Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים: ארז ייצר תבנית מהגומיה המקורית ועל פיה יצק גומית פיית תדלוק מפוליאריטן. הגומיה לא הייתה מושלמת בתצורתה (בגלל הפגמים של הגומיה המקורית), אז גייסנו לעזרה את אורן, שעל פי הגומיה המקורית ביצע שרטוט תלת ממדי - על מנת לבצע את הגומיה מחדש, הפעם בדיוק מושלם.

והחלק המעניין: מכונת "הדפסה" בתלת-ממד במקום עבודתו של ארז. צריך לראות בכדי להאמין מה המכונה הזו מסוגלת לעשות. התבנית של הגומיה שלי זה "פיס אוף קייק" ביחס ליכולות שלה...

אז הנה התהליכים:

1. השרטוט של אורן, על גבי המחשב.

2. השרטוט של הגומיה על "שולחן העבודה" של מדפסת שלושת הממדים .

3-6. המדפסת בעבודה, מייצרת את תבנית הגומיה לפי השרטוט.

7. והנה התבנית מוכנה.

8. בדיוק לפי המידה הנכונה!

אין ספק שזה אחד הדברים המרשימים ביותר שזכיתי לראות בשיפוץ הטנדר שלי.

המשך יבוא...

attach_walla_co_il[3].jpg

און 006.jpg

און 001.jpg

און 003.jpg

און 004.jpg

און 020.jpg

און 021.jpg

און 022.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מרשים ביותר.

כל הכבוד .

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
7. והנה התבנית מוכנה.

תיקון קל ( על סף הטרחני) :

מה שיצא מהמדפסת הוא ה"עותק" של הגומיה ע"פ הקובץ שהודפס והעותק הזה נקרא "עֻבַּד". העותק הזה הוא לא התבנית כי אם המודל שעליו יצקו את תבנית הסיליקון. לאחר שהסיליקון מתייבש חולצים את העֻבַּד מהתבנית, ואל החלל שהוא הותיר בה (החלל נקרא "מובלעת" או cavity באנגלית) יוצקים את חומר הגלם שלאחר ההתמצקות בתבנית יהיה המוצר המוגמר.

אגב המדפסות האלו מומצאות, מפותחות ומיוצרות ברוב גאווה ע"י חברה ישראלית שנקראת אובג'ט (שאמנם נמכרה לאחרונה לחברת ענק אמריקאית) ונמצאות במרכזי המחקר והפיתוח של יצרנים רבים מכל תחומי פיתוח המוצר לרבות יצרני רכב כמו ב.מ.וו, מרצדס GM ועוד.

ואלו היו שישים שניות של חפירה בנושא תבנית סיליקון ומדפסות תלת מימד.

אורן

פורסם

מה שיצא מהמדפסת הוא ה"עותק" של הגומיה ע"פ הקובץ שהודפס והעותק הזה נקרא "עֻבַּד". העותק הזה הוא לא התבנית כי אם המודל שעליו יצקו את תבנית הסיליקון. לאחר שהסיליקון מתייבש חולצים את העֻבַּד מהתבנית, ואל החלל שהוא הותיר בה (החלל נקרא "מובלעת" או cavity באנגלית) יוצקים את חומר הגלם שלאחר ההתמצקות בתבנית יהיה המוצר המוגמר.

אגב המדפסות האלו מומצאות, מפותחות ומיוצרות ברוב גאווה ע"י חברה ישראלית שנקראת אובג'ט (שאמנם נמכרה לאחרונה לחברת ענק אמריקאית) ונמצאות במרכזי המחקר והפיתוח של יצרנים רבים מכל תחומי פיתוח המוצר לרבות יצרני רכב כמו ב.מ.וו, מרצדס GM ועוד.

אורן

"גשרים ישרים וגבוהים בין אתמול ומחר." - לאה גולדברג.

ההיטק בשרות האספנות, חדש מול ישן-מפליא-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אורן

ממש לא חפירה, אורן!

תודה על התיקון, ההסבר (וכמובן על העזרה!) מקווה שהגומיה הישנה עוד שמורה...:-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

הגיע הזמן לסכם. על סמך שרטוט תלת ממדי של אורן, ארז ביצע "עותק" מושלם של גומיית פיית הדלק וכל זאת במכונת התלת-ממד הלא פחות ממדהימה. ועכשיו הגיע הזמן לעשות את הגומיה כפי שצריך. בעצם יש כאן חזרה על תהליך שכבר נעשה: ייצור תבנית אשר ממנה ייצק ארז את הגומיה. אלא שהפעם ייצור התבנית נעשה מעותק מושלם וסימטרי ולא מגומיה ישנה ומעוותת בת שלושים.

הנה:

1. על גבי העותק שיוצר ממכונת התלת-ממד יוצקים סיליקון נוזלי.

2. בשלב הבא נותנים לחומר להתקשות.

3. בעדינות ובדיוק, חותכים את הסיליקון לשניים, מבלי לפגוע בתצורת התבנית.

4. לתבנית סיליקון זו יוצקים פוליאריטן. חומר זה ניתן ליצור ברמות קושי שונות וארז מכין לי שתי גומיות ברמות קושי של 60 שור ו-80 שור (כאשר ה-60 שור היא הרכה יותר), על מנת לוודא התאמה טובה ככל האפשר.

5-8. והנה הן, במלוא הדרן! שתי הגומיות החדשות שייוצרו במיוחד עבור הרום כרמל טנדר. וכל זאת על סמך ומהעתק של גומיה בלויה בת שלושים שנה, תוך גיוס של מיטב הטכנולוגיה העכשווית.

