Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מTOYO R1R

roee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקירה מצוינת, נהניתי לקרוא בעיקר בגלל שאחרי שנתיים +36K ק"מ על הGSD3 אני מרגיש שהESP עובד שעות נוספות.

הרכב לאון4+ קוילאובר של וויטק+ חמוצים ליחיד (רק למי שמכיר את מעיין הבירה בחיפה), המידה - 225/45/17, פרופיל נסיעה- 15K בשנה, בעיקר רגוע, כביש בינעירוני פתוח, פעם בשבוע עולה את בית-אורן (בקיץ רק בלילה יבש).

אני משתדל אצל יבואן קוהמו להביא לארץ KU36 אבל אם בחודשיים הקרובים לא אצליח חשבתי על הT1R, אלא שבאותו מחיר יש את הR1R שברור לי שיחזיקו פחות, השאלה כמה רע המחיר שגובה הרעש והרחקת המגבלות למי שלא חי בין קונוסים.

השם של "המעבדה" צץ הרבה בזמן האחרון באור מאוד חיובי, אין להם מקבילה צפונית?

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיה שניה של ה-R1R הוא איבוד האחיזה המידי שלו. מדובר בצמיג on/off קלאסי. כאשר הצמיג מחליק הוא מחליק בבת אחת, מהר ולא בהדרגתיות. כנ"ל בעת רכישה מחודשת של האחיזה. שניהם נעשים בפתאומיות וללא הדרגתיות עם תוצאה מטלטלת למדי.

תופעה מוכרת גם אצלי עם ה R1R שלי.

רועי - יכול להיות אגב, שהצמיג נראה לך אוחז כל כך טוב כי הישנים שלך היו גמורים. :)

אחלה צמיגים יחסית למחיר. זה הסט השני שלי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מר Mk3 תיאר את הצמיגים האלו במדוייק, לא צריך להוסיף מילה. זה בדיוק מה שאני מרגיש גם. נכון שהצמיגים הקודמים שלי היו גמורים לגמרי, אבל זה, בהשוואה למה שאני רגיל, משהו אחר לגמרי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הצמיג הזה אכן נראה ונשמע מדהים.

התעניינתי ולצערי הוא לא מיוצר במידה שלי (קוטר 19).

אני לא בטוח שהוא מתאים לג'ימקאנות כי הוא פשוט נאכל. בימי המסלול האחרונים שני חבר'ה התייצבו עם R1R חדשים. אצל אחד הצמיגים שרדו יום מסלול אחד, בשני הם פשוט התפרקו ואצל השני הספיק יום מסלול אחד כדי לשחוק את הקדמי השמאלי כמעט לחלוטין.

פורסם

אני נועל R1R. הצמיג פשוט מדהים. הוא משאיר אותך על המסלול ביום מסלול, יש אחיזה מטורפת! באמת שזה פשוט כיף...

וכמו שנאמר מעלי, השחיקה שלו, שזה דבר ידוע, היא ממש מהירה ואנשים צריכים לקחת את זה בחשבון.

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם
הצמיג הזה אכן נראה ונשמע מדהים.

התעניינתי ולצערי הוא לא מיוצר במידה שלי (קוטר 19).

אני לא בטוח שהוא מתאים לג'ימקאנות כי הוא פשוט נאכל. בימי המסלול האחרונים שני חבר'ה התייצבו עם R1R חדשים. אצל אחד הצמיגים שרדו יום מסלול אחד, בשני הם פשוט התפרקו ואצל השני הספיק יום מסלול אחד כדי לשחוק את הקדמי השמאלי כמעט לחלוטין.

מעניין כי אני איתם כבר סביבות 10 ימי מסלול ולא מעט החלקות והם עדיין שורדים. צריך לנפח אותם כמו שצריך ולא להתחרע עליהם בתת היגוי והם יחזיקו הרבה יותר זמן ממה שאנשים מצפים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

באיזה מסלול הייתם שהתפרקו לכם הצמיגים? נחשונים במקרה?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שלום לכולם,

קראתי את מה שאתם רשמתם, ותאמינו לי, לא יודע על מה אתם מדברים, שריקות וכו'. יש לי יש פיזו 206 1600 16V, החלפתי לה את הצמיגים ל-195/55VR15 Proxes-R1R VR 85V.

להגיד משהו, אני נהנה מכול נסיעה. לא שומע כולם [כלום], אחיזה בת זונה, עצירה חבל על הזמן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ!

ויש לי סיבה טובה - אני מתכנן להחליף גם אצלי את הצמיגים ל-R1R. הגעתי למסקנה שבמקום להתאמץ כלכלית ולעבור ל-STI, אני אשאר עם הקליאו - במיוחד כשעדיין לא מיציתי אותה. והקליאו זה רכב שקשה למצות אם אין לך ביצים של יען. ככל שעולה המהירות הרכב נהיה יותר ויותר כיפי ותת ההיגוי נעלם לגמרי - מי שהייתה לו קליאו יודע על מה אני מדבר :wink: (התופעה מחריפה משום מה במהירויות אפסיות; הרכב ממש מתקשה לאחוז בכיכרות או בג'ימקאנה טכנית, וצריך להיות מאוד עדין עם עבודת ההגה והגז).

כיום הקליאו ספורט שלי נועלת צמיגיי SP9000, במצב לא רע (החלפתי קדמיים לא מזמן, אחרי שנגמרו תוך חצי שנה).

מהתרשמותי - ה-SP9000 היו צמיגים מעולים לוולקן שהייתה לי, לקליאו צריך משהו יותר טוב.

כמו כן, החלפתי לא מזמן בולמי זעזועים למקוריים (המקוריים הקודמים היו עייפים). אמנם הקליאו לא מציגה (כמו בוולקן, לדוגמא) שילוב גאוני של נוחות והתנהגות, אבל הרכב לא שובר עצמות, ומתנהג טוב גם עם הבולמים המקוריים.

השאלה שלי היא בעיקר בטיחותית.

כשאומרים שה-R1R מאבדים אחיזה בפראות כשעולים על משטח רטוב / מאובק - עד כמה זה משמעותי?! האם זה אומר שאני אתקל בהיגוי יתר עצבני מאוד שרק בודדים ידעו לתקן - או שמדובר באיבוד אחיזה קליל שאפשר לתקן בשניה?

מה דעתכם?

עוד נקודה: מה דעתכם על השילוב עם הבולמים המקוריים של הרכב?

תודה לעונים :-P

נ.ב לגבי ה-SP9000 שיושבים כרגע על הרכב כבר יש לי תוכניות - אני הולך לקנות זוג ג'אנטים ברזל (אני מקווה שמרווח הברגים של המגאן DTI/1.6 16V [שהגיעו עם מידה 15] יתאים) - והם הולכים (בחלק מימי המסלול, ורק בהם, כלומר לא בכביש ציבורי) להיות מורכבים על הסרן האחורי :-D

נ.ב II סתם נקודה שלא קשורה לשרשור: תנוחת הנהיגה המזעזעת בקליאו היא נקודת התורפה של הרכב הזה, זה פשוט הורס את הכיף. גם ההגה בעייתי - לא מתכוון טוב, והקוטר שלו טיפה גדול מדי. אתמול ישבתי ב-AX GT של חבר עם הגה ספורט לא מקורי - ורק לאחוז בו עשה לי חשק לעלות לסיבוב. הנושא הזה ממש מרגיז אותי. :idea:

למה פיג'ו וסיטרואן יודעים לעשות הגאים מקוריים מעולים (קוטר, עובי וצורה נכונים) - ורק רנו לא?! והבעיה מחליפה בקליאו MK2 אפילו יותר.

פורסם

בק"מ כאלו מומלץ להשקיע ולהחליף עוד כמה דברים - תושבות בולם ושאר ירקות מסביב, ולשים לב גם למצב הקפיצים...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

סליחה שאני מפקפק - אבל roee שדיווח על הבדלי מהירות של בין 130 ל-160-170 באותה פניה, רק עם צמיגים שונים. זה לא סביר בשום צורה.

פניה שהמהירות הגבולית שלה היא 130, לא תוכל לקחת ב-170 עם שום צמיג על אותו רכב, וסיכוי טוב שגם לא עם שום רכב סידרתי אחר. ההבדלים הסובייקטיבים שמרגישים ברמות אחיזה מתבטאים בסופו של דבר בקמ"שים בודדים במהירות בפנייה נתונה. זה קורה כי ה-G הצידי שהרכב והצמיגים צריכים לעמוד בו הוא פונקציה של ריבוע המהירות. הבדל של 30-40 קמ"ש במהירות דורש הגדלה של ה-G הצידי לרמות לא פיזיקליות.

היה לנו כבר ויכוח דומה בעבר עם NTL83 שטענה שהיא לקחה סיבוב על 120 עם אלפא בררה "בלי להתאמץ" כשכל הנסיונות לעשות את זה עם רכבים אחרים וגם עם הבררה שוב התסכמו בלא יותר מ-95.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=207&MessageId=118903618

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

את האמת? גם לי זה נראה ממש מוזר הבדל כזה במהירות הפניה.

אולי לפני זה לא ניסית מספיק להגיע לגבול? ואחרי החלפת הצמיגים קיבלת אומץ או משהו.

גם אני כמו רובכם אוהב להשוות עם חברים מהירות בסיבוב ידוע כלשהו, ועשיתי ניסוי !

עם צמיגים קדמיים ואחוריים גמורים וישנים הייתי על 90 קמ"ש, לאחר החלפת רק הזוג הקדמי בחדשים הייתי על 95 קמ"ש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...