכתב CX לפני אולי באמת כדאי לך לרכוש רכב בן שנה-שנתיים מיד ראשונה לנסוע עליו 3 שנים קרוב לוודאי שתפסיד עליו הרבה פחות.

דוגמת הניסן טידה שאני אוהב לתת :

אימי מכרה את הניסן טידה שלה : בת שנה ושמונה חודשים עם 12K קמ'. בקושי קיבלנו 87 ! ( אם לי היה מספיק כסף הייתי משאיר אותה אצלי:roll:.)

עכשיו - נניח שאותה פלונית שרכשה את הרכב תסע עליו 3 שנים ! בגיל 4.5 הוא יהיה שווה 55 - עדיין פחות מכל דוגמא אחרת כאן.

• תוכן חדש...