זהו שוב המקום להודות לארז ולאורון על הנכונות וההתגייסות שלהם לפרוייקט הגומיה. פשוט אין לי מספיק מילים בכדי להביע את ההערכתי לפועלכם, הכנסת האורחים הלבבית, החיוך והמקצועיות. כן ירבו!

און 005.jpg

און 011.jpg

און 013.jpg

און 017.jpg

און 024.jpg

און 025.jpg

און 027.jpg

און 026.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תענוג לראות איך הטכנולוגיה נרתמת לטובת הקלאסיקה.

אם לגומיה לא היו רדיוסים מורכבים הייתי מנסה לייצר בעצמי תבנית.

אבל עוד לא אמרתי נואש, ויש עוד רומים שממתינות לשיפוץ..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
...ארז מכין לי שתי גומיות ברמות קושי של 60 שור ו-80 שור ....

אולי אני מפספס משהו, אבל איך אתם יודעים עד כמה הגומיה צריכה להיות קשה? אולי הרמות הנ"ל לא ממש קרובות לרמת קושי המקורית?

ועדיין, יפה לראות איך מכונית היסטורית כזו, נבנית עם טכנולוגיה מתקדמת שכזו:-)

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

ולזה קוראים - ''שיבוט'' . :-)

מדהים.

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
אולי אני מפספס משהו, אבל איך אתם יודעים עד כמה הגומיה צריכה להיות קשה? אולי הרמות הנ"ל לא ממש קרובות לרמת קושי המקורית?

ועדיין, יפה לראות איך מכונית היסטורית כזו, נבנית עם טכנולוגיה מתקדמת שכזו

אין שום בעיה לדעת איזו רמת קשיחות (Shore Hardness) צריך - יש מכשיר שנקרא מד-שור שנועד למדוד קשיחות של כל חומרים אלסטים ולתת חיווי מהי מידת הקשיחות שלהם.

אגב ממדידה של הגומיה המקורית (שמחכה לך און ברוב כבוד בסטודיו) הקשיחות של הגומיה היא כ 70 Shore A ולכן טווח הבחירה שלך ושל ארז נראית לי טובה.

אורן

2012-07-18_16-04-23_25_הרצליה.jpg

פורסם
אין שום בעיה לדעת איזו רמת קשיחות (Shore Hardness) צריך - יש מכשיר שנקרא מד-שור שנועד למדוד קשיחות של כל חומרים אלסטים ולתת חיווי מהי מידת הקשיחות שלהם.

אגב ממדידה של הגומיה המקורית (שמחכה לך און ברוב כבוד בסטודיו) הקשיחות של הגומיה היא כ 70 Shore A ולכן טווח הבחירה שלך ושל ארז נראית לי טובה.

אורן

מצטער שאני קטנוני בעניין, אבל הגומיה המקורית כבר בת 30 ומשהו שנה(!)

קשיחות הגומיה משתנה כאשר היא מתייבשת ונסדקת, לכן לא נראה לי שלהסתמך על מדידה שכזו זה רעיון טוב.

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

מאחר והיה לי העונג לגעת בגומיה המקורית, אני יכול להעיד שבמקור היא היתה קשה למדי, 65 שור לערך.

היתייבשות עם השנים יכולה להוסיף 10% קשיחות מקסימום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מצטער שאני קטנוני בעניין, אבל הגומיה המקורית כבר בת 30 ומשהו שנה(!)

קשיחות הגומיה משתנה כאשר היא מתייבשת ונסדקת, לכן לא נראה לי שלהסתמך על מדידה שכזו זה רעיון טוב.

גומי הוא אכן חומר שמשנה את תכונותיו עם הזמן. אם נכנס לזה אז גומי היא למעשה מילה מאוד כוללנית למשפחה עצומה של חומרים, ולמעשה החומר המכונה גומי הנמצא בשימוש ברכבים הוא לרוב תרכובות סינטטיות של גומי הנקרא EPDM. ישנו כמובן הגומי הטבעי והגומי הטרמופלסטי (TPE /TPR) אבל כאן אנחנו כבר צריכים הרצאה של סמסטר כדי לדבר על הכל.

בגדול תרכובות הגומי הן שונות ומשונות ולמעשה "נירקחות" מתמהיל רב של חומרי גלם שבמינונים שונים ובתהליכיו וולקניזציה שונים מעניקים למוצר הגומי את תכונותיו הנדרשות.

הגומיה של הסוסיתא של און אכן עברה תהליכי התיישנות ולא שמרה על תכונותיה המקוריות. מידת הקשיחות המקורית אכן שונה מן הסתם ממה שמדדתי היום - אממה - גומי מראש הוא חומר שטולרנס הקשיחות שלו נע בהגדרה בפלוס/מינוס של כ 3 שור. אפשר להגיע לדיוקים גבוהים מזה אבל זה עולה כסף ולא נראה לי שזה מה שעמד בראש מעייניהם של מתכנני הפקקטה גומיה של הסוסיתא, מה עוד שאין חשיבות משמעותית לקשיחות בתפקוד של הגומיה הספציפית הזו. היא בסה"כ סוג של בידוד בין צינור הדלק לבודי של הרכב...

לכן, אם מדדתי 70 שור בגומיה - עותקים שנעים בין 60 ל 80 שור יעשו את העבודה.

תשובה ארוכה לשאלה קצרה.

בברכה אורן

• תוכן חדש...