Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אחרי ששמעתי את המחיר המטורף שרצו בפולקסווגן עבור המערכת הנ"ל הלחטתי לוותר.(דרשו 9.5K).

יצא לי לראות בebay בגרמניה את המערכת המקורית שכוללת את הפנסים, מתזים, מיכל 4 ליטר, נורות...

השאלה היא אם אני מביא את המערכת הנ"ל,(במחיר מצחיק לעומת מה שדרשו-450 יורו) האם ניתן לאשר לאחר התקנה בעמדה מספר 1? (זאת אומרת שיופיע לי ברישיון רכב אישור לקסנון?).

שוב לא מדובר פה על קיט סיני, המוצר המקורי של פולקסווגן.

בתודה לעונים, בן.

http://cgi.ebay.de/ORIG-BI-XENON-SCHEINWERFER-SET-VW-SCIROCCO-3-III-2008-/170498169627?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item27b27b9b1b#ht_2260wt_1135

Got To love It

פורסם

נראה מאוד מעניין.

אם הייתי קונה רכב 180K , זה לא מה שהיה שובר אותי :)

הבעיה שמבחינת חוקיות תהיה עם זה בעיה אלא אם כן תתקמבן עם צ'מפיון שיתנו לך אישור על קסנון מקורי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני הייתי הולך על זה

מקסימום תפרק פנסים לפני הטסט.

שוטרים לא נראה לי שיעצרו רכב חדש חדש ("כי זה מגיע מהחברה ככה" :wink:)

בהצלחה

Golf 2008 MK5

פורסם

מהטסט אני לא דואג.

רק שוטרים זה מה שמלחיץ אותי.

אני אברר היום עם צ'מפיון, אני לא כל כך מבין גרמנית אבל לפי מה שנראה 500 יורו זה רק זוג פנסים עם פרוג'קטור (אומנם מקוריים של פולקסווגן).

אני חושב שאת שאר הפריטים צריך לרכוש בנפרד, אולי אותם כן אפשר לרכוש דיי צ'מפיון וזה לא יהיה יקר מידי?

ניתן להתקין מתזים לפנסים בפגוש המקורי?

Got To love It

פורסם
מהטסט אני לא דואג.

רק שוטרים זה מה שמלחיץ אותי.

אני אברר היום עם צ'מפיון, אני לא כל כך מבין גרמנית אבל לפי מה שנראה 500 יורו זה רק זוג פנסים עם פרוג'קטור (אומנם מקוריים של פולקסווגן).

אני חושב שאת שאר הפריטים צריך לרכוש בנפרד, אולי אותם כן אפשר לרכוש דיי צ'מפיון וזה לא יהיה יקר מידי?

ניתן להתקין מתזים לפנסים בפגוש המקורי?

אני לא בטוח שהחוק מחייב מתזים לפנסים, יש מכוניות חדשות שמגיעות עם קסנון ללא מתזים (סיביק 2010).

לדעתי המתזים נועדו למדינות קרות בכדי להפשיר את השלג/קרח מהפנסים (אבל יכול להיות שאני טועה).

פורסם

המתזים באים לשמור על הפנס נקי בכדי שאלומת האור תישאר מדויקת ולא תסנוור.

לגבי משטרה:שוטר גם יכול לתת לך הורדה מהכביש גם על מוצר מקורי שהגיע מהיבואן.

כמו שקרה באיביזות קופרות,שאנשים שילמו על כך כסף ובוצעה התקנה ברדיו מילאנו,אבל וזה אבל גדול באיביזה לא היה פנס מתאים,וללא שפריצרים.

אצלך בשירוקו הרפלקטור מתאים לתאורת קסנון,והאמת שעלו כמה וכמה שירוקו מקוריות עם קסנון,והכל תלוי על איזה שוטר "תיפול".

פורסם

יצא לי אכן לראות שירוקו עם קסנון.

הם קיבלו הורדה כי זה היה מוצר זוג ג' והוא הותקן בארץ בפנס עם רפלקטור.

מה שאני רוצה להביא זה פנס עם פרוג'קטור ולבצע התקנה כמו שצריך עם כל הנלווה סביב.

השאלה היא אם יאושר לי דבר כזה ברישיון או לא.

Got To love It

פורסם

אין כל איזכור ברשיון לקסנון (לא מופיע אצלי כלום, ויש לי קסנון מקורי מהחברה).

יחד עם זאת, על פי חוק אסור לבצע כל שינוי במערכת התאורה של הרכב ולכן כל קסנון אפטר מרקט (כולל רדיו מילאנו לדעתי) הוא אסור. (כמו גם פסי לדים למיניהם).

לגופו של פנס, מערכת הקסנון מורכבת הרבה יותר מפרוג'קור\רפלקטור ונורות. בעיקרון מערכת שלמה אמורה לכלול את הפריטים הבאים:

- נורות קסנות (אגב יש גם לרפלקטור וגם לפרוג'קטור)

- אופטיקה מתאימה: רפלטור או פרוגקטור מותאם לקסנון

- מערכת חשמל מותאמת (!): נורות הלוגן רגילות עובדות על 55W בעוד קסנון דורש מתח של 25,000 וולט להצתה והספק של 35W בזמן פעולה.

- מערכת אוטומטית לכיוונון גובה האלומה (חיישן מורכב על המתלה בדר"כ) כדי שלא תסנוור כאשר האוטו עמוס\לא עמוס

- שפיצרים (כדי שהפנס יהיה נקי ולא יתפזר)

אם אתה מביא את הכל מגרמניה (הקיט באמת כולל הכל?) ומתקין מקצועית - אף אחד לא ידע את ההבדל... אם יורידו אותך מהכביש יכול להיות שתזדקק לאישור מצ'מפיון. הכי קל לברר ולשאול.

פורסם

גם במידה והסט הוא מוצר סופר איכותי בוא נגיד אפילו מקורי לחלוטין.

אני ממש סקפטי אם צ'מפיון יהיו מוכנים לתת לך אישור לכך,מבחינתם אם לא שילמת להם את עלות הקיט(9.5K)

אז הסט שהבאת הוא לא מקורי ולא יאושר.

פורסם

דיברתי עם הסוכן שרכשתי דרכו והוא אמר שאם אני מביא את הסט קומלפט אין בעיה לקבל אישור מהם על כך(כל עוד זה מותקן בקלאס A ).

אז זהו, שאני לא בקיא כל כך בגרמנית.

לפי מה שהבנתי מהמוכר מדובר על הפנסים המקוריים של השירוקו.

השאלה לגבי הנורות והסביב כגון שפריצרים ומערכת לכיוון אוטומטי אם הם מגיעים גם.

בכל אופן, אשמח אם יש פה משהו שיכול לעזור לי בנושא של למצוא עסק שמוכר בגרמניה את המערכת קומפלט.

לגבי המשלוח לארץ וכ'ו אין בעיה כי יש לי מכר בגרמניה שיכול לרכוש לי את המערכת ולהביא לי אותה לארץ.

השאלה היא מאיפה לעזעזל אפשר לרכוש אותה!? יש סיכוי שרק כאשר רוכשים את האוטו אפשר להזמין בתור תוספת?!

Got To love It

פורסם

אם אתה מתעקש להביא מגרמניה ויש לך מכר שם אז מה הבעיה? תגיד לו שאתה צריך X ברמה Y לרכב Z והוא כבר ימצא לך באינטרנט. אם הדבר היה הפוך אתה חושב שהוא היה שובר את הראש למצוא משהו בארץ? (לא)

פורסם

עד כמה שאני יודע, בישראל, רק כאשר רוכשים את הרכב ניתן לאשר פנסי קסנון כתוספת. במצד שני, אין שום אזכור ברישיון לגבי הפנסים המקוריים (לא ברור מהיכן הגיע ה"שמועה הזאת"), אז אם הקיט איכותי ומקורי על רכב שמיועד לכך (לא אונו 94) זה נראה אחרת בעיני השוטרים. לגבי הטסט לא בטוח, כי הם נעזרים בדברים כמו המדבקות המקוריות המזהירת ממתח גבוה ושפריצרים לראות האם זה מקורי. אם הסוכן אמר לך שהם יכולים לאשר לך את זה אז תבקש שיפנו אותך למקור אמין לקניה.. לא נראה לי שזה יהיה זול. גם ההתקנה בקלאס A לא זולה.

לגבי מחיר הקסנון- המחיר 9,500 שח הגיוני גם אם תחשב את התוספת לפי 500 יורו +הובלה+הרכבה+העובדה שכמה שזה מקורי זה אף פעם לא יהיה מקורי ולא מצוין ב"קוד הגנטי" של הרכב כל זה בתוספת מיסוי רכב מלא + רווח יבואן וכדומה.

לגבי הקסנון עצמו- מדובר בתוספת ששווה כל שקל ממחירה גם אם הוא היה גבוה מ9500 שח. הן בטיחותית והן ויזואלית פשוט משנה את היבט השימוש בשעות החשיכה מקצה לקצה. בעידן שבו כל תוספת עולה אלפי שקלים, לטעמי, 9500 שח לפנסי קסנון מקוריים מהחברה הוא מחיר הוגן.

פורסם

המחיר שצ'מפיון של 9500 ש"ח זה לא משהו שמרכיבים בארץ.

במידה ולקוח רוצה את התוספת הנ"ל הוא צריך לחכות כ3 חודשים כי צריך להזמין רכב "מיוחד".

זה משהו שמגיע מגרמניה ככה.

למכר שאני מכיר בגרמניה אין כל כך זמן להתעסק בשטויות האלה. הוא לא ילד שטס לטייל אלה מנכ"ל של חברה גדולה.

אם אני אגיד לו היכן ניתן לרכוש ומה לרכוש לא תהיה לו בעיה להביא לי. מעבר לזה אני לא הולך לשגע אותו.

באתר של פולקסווגן בגרמניה כתוב שתוספת הBI-XENON עולה שם 950 יורו.

אני קצת עובד עצות כי ניסיתי לחפש באיביי ובאינטרנט אך ללא תוצאות, אשמח לעזרה במציאה של מקום שמוכר את המערכת הכוללת בגרמניה.

בתודה,בן

Got To love It

• תוכן חדש